Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzsini

0 bejegyzést írt és 1756 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Opera Opera 66 2020.01.14 09:50:22
Az elmúlt héten megjelent az Opera legújabb stabil összeállítása. Az újdonságok elsősorban az oldalsáv köré csoportosulnak. Elvégezték ugyanis azt a munkát, amit már évek óta kért a közösség, vagyis megszüntették a bővítmény oldalsávot. A megfelelő bővítmények gombjai és paneljei mostantól a fő…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Dzsini 2019.02.12 20:40:44
@cue: tényleg, a D-Hero, nem volt rossz az se.
És ha a Chicken Invaders elfért itt, akkor az Agony is - nem volt egy világmegváltó dolog a lövöldözést tekintve, de azért mindenki ismerte. És hát Tim Wright és Jeroen Tel zenéje örökkévaló :)
IDDQD Checkpoint Mini #91: Supaplex 2018.12.27 22:11:59
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Dzsini 2018.12.28 13:28:02
Másik ajánlott freeware alternativa: Rocks'n'Diamonds
www.artsoft.org/
(Windows, Linux, Android,

teljes Supaplex, Boulder Dash, Emerald Mine és minden hasonló "szimuláció", gyárilag néhány ezer pályával, és hozzá letölthető sok tízezer pálya az internet minden zugából összegyűjtve egy helyen (pl. egy 2567 pályás Supaplex pályakollekció)
Mielőtt rátérnénk a konkrét újdonságokra, két fontos hírt is meg kell említeni az elmúlt hónap eseményei közül. Az egyik, hogy az Opera sikeresen belépett a tőzsdére. A kezdeti 12 dolláros részvényárfolyam 14,34 dollárra kúszott fel a nap végére, aminek hatására a cég értéke több, mint 115 millió…..
Az 54-es verzióban a hírolvasó butított változata visszakerült a Kezdőlapra. Az RSS feliratkozások olvasásához továbbra is meg kell nyitni a Hírolvasót. A menübe bekerült egy új, Frissítés és visszaállítás nevű oldal, ahol a nevének megfelelően manuálisan lehet frissítéseket keresni, illetve a…..
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
Dzsini 2017.11.26 15:03:33
@Csaoki: már alapbeállítás, hogy rákérdez, és külön lehet engedélyezni. A beállításokban keress rá a 'flash' szóra, és ott hozzáadhatod a kivételek közé.
Dzsini 2018.02.15 17:10:30
@djuice: chrome.google.com/webstore/detail/chrome-toolbox-by-google/fjccknnhdnkbanjilpjddjhmkghmachn
ez lesz a te barátod Chromenál
Firefoxban pedig ezt találtam: about:config -> browser.tabs.closeWindowWithLastTab
A stabil kiadás előtt elsősorban a magasabb prioritást élvező hibákat semlegesítik. Könnyen elképzelhető, hogy már jövő hét kedden elkészül az 1.0-s verzió, ugyanis a Vivaldi alapítói közül ketten (Jon és Tatsuki) reggelivel összekötött beszélgetésre hívják a nagyérdeműt – az összejövetel Palo…..
Dzsini 2018.03.16 15:26:43
@anonymous22: első tippre a reklámszűrő - arra eléggé allergiás az indavideo, ha nem tud mindent betölteni (pl. film előtti reklámvideó), akkor elakad.
Dzsini 2018.04.28 12:29:12
@angyalpeter: Jelentkeztél szerkesztőnek, ahogy azt múlt januárban Nekomajin felajánlotta neked?
Dzsini 2018.04.28 17:52:14
@penge™: arra utaltam, hogy pontosan leírtátok akkor, hogy miért nincs Vivaldis tartalom az oldalon - ahhoz, hogy legyen kellene valaki, aki megírja. Nincs.

Azóta egy év alatt kaptunk tőle 100 "új snapshot jött ki" hozzászólást, és most egy leteremtést, hogy nem foglalkozik az oldal a Vivaldival. Ezzel nincs mit kezdeni.
Az új stabil kiadás leglátványosabb újdonsága az automatikus görgetés funkció. Az aktív lap fülére kattintva a görgetés felugrik a lap tetejére. A második kattintásra visszaugrik a korábbi görgetési pozícióba. A további kisebb újítások között meg kell említeni, hogy a Lap menüben végre…..
Dzsini 2018.03.21 05:37:44
@anonymous22: Operában megnyitod a könyvjelzőzött oldalt, ott klikk a címsor jobb szélén a szív ikonra, és ott tudod változtatni, hogy mi szerepeljen a gyorshívó képen - csempe, screenshot, vagy egy jellemző kép (megpróbálja megtalálni az oldal logóját, és azokat ajánlja fel) - ezt sajnos minden oldalon el kell játszani, alapból csempézik.

Cserébe Vivaldiban lehet már olyasmit csinálni, hogy a gyorshívóban létrehozott csoportok úgy nyíljanak meg, mint Operában? Tehát nem teljes képernyőn, hanem egy külön kis ablakban, ahonnan egyszerűen vissza lehet térni a sima gyorshívóra? Nekem az nagyon kényelmetlen Vivaldiban.
Az előző verzióval ellentétben, a 45-ös igen vaskos változáslistával rendelkezik. A leglátványosabb a Reborn kódnéven futó fejlesztés, ami magában hordozza a felhasználói felület jelentős átszabását. Új ikonok, animációk, megújult dizájn és opcionális, sötét színséma jellemzi az új felületet. Ami…..
A Reborn projekt miatt értelemszerűen nem sok más fejlesztésre jutott idő az elmúlt hetekben. A 44-es verzió leglátványosabb újdonsága az Apple Touch Bar technológiájának támogatása. Ezzel az Opera az első olyan böngésző a Safarin kívül, ami használni tudja ezt a felületet. Ami a motorháztető…..
Ahogy az elmúlt hetekben észrevettétek, a desktop blogon mostanában szeretik előre lelőni egy-egy új verzió várható tartalmát, így mi is erre állunk át. A módszer előnye, hogy jobb rálátást kapunk a készülő újdonságokra. Hátránya viszont, hogy a most leírtak közül még nem minden található meg a…..
Főbb újdonságok A böngésző mostantól le tudja játszani a DRM-es natív videókat is. További újdonságok Mostantól kijelölt szöveget is lehet a fülvásra húzni, nem csak linkeket. Ilyenkor az alapértelmezett keresővel keres rá a szövegre. (Még korábban, csak most…..
Dzsini 2015.05.31 05:50:08
@gyjoci95: jobb gombbal rányomsz arra a mappára ami nem kell, és el tudod távolítani.
Arra vigyázz, hogy az épp aktív változatot ne dobd ki.

(a béta változatot használom, ott van ilyen funkció, ha a devben épp nincs, akkor türelem)
A 29-es verzió több, különféle újítást is tartalmaz. Az egyik legfontosabb, hogy a megnyitott fülek mostantól szinkronizálásra kerülnek az asztali és az Androidos Mobile kiadás között. Természetesen csak akkor, ha be vagyunk jelentkezve a Opera accountunkkal. A kényelem…..
Dzsini 2015.04.29 05:19:55
@MosoMasa: Ha be vagy jelentkezve az asztali böngészőn és a mobil változatban is, akkor valamilyen gyakorisággal elmenti az épp nyitott fülek listáját, és ehhez a listához hozzá lehet férni.
Mondjuk nekem most reggel nézve mobilról egy "legutóbbi szinkronizálás 11 órája" állapot van, úgyhogy nem teljesen realtime a dolog :)
Dzsini 2015.04.29 17:14:43
@MosoMasa: Ha nem akarod szinkronizálni, akkor bizony valóban nincs értelme a szinkronizálásnak :) A sajtoskiflinek sincs értelme, ha nem vagy éhes.

Cserébe viszont nem vagy köteles bejelentkezni az Operás accountoddal egyik felületen se, és akkor bizony nem is működik a szinkronizálás, hiszen - ahogy a beállításokban írja is - arra való.
Dzsini 2015.04.29 21:01:27
@MosoMasa: de ha nem is próbáltad ki, elolvashattad volna amit írtam: "elmenti az épp nyitott fülek listáját, és ehhez a listához hozzá lehet férni." - tehát lista, amihez hozzáférsz. Nem automatikusan megnyitott fülek.
Főbb újdonságok A kísérleti kezdőlap megszűnt. A fejlesztésből csak az új navigációs sáv került át a régi kezdőlapra. Ezzel együtt egy újabb kísérlet indult, amit engedélyezni lehet. További újdonságok A könyvjelző hozzáadó buborék új dizájnt és apróbb…..
Dzsini 2014.12.25 07:16:55
@ap: mások is foglalkoznak a gyors indulással, a Maxthon Nitro például
usa.maxthon.com/nitro/
egy végletekig lecsupaszított böngésző - kikukáztak belőle minden "felesleget", és valóban egy villanás alatt indul. Van címsor, visszagomb, fülek, meg kedvencek. Ennyi, még beállítások oldal sincs. Igazából a netező többségnek valószínűleg pont elég is. Akinek több kell, annak ott a svájcibicska Maxthon Cloud.
A mai kiadás két korábban megjelent funkció polírozásáról szól. Az előnézeti képek (tab peek) több javítást is kaptak. Változtattak az időzítésen is, ezért a normál fülváltáskor már nem villan fel az előnézet, mire lenyomjuk az egér gombját. (Az egyik fejlesztő…..
Dzsini 2014.07.07 05:18:29
A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy mindenhol elmondhatsz valamit, hanem hogy mindent elmondhatsz valahol.
xkcd.com/1357/

Ha valahol azt mondja a házigazda / fórumkezelő / moderátor, hogy ott azt nem szabad, azzal nem sérti a szólásszabadságod, egyszerűen közli, hogy a mondanivalódnak keress egy másik helyet. Találsz.

(a linken a képfeliratot is érdemes elolvasni)
Magyar Opera Opera 12.17 2014.04.23 15:01:42
Az előző bejegyzésben megénekelt OpenSSL hiba miatt a régi Windowsos Opera kapott egy biztonsági frissítést. A hiba csak és kizárólag a Windowsos kiadás automatikus frissítőjét érintette, ezért a Maces és Linuxos kiadás nem frissül. A hiba javítása közben találtak egy másik…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Dzsini 2012.10.24 06:13:25
@aranyláz: OperaPassView a te jóbarátod:
www.nirsoft.net/utils/opera_password_recovery.html

...persze csak ha nincs mesterjelszó beállítva.
Dzsini 2013.12.31 07:15:34
@djuice: Elérhető a régi verzió is:
ftp.opera.com/pub/opera/win/1216/int/
A 18-as verzió olyan kevés újdonságot tartalmaz, hogy nagyon hamar végeztek a hibajavításokkal. Lássuk, hogy milyen újdonságok kerültek be a 17-es stabil kiadás óta: Mikrofon és kamera támogatás (getUserMedia és webRTC) Saját kereső készítés a keresőmezőbe jobb gombbal…..
Dzsini 2013.11.25 05:48:56
@penge™: Lássuk a fenti hozzászólásod, és vessük össze az adatokkal:
"a Linux piaci részesedése meredeken emelkedik" - 2010 vége óta stagnál (akkor 2 év alatt ment fel 4-ről 5 százalékra)
"immáron 5% felett van" - nincs, utoljára 2011 nyarán volt 5,3%-on.

Te hogy olvastad ki a fenti állításaidat igazoló értékeket ezekből az adatokból?
Dzsini 2013.11.25 08:55:18
@Nekomajin: De legalább nem is támasztja alá az állítását :)
Az Opera Link visszatért! Lássuk a legfontosabb változásokat: A szinkronizálás újra működik. Először a flags-ben kell engedélyezni, aztán megjelenik a menüben is. Jelenleg a gyorshívó és stash elemek, illetve a saját keresők szinkronizálódnak csak. A kör folyamatosan…..
Dzsini 2013.11.19 12:34:17
@Nekomajin: ok, csak akkor ha tudták, hogy ma jön 18, akkor a tegnapi 19 dev már lehetett volna 20... szerintem. Vagy ha ezt a fenti mindet be akarják rajni a nextbe, akkor még sokáig fognak zümmögni rajta
A magyar internetezők statisztikáit figyelő Gemius Rankings már jó ideje méri a piaci változásokat, s képes detektálni minden használatban lévő Opera böngészőt. A számok bizonyára érdekesek lesznek Olvasóinknak, hiszen gyakorlatilag az Opera 15 megjelenése óta folyamatosan…..
Magyar Opera Megszűnik a My Opera 2013.10.31 13:09:21
Fontos bejelentést tettek ma az Operánál. 2014. március 1-én megszűnik a My Opera portál. Ami megmarad: A Link és a kiegészítő gyűjtemény továbbra is elérhető lesz a jelenlegi címeken. A Desktop Team blog is megmarad, de új címre költözik. A fórumok egy része is…..
Dzsini 2013.11.14 07:07:22
@penge™: Mert ha nyivákolok és szenvedek miatta, akkor nekem jobb lesz, vagy más lesz?

Megoldottam minden problémát, komoly fennakadás nem volt.
A mai frissítés sem hoz nagyobb újdonságokat, néhány várva várt dolgot viszont igen: Csökkentették a lemezhasználatot azzal, hogy mostantól az Opera csak akkor menti a böngészési folyamatot, ha szükséges. (Azt, hogy ez pontosan mit jelent, nem részletezték.) Implementálták a…..
Dzsini 2013.09.20 16:22:55
@RaidX: akkor is letöltötte, csak egy saját belső mappába, ahonnan egy idő után törölte :)
Már jónéhány hónapja annak, hogy az Opera váratlanul azt a sokak számára sokkoló hírt adta közzé, hogy elhagyja az évtizedek óta fejlesztett saját renderelő motort - akkor éppen a Prestónál jártunk -, és a nyílt forráskódú WebKit-re nyergel át. Talán az első…..
A tegnapi nap folyamán az Opera Software különösebb felhajtás - és 5-6 RC kiadás - nélkül kiadta böngészőjének legfrissebb, 15-ös kiadását. Ami csak a nevében az, hiszen a 13-as és 14-es verziószámot átugrották. Előbbit babona, utóbbit az Androidos verzió miatt. Akik…..
Dzsini 2013.08.29 17:13:50
@totalrecall: Maxthon gond nélkül importálja az Opera 12-ből exportált könyvjelzőket, mappastruktúrával, mindennel.

A betűkódokkal persze nem tud mit kezdeni, ahhoz nem ért.
Dzsini 2013.08.29 17:55:09
@penge™: egy távolkeleti piacon aktívan használt program? Ne tettesse magát hülyébbnek, mint amilyen Safranek :)

A két-hárombetűs gyorskódokat nem ismeri, amivel Opera12-ben F2 után lehet megnyitni a könyvjelzők közül valamit.
Dzsini 2013.08.29 18:33:31
@penge™: betűkód: _betűkből_ álló _kód_, amely a könyvjelző azonosítására szolgál.
Látom nem változott a kötözködő kedved, továbbiakban irányítsd azokra, akiket érdekel :)