Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nakedape

0 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március elején a Kossuth téren található Néprajzi Múzeum egy kicsit kidekorálta magát."Élmény, érték, ember, emlék" szavak díszítették az élénkpiros díszítésű oszlopokat, "a múzeum által március elején kiadott sajtóközlemény szerint “a Múzeum új ruhája”, amely…..
Nakedape 2014.04.01 14:10:27
@Secnir: egyértelmű, a Múzeum a Kossuth tér bal oldalán van (Parlamentből nézve) a molinó meg LIBeg.
szerintem ez így már elég egyértelmű, ne kötözködj...
Tegnap este eleget tettem Papcsák Ferenc polgármester úr Facebookos szíves invitálásának és elmentem a zuglói rezsifórumra, ahol Németh Szilárd rezsibiztossal együtt léptek fel. A helyszín a Szent István Király Zeneiskola volt, a "ne vigyük be az iskolákba a politikát "…..
Nakedape 2014.02.14 09:18:37
Jóslatunkkal ellentétben mégsem lesz ingyenes a 65 éven felüliek gyorsvonati pótjegye, ennél egy sokkal unortodoxabb, mondhatni hungarikum megoldással rukkolt elő az NFM: "pótjegy-bérletet vezetnek be a 6 év alatti és a 65 év feletti utasok számára, havi 1500 forintért – ez tíz…..
Nakedape 2013.05.17 11:55:47
@Enrico72: "2 - Nem kötelező gyorsvonattal menni. Az azért nonszensz, hogy a gyorsvonat meg a személyvonat ugyanannyiba kerüljön."
Ebben pont igazad van, közgazdaságilag nonszensz. Minden társaság a gyorsvonattal jár jobban, adott embert elvinni, mert kevesebb vonat kell (adott pályán egy gyors vonat mondjuk 4-szer mehet oda vissza egy személy pl csak 3-szor, tehát napi 8-hoz pl kettő helyett három mozdony + kocsik kellenek. Ugyanannyi energiafelhasználás mellett kevesebb gép kell, kevesebb kifizetendő munkaóra, a kallernak, mozdonyvezetőnek, szóval nonszensz tényleg. Csak akiknél nem éri meg megállítani a gyorsvonatot nem lenne korrekt több pénzt kérni a személyért :)
Nakedape 2013.05.17 12:24:41
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): ó elnézést, nem vettelek észre, pedig még így is gondolkoztam minek strapálom magam...
Ricky Gervais az egyik olyan standup-komikus, aki senkit és semmit nem tisztel, ha valamiből viccet akar csinálni, akkor megcsinálja, és leszarja, kiket bánt meg vele. belerúgott ő már mindenkibe, aki él és mozog, a melegektől a kerekesszékesekig, szóval minket annyira nem lepett meg a…..
Nakedape 2011.10.20 17:52:37
@Valaki Innen:
támogatnálak a megállapítás első felében.

például ha elolvassuk, hogy a szleng miből is eredhet? hu.wikipedia.org/wiki/Down-szindr%C3%B3ma
aka "mongol redő" akkor betippelhetnénk, hogy egy kikerekített szem nem biztos hogy ezt akarja utánozni
A Zugügyvéd napi szinten találkozik olyan esetekkel, hogy valaki kezesség, vagy más helyett átvállalt hitel miatt veszíti el a vagyonát. Azért bénító a jogtudatosság ilyen mérvű hiánya. Tisztelt Zugügyvéd!  a következő esettel kapcsolatban szeretném tanácsát,…..
Nakedape 2011.10.12 15:28:15
@XEP: általában egyszerűbb, de ha fontos, hogy a követelők hogy vannak kezelve, vagy eltemetnéd az örökhagyót akkor sajna be kell vállalni a macerát és elfogadni, majd az örökségig felelni az adósságért, a kegyeleti költségek előnyt élveznek (na meg a közjegyző díja is persze :D ) utána jönnek a követelések. de szerencsére tapasztalat, hogy nem csaphat át rajtad negatívba a mérleg.
Csípem Tarlóst, mert egyáltalán nem az a simamodorú átlagpolitikus. Tegnap is egy nagyon jó interjút adott az Origonak, ebben keményen odamondogatott a kerületi kiskirályoknak. Beszélt a parlament folyosóin való intrikálásról, az 5-6 állásos reneszánsz politikusokról, a…..
Nakedape 2011.09.23 17:54:48
@TaTa86.: én ezt a logikát értem. szerintem ugyan felesleges volt, meg ez is múlt része (és nem lenin körút maradt meg. de oké akkor szimbolikusan nevezünk, mert szakítunk vele, ok.
de akkor kicsit aggódok a köztársaság tér átnevezésén, ha szimbólumok szintjén fontos a dolog. nem?
Bár nem "indultam" (olyannyira, hogy csak most vettem észre), nem marketingeltem magam, a Goldenblog zsűrije a legjobb 10 hírblog közé választotta a Szekuláris Figyelőt!http://goldenblog.hu/hirek/20110824_goldenblog_2011_hirblog_zsuri.aspx..
Nakedape 2011.08.29 07:08:43
Ezért szabad csak pártos sajtónak (HírTV, MNO, MTI) interjút adni, ezek a szemét firkászok mindenféle kellemetlen dolgot megkérdeznek, a miniszter lányos zavarában pedig egyre csodálatosabb dolgokat nyilatkozik ... Matolcsyról van szó természetesen, és egy igazán remek fn.hu…..
Nakedape 2011.06.07 19:44:16
  Liberális testvéreink előszeretettel mítosztalanítják a történelmet. Van azonban egy terület, ahol liberálisék inkább a mítoszgyártásban jeleskednek, ez pedig a kereszténység története. Az egyik ilyen mítosz az Európát máglyákkal bevilágító, kegyetlen, elnyomó és…..
Már a kormány első évét sem az alaposan megkidolgozott tervek, programok jellemezték, biztos kevés volt a 8 ellenzéki év, de az "1. szülinap" után már a látszatra sem adnak. A hétfői "Nagy Bejelentés" óta minden napra csepegtetnek még valami…..
Egy olvasónk készítette el az Éden hotel első évadának kissé komplikált viszonyrendszerét avagy kapcsolat hálóját: a képen látható állapot az eheti események előtt készült, de ígérete szerint updatelve lesz, bizony. Klikkre nagyobb, jó szórakozást! ..
„Nyikhaj hülyegyerekek, akik fel sem fogták, mit írtak” – így jellemezte a hvg.hu-nak Vásárhelyi Mária azokat az újságírókat, akik ellen a minap nyert pert. Az Index egymillió forintot fizethet a szociológus-közírónak egy szatirikus cikk miatt.A perben a Zugügyvéd…..
Alapjában véve gazdasági-pénzügyi kérdésről lesz szó, az már csak véletlen, hogy érintjük a nácikat és a francia kémeket, afrikai diktátorokat, gazdasági szabadságharcot, pénzügyi magánéletet, Obama elnök köreit, a magyar vez és persze Da Vinci-kód vagy a Moszad sem…..
Klikkre mind nagyobb lesz, jó nézegetést. Ideális desktop-képek. Winterfell King's Landing The Wall ..
Svájcban és Ausztriában több iskolában is kísérleti jelleggel etikaoktatást biztosítanak. Az alapelgondolás nagyon jó és mindenképpen támogatandó, hiszen az etikaoktatás csodálatos lehetőséget adhat nem egyszerűen csak az értékeinkről való párbeszédre, annak…..
Mi Nagy-Britannia negyedik legnagyobb vallása a 2001. évi népszámlálás szerint? Feloldás jövő vasárnap!..
Nakedape 2011.03.01 11:30:58
én nem bírom ki vasárnapig, de most nem értem.
www.statistics.gov.uk/downloads/theme_compendia/for2004/FocusonReligion.pdf

ezekről az adatokról beszélünk?
spoiler miatt tiny url-be- erről a negyedikről van szó?
en.wikipedia.org/wiki/Sikhism

butának és eltévedtnek érzem magam, segítsetek :(
Nakedape 2011.03.02 07:33:13
Vastagbőr A Széll-Orbán csomag 2011.03.01 13:03:00
"Széll Kálmán büszke lenne ránk." - mondta Matolcsy csomagbontás közben. Na persze ... A csomag elnevezése után remélem a Moszkva térből nem lesz Széll Kálmán tér, nem hiszem, hogy Orbán első csomagjára aggatott Széll Kálmán nevét szeretnénk Budapest…..
Nakedape 2011.03.01 14:25:04
@zero:
höhö
Az evolúcióra számtalan bizonyíték van. Rengetegszer megfigyeltük már, ahogy új szervek alakulnak ki, pusztán a véletlen hatására, és létrejön egy új faj. Nem is kételkedik ebben egy tanult ember sem. Itt egy újabb bizonyíték: Videóval!..
A téma általános iskola óta kézenfekvő... Már akkor úgy vélekedtünk a "rocker" csajokról, hogy a legtöbbet el kéne rángatni a tábortűztől (ahol valami Kurt Cobain-wannabe gitározik neki) és jól ki kell mosdatni őket, hiszen több van bennünk. A legtöbb fiúsan…..
Nakedape 2011.02.17 14:09:21
 Magyarország második legjobb aknakeresője vagyok, - a zászló nélüli (NF) kategóriában első - bármilyen aknakerősvel kapcsolatos állást keresek. Több éves aknakeresői múltal rendelkezem. (forrás) Sokféle hirdetést kapok/látok, de ez mindent visz…..
Fiaimat mindig megpróbálom a lehető legjobb módon nevelni, az atyai hagyományokat követve, saját apámtól tanult intelmeket figyelembe véve. Tudom jól: evvel minden szülő így van, mindenki azt gondolja magáról, hogy ő a legjobb és az ő nevelési stílusában nincs hiba. Szóval…..
Nakedape 2011.02.10 17:24:40
Mert működnek. Hiszen minden betegségünk lelki eredetű, és ezeket oldják a különböző módszerek. Nézzük mik vannak:Antropozófus, Ajurvédikus, Hagyományos Kínai, Hagyományos Tibeti orvoslásÚj MedicinaBioenergetikai módszerek, Reiki, Prána Nadi, energia átadás,…..
Szekuláris Figyelő Link 2011.02.04 11:46:00
Kis glossza Istenről, mint a történelem uráról: "Amióta Orbán Viktor felállította második kormányát, egyik csapást szenvedi el a haza a másik után. Jött az árvíz és a belvíz, az iszapkatasztrófa, a balatoni tornádó, és most itt a földrengés."…..
Nakedape 2011.02.04 18:50:50