Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benzoylmethylecgonine

0 bejegyzést írt és 351 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ideje volt, a héten már 4 százalékos közönségarányt is produkáló műsort nemcsak az RTL-csoport csatornái, de a saját kábelportfóliója is verte, tegnap este pedig a Viasat az Észbontók premierjével adott nekik újabb pofont. A helyzet tarthatatlan volt, a TV2 lépett, és A szultána címmel egy török…..
A Ryanair vezére néhány éve szájkosarat kapott, mert a részvényesek szerint a gyökérség már ártott a cégnek, leállt a profitbővülés. Azóta nem küldi el a büdös francba az utasokat és maga a cég is kedvesebb lett - a bázishoz mérve ez viszonylag kis erőfeszítést igényel -, írtunk róla többször. De…..
Majd tíz éve kezdtek feltűnni az igénylistákon az olyan utazások, ahol garantáltan nem lesz jelen gyerek - már hogy másé. Első körben az önző szinglitársadalom bunkó elvárásainak tűnhet, hogy se a szállodában, se a repülőn ne kelljen síró, kiabáló, dobálózó gyerekeket kerülgetni. Ám az a pár, aki…..
Benzoylmethylecgonine 2016.05.02 09:13:03
@FeketeMacska73: "jobb legitarsasagok azert szinezovel ajandekkal jatekkal keszulnek"

Ezzel mondjuk készülhet anyuka-apuka is, pláne mert ők ismerik a gyerekeiket, hogy mi köti le őket. Nem ördöngösség; hetente IC-zem 2,5-3 órát, néhány szülő képes lekötni a bölcsis korú gyerekeket is kifestővel, hordozható szórakoztató elektronikával, mesével, vagy szimplán beszél hozzájuk stb. Az az észrevételem, hogy a zavarósági együttható a szülő felkészültségével és talpraesettségével fordítottan arányos.
Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult a Maradj talpon! című vetélkedő forgatása közben elhunyt Dobos Kinga élettársa, Boda Sándor - írja a Bors hétvégi száma. A haláleset még tavaly szeptemberben történt: a műsor egyik statisztája, egy 32 éves nő rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Az…..
Benzoylmethylecgonine 2016.05.01 06:17:14
@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor:

Lásd előző kommentem. Az inzulinnal kapcsolatban három állapot van:
1) a beteg jól van, a szokásos inzulinját adja a szokásos kajájához, esetleg a kaja mennyiségétől függően egy okos beteg minimálisan módosíthatja azt,
2) a beteg vércukra elcsúszik (mindegy miért), de még relatíve stabil (kiszáradt, zavart, szarul van), ilyenkor kap egy sima infúziót (folyadékot), legközelebbi kórház intenzív osztálya, ahol szigorú megfigyelés és vizsgálatok (ionok!) mellett megkapja az inzulinját, és fokozatosan leviszik a vércukorszintjét,
3) a beteg vércukra úgy felszalad (rendszerint nem néhány óra alatt...), hogy teljesen szétesik, kiszárad, instabillá válik a keringése, és lesz egy hiperozmotikus/acidotikus sokkja. Nem akarok senkit elkeseríteni, de ilyenkor már rég nem lesz csodamegoldás az inzulin, hanem agresszíven el kell kezdeni ellátni a kiszáradást, az ionháztartás felborulását és támogatni a keringést. Ebből következik, hogy a mentőn vagy helyszínen lévő elsősegélyládában nem alapfelszerelés az inzulin, mert csak drága, macerás, de legalább értelmetlen.

Emlékeztek még az agyatlan rezidensre, aki cukrot itatott a beteggel, majd otthagyta a helyszínen? Utóbbi volt az igazán súlyos hiba. Ott sem az egy pohár cukros víz "ölte" meg a beteget (jó, nyilván nem segített), hanem a késlekedés (több mint egy óra), hogy a beteg a stabil állapotból átcsúszott egy visszafordíthatatlan sokkba. Itt is valószínűleg ez történt.
Benzoylmethylecgonine 2016.05.02 05:36:05
@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Ebben van igazság (bár sok helyen belső kényszerből indultak el a dolgok jobb irányba), de az esethez semmi köze. Sajnos amit leírsz, az az orvoselvándorlás egy fontos mozgatórugója a pénz mellet.
Benzoylmethylecgonine 2016.05.02 05:43:36
@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Azt nem tudjuk, hogy inzulinnal visszafordítható volt-e vagy sem, és mikor csúszott át abba. Azt tudjuk, hogy eszméletét vesztette és újra kellett éleszteni, mindezt igen rövid időn belül. Protokoll szerint ilyenkor régen nem adnak inzulint, kizárólag kórházi körülmények között - ez nemcsak itthon van így, hanem bármelyik fejlett országban, ugyanis ennek szakmai okai vannak. Ha nem ennyire súlyos az állapot, akkor sem adhatnak helyszínen, csak nyilván eljut az intézménybe, ahol kontrollált körülmények között ellthatják. Intézményen kívül, ahol nincs mód az ionháztartás vizsgálatára, ott nem adunk inzulint. Újraélesztés közben meg pláne nem. Sajnos ez egy ilyen szerencsétlen eset, ha intenzív osztályra kerül, talán lett volna esélye túlélni.

Értem, hogy fontos a jog nyelvére is lefordítani ezt: szakmai szabályszegés /ezek alapján/ nem történt az inzulinnal kapcsolatban. Sajnos halnak meg emberek, akár a köztévé műsorai közben is, amiért nem lehet felelősségre vonni a mentőt, az ügyeletes orvost, a kórházat, stb. (Kétségkívül, Ábrahám László megpróbálja.) Műhibák vannak, de még nem vagyunk halhatatlanok és sérthetetlenek, az orvosok pedig nem istenek, hogy mindenkit megmentsenek.
A The Walking Dead testvérsorozata április 11-én hétfőn mutatkozik be a világon mindenütt, így nálunk is. Az AMC zombis túlélősorozat-franchise-jának második darabja az új évadban már 13 epizóddal jelentkezik, ebből az első hét megy majd le egyhuzamban, április 11-től hét hétfő hajnalban élőben,…..
Felháborodott videót töltött fel az Anna & the Barbies énekesnője, Pásztor Anna a facebookra, mert a nagymamáját nem engedték felszállni a Wizz Milanóba induló járatára. A történet annyi, hogy a nagymama Annáék után repült volna egy későbbi géppel egyedül, s a bádoghodályban a Budport…..
A Maradj talpon! vetélkedő szeptember 22-i forgatásán a műsor egyik statisztája, a 32 éves Dobos Kinga az egyik szünetben rosszul lett, majd nem sokkal később meghalt. Élettársa halála ügyében panaszt tett Boda Sándor, a tisztifőorvosi hivatal most lezárult vizsgálata szerint azonban senki sem…..
Benzoylmethylecgonine 2016.02.18 06:39:54
Őszintén sajnálom, 32 évesen egy jól karbantartható betegségben meghalni tragikus.

Ugyanakkor kár a mentőkre vagy a segítségre kenni. A DKA-t vagy már hiperglikémiát nem kezelnek sehol sem inzulinnal azonnal, ezért sem kötelező tartani maguknál. Ennek a legfőbb oka, hogy az inzulin egy veszélyes szer, ami a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a vércukorszintre, de az ionháztartásra is hatással van. Egy hiperglikémiás beteg a cukorvizelés miatt nagyon ki van száradva, ionokat vesztett, és a jó ég sem tudja, hogy mennyi a Na+, K+, Ca+, stb. szintje. A ráküldött inzulin ezt tovább rontja, és szívritmuszavarokat, szívmegállást okozhat, az ilyen beteget újraéleszteni sem lehet. Ezeket nincs lehetőség a mentőben megvizsgálni (egy EKG-t tud nézni a mentő, aztán vagy látja az ioneltérést vagy nem), és hibázik az a szakember, aki vakon elkezd egy agresszív szert adni, mint az inzulin. Az ilyen beteget stabilizálni kell, fel kell pakolni a mentőbe, és amilyen gyorsan csak lehet, intenzívre tenni. A sürgősségi protokollok szerint a DKA-s vagy HHS-es beteget az első órában tölteni kell (vagyis a kiszáradást megoldani), utána szigorú ionkontroll mellett inzulint indítani. Tehetik, mert irtó ritka, hogy valakinél jó glukózkontroll mellett egyszercsak hirtelen(!) kialakul bármelyik, és belehal néhány órán belül. Itt valami más baj is lehetett, amiről nem tudunk... (Vö. a gyerekek cukorbetegsége is rendszerint több napos tünetek után derül ki, illetve a fiatal cukorbetegeknél is egy jó fosós-hányós betegség is napok alatt csinált bajt.)
Benzoylmethylecgonine 2016.02.18 07:44:32
@Lady Scarlett: szerintem inkább ne háborodj fel, különösen, ha nem tudsz semmit egy DKA-s beteg (ha valóban az volt) sürgősségi ellátásához. Ha egy inzulinnal megpakolt szállító kocsi jön érte, akkor sem adhattak volna be neki egy cseppet sem, mert a protokoll (nagyon helyesen) nem engedi. Persze a laikusnak magas vércukor = adjunk inzulint, mert há' az úgy működik. Ha így működne, akkor nyolc általánossal is lehetne kocsin vonulni vagy intenzív terápiát folytatni. Hiszen olyan egyszerű, miért nem jutott az OMSZ-nek meg annak a sok okos embernek az eszébe...!
Nem, nem így működik.
Jakupcsek Gabriella először jelent meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy egyik napról a másikra kirúgták az MTV-től - írja a Bors. Egy rendezvényen volt moderátor, ahol bemutatták a HPV elleni új, kilenckomponensű vakcinát. (ez az MTI-fotó még a Ridikülből van)..
Benzoylmethylecgonine 2016.02.06 07:31:32
@Egy anyuka: ez szakmai körökben elfogadott, sőt tervezett a fiúk oltása is (Amerikában már oltanak). A HPV a méhnyakrákon kívül a fiatalkori fej-nyaki daganatok egy jó részéért is felelős, ráadásul a fiúk fontosak a betegség terjesztésében. Ezért oltják őket is.

Egy átlag ember napi szinten több antigénnel találkozik, mint ami az összes kötelező és ajánlott oltásban együttvéve benne van. 12-13 éves gyerek pedig nem újszülött, nem kell ráülni tyúkanyóként :-) Ha már elkezdett szexuális életet élni, akkor már lehet rohanni az események és az oltás után...
Nagy áttörés történt a köztévében az újévnek ezen a fagyos reggelén. Mivel az M1-et sokan azzal vádolják, hogy minden ott kiejtett és kiírt betűt alaposan megvizsgálnak, jóváhagyatnak, előzetesen cenzúráznak, és hogy a vendégek csak alapos szűrés után kerülhetnek be,…..
Benzoylmethylecgonine 2016.01.04 08:41:38
@showtimes: hagyjuk már ezt. Itthon nincs kulturált alkoholfogyasztás tömegesen - vedelés van meg elivott máj, hasnyálmirigy és agy. Persze vannak szerencsések, akik csak a család életét keserítik meg az egész napos tántorgással, és élnek így 85+ évig.

A piagyáros meg ne keresse az önigazolást, pláne ne egy ilyen vedelős nációban. Az egymillió alkesz országában nem kéne propagálni és ideológiát gyártani a iszákosságnak. Szív- és érrendszeri betegségek terén (ami ellen véd elvileg a jó minőségű alkohol) pedig ugyanúgy ott vagyunk a csúcson, szóval ez mellément. Talán az elhízásról, a szénhidrát- és zsírdús zabálásról meg a cigiről kéne lemondani a vedelés mint szokás kötelező felvétele helyett.
Megint nekem jutott a szombati Hungary's Got Talent, ami sajnos olyan semmilyenre sikeredett, hogy önként biztosan nem vállaltam volna. Pedig ez már az élő show, tehát a válogatott hülyék helyett a válogatott tehetségek műsora - de hát itt ugye néha elég sajátos módszerekkel…..
- Gyerekek voltak már?- Volt sok, a Horgas sírt is. Csuja izzadt.- Énekesek? - Azok is, Horgas a kettes számú vigyorát váltogatta az egyes lenéző fintorral, Csuja izzadt.- Nyugdíjasok? Béna bűvészek?- Megvolt, Márkó tátott szájjal nézett, Patrícia rosszallóan összevonta a…..
Loiza Lamers nyerte a holland Topmodell leszek! című tévés versenyt, írja az MTI. Lamers győzelme azért nem hétköznapi, mert a helyi sajtó a verseny közben elkezdett arról cikkezni, hogy Loizát valójában Lucas néven anyakönyvezték, és valószínűleg nemi…..
Subba Fail: Nerd gála 2015.10.20 10:58:46
Ez itt nagyon nem jó, a spagetti lányok faszlohasztó tánca a mindjárt öngyilkoló kockákkal :D ..
Benzoylmethylecgonine 2015.10.20 18:04:43
Sarka Katánál betelt a pohár: azzal vádolják, hogy pénzért árulja testét, harsogja a mai Bors. Hajdú Péter felesége így fakadt ki a Facebookon: "Eddig nem érdekelt soha, hogy egy külföldi szerverről működtetett kamuoldalon mik jelennek meg, mert egyszerűen annyi ilyen van,…..
A Blikk volt az első, aki megírta, hogy Bicske mellett egy pakisztáni férfi meghalt a vasúti sínek mellett, de a nagy hírversenyben sikerült úgy elnevezniük a halottról készült fotót, hogy ol-kinyuvadt-csa.jpg Kinyúvadt, az, szép volt Blikk, remélem sorban áll a megmurdált, a…..
Mert erre adott utasítást valaki az MTV belső szerkrendszerében, írja a 444.hu. A képen jól látható, hogy a "migráns" témájú szegmenshez azt a megjegyzést fűzte az Ismeretlen Köztévés Szerkesztő, hogy  NE LEGYEN GYEREK A DEMON!!! ami, még mielőtt, nem azt jelenti, hogy ne…..
Benzoylmethylecgonine 2015.08.25 21:09:31
@Steve: ladikokkal szelték át az Atlanti-óceánt várva, hogy kimentsék őket, esetleg a Csalagutat rohamozták meg minden este, egymást taposva?

Akármennyire kézre is esik az '56-os analógia, sem a menekültek számában, sem a kulturális különbségekben nem stimmel, márpedig mindkettő igen fontos tényező a jelenlegi helyzetben. Nem véletlen, hogy nemcsak itt, de az összes EU tagállamban téma.
Az év tévés botránya, az Éden hotel egyik szereplője elleni erőszak ügye nem maradt annyiban, amiben a TV2 szerette volna. Mint ismeretes, az Éden hotel című reality egyik epizódjában egy Stumpf Nóra nevű szereplőt egy másik, Gábor nevű játékostársa vegzálta meglehetősen…..
Aszongya, "szabadlábon védekezhet" a faszi, akinek a vonat levágta mindkét lábát. Jó, valószínűleg ő ugrott, és azért, mert biztosítási csalást akart elkövetni, de akkor is. A köztévé tegnapi baromsága nem volt elég?  UPDATE: a Tények tudósítását átvette a…..