Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamaravera

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kenőpénzt kellett volna fizetnie a jogosítványáért egy tanulóvezetőnek, de ő a vizsga előtt inkább szólt a TI-nak, és mi a rendőrséggel közösen elintéztük, hogy elfogják a korrupt oktatót. De a tanulóvezetőnek így is többe kerülhet majd a jogosítvány.     Február…..
Silver Fox Vissza az iskolába! 2012.09.04 09:28:45
És nem csak a gyerekeknek. Anyu is újra kezdheti. Család, munka és tanulás egyszerre? Hogy ez lehetetlen? Amerikában, úgy tűnik, mégsem. Sőt! Ez az új trend. Harmincas, negyvenes nők ülnek vissza az iskolapadba. Igaz, többnyire virtuálisan. És ez a lényeg. Egyre több egyetem…..
w A római patkányfogó 2010.04.02 05:45:00
Oké, feladom, eddig bírtam. Direkte igyekszem kerülni már, hogy a vallás, és azon belül a kereszténység abszurditásán rugózzak. Bár nem nagyon értem, miért ne tehetném akár hetente, elvégre a templomban is sok a műsorismétlés, mégis szeretnek az emberek rendszeresen ugyanarról…..
Tamaravera 2010.04.06 17:27:02
Sajnos szerintem a pedofil probléma közelebb van hozzánk mint gondoljuk.
Általános iskolás koromban nekem 2 olyan tanárom is volt aki súrolta ezt a kategóriát, vagy éppen beletartozott abba.
Az egyik az orosz tanárom volt, már nem él. Utáltuk. A fiúkat látványosan gyűlölte, a lányokat nagyon szerette, különösen néhányat. Nekik külön órát tartott kétszer egy héten. Gyakran intézte úgy, hogy kettesben maradjon egy-egy kislánnyal. Egyszer próbált simogatni. Sírni kezdtem, más nem történt. Máskor az egyik osztálytársnőmet magához rántotta és össze vissza csókolta, mindenhol. Ez még olyan korban volt (80-as évek közepe, amikor nem volt szokás a tanárhoz hozzáérni, pláne neki ellent mondani). Évekkel később tudtam meg, hogy a község összes iskolájában tanított, de mindenhonnan mennie kellett, hasonló okok miatt. Nyílt titok volt, mégis engedték tanítani, mégis rábízták a délutáni tanszobát( olyankor ő volt az egyetlen felnőtt az egész épületben), mégis engedték, hogy délutáni órákat tartson.
A tesi tanár rendszeresen csipkedte a fenekünket (figyelem 10-12 évesek voltunk) ölelgetett, csókolgatott minket. Már aki hagyta. Nyílt titok volt, azon röhögött a fél tanári, hogy a tanár úr edz a lányokkal az öltözőben.

És ami a legrosszabb, hogy az ilyesmiket el sem mondtuk otthon a szüleinknek, mert egyszerűen annyira naivak voltunk, hogy meg sem fordult a fejünkben hogy ez nem lenne helyén való, vagy hogy az iskolában ne lennénk biztonságban. És ez a legundorítóbb az egészben, kihasználni a gyerekek feltétlen bizalmát az általuk tisztelt személy iránt, és visszaélni a naivitásával. És a végén még a saját szülei sem hisznek neki, csak amikor már fizikai nyomai vannak a erőszaknak.

Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy minden tanár pedofil idióta, hanem azt hogy a gyerekek közelében megjelennek az ilyenek és nagyon kell figyelni. Nemcsak a papok között vannak ott, hanem a pedagógusok a bébiszitterek között is. Sajnos
Speciális időtorzító eszközöket tesztelnek az APEH tudósai, melyek segítségével Béla esetében például addig sikerült kihúzniuk a fizetéskönnyítési kérelem elbírálását, mire befizették a tartozást: Cégünk nemrég az APEH-tól értesítést kapott, hogy…..
Az alábbi levélíró valamelyik jogszabályt alaposan félreérthette. Lakcímhez kötött TB fizetési kötelezettséget előíró joganyagról mindenesetre a Zugügyvéd nem hallott. Kedves Zugugyved,lehet, nem ratok tartozik a dolog, de en ugy gondolom, ez valahol a jogaim megsertese,…..
Tamaravera 2009.12.10 10:59:09
@Balance Of Power:

Nem, a posztban felvetett problémának akkor lenne a gyakorlatban értelme, ha végre csak az arra jogosult vehetné igénybe térítésmentesen az orvosi ellátást.
Csak itt ilyen sosem lesz, mert a "rászorulókat" akik arra sem veszik a fáradtságot hogy elmenjenek az önkormányzathoz és igazolást kérjenek a szociális rászorultságukról, mindig jobban fogják támogatni, mint a dolgozókat akik nem havi 4500 Ft-ot, hanem havi 25 000 Ft-ot perkálnak és ugyanazt a szart kapják, vagy mehetnek további 25 000-ért magánrendelésre.
36,5 millió fontért vett új magánrepülőgépet Slavica Ecclestone, a Forma-1 jogtulajdonos Bernie Ecclestone márciusban elvált felesége. Az 51 éves, horvát származású szépasszony gépe kétszer akkora, mint volt férjéé, a Gulfstream G550 minden luxussal felszerelt, két fürdő-,…..
A Zugügyvéd új műfajjal találkozott,  a más nevében elkövetett  álbejelentés műfajával. Ezzel az a probléma, hogy adott esetben a hamis vádat is ráhúzhatják arra, akinek a nevében feljelentéseket tesznek. Kedves Zugügyvéd!Tanácsot szeretnék kérni tőled!Nagyon…..
Krisz úr szenvedélyes hangú levélben gyalázza az Adóhivatalt, amit empátiával figyelünk, hiszen azokra a hónapokra kell kamatot fizetnie, amiket az APEH  tökölt el az ügyfél kérelmének elbírálásával. Egyházi iskolásként nem érthetünk egyet az erős kifejezésekkel, a…..
Tamaravera 2009.03.11 14:31:54
@kulup:
Igaz, neked kell írni, hogy a jogtalan kamatot hivatalból töröljék. Sajnos.
De az illeték tartozást ettől függetlenül rendezni kell.

Tud ez cifra dolog lenni, ez nem vitás. Én ha egy mód van rá óvakodom attól, hogy a hivatallal mint magánszemély kapcsolatba kerüljek....
Tamaravera 2009.03.11 22:44:53
@danixxl99:
Ne keseredj el. Ha elutasítanak, fellebbez és kérj az eljárási illeték alól mentességet.
Amúgy nem tehet meg a Hivatal mindent. Jelen helyzetben vagy 30 napon túl kap valaki érdemi választ vagy soha. Egyszerűen a technikai feltételek nem adottak az ügyintézési határidő betartására. Ugyanúgy ahogy a közig nagy részén.

Tamaravera 2009.03.12 20:23:59
@Balance Of Power:

Jó kérdés, ha tudnánk a választ nem tartanánk itt, de ez nemcsak pénz kérdés.

Rosszqtya
Nézd meg a adókártyáidat, a számnak ugyanannak kell lennie. Ha neved megváltozik, attól még az adóazonosítód nem változik. A bevallásodat jelenlegi neveden nyújtsd be.

Taj számmal hasonló a helyzet, életed végéig csak 1 lehet. A kártya még önmagában nem jelenti azt hogy van egészségbiztosításod. Biztosításod akkor van ha jogviszony is van mögötte. Amikor a munkáltatód bejelentett, le kellett adni egy nyomtatványt (manapság 09T1041-nek hívják) az OEP-nek (nem az apeh-nak) Vagy nem adták le, vagy elkeveredett. Ez neked mindenképpen bosszúság, jó hogy megoldodott. A TB-vel kapcsolatban az APEH csak a pénzt szedi és adja tovább...

Az APeh egy nagy vízfej, nem tehetünk róla hogy minden szart hozzánk vágnak, a feltételeket pedig nem biztosítják. A dolgozók többsége pedig nem szarik bele mert akkor még az sem lenne ami most van.
Arról már volt nemrég egy poszt, hogy üzlethelyiség esetén hogy lehet jogszerűen megszabadulni a jogcím nélküli bérlőktől. Vajon hogy működik ez egy magánlakásnál? Talán nem egyedi esetről szeretnék írni és ebben tanácsot kérni, hiszena lakcímbe- és kijelentés jogi…..
Munkahelyi (T)error Nem tanulhatok 2009.02.06 00:01:00
Ismét itt a péntek. Mindezt Mária kedvéért jegyzem meg, remélem Ő érti :).Lássuk a levelet, melyet Krisz küldött nekünk:Sziasztok!Kisgyerekes anyuka vagyok, jelenleg gyesen.A gyed alatt elkezdtem egy iskolát, azzal a céllal, hogy később jobb munkahelyet találjak a mostaninál.…..
Ha már lecseréltük a gyerekkel a traktoros naptárt a malackásra, és még mindig olyan heveny migrénünk van, hogy jobbra nézni is fáj, akkor se adjuk fel a reményt, a Szellemirtókat (16:35 TV2) pont erre találták ki. Bár Steve Martin sokat ront az ügyön, de azért fogyasztható lehet…..
Karácsonyi ajándékként azzal kedveskedünk olvasóinknak, hogy körbejárjuk a karácsonyi áruhelyzetet, különös tekintettel a játékkínálatra. Naná, hogy a húsz évvel ezelőttit, itt a Comment:com-on nincs karácsony egy kiadós retrózás nélkül.Miért olyan drágák a játékok?…..
Laci alábbi indexeléssel kapcsolatos elmélkedésében kifejti, hogy milyen veszélyei vannak, ha valaki nincs tisztában vele, hogy mi van akkor, ha kanyarodó főútvonalról egyenesen haladva letér. Sokat autózom én is, de most mégis gyalogos szemmel tapasztaltam, hogy rengeteg autós…..
Egyre több hasonló levelet kapunk: az adóhivatal félrekönyvel valami nem egetverő tételt, elismeri, elnézést kér, majd postafordultával jól megbünteti miatta az ártatlan áldozatot pár ezresre. Kinek áll ez érdekében? A levélírókkal ellentétben én nem hiszem, hogy ilyen…..
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
Tamaravera 2008.10.28 18:09:29
Én köztisztviselő vagyok és ráadásul a mindenki álta hőn szeretett Hivatalban dolgozom.

Felháborítónak tartom a közszféra dolgozói elleni hangulatkeltést. Az elcseszett rendszert a köztisztviselők is szívják. Legalábbis azok akik a hierarchia legalsó fokán vannak, akik tényleg az ügyfelekkel foglalkoznak. Be lehet menni bármelyik hivatal ügyfélszolgálatára és meg lehet nézni hogy hányan vannak ott és milyen körülmények vannak. Aki szerint ez irigylésre méltó, van felvétel....

Hányok attól, hogy a közszféra dolgozói mihaszna semmittevőnek vannak beállítva. Ki a bánat fogja tanítani, meggyógyítani, nevelni, az ügyét elintézni, peres ügyét eldönteni, az ágytálat alátenni a sok jóembernek ha a közalkalmazottak és köztisztviselők nem teszik meg. Jó lenne egy kicsit gondolkodni is.
A közszférában évek óta nem volt reálbér emelés, infláció követő is alig. Szép lassan mindent megvontak tőlünk, most már a 13. havit is elveszik. Egy szót sem szólnék, ha azt látnám, hogyha emelett ésszerű gazdálkodást látnék, de folyik a pénzszórás és sorba hozzák az ésszerűtlen döntéseket.

A jelenlegi rendszerben a kis és közepes vállalkozások szopatva vannak. Aki akar sem tud minden kötelezettségének eleget tenni, annyira változékonyak és bonyolultak a szabályok. Az meg nonszensz, hogy egy egyéni vállalkozónak könyvelőt kelljen alkalmazni, mert józan paraszti ésszel kitölthetetlenek az űrlapok. De azt is látnom kell, hogy vannak akik igencsak jól elhalászgatnak a zavarosban, és még azt a kurva 4350 Ft egészségügyi szolgáltatási járulékot sem hajlandók fizetni maguk után, mert úgyis van itt 5 millió majom, akik megteszik helyettük 10x-resen. És nehogy azt higgyétek hogy ezek cigányok.....