Regisztráció Blogot indítok
Adatok
floydian

258 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
volt egy macskám nyújorkban csoda 2013.08.01 20:53:26
Ülök kint a kertben kissé ittasan, ott ahol tegnap te ültél. És tudod mi jutott eszembe? Első félévem volt a suliban és kb. a második héten mentem közgáz órára és láttalak szembe jönni. Integettünk egymásnak aztán mentünk tovább, ki-ki a maga dolgára. Ez valahogy annyira…..
Gyönyörű zsemlék! - mondta a hajléktalan nő, amint egy összefogott szájú nejlonzacskóban leraktam mellé őket. A zsemlék hárman voltak, akciós császárzsemlék, négy naposak. Nem tűntek viseltesnek; cikkeik peckesen feszítettek, a héjuk egészséges barna volt, semmi ránc rajtuk.…..
A furcsa hurkok kapcsán talán a legjobb példa a matrjoska baba. Tegyük fel, hogy a legkisebb elem egy pár milliméteres darab, amit szemmel még épphogy lehet látni, amit egy ügyes fafaragó el tud készíteni és meg is tud festeni. Innentől kezdve már csak egy dolgunk van, épp ésszel…..
Távolság kérdése. Ha megfelelő magasságból, jó szögből nézzük, főúri berendezkedésre szánt, szellős Bauhaus lakóház. Az utcafrontról nézve lerobbant bérkaszárnya, ami egy leépült, proli környék közepén áll, egyszerre több forgalmas tömegközlekedési csomóponthoz is…..
Egy közösségbe újként bekerülve óhatatlanul sztereotípiák mentém értékeli az ember az ismeretleneket. Az a jó, ha idővel ezeket pozitív tapasztalat írhatja felül. A kellemes csalódások akkor a leghatásosabbak, ha valakiről a legrosszabbat gondoljuk a látottak alapján,…..
A hó már napok óta nem esett, de a hideg fehérségből alig bírták kivakarni a városunkat. A busz késett, mint mindig, de legalább szellősen volt csak teli. Sapkás atyafiak ültek a duplaülésen.- Mennyire halott? – kérdezte a piros nejlondzsekis.- Mekk. El sem indult. – válaszolta…..
A rozsdás lakatnak nem tett jót a novemberi pára. Porszáraz recsegéssel tudta csak elfordítani K. a kulcsot. Halottsirató ködben baktatott fel a terméskővel kirakott, kovácsoltvas korláttal határolt lépcsőn. Fia követte leszegett fejjel. Hirtelenjében minden olyan kicsinek tűnt.…..
Kevés fény és a szokásosnál is erősebb ételszag tették végtelen folyosóvá a hosszúkás konyhát. Az ablak előtt asztal, székekkel. Az ablakkal szemben ült Nagymama, éppen vacsorázott.  Egy kevés tejföl, egy pohár víz és az esti gyógyszer alkották a mai menüt. Ha az ablakkal…..
- Nem húzom a hajadat Nagymama? Szólj, ha kellemetlen.- Áhh, Kisfiam. Erre nem vagyok kényes.A fiúunoka óvatosan fésülgette megtört, csont sovány nagyanyja haját. A fürdőszoba polcain ezer és ezer majdnem üres üvegcse állt. Fogpaszta, szájvíz, manikűr szett, tucatnyi a nagyi…..
- Nem gondoltam volna, hogy tudunk még így beszélgetni.- Én sem, de nagyon örülök. Szeretlek.- Én is szeretlek, Kisfiam...
- És hogy vannak a filozófusok?- Öntelt, okoskodó, beképzelt faszfejek. Leszophat mind. Platónt kivéve...
Biff izomból aludt és feszülten ébredt, hirtelen, mint egy áram alá helyezett Terminátor. A fecske bágyadtan lóg rajta, a reggeli merevedés elmaradt, ma nincs ilyesmire idő, harcba indul. Hidegvérrel lapozza át a napi tuning-magazint, miközben jelentős súlyfeleslegtől szabadul meg,…..
floydian 2011.09.15 21:46:20
szószerint - Milyen Cinger Pápa? - Te is református vagy?..
Az én harmonikás barátom Alapvetően jóban vagyunk a tangóharmonikás utcazenésszel. Jobb napokon, már amint meglát az út végén, rögtön elkezdi játszani a Keresztapa zenéjét. Csak az én tiszteletemre. Ezeken a jobb napokon - a földre, maga elé terített koszos…..
Első körben szögezzük le: semmi. Nem vonultak ki kotrógépek, nem vágják a fákat, nem ölik meg a környéken található kiskutyákat és gyerekeket, sőt, nem is fogják. Van ugyan egy koncepció a terület hasznosításáról, de ez még csak ötlet szintjén merült fel, ráadásul köze…..
floydian 2011.06.17 13:57:28
Nyolcévesforma kissrác áll a tízemeletes panelház bejáratánál. Már feléri a kaputelefon gombjait, de lábujjhegyre állva, egy kis nyújtózkodással magabiztosabb közelségbe tud kerülni a Tesla hangtovábbító rendszerrel. Hamar felveszik, és ő belebeszél: Szia, Anyu, én vagyok…..
Ritkán ajánlunk motoros témájú filmet – egyrészt kevés a nézhető, másrészt nem is vagyunk filmesblog –, de a klasszikus svéd tini romantika még a mi, fáradt olajtól megbüdösödött szívünket is meghatotta. A Svéd Love Story, vagyis eredeti címén En kärlekshistoria…..
szerencsére csak több hónap együttlét után  jött el az a más körülmények között vásárinak ható és ezerszer elcsépelt helyzet, amikor a parti séta alkalmával a fövenybe írjuk egymás nevét és ha ez nem lenne eléggé sablonos, még szívbe is zárjuk az üzenetet nálunk…..
disznóvágás van, odabent meg dugnak..
nagyon furcsákat álmodtam éjszaka...volt egy olyan, hogy nővéremnek gyereke volt, de olyan hogy kisbaba volt de tudott beszélni meg minden. elég félelmetes volt. és azt még durvább volt látni hogy anyám tartja a kezében az unokáját.fel is keltem hajnalban. azt gondoltam magamban…..
arra, hogy nagyon örülök és köszönöm, hogy nem az egyszerűbb utat választottad (nem szakítottál) és adsz esélyt magadnak/nekem/kettőnknekigazából ma tudatosult bennem, hogy pénteken mennyire rezgett a lécnagyon remélem és bízom abban hogy ez a kapcsolat a lehető legjobb lesz…..
A külön busz mindjárt megérkezik. Büszke rokonok várják az útról hazatérőket. A park maga is a nemzet sikerei előtt tiszteleg, főként a múltbeliek előtt, mint amilyen az ’52-es Helsinki olimpia is volt, hideg vizes medencével, talán az utolsó amatőr világverseny. Egy…..
Fővárosi nagyszüleimet (3 darab, II. kerületi orvos és nyugdíjas tanárnő + XIII. kerületi nyugalmazott háztartásbeli) cserélném nyugat dunántúli protestáns lelkész, esetleg délvidéki őstermelő nagyszülőkre. Ráfizetéssel érdekel továbbá nyugat európai (svájci, belga)…..
nem lehet erőltetni azokat a dolgokat, amik tőlünk függetlenül romlottak el. ha egy esélyt kapok még bebizonyítani, hogy igenis vannak olyan lerázhatatlan kapcsolódások, amiket későbbi értékük miatt nem szabad veszni hagyni, akkor azt hiszem megérte próbálkozni. ma még csak pár…..
you are my mad sin = te vagy rám a gyógyszer..