Regisztráció Blogot indítok
Adatok
businesscommer

3 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JÓZAN ÉSSZEL EGYET ÉRTÜNK 2010.05.24 10:29:00
Felelősek vagyunkA bürokrácia ostorozása a terén, mondhatni, megvalósult „az össztársadalmi egyetértés”. Nem kis dolog ám ez 2010-ben, Magyarországon. Igaz, vég nélkül sorolhatók az esetek, amikor irracionális szempontok, rosszul szervezett folyamatok, horribile dictu…..
businesscommer 2010.06.28 20:59:17
Az anyag sajnos kis rendszerismerettel, a vonatkozo jogszabalyok es eljarasok behatobb attekintese utan eleg egyszeruen szetzuzhato.
De ez mindegy, a lenyeg az a politikai parasztvakitas: hogy barmin gyorsan es hatekonyan lehetne valtoztatni. Az OPk kozotti forras atcsoportositashoz minimum fel ev kell, amit egy hatastanulmany keszitese kell, hogy megelozzon (ez unios szabaly). A valsag okan gyorsitott 2009-es atcsoportositas sem ment gyorsabban 6-9 honapnal.
A tanulmanyban szereplo adatokat nem artana osszevetni az EMIR nyilvanos es hozzaferheto adataival. Lathato, hogy nem felelnek meg a valosagnak (es ez nem updateles kerdese - mar amikor kijott sem volt korrekt). Sem a lekotes, sem a kifizetesi adatok nem jok (
emir.nfu.hu/nd/kozvel/?link=umft_1_1).
A jelenlegi lekotesekhez pedig nagyreszt hozza kellene szamolni az elso fordulo utan jaro ketfordulos palyazatok legalbb 70%-at, es akkor mar is legalabb 60-70% korul jaro lekotest latunk.
Szakmailag persze korrektebb lenne azokat a konstrukciokat kivenni az atcsoportositando forrasok szamitasabol en bloc, amikkel unios vallalasok teljesulnek vagy hazai szakpolitika szempontjabol fontos a mielobbi megvalositasuk. De az, hogy ilyen szakmai reszletekebe belemenjen egy politika altal rendelt anyag, nem varhato el.
Az anyagukban szamos resz a szokasos palyazatiroi copy-paste hibakat tartalmazza (pl. a KEOP-ban nincs automatikus es kiemelt eljarasrend szerinti projekt, a KOZOP-ban egyfordulos), amibol latszik, hogy az adott programot nem vagy hianyosan ismerik, ezert nem vehetok komolyan a vonatkozo megallapitasaik sem.
Remelem elobb-utobb a szakmabol is magahoz ter valaki es reszletes kritikaval illeti a dolgozatukat, mert ujdonsag gyakorlatilag nincs benne, felvetesei kozul nehanyrol lehetne ugyan szakmai vitat folytatni, de minden ilyen vitaval realisan a 2014-tol kezdodo programozasi idoszakra kellene celozni.
Nem gondolom, hogy a rendszer hibatlan, de azzal, hogy keszul egy felszakmai propaganda anyag, amiben nem megfelelo adatok rossz feldolgozasat kovetoen, atlathatatlan es nem konzekvens elemzesi metodika alapjan teves kovetkezteteseket vonnak le, nem elore viszik a fejlesztespolitikat, hanem enyhen szolva is hangulatot keltenek.
Mindenesetre ajanlom figyelmukbe az eddig elkeszult ertekeleseket, ellenorzesi jelenteseket es hatasvizsgalatokat, melyek az NFU es az ASz honlapjan elerhetok.
Michael Knight Szándékos kezezés 2010.06.24 11:57:00
Nem is tudom, melyik a szomorúbb: ha nem érti, vagy ha nem akarja érteni az Európai Unió játékszabályait a Fidesz-vezette kormány. Pedig egyszerű ez, mint a foci: kézzel nem szabad a labdához érni...Kezdődött az egész az össznépi csontvázazással, meg a hiánycél emelésére tett…..
businesscommer 2010.06.24 18:55:21
@Chicano: nem értek ahhoz a jogi csűrés-csavaráshoz, amley szerint a Benes-dekrétumoknak nincs hatása és nyelvtörvény nem ellentétes az Uniós joggal, ezért nem is akarok ebbe belemenni.
És Szlovákiában sem élek, ugyan évente néhányszor arra járok, és semmi nyomát nem látom magyarellenességnek. Lehet, hogy helyben más, és tényleg élhetetlen magyarként Szlovákia, de sem tömeges bevándorlás nincs, és nekem sem kell felhúzott kocsiablak mögött rettegnem a szlovák utakon. Gondolom te sem Szlovákiában élsz. Sajnálom mindenesetre, mert kiváncsi lennék, hogy milyen hatása van a nyelvtörvénynek vagy a Benes-dekrétumoknak.
businesscommer 2010.06.24 18:23:45
@Chicano: és ilyenkor nem ébred fel a gyanú, hogy vajon nem lehetséges-e, hogy velünk nem stimmel valami? hogy a mi szemléletünkben van valami furcsa? hogy esetleg tévedünk? hogy esetleg valami félrecsúszott, és árulkodunk az igazmondás helyett, verekszünk, amikor meg kellene beszélni a dolgokat és ez nem csak a hülye óvonéninek nem tetszik, hanem egyszerűen a világ uralkodó szabályai nem ilyenek?

és akkor még mindig lehet azt gondolni, hogy dögöljön mega világ, csak elég kicsi az esélye, illetve ha be is következik, borzasztóan sz@ar lesz egyedül örülni...
Kettős Mérce Viszlát elnök úr! 2010.06.24 08:35:00
Veszi a kalapját. Bár még tart Sólyom László mandátuma, már most búcsút vehetünk tőle sajnos. Az általam a III. Magyar köztársaság legjobbjának tartott köztársasági elnöke, elbúcsúzik és ez senkire nem vet jó fényt a magyar közéletben.Sólyom László egy…..
Már mondták korábban is, de nem volt egyértelmű, hogy _tényleg_ és _komolyan_ megint az van, hogy halovány ötlet sincs a megoldásra. Változatlanul. Most épp a megújuló energiáról beszélünk, ahogy beszélt röviden Orbán Anita is a tegnapi Az Estében. Orbán érthető…..
Ha olyan forrón eszik a kását, ahogy azt a kiadások befagyasztásáról szóló kormányhatározat (Magyar Közlöny 2010/105.) előírja, akkor az államigazgatás amúgy is alulfinanszírozott intézményeinek vagy más megközelítésben az ellátott feladatok egy…..
Könnyedén belefuthat egyik vagy másik "módosító" vagy törvényjavaslat egy uniós pofonba. Ami tudatosan vagy véletlenül elkerülte a sávolyi beruházás útját egyengetők figyelmét, az egyre másra arcul csaphatja a friss erőből rohanvást…..