Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WhyCantITouchIt?

0 bejegyzést írt és 428 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a Fear The Walking Dead 2015-ben elindult, az alkotók két dolgot hangsúlyoztak a sorozattal kapcsolatban: tök más, mint a The Walking Dead (amit kényszeresen nem anya-, hanem testvérsorozatnak neveztek) és azt hogy nem lesz crossover a két sztori között, hiszen más a timeline,…..
Bruce Miller, a Szolgálólány meséjének a showrunnere interjút adott a Hollywood Reporternek, amiben beszélt a második évadról, a sorozat készítéséről, illetve az igen távoli tervekről is. Elmondta, hogy a sorozat készítése során milyen sokat jelentett nekik, hogy az eredeti regény írója, Margaret…..
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
WhyCantITouchIt? 2015.09.18 20:51:17
@Onereality: Amit hiányolsz az megvalósul, maximum csak nem hallottál róla.
Épp talán 1 hónapja volt róla szó, hogy a kormány azzal bízta meg az EMMI-t, hogy szervezze meg a menekült gyerekek oktatását, egyébként a kísérő nélküli gyerekek gyermekvédelemben részesülnek, gyermekotthonokban szállásolják el őket, ilyen gyermekotthon van Budapesten, meg Fóton is.
A menekültstátuszt elnyert felnőtteket pedig nyilván próbálják beilleszteni a munka világába, hiszen ez is az integráció része.
A kvótarendszerrel pedig elvi problémája van a kormánynak, ahogy nekem is, és ezért ellenzi, hiszen addig semmi értelme szétosztani a menekülteket, amíg nincs megoldva a külső határok védelme, enélkül a kvótarendszer csak egy meghívó.
Bodo Ramelow, Türingia szélsőbalos kormányfője, hóna alatt egy vörös Marx-szoborral Tudjuk, az európai progresszívok és a harmadik világból érkező menekültek elképzelt, áhított földi mennyországa Németország. Vagy legalábbis annak elképzelt, idealizált változata. Arról,…..
Nem az európai meg a magyar szélsőjobb veszélyére, hanem a magyar kormányzat és Orbán Viktor radikalizálódására kellene rámutatnia a nemzetközi sajtónak; hiszen a Fidesz mára egy olyan párt lett, amit a nacionalizmus, a tekintélyelvűség és a populizmus kevercse tart egyben; s…..
WhyCantITouchIt? 2015.07.31 14:04:05
@freehckr: Ez nem racionális/irracionális hozzáállás kérdése.
Mi hiába akarnánk ellensúlyozni a népességfogyást menekültekkel, ami akár egy racionális lépés is lehetne, nem vagyunk cél ország, erőszakkal meg senkit nem lehet itt tartani, mi nem tudunk válogatni, nekünk csak a morzsák fognak jutni, és ez nem a hozzáállásunk miatt van, hanem az ország állapota miatt, ahogy ugyanúgy csak morzsák fognak jutni a többi posztkomcsi országnak is.
Ez van.
„Miközben nagy nyomás alatt épül a déli határon lévő kerítés, Orbán Viktor irritáló beszédet tartott a bevándorlásról” − így kezdődik a német konzervatív-liberális Die Welt cikke a magyar kormányfő idei tusványosi beszédéről. Ezt a cikket osztotta meg nemrég az…..
WhyCantITouchIt? 2015.07.28 15:12:25
@Virág et.: Szerintem nincs gond azzal, ha a külföldi vélemények közül nem csak a vezető politikusok és a média véleményét ismerjük meg, hanem az emberekét is.
Főleg annak tudatában érdekesek ezek a vélemények, hogy ugye itthon gyakran elhangzik, hogy megint szégyenkeznünk kell Orbán miatt, hogy megint mi lettünk a fekete seggűek Európában.
Például itt van rögtön ez a kerítés-ügy, itthon megint arról volt szó a baloldali sajtóban, hogy Európa szégyenei leszünk, és mindenki köpni fog egyet a magyarok hallatán.
Ez nagyon nincs így, a média persze szidta böcsülettel, de a média már régóta már valamilyen egészen más dimenzióban éldegél, viszont a kommentek között sokkal többen támogatták, mint amennyien ellenezték a kerítést.
WhyCantITouchIt? 2015.07.28 15:25:02
@freehckr: Semmit nem érünk el vele, ez csupán egy cáfolata annak a hazai, főleg baloldali sajtóban elhangzó véleménynek, hogy mi megvetés tárgyaivá válnánk Nyugaton az Orbán-kormány miatt.
WhyCantITouchIt? 2015.07.28 15:44:35
@freehckr: De én most nem a diplomáciai kapcsolatokról beszéltem, meg az államok egymás közti megítéléséről.
Hétköznapi emberekről, és azok véleményéről beszélek.:D
Mert maguk a hozzászólások is róluk szólnak, amit gyakran olvasni "baloldali" oldalakon.
Biztos te is találkoztál már ilyen kommentekkel itthon, hogy:
- Hú, már megint mit fognak rólam gondolni (az emberek) itt külföldön Orbán miatt.
- Már megint Orbán miatt kell titkolnom, hogy magyar vagyok, szemlesütve kell közlekednem, magyarázkodnom kell...Orbán, Orbán, Orbán stb.

Ez a történet lett most árnyalva egy kicsit, és ennyi.:)
Nem túl forró nyár, meleg ügyek: a homofóbia elleni világnappal kapcsolatos kérdésre adott kormányfői válasz, az ír népszavazás és az amerikai Legfelsőbb Bíróság múlt heti döntése nyomán Magyarországon is állandóan felszínen tartott téma lett a melegházasság. S pont az…..
WhyCantITouchIt? 2015.07.01 11:33:10
John Roberts főbíró különvéleményében világosan le van írva, hogy mi a probléma a Legfelsőbb Bíróság döntésével:

"This court is not a legislature," he wrote. "Whether same-sex marriage is a good idea should be of no concern to us. Under the Constitution, judges have power to say what the law is, not what it should be."

"... But for those who believe in a government of laws, not of men, the majority's approach is deeply disheartening. Supporters of same-sex marriage have achieved considerable success persuading their fellow citizens --- through the democratic process -- to adopt their view. That ends today. "Five lawyers have closed the debate and enacted their own vision of marriage as a matter of constitutional law. Stealing this issue from the people will for many cast a cloud over same-sex marriage, making a dramatic social change that much more difficult to accept." - Roberts wrote.

"Understand well what this dissent is about: It is not about whether, in my judgment, the institution of marriage should be changed to include same-sex couples. It is instead about whether, in our democratic republic, that decision should rest with the people acting through their elected representatives, or with five lawyers who happen to hold commissions authorizing them to resolve legal disputes according to law," he wrote.

Aki nem tud angolul, vagy lusta elolvasni, röviden azért véli aggályosnak a bíróság eljárását, mert úgy véli, nem ez a szerv hivatott egy ilyen vitát eldönteni, a bíróság elvette az emberektől a vita eldöntésének jogát, a bíróság szerepet tévesztett.
Volt ez a hétfői affér a debreceni menekülttábornál: husángokkal felfegyverkezett táborlakók, kődobálás, kukagyújtogatás, úttorlasz, komoly rendőrségi felvonulás, oszlatás. Szerencsére nem minden nap történik itthon ilyesmi, a bevándorló-kérdés amúgy is forró téma,…..
WhyCantITouchIt? 2015.06.30 12:11:52
@Jean Sol Partre: Te jó ember, naponta több száz újabb ügy keletkezik, a már meglévők mellé, ami már gondolom hegyekben áll, nincs annyi erre szakosodott hivatalnok, aki ennyivel fizikailag elbírna, az ügyintézés pedig nem 5 perc, törvényileg szabályozott eljárási rendje van.
Persze, gyorsítsuk fel az eljárást, de azért a BÁH legyen körültekintő, és minden apró részletre kiterjedő eljárást folytasson le, különben jön a Helsinki Bizottság, és jól helyre teszi a magyar államot...hjaj, könyörgöm.
Amikor szerdán előjött a kormány a szerb-magyar határon felhúzandó kerítés (a továbbiakban hadd nevezzem az egyszerűség kedvéért Orbán-vonalnak) ötletével, kissé felpörgött az eddig sem alapjáraton menő menekültvita. És most először látszik úgy, hogy a számok, a…..
WhyCantITouchIt? 2015.06.19 11:06:49
@kesztió: Tudod, amit itt leírtál az kb. olyan, mint a Harcosok klubját moziban ülve, popcornt zabálva, Coca-Colát szürcsölve nézni, és nagyot bólogatni Tyler Durden szavaira, aki elmondja, hogy mennyire rossz a fogyasztói társadalom.
De persze lehet példát mutatni, kezdve azzal, hogy megszünteted az internet kapcsolatodat, amíg ez nem történik meg, addig kérlek ne add elő itt ezt a "vagyok én, aki nem olyan, mint ti" dumát.
Egyébként bocsánat, hogy így letámadtalak, csak már falra mászok ettől a white-guilt hülyeségtől.:)
Az előző tévés szezon egyik legnagyobb meglepetése, és egyben az egyik legjobbja volt az HBO sorozata, csakhogy az íróknak egy meglehetősen nagy problémával kellett szembenézniük, mikor a csatorna megrendelte tőlük a második évadot: adaptáció lévén elhasználták az összes…..
A blogot régóta követők előtt nem titok, mennyire szeretjük a sci-fi műfaját. Elég csak a névadónkra gondolni, méghozzá az eredetire, úgyhogy senki ne jöjjön a Charlize Theron-féle rettenet miatt azzal, hogy nomen est omen! Sajnos nem minden alkotás hozza az előzetes várakozások…..
A lista elolvasása és kommentelése kizárólag erős idegzetű olvasóinknak ajánlott! Üdvözlök mindenkit immár rendszeresen visszatérő év végi trollkodásunkban, amelyben különböző frusztrációinkat éljük ki az arra érdemes filmeken. Talán ez a királyi többes túlzás is,…..
Mindenki szereti a játékokat. A jó játékokat meg pláne. Az ezredforduló környékén hatalmas változások jelentek meg a konzolos, illetve PC-s játékiparban, főként a kinézet és a játékmenet terén. A grafika mondhatni csúcs volt, a számítógépekbe már komoly alkatrészek kellettek, hiszen nem lehetett…..
- Mi az, amit itt még tenni lehet, Bornemissza Gergely? - Segítségért megyünk, Felséges Asszonyom. Elmegyünk a császárhoz! - Jobb orvosságot nem tudtok, ti magyarok? Valakihez mindig el kell menni? Izabella özvegy királyné szavai Várkonyi Zoltán Egri csillagok c. filmjéből -…..
Joel Schumacher egy nagyon érdekes rendező. Tulajdonképpen kiismerhetetlen a stílusa és folyton ingadozik a jó és a rossz színvonalú produkciók között. Egészen hajmeresztő belegondolni, hogy ugyanaz az ember letett egy olyan kultfilmet az asztalra, mint az Összeomlás, amellett, hogy…..
WhyCantITouchIt? 2014.08.04 23:39:32
@doggfather: Al Pacino, Jack Nicholson, Joaquin Phoenix?
Talán.
Oldalakon keresztül sorolhatnám azokat a neveket, akik a filmrajongók körében nagyjából konszenzus övez, mint tehetségtelen színészt. Nem célom most kielemezni, ez kinél mennyire jogos, azonban sok esetben ezek az emberek maguk is rácáfoltak a velük kapcsolatos sztereotípiákra.…..
WhyCantITouchIt? 2014.08.01 20:53:04
@kabelbarat: Azért a Lincoln Lawyer, Killer Joe, Mud után egyáltalán nem volt akkora meglepetés az, hogy Mcconaughey színészkedni is tud.:P
A KARD Meglesz a szociknak a 15%? 2014.03.08 12:08:40
A választási törvény alapján a pártszövetségeknek a bejutási küszöb 15%, legalábbis három vagy több párt együttes indulása esetén. Az elmúlt héten publikált közvéleménykutatási mérések 20% környékére jelezték a baloldali összefogást, ami gyakorlatilag még kevesebb,…..
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
„Ha tudnád, mily csekélyke ész szükséges a világ kormányzásához!” (Axel Gustafsson Oxenstierna) Nyugodtan hallgathatunk Oxenstierna kancellárra, hiszen rendkívül érdemdús és tapasztalt férfiú volt ő. Meghatározó figurája volt a harmincéves háborúnak, mint Svédország…..
WhyCantITouchIt? 2014.03.04 12:51:59
@szempontpuska:
Ha a közép-európai térség Magyarországból és Csehországból állna még megérteném a felháborodást, de mivel ebben a térségben van rajtuk kívül még van vagy 10 ország, így azért már kicsit sántít ez a bezzeg a csehek dolog.
A szlovákok, vagy a románok például hogyan jártak el a mostani ukrán helyzettel kapcsolatban?