Regisztráció Blogot indítok
Adatok
julchew

17 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis Moszkva Ausztrália más világ 2011.11.29 21:42:00
Az ausztrál Get up! szervezet kampánya a melegházasságért. Tök király videó. ..
julchew 2011.12.07 11:05:12
Kis Moszkva Nemmegszorítás 2011.09.17 23:00:00
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken bejelentette a jövő évi büdzsé főbb számait, és ennek keretében még néhány nyalánkságot. Lesz járulékemelés a munkahelyteremtés, áfaemelés a fogyasztás élénkítés érdekében. A társadalmi különbségek csökkentéséhez…..
julchew 2011.09.19 21:07:27
@BéKa: Amennyiben azt nézzük, hogy 4 évnyi ellenzéki hazudozásból másfél évnyi (meg még ki tudja...) hazudozás következik kormányon, akkor igen, egymásból.
De szerintem az ellenzéki hazudozás (bár nem értek vele egyet) nem mérhető a kormányon való hazudozáshoz.
 Az augusztus 25-ei kánikulában palackozott vizet osztott a járókelőknek az MSZP Salgótarjáni Szervezete. Három helyszínen, 1000 flakon fél literes víz talált hűsölni vágyó gazdára :)              ..
 Nem azért írom ezt a posztot, mert meg kívánom szakítani a nyári politikamentességemet, hanem mert többen kérdezték, hogy szeptembertől hova dobálják az aprót, ha egyszer nincsenek parksarcoló berendezések az utcákon nemhogy kiépítve, de még elkezdve sem.Miután az ingyenes…..
Boldvai László az elmúlt napokban írásbeli kérdést intézett a Nemzeti Fejlesztési Miniszterhez a Hatvant Salgótarjánnal összekötő 21-es út hiányzó szakaszainak négynyomúsításával kapcsolatban. Azért foglalkozunk ilyen sokat a blogon is ezzel a kérdéssel, mert a négysávos…..
Nyár végére elkészül a salgótarjáni kerékpárút első szakasza. A kivitelezési munkálatok jelenleg a 210-es számú főút mentén zajlanak - mondta el a város polgármestere a Focus Rádiónak.Hip-hip-hurrá!Minden bringaútnak örülni kell, de azért reméljük a…..
Immár 11 hónapja, hogy Salgótarján és térsége új képviselőt választott: a fideszes Székyné dr. Sztrémi Melindát. 10 hónapja annak, hogy az ország képviselői fölesküdtek a Parlamentben. 11 hónapja annak, hogy Boldvai László még utoljára betekinthetett a 21-es út…..
Előkerült egy (megvágott) hangfelvétel Lázár Jánosról. A Fidesz frakcióvezetője a következőt találta mondani a hódmezővásárhelyi közgyűlés egyik 2008-as ülésén:"Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem…..
 Salgótarján városvezetése úgy látszik megirigyelte az esztergomi Meggyes Tamás városromboló tevékenysége mellett a "hogyan lopjunk pofátlanul és hivatalosan közpénzt" című színjátékot is.Azt eddig is tudtuk, hogy Székynének havi 130ezret tesz félre…..
A nagy összegzés előtt leírom a saját hamburgerreceptem hozzávalóit, az összetevők arányát, mindazt, amit eddig még Ádámnak sem meséltem el, pedig többször készítettem neki ilyet, amikor hozzánk jött vendégségbe, és mindig megpróbálta kiszedni belőlem a TITKOT. Nem…..
julchew 2011.03.03 12:24:11
julchew 2011.03.04 10:37:24
@iii: Egyszer érdekelne, hogy a Lehet Más a Politika szerint mitől lehet más a politika? Mert ez számomra egyelőre nem nagyon derült ki.
Nekem viszont van elképzelésem. Szerintem például attól, hogy időnként lehet humorral fordulni a másik felé. Ami adott esetben lehet olyan kritika, ami nem a másik torkonhányása. Vagy egyszerű "megszólítás". A fönti kettő sem fika, vagy rosszindulatú megjegyzés volt.
A másik például az, hogy a pártok tudnak normálisan kommunikálni egymással (ebbe beletartozik a humor eszköze is).
Enélkül a kettő nélkül egyrészt továbbra is ilyen besavanyodott nép leszünk, másrészt 4-5 tábor 4-5 felé fogja rántani az országot, nem pedig előre.
 „Ez a biztosítás az önkormányzatnak jó. Ezzel a megtakarítással ugyanis a város megspórolja a leköszönő polgármesternek járó végkielégítést.” /Székyné dr. Sztrémi Melinda szavai – blikk.hu, 2011. 02. 26./ Hazugság! * Tény:A Fidesz a…..
Nem akarok belemenni abba az egyébként érdekes és üzenetértékű kérdésbe, hogy Fenyvesi Gábor alpolgármester „boruljunk össze új generáció” című közgyűlés végi hozzászólásának milyen mögöttes tartalma, Fideszen belüli feszültségektől valószínűleg nem…..
Az egész sztoriról részletesen majd kicsit később, most egyelőre csak pár kép. Türelmetlen érdeklődőknek itt az előzmény, itt meg a beszámoló a tüntiről (by MTI).  ..
julchew 2011.02.07 11:05:18
@pléhöcsi: Tévedsz. Nem ugyanaz. Az egy másik volt, valami Doktor Fenyvesi.
 Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért január 27-i tüntetésén elhangzott a „Feri  segíteni kell” c. szám. Az audió anyag másnap felkerült a youtube-ra:  A feltöltő neve “magyarszocialista”. Magyarszocialista ezt a videót…..
...azt nem szabad a jupiternek sem. Mondom ezt annak ellenére is, hogy az eredeti közmondás ugye ennek pont az ellenkezőjéről szól. Normál esetben ugyanis nem az határozza meg egy cselekedet megítélését, hogy KI csinálta, hanem hogy MI az.Igaz ez a Fideszre is. Nem kicsit háborodtam…..
julchew 2011.01.27 19:37:35
@BéKa: Habár naivitás lenne azt gondolni, hogy nem intézték el máshogy Csécsei "kifizetését". Csak a gyerek neve más, illetve az időtartam is.

De ezekhez kapcsolódva fölmerült bennem a (költői) kérdés, hogy vajon P. Bélát hogyan oldották meg 2006 után? :) Mert azt tudni, hogy volt megállapodás, az is sejthető, hogy Do. Tamás szerződése ennek részét képezte... De a konkrétum azért érdekelne. :)
 Lássuk az első részt. Szerintem ez elég lájtosra sikerült, legalábbis az én ingerküszöbömet nem üti meg. Egy sör nélküli sör melletti beszélgetés ez, és ha ekként kezelem, semmi gond vele. Ám ez a beszélgetés kamerák előtt zajlik, nem holmi büfében. (Gyorsan…..
 Hogy ez a műsor inkorrekt volt – az Tisztasor…  Valójában túl sokat nem vártunk már a Salgótarjáni Városi Televíziótól (értsd: Székyné TV), de ez a fikashow már túlment minden határon. A magam részéről már amúgy sem növeltem az STV egekbe szökött…..
Kis Moszkva Újra a lenini úton 2010.12.21 20:46:00
Született itt is egy, a narancsuralom egyik intézkedésére apelláló üres bejegyzés (BéKa, csatlakoztunk a Magyar Narancs, a 168 óra táborához! Hogy ez negatív vagy pozitív pont a blog történetében, azt nem tudom :P), most pedig itt az ideje, hogy szót érdemeljen a másik,…..
julchew 2011.01.01 14:42:26
@galagonya: No, legalább Török Gábor foglalkozott az itt is sokat emlegetett felvetésemmel. Az elemzés engem igazol. Vagyis nem Istentől való vétek, hogy fontosnak tartom megkérdezni, hogy "miért csak az MSZP"?
Ez a kérdés pedig nem zárja ki az egyetértésemet - továbbra sem.
julchew 2011.01.02 10:23:39
@galagonya: Aham. Akkor célszerűbb lett volna az MSZP fika részeket bemásolni, mert a bejegyzés egészének ennél azért több mondanivalója van.

Az MSZP kapott egymillió szavazatot. Ez pont elég a parlamenti súlytalansághoz. Ez a választók ítélete 2010-ben, 8 év kormányzás után.

Azért aki kicsit is szereti nem teljesen elfogultan, ám átfogóan nézni a dolgok alakulását, az pontosan tudja, hogy nem kizárólag ezeknek a "prominens" személyeknek köszönhető az elmúlt négy-nyolc év. A felelősség az övék. Például: a hátam közepére sem kívánom Gyurcsány Ferencet - de túl azon, hogy szarul kormányzott, miniszterelnöksége alatt olyan megsemmisítő erejű karaktergyilkosság áldozata volt az ellenzék részéről, amelyhez a média is vastagon asszisztált.
A Fidesznél pontosan tudják, mekkora hatalom van a média kezében, hisz volt ennek elszenvedője és győztese is. Nem véletlenül akarja azt a saját szolgálatába állítani.

Na de visszatérve a megújulásra. Még egyszer leírom: van még 3 év. Ki tudja még mi lesz addig. Majd három év múlva ismét ítéletet mond a többmillió választó (remélhetőleg) az MSZP kormányzóképességéről, a megújulásról, a neoátkosról, ki miről szeretne... Szerintem ne vitassuk el ezt a jogot tőlük!
julchew 2011.01.02 15:16:14
@galagonya: Ja persze. Egy-két év, kifejezetten választásra "előkészíteni" valakit és vele a pártot egy év. Jelen pillanatban azt is jó útnak gondolom, hogy az elnök 36 éves (nem annyira öreg), az elnökség pedig gyakorlatilag teljesen új.
Jelentkező ma már van és lesz is. De hogy mi lesz 2014-ben, az rengeteg dologtól függ.
Tények hmate november 24-én kelt bejegyzéséhez a 21-es út kapcsán. Nyilatkozatok egy évvel ezelőttről Boldvai László: Célegyenesben a 21-es korszerűsítése (Forrás: Nport.hu, 2009. 10. 16.)   Négy éven belül teljes egészében négy sávon járható a 21-es…..
Nem kergültem meg, hogy "A MINISZTERELNÖK" szavait használom, aki ilyen tulajdonságokkal látná el a jelenleg önmagával is meghasonlott váltópártot. Nem fogok 50 millió pontos programot adni, csak egy ötletet.Legegyszerűbb válasz a kérdésre természetesen az, hogy…..
julchew 2010.11.15 13:57:44
@galagonya: Nagyon nincs mit hozzátenni, így van, ahogy leírtad.
Annyi, hogy az Eger melletti motocross meg terepbigyó pályát is mára belepte a gaz...
Vicces ez a kommunizmus kísértetvasútja, viszont kifejezetten jó ötlet! :)
julchew 2010.11.15 17:32:49
@galagonya: az őszinte véleményem elég lesújtó, és hülyén hangzik, de bízom abban, hogy nincs igazam...
Valamiért hiányzik ebből a városból a szélesebb körű összefogás, bármilyen ügyről is legyen szó. Lehet, hogy KisMoszkva valóban KisMoszkva (hogy stílszerű legyek), és az emberek itt hatványozottan a hatalmon lévőktől várják adott ügyekben a megoldást. Legyen szó március 15-ei ünnepélyről, vagy épp egy motocross pálya megépítéséről. Nincs, aki civilként, vagy vállalkozóként élére álljon egy ilyennek, és végigvigye. Amit nem értek. Vagy ha van is, nem számottevő. Itt lényegében a város üzemelteti a mozit, ismét a város csinálja a Tópartyt (pedig amikor kiadták vállalkozónak, jó volt a rendezvény), a város intézménye, cége szervez koncerteket. Szerintem ez nincs így rendben. Elenyésző az olyan kezdeményezés, ami közösségteremtő, vagy tömegeket mozgat meg.
Ilyen lehetne egyébként - példaként - a bejegyzést író barátunk ötlete (fesztivál), illetve a motocross pálya is.

Megjegyzem: szerintem azért, mert előbb-utóbb, de inkább előbb, a legtöbben a Polgármesteri Hivatal előtt állnak sorba támogatásért, aki vagy támogat és aztán rátelepszik, vagy nem támogat, és utána megáll a tudomány a forrás-felhajtásban. Szerintem értelmes dolgokra lehetne helyi/megyei vállalkozóktól támogatást szerezni.
julchew 2010.11.15 17:58:18
@Robert McKefir: "igazán civil összefogások, szervezetek nincsenek"
Mélyen egyetértek, és mint lokálpatrióta salgótarjáni, ezt baromira sajnálom és hiányolom!

Viszont ne keverjük ide a politikát, én is kerültem. Az összefogást itt nem az MSZP-TVE vagy épp a Fidesz-MKMP :) választási együttműködésre értettem. Ezekről is van véleményem, de nem tartozik ide.

És akkor megkérdezném: mit akartál a hozzászólásod második felével mondani? Biztos hülye vagyok, de nem értem. :)
Úgy gondoltam, a következő bejegyzésem az előző folytatása lesz, a város élhetőségéről szól majd. De ezt elnapoltam…„Megihletett” valami más, aminek részben van köze a fönti témához is, de erősen szubjektumra épül, amely rávetítve a jelenlegi politikai…..