Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mosolygó zetor

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha tőlem lopsz, gazember vagy, ha az államtól/szolgáltatótól, akkor viszont legény a talpadon. Az adózáshoz hasonlóan az áramlopások társadalmi megítélése is sokszor ezen a gondolaton alapszik kis hazánkban. A piac kifehérítése szempontjából tehát fontos lenne ezen…..
mosolygó zetor 2012.08.19 19:54:33
@a rettegett drótos:

azt írod:"Az a baj a magyarázkodással, hogy ha az áramlopást legalizálja magában a delikvens, akkor egy életformát legalizál, és onnantól nem fogja morálisan mérlegelni hogy kit károsít meg, attól lop, akitől lehet."

....................

Igen, azt gondolom, Te fogalmazod meg jól a probléma gyökerét. Egy kicsit olyan "Betört ablak elmélet" jellegű a probléma.

hu.wikipedia.org/wiki/%E2%80%9EBet%C3%B6rt_ablak%E2%80%9D-elv
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
mosolygó zetor 2010.11.24 15:38:19
@newtehen: Nem lesz büntetendő, bár sok sikert hozzá. :)
mosolygó zetor 2010.11.24 15:46:17
@newtehen: Mondjuk abban igazat kell, hogy adjak neked, hogy ahol az alkotmányt az igényeinkhez igazítjuk, ott valóban minden megtörténhet.

Addig azonban a közlekedési szabályokban sokkal inkább a biztonsági elem számít (tehát a megengedett sebességtől lefelé eltérhetsz, ha azt a 25.§ bármelyikével indokolni tudod).
Olyannyira, hogy sokkal inkább büntetnek a megengedett sebesség, ámde nem az útviszonyoknak megfelelő tempó miatt, mint indokolatlan lassú haladásért.
Belsőség Rúgkapál még! 2010.11.04 06:18:00
Az Év Motorja üvölt benne, hétsebességes DSG váltója van, 7,2 alatt van százon és a VW legolcsóbb márkája gyártja. Jó? Nem. Vélemények az azonos című írásunkról...
mosolygó zetor 2010.11.04 20:29:46
@-Gabi-: oké, de égeted magad egy 95-ös autóban?
Még azt hiszik, nincs pénzed újabbat venni...
Újabb torrentrazzia volt, 2 szervert foglalt le a rendőrség a ProArt feljelentése nyomán. A ProArt többek között Ákos új albumára hivatkozott, aminek torrentfájlja elérhető volt a szerveren. A magyar torrentszervereken a magyar zene és/vagy Ákos tiltólistára került. Tegyük…..
Mindenkivel előfordul, hogy siet, mert sürgős dolga van, épp a hátsó ülésen folyik a magzatvíz, de valahogy mindig akadnak olyanok, akik ész nélkül rohannak, mint ahogy az a swiftes hülye is, akiről András írt és aki nem nagyon gondolkodott rajta, hogy vajon miért is áll előtte…..
mosolygó zetor 2010.10.04 19:12:02
@mosolygó zetor: Esetleg a többi fórumtárs is beszállhatna, pro és kontra.

A kérdés: az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 34.§/8./e. pontjában lévő hivatkozás a 16. § (1) bek. u pontra, a hivatkozott táblák hiányában, azonban a többi alakiság fennállásánál (védett kereszteződés) szabálytalanná teszi az előzést?
mosolygó zetor 2010.10.04 19:40:24
@Riska: Azt írod:
"állt már ki index nélkül busz elém, dudáltam is MICSODAA?? :'D Viszont nem a buszos lett volna a hunyó, mert a jegyzőkönyvbe bele került volna az is, hogy én kiengedtem a buszt."
________________
Fontos tudnod, hogy az elsőbbségről való lemondás csak két jármű viszonyában dönt. Amennyiben a kereszteződés védett, tehát a busz tábla kötelezi az elsőbbség megadására, abban az esetben a te kiengedésed irreleváns, ugyanis elsőbbségi helyzet a Suzuki és a busz között alakul ki. Abban pedig a busznak a

28 § (2) pont értelmében

... A másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben
...
b) az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező - illetőleg a kiegészítő táblán vastag vonallal jelzett - útról érkező jármű részére...

kell eljárnia.
Ebben a helyzetben védett kereszteződésben az elsőbbségadási kötelezettség még akkor is fennáll, ha a Suzukis esetleg szabálytalanul előz.
mosolygó zetor 2010.10.04 20:23:36
@promontor: @Riska:

Ha van időtök és kedvetek, ezen szaladjatok át. A végére szerintem tudjátok majd, miért:

mba.birosag.hu/resource.aspx?ResourceID=GetDocStoreFile&EntryID=2294

Az egyszerűnek tűnő dolgok néha nem is olyan egyszerűek. :)
Na ilyenről sem hallottam még, hogy a vizsgabiztos rosszul tudja, buktat, aztán a tanuló új vizsgáját neki kell állnia. Márpedig Krisi erről számolt be. Az új vizsga eredményéről még nincs hír, reméljük, nem szórakoztak vele a kollégák szolidaritásból... Érdemes elolvasni…..
mosolygó zetor 2010.06.15 12:55:10
@zeneigéniusz: - az alárendelt mackósajtos csak annyit lát, hogy egy szemből jövő akar balra kanyarodni, tehát elindulhat, mert neki van elsőbbsége.

______

MITŐL lenne elsőbbsége?

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól
Elsőbbség az útkereszteződésben

28. § (1) Az útkereszteződésben - ha a (2) bekezdés rendelkezéseiből más nem következik - a járművel elsőbbséget kell adni
a) a jobbról érkező minden jármű és
b) a balról érkező villamos
részére.
..
(2) A másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben
...
b) az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező - illetőleg a kiegészítő táblán vastag vonallal jelzett - útról érkező jármű részére;
mosolygó zetor 2010.06.15 12:56:06
mosolygó zetor 2010.06.15 14:55:04
@"streetfighter": Miért te végiggondolod?

Igyekszem. Természetesen meggyőzhető vagyok, ha elmondod, hol idézek rosszul a rendeletből, vagy mit alkalmazok nem megfelelően.
Nekem egyenlőre ez az érvem:
/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
28. § (1) Az útkereszteződésben - ha a (2) bekezdés rendelkezéseiből más nem következik - a járművel elsőbbséget kell adni
a) a jobbról érkező minden jármű és
b) a balról érkező villamos
részére.
...
b) az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező - illetőleg a kiegészítő táblán vastag vonallal jelzett - útról érkező jármű részére;

------------

Ki tud jobbat?