Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sipi119

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
egészen beleszédültem. Mennyivel egyszerűbb dolga lett volna Kolombusznak, ha inkább ilyen tojása lett volna! Tényleg zseniális!..
Deres alatt I. Melisandre, a vörös rébék, aki Stannis lányának elemésztésében játszott kulcsszerepe miatt remélhetőleg előbb, mint utóbb lesz kesztyűbáb Ser Davos ujjatlan kezein, arra ébred a jól végzett munka (értsd: ELEVENEN ELÉGETETT EGY KISLÁNYT VALAMI HOMÁLYOS LÁTOMÁS…..
sipi119 2015.06.16 16:05:25
@vastyúk is ..:

"Mondjuk Danynél a kegy csak annyi, hogy A gyermekének megbocsátja, hogy nem akarja hazavinni, de mivel kurvaéhes, egyedül elmegy kajáért." --- :D :D
sipi119 2015.06.16 18:21:13
ez amúgy nem nagyon ide kapcsolódik, de azt sokan írták h Tywin mekkora stratéga. én ezt nem teljesen így látom, pl mikor Robb vezette a Starkokat akkor volt egy halom dolog amihez Tywinnek semmi köze nem volt, és egyértelműen Robbot gyengítette és a Lannistereknek kedvezett, pl

1) hogy Theon árulóvá válik éa Greyjoyok nem állnak a Starkok mellé (ok erre tényleg kicsi volt az esély, de Theon simán dönthetett volna úgy hogy ő akkor inkább vhogy figyelmezteti a Starkokat)

2) hogy Cat elengedi Jaime-t és ezzel egy bazi fontos túszt veszítenek

3) hogy az az idióta Tully gyerek nem teljesíti Robb parancsát

4) hogy a Karstark fater kinyírja a két kis Lannistert és ezért Robb lefejezi és veszít egy rakás embert

5) hogy a völgybeliek nem mozdulnak, hiába kéri Catelyn az idióta tesóját

6) hogy Robb szerelmes lesz a csajába és felrúgja a megállapodást Frey-jel

+
és akkor még az is ott van hogy Renly halála után a Tyrellek a Lannisterek mellé álltak - simán választhatták volna Stannist (hisz csak Brienne és Cat tudta h Stannisnek "köze van" a halálához) , vagy maradhattak volna a seggükön semlegesen mint a dorne-iak, vagy állhattak volna a Starkok mellé is, hisz tudták h Renly gyakorlatilag mint barátot fogadta Cat-et a táborban

és még az előzményekben ott van az h Robert sose veszi feleségül Cerseit ha övé lehetett Lyanna Stark (Ned nővére) és így nincsenek a királyi családban; vagy ki tudja hogy veszi be a Királyvárat a Lannister sereggel ha az őrült király Varysra hallgat és nem Pycelle-re és nem nyitja ki a kapukat előtte (hisz a királyvár akkor is tökig volt wildfire-rel (nem tudom hogy fordították magyarra) )

szóval nyilván elég okos faszi volt Tywin, de egy halom olyan dolog volt élete során ami számára abszolút szerencsés fordulat volt és végül is semmit nem tett érte
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
sipi119 2015.06.09 15:43:00
@Dekatlon: " Még Süsü feltűnése előtt is " -- ezen besírtam :D :D
sipi119 2015.06.09 15:50:39
@vastyúk is ..: "Valahogy olyan érzésem volt, mintha ezzel Magát, a saját mágiájának erejét akarta volna feltápolni hosszabb időre" - vmi ilyesmi nekem is eszembe jutott amúgy, meg még az h lehet h ahogy közeledik a tél / közelednek a mások úgy gyengül Mel mágiája / hatalma
Meereen Dany ugyan a harci veremből kihozatta Ser Jorah-t, a titkos vírusgazda/hősszerelmes lovagot, és kistermetű kísérőjét, Tyriont, a nagyszájút, de ez egyelőre csak azt jelenti, hogy nem egy poros gladiátorarénában fejezik le őket, hanem mondjuk egy piramis belsejében. Jorah…..
sipi119 2015.06.04 22:13:58
@vastyúk is ..: amúgy ez is sokszor előkerült h mivan ha a Mások valójában jó arcok. könyveket olvasva ezt nem hiszem, de pl érdekes h ugye Sam-et életben hagyták abban a jelenetben, és most kb ugyanaz volt Jonnal, simán kinyírhatták volna ott azon a szaros csónakon, és megint csak nézték

ő + Sam kb a két leghűségesebb Varjú -- nem tudom
de sztem Jon előbb utóbb vhogy máglyára kerül és ott majd kiderül vmi (ez az én teóriám)
sipi119 2015.06.05 14:40:14
@Gyula_80: nemá tényleg? az viszont borítja az én elméletemet .. :(
melyik részben volt az, esetleg emlékszel? visszanézem
sipi119 2015.06.05 16:20:09
@nota19: meg amikor Viserys meghal, akkor mondja Dany h nem volt sárkány, mert a tűz nem öli meg a sárkányt (de akkor most Dany hőálló, Viserys meg nem?)

www.youtube.com/watch?v=5M-ROiCBh-s&t=4m40s
Braavos Arya takarítóból hullamosónak lépett elő a Fekete és Fehér házban, ez lehet egyfajta promóció, franc se tudja, mindenesetre rém lelkiismeretes és nagyon figyelmes, körmöt vág, hajat most, a hulla nagyon pöpec lett, tán életében sem volt ilyen jóképű. A hullát…..
sipi119 2015.05.19 17:19:23
@vastyúk is ..: de amúgy majdnem biztos vagyok benne h Theon most tört meg , illetve tört vissza vagy na :D szóval sztem ez most végleg betett neki, és valamit most már tenni fog
sipi119 2015.05.20 11:33:10
@Tóthi: sztem nem karakteridegen, ha hozzáveszed h Kisujj tudja hogy Cersei egyre labilisabb / egyre alkeszebb + azt hogy Kisujj szerelmes volt Catelynbe, de Ned miatt nem lehetett az övé soha
most ha összejön a számítása gyakorlatilag Ned helyére lép, és övé a lánya - ez elég komoly revans
sipi119 2015.05.20 11:35:07
@Tóthi: + még azt számold hozzá hogy mikor Dontost lenyilazták, még nagyon közel voltak a Királyvárhoz, nagyon könnyen elkaphatták volna őket. most meg úgy tért vissza hogy övé a Völgy + van egy nyilvánvaló szövetségese Deresben
Volantis Nehéz a volantisi halászemberek élete, nem elég, hogy büdösek a haltól, és hajnaltól napnyugtáig melóznak, még le is ütik őket néhanapján, és elviszik a csónakjukat, hogy abban szállítsanak egy gúzsba kötött és kipeckelt szájú törpét Mereenbe. Mint teszi azt a…..
Az előző körben Dany eljutott odáig, hogy belőtte a sárkányok árfolyamát (8000 herélt rabszolgát érnek darabonként), Theont kiszabadította valami ember, Jamie meg addig emberkedett egy Locke nevű, nem túl szimpatikus csávóval, hogy az levágta a jobb kezét, azt, amivel a kardot…..
sipi119 2013.04.23 15:43:14
@beacska: dehát mire adott ez választ?

gyakorlatilag az történt amit én is írtam múlt héten, csak épp ellenkező előjellel: Dany baszta át a kereskedőt, és vitt sárkányt / sereget mindent.
Rabszolgakereskedő jelleméből is simán, vagy inkább jobban kinéztem volna h próbál majd valamit sumákolni a biznisz során (hisz messze jobb pozícióban volt egészen addig a pontig amíg át nem adta a korbácsot).
Ami múlt héten történt, az itt elolvasható, nem ragozzuk, sokan és sokat kódorogtak Westeros különböző részein, a főszereplők meg egyre távolabb kerülnek egymástól. Rögvest az elejére itt egy csöcs meg egy pina, hogy azok, akik csak a 18-as karika miatt jöttek, elégedettek…..
hogyvolt Aranypart - 1x02 2011.08.24 07:22:00
Na, megvolt az első adag a prosztórealityből, ami arra pont elég volt, hogy kiderüljön, a casting néhol ugyan bicegni látszik, de van lehetőség a kilenc szereplőben. Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, Leviék isznak a nappaliban/teraszon, mint a gödény, Pókmajom a pattanásait nyomkodja…..
hogyvolt Aranypart - 1x01 2011.08.23 06:38:00
Itt a magyar Jersey Shore, a tapló reality, vagy szürreality (nem az én találmányom, de fasza) műfaj non plus ultrájának hazai kiadása, ami akkor és csakis akkor lehet sikeres, ha a casting jól sikerült - a képek alapján nem rossz a felhozatal, a gyökérségmérő kilendült pár beállításnál, de az igazi…..