Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferand1979

0 bejegyzést írt és 732 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtó nehéz minden szempontból megfelelő lakást találni, így, ha végre megvan a megfelelő otthon, az ember semmit nem akar, mint baromi gyorsan aláírni a szerződést, és letudni a fizetést. Utóbbinál általában az ingatlanbizniszbe keveredőket - legalább is az átlagot - várja egy embert-, házasságot-…..
ferand1979 2017.12.05 10:49:09
Korábbi rendszer, vissza nem térítendő támogatásban részesültünk (szocpol...), 2008-ban, még az utolsók között utaltak nekünk 2,4 milliót. Otp bankban intéztük, nem mellékesen egy 4 milliós építési lakáshitel mellé.. Így a folyósítást szakaszosan kaptuk, a bank szakértőket küldözgetett ki, felmérvén, hogy az építés hogy halad (előzetes kalkulációt kellett beadni az építési költségekre!)
Nem fogadtunk hitel ügyintézőt, mi ügyintéztünk közvetlen a bank fiókban. Így amit csak lehetett, elírtak, eltájékoztattak. Alapból a közjegyzői aláírásnál majdnem kihagyták a szocpol papírok aláírattatását.. Ott helyben azon nyombak kellett lakás biztosítást kötnünk. Emellett egy LTP-t nyitottunk, amit elírtak, 4 évesre (50hó) iratták alá, de valahol 8 évesre (100hó) állították be... Így emiatt 5 év után át kellett írni a hitel szerződést, újabb tortúra, újabb közjegyzői okirat... (még az árfolyam gátas szerződés előtt, és a ksőbbi forintosítás előtt...)
Az egyik ügyintéző a Banknál valami valaki fia-lánya, tehát nem az eszéért tartották odabent... Nem állt ott a feje, amikor kérdeztünk... Alapból bekérték az előzetes kalkulációt az építési költségekre... De arról nem szólt, hogy 3-400 ezres levonások lesznek ebből, kvázi ez nekünk meg kéne legyen előre... (keretbeállítási jutalék 70 ezer, utalási jutalék 130 ezer, szakértői, állapotfelmérői jutalék 4-5-ször 25 ezer, földhivatali papírok, stb...)
Aztán a hitel miatt is és a szocpol miatt is a "széljegy" a földhivatali papírokra sem volt inygenes..
Így tudom, minden azon múlik, hogy az ügyintéző a helyzet magaslatán van-e...
Pár év után, a forintosítás után pont az Erstebe küldtek, hogy próbáljuk kiváltani a közben nagyra megugrott hitelünk... Mondanom sem kell, hogy olyan megoldásokat vázoltak fel (2 hitel egybe gyúrása, kiváltás, kivásárlás, stb... + munkáltatónál kérvényezni pár hónapra hamis adatok kiadását, vagy papíron fizetés megduplázását), hogy megfeleljünk a feltételeknek... mindezt csupán havi pár ezres megtakarítás miatt. Ami ugye hosszú távon nem látszott, hogy tartható, ill nem volt garantált, hogy összességében jól járunk... Csak az ügyfél megkaparintása volt a cél...Persze egyik bank sem jó, az biztos, mert kereskedelmi hajhászók mind...
Sajnálatosan kevés terméket érinten ma már, de létezik még a betétes üveg, csak kérdés, hogy észreveszi-e az ember. Sziasztok! Mai nap beugrottam egy Csemege boltba szörpöt venni gyerekeknek. Nagyobb áruházakban szoktunk vásárolni, de ez kimaradt.. Így kerültem az Érdi Csemege boltba (a…..
ferand1979 2016.12.10 15:16:52
Hát...
Sziasztok!
Eddig tartott a mély megdöbbenésem... Ennyi hülye hozzászólást, mint itt..
1. Nem azért a 66 Ft.-ért.. Ezt odaadom bármikor bárkinek és még pluszba az üveget is, hogy visszamenjen beváltani azt..
2. A helyzeti megoldás itt kicsiben, másutt bizonyára nagyban... Itt pl. kihirdetnek egy terméket 599 Ft.-ért.. Azt látja a vevő.. A polcsorok között, sietve, nézelődve azért az árért dönti el, hogy megveszi, és megy oda a kaszához, sorba áll, és fizetne...
3. Nemá' hogy ismernem kellene minden egyes termékről, minden egyes márkáról, minden egyes kiszerelésről, hogy az betétes-e vagy sem, visszaváltható-e vagy sem... Itthon nézve a félretett üvegeket, eddig ez a 2. alkalom, hogy Piroska szörpöt vettünk.. A többin nincs ráírva, hogy betétdíjas termék, sőt a régi Piroska szörpös üvegen nem igen találta ezt ráírva...
4. És ami a legszebb..Természetesen, ha nincs nagy betűkkel kiírva a termékre, vagy közvetlen mellé, hogy plusz díjas az üveg, és ha nem ott helyben fogyasztom el (poénos lenne, mondjuk...) akkor fizetnem kell 66 Ft.-ot az üvegért, amit persze visszakaphatok, ha majd visszahozom...valamikor... Akkor azért az árért kellene odaadják, amivel ki volt téve a polcra...
5. Van az a típusú vásárló, aki előre leírja papírra, hogy mit venne, mellé meg odaírja még a környék 3-4-5 áruház prospektusából az akciós árakat... Nos az akkor tuti ezt venné, ha olcsóbban ki van téve... Erről szól a megtévesztésük, hogy kisebb árat ír ki, majd kiszámláz még egy betét üveget.
(eszembe jut egy országos hálózat, ahol úgy árulnak egy terméket, gyárilag becsomagolva, hogy a felszereléséhez, a tartó konzolokat külön számlázzák, külön tételként feltüntetik.. Pedig az benne van a csomagolásban... gyárilag)
6. Nem vagyok hülye... Ezt kikérem magamnak. Csak egy érdekes dologra hívtam fel a figyelmeteket... Mégiscsak a bolt nem egy kocsma, ahol megiszom a sört, és az üveget ott helyben vissza is adom.. Ezért kicsit jobban kellene odafigyeljenek a vásárlókra, megtévesztés helyett tájékoztatás, és helyes üzleti magatartás.. Mégiscsak jogilag ez nem helyes...
Csodálkozunk azon, hogy hiteltelenné vált a magyar politikai és gazdasági elit a választópolgárok szemében? Szögezzük le, ahhoz képest, hogy mindent elkövettek annak érdekében, hogy semmi tisztelhető ne legyen bennük, elég későn ébredtek rá a magyar honpolgárok a saját vakságukra. Most aztán…..
ferand1979 2016.04.25 11:12:22
@István Tamasi: mindenféle maffia út a romlásba vezet.. Igaz.. van ahol felívelő a pálya (lásd haverok, rokonok, puszipajtások..).. És.. választások előtt itt-ott... Hogy újabb 4 évet kapjanak lopni, csalni, hazudni (igaz mások is ezt tették, de bevallották...)
Csak az a baj, hogy ennyi adót kivetni még Mátyás király sem volt képes, úgy hogy ne látszana meg a nép életén a pozitív változás..
Ennyire elnyomó rendszer-, ennyire eltitkolt mutyiságok-, ennyire megfélemlítő rendszer azért már rég volt...
És a kis nép hátán van minden el ill. leverve..
És a kis nép nem húz hasznot belőle..
"Azért megmentették a devizásokat?" Ezt írják? Ezt mondják??? Engem nem.. ugyanannyit fizetek most is, mint előtte.. És az elszámolásban még benne van az, hogy emelkedni is fog 1-2 év múlva.. úgy hogy a kamat közben csökkent... Úgy, hogy nem is vettem fel sokat... 7,5 milliót (átlagot...). Kifizettem 7-8 év alatt ezt már majdnem másfélszeresén.. és még 2-szeresét fogom 12-13 év alatt kifizetni (remélhetőleg nem többet...)
...
És még lehetne folytatni... De ha egy parlamenti beszédet meghallgatok.. Szemrebbenés nélkül látom, hogy hazudnak... Sajnos.. Sajnos ők is éjjel és nappal...
ferand1979 2016.04.25 14:22:26
@István Tamasi: könnyű volt odaállni, mosolyogni, amikor annyi dolog volt csak, hogy át kell vágni a szalagot átadáskor..
A Népszabadság írta meg ma reggel elsőként, majd szépen sorban mindenki, hogy a TV2 Hajdú Péter producerkedése mellett feltámasztja a Naplót, amihez több, korábban a műsorban dolgozó tévést, újságírót is megkerestek. A cikkekre válaszul a TV2 ezt a sajtóközleményt hozta le: A TV2 Csoport hír- és…..
Olykor olybá tűnik, mintha minden kislányt és nőt permanensen zaklatnának. Mintha ennek elkerülésére nem lennének módszerek. Van, akit durván, fizikailag is molesztálnak, van, akit "csak" paskolgatnak, fogdosnak, van, aki a szóbeli változatnál többet nem tapasztalt. Néha úgy tűnik, hogy az összes…..
ferand1979 2016.03.11 11:51:19
@i23kovacs: "Ha meztelenül jönnének a nők szembe az utcán, az sem jogosítana fel senkit arra, hogy megfogdossa őket."
Így van.. viszont ha így járkál, ne érezze kínosnak azt, hogy megbámulják.. Hogy a társadalmi normák miatt beszólogatnak..
Továbbá ne érezze magát kellemetlenül, hogy megbüntetik közszemérem sérelem miatt.. Kiskorúak megrontása miatt.. stb.
Max ha elől-hátul, alul felül 18-as karikát ábrázoló táblát aggat magára, elfedve azt ami nem odavaló..
Kitalálták a testrészeket elfedő ruházatokat "ezer évek" óta.. Oszt jön egy újkori felvilágosodás, amiben a "NŐ" (és akinek nem inge, ne vegye magára...) úgy dönt, hogy önmegvalósítás céljából, vagy csak úgy néha, kissé túllő az alul-öltözködésen.. (lásd pár hónapja azt az esetet abban a középiskolában, ahol a tanárt hozta kellemetlen szituációba a diák, a terpesztéseivel, a kitárulkozásaival, szexuális ingereivel.. És még a gyerek volt kiakadva, hogy ki lett dobva az óráról... Társai meg mobillal ezt fel is vették)
Számomra izgalmas lehet egy nő, és csinos, akkor is, ha fel van öltözve rendesen..
ferand1979 2016.03.11 15:17:20
@skarlát betű: ...azért a nők kirívó öltözéke jóval nagyobb arányban megtalálható, mint a férfiak kirívó öltözéke.. Előzőre legtöbbször kurvákhoz hasonlítják, vagy bevállalósnak.. Utóbbira (a férfiakra) pedig gusztustalannak..
A nők nagy százaléka amúgy sem annyira szókimondó, ha öltözködésileg túlzásba, szokatlanba, kirívóba esett férfiút látnak, mint fordítva...
És az sem mellékes, hogy vannak olyan nők, akik szerint a NŐ tapizhatja a férfit "olyan területen", ami fordítva már nem elfogadott (számukra...).
(és zokon veszik, ha viszonozzák a férfiak azt, amit elszenvedtek... Sőt.. még ki is nevetik, hogy nemigen értik, hogy miért szenvedés az egy férfinak, ha a nők tapizzák... Ekkor jöhetne a kérdés, hogy: "és fordítva?")
ferand1979 2016.03.11 16:19:09
@GMS: olasz emberben ott a latin vér...
Volt alkalmam olaszok között lenni 1 hónapig.. Ahogyan Ők a nőkhöz viszonyultak, meglepett. Ők nem simogatták a nők vállát elismerően, hanem meghajoltak egy-egy elismerő szóval.. Olyan "gentleman"-ek voltak mindvégig. Mi magyarok ha elismerünk valamit egy nőn, akkor megsimogatjuk a vállát, esetleg átkaroljuk, vagy a karját simogatjuk.. Ők nem. Kb a fél méter távolságot tartották a magyar nőkkel szemben (is). És Nekik kirívó volt a magyar szokás..
Persze ezek ízlések és pofonok kérdése (hasonló mint a Kaliforniai szokás - összehasonlítva a magyar szokással.. Ők ott a barátok találkozáskor nem puszilkodnak, hanem átkarolják egymást, ölelkeznek. És furcsa volt számukra, hogy mi meg egy baráti puszit adtunk..)
Mindig azt javasoljuk, hogy mielőtt pénzt adunk ki valamire, használjuk ki az internet adta nagyszerű lehetőségeket, és még a fotelből szedjünk össze minél több infót a kinézett termékről vagy szolgáltatásról. Néha azonban ez a módszer is a Homárra…..
Nem tudják megcsinálni a telefont - oké, előfordul. Ezt nem megmondják egyenesen, hanem hónapokig húzzák az ügyet meg az ügyfél idegeit - ez már gáz. De aztán, hogy az egyik alkalmazott lelépjen a készülékkel, a bolt meg a vállát vonogassa, azt mégis hogy gondolják? Ha…..
ferand1979 2015.08.07 15:29:30
lehet nyomtatott átvételi igazolás... Wordben csinálhatsz olyat, hogy a vevő szeme szája tátva marad tőle...
Általánosságban ha bevesznek egy javítani való terméket, ők adnak átvételit, mert ők vették át.. (igazolván Neked, hogy náluk van...)
Ha visszaadják aláirattatnak egy papírt, hogy ők visszaadták (igazolva hogy átvetted), de ekkor adniuk kell egy papírt arról, hogy mit javítottak meg rajta (garancia érintése, pontos alkatrész leírás, alkatrész garancia, javító személy, érték, stb..)
Tehát ha beadod legtöbbször nem szokás 2 papírt átadó és átvevő írni, és mindkét félnek aláírni a másik felé... De ha visszaadják a cuccost, mindkét irányba mennie kell papírnak, aláírva, stb..

Sajnos a mai világban a konkrét megkötött szerződést sem (azt sem, amit akár ügyvéd, vagy közjegyző) tartják be, így nem kirívó a probléma.. Persze idegesítő és egyben visszaélés gyanús.
A bolt hibája viszont, hogy a pultba állított ember, függetlenül, hogy magánemberként milyen erkölcsös, a bolt nevében vett át telót, így a bolt is köteles a vásárlóját kártalanítani.
Én a boltot is felnyomnám, beperelném, de minimum a rendőrségen bejelenteném.
Gyártani majd átvételi elismervényt (sorszámozottat...) persze gyárthatnak, de ez más súlyosabb vétséget vonhat maga után, mert hivatalos okirat, vagy szerződés, vagy hogy is hívják vétséget követnek így el vele.. Ami súlyosabb, mintha valahogy pár 10 ezerért kárpótolják a posztolót..
A Posztolóról csak annyit, hogy nem kicsit volt naiv, otthagyni egy telefont 1-2 hónapig... Én 1 hetet sem vártam volna, az eredetileg 1-2 órára vettek be...
Beadod, megtudják a baját 1-2 óra alatt, visszaadják, adnak egy árajánlatot a telefon javításáról.. és ha elfogadom, majd visszaviszem, amikor van alkatrész, és van szakember aki helyben megoldja...
Eleve ronda dolog bárkit is átvágni. Az kölünösen visszataszító, amikor önmagukat megvédeni nem tudó emberek jóhiszeműségével, kiszolgáltatottságával vagy tudatlanságával élnek vissza. Ahhoz pedig egyáltalán nem kell Hulknak lenni, hogy az ember kiakadjon, amikor épp…..
Iszonyú fontos lenne az iskolákban alap gazdasági és pénzügyi ismereteket oktatni, hogy a mai gyerekeket felnőve már ne érhessék olyan csalódások, mint Attilát, aki láthatóan elég naiv hozzáállással próbálja a családi költségvetés kis hajóját a…..
ferand1979 2015.05.29 12:15:19
Aegon 12 éves futamidejű megtakarításos biztosítása volt a Feleségemnek.
13-14 éve kötötte, akkor fűt-fát ígértek a lejáratkor, ha nem szakítod meg, ha nem veszel fel összeget, esetleges baleseted nem volt.. Kb 2-3 milliós összeget ígértek a lejáratra, mondván, hogy a befizetések + a 'jól' befektetett összegek mind hozzáadódnak.
Egyidejüleg Apósom is ugyanazt kötötte meg..
5-6 éve az ingatlan bumm után, amikor a kamatok is elkezdtek zuhanni, és a pénzügyi szektor is szenvedett, egy fülest kaptunk, hogy ellenőrizzük a befizetéseket és az tőke nagyságát, hogy nem-e csökken a pénzállomány, mivel szinte minden biztosító szenved, portfóliójuk vesztességes...
Ekkor már a kezdeti kb 2-3000Ft.-os összeghez képest 15500Ft.-ot fizetett havonta, mivel évente indexálták a biztosítását, ill. "értékkövetőre" állították be...
Regisztráltunk egy Webes hozzáférést a portfólió-biztosítás követéshez..
És láss csodát.. minden hónapban a befizetett kb 15 ezerhez képest 45.000-t csökkent a bent "halmozódó" összeg. Mindezt a rossz befektetések, ill a pénzügyi szektor zavarjai között a csökkenő kamatok, stb-vel indokolták kérdésünkre a biztosító fiókjában..
Emiatt inkább éltünk a lehetőséggel, és 730 ezret kivettünk a rendszerből, és utólag látva még időben...
Emellett a 15 ezres (időközben pedig már előrevetítve a köv évre 16.000) összeget lecsökkentettettük alap biztosításra, kivéve 1-2 dolgot, ill. az érték követést is.. 3000Ft/ havi díjra..
Így a lejáratkor még 230.000Ft-ot így is ki lehetett venni...
Össz majdnem 1.000.000Ft-ot ki tudtunk venni, a befizetett kb 1,2 millióhoz képest a nagyrészét visszafizették, közben meg be volt biztosítva 12 évre.. Halál esetén 10 milliót, rokkantság esetén 4-6 milliót fizettek volna..
Említettem Apósomat, aki közben nem szakította meg a "láncolatot"... befizetett több mint 1,5 milliót, ha nem többet.. és lejáratkor naivan várta a 3 milliós összegű "ajándékot"... El is tervezte, hogy autót vesz rajta...
Helyette kapott 1.000.000Ft.-ot... Kb ugyanannyit mint Feleségem...

konklúzió.. Utólag tudjuk, hogy hosszú lejáratú kötvényeket nem érdemes kötni.. Ha mégis kötöttél, érdemes ránézni, hátha tudsz rajta módosítani előnyödre.. Vagy kivásárolni, ha vesztességes..

Az is igaz, hogy ha csak úgy gyűjtötték volna a dunyhában ezt a pénzt, meglett volna... De értékében 12 év alatt nagyon sokat csökkent.. Így igaz a mondás, hogy legjobb befektetés a lakás, a család, az életed... Arra költs...
ferand1979 2015.05.29 14:07:07
@atpijkamo: feltételes módban írtam.. Hogyha és amennyiben nem figyelsz oda... Nem nézel a körmükre, rossz helyre teszed a pénzed, stb..
A példánk is mutatja, hogy eléggé ébernek kell lenni, hogy ne húzzanak csőbe..
Azt már legutóbbi UPC-s posztunkból tudjuk, hogy szolgáltatók szabadon dönthetnek, hogy hova, milyen kábelt húznak, ha húznak egyáltalán, de arra szerintem kevesen számítottak, hogy Budán, a város egyik legdrágább részén nemhogy nem hasít a net, de a máshol minimum, itt…..
Beugrom leadni a telómat, aztán futok tovább - gondolhatta Szabolcs, amikor betért a Vodafone-hoz. Aztán 2 órája volt, hogy eljusson a Na, mi van már!-tól a szabatos %$@^%!#$-ig. És teljesen együtt tudunk érezni vele.  Sziasztok! Nem vagyok panaszkodós fajta, panaszkönyvbe is…..
Pénz nélküil maradni külföldön elég szívás önmagában is, az ember nem kíván még külön bosszúságokat mellé. Nem is tudom, hogy Gábort mi borította ki jobban, az ügyintéző unottsága, a helyzet lehetetlensége vagy a búcsú a kártyájától. Az OTP lenyúlta a…..
ferand1979 2015.04.07 14:49:38
Mind1, hogy kié a kártya, kié a jog, stb.. jogosan használja az, akinek a neve rá van írva. Tehát ezzel a kártyával és a hozzá tartozó kóddal jut hozzá a saját, ismétlem SAJÁT pénzéhez. Mind1, hogy itthon, külföldön, bárhol.
Az, hogy szarok a törvények jól tudjuk.. HA és amennyiben bizonyítani tudja, hogy ő az aki a kártyát használhatja, miért ne adják neki vissza... Ilyen formában egy boltban, ahol vásárolna valamit, ha fizetéskor leejtik a kártyáját a pult mögé, már ne adják vissza, hanem küldjék el a jogos tulajdonosához, a bankhoz, mert amíg lehajol az eladó a kártya után, "elvesztik a szemkontaktust" ill. illetéktelen dolgot művelhet a pult mögött... Vagy akármit ki lehet találni...
Egy biztos.. Ezzel a művelettel jól megszívattak egy embert.. Aki próbált tisztességesen utána járni az egésznek.. Ill. próbálta elérni az emberséges oldalát az OTP-nek...
Így biztos nem a jó hírét viszi a Banknak, sem az ott dolgozóknak.. Ill. a magyar "jó" szokásoknak a rossz hírét fogja tovább kelteni...
NEM FOGUK MÁR SOHA FELNŐNI???

Ismerőseim kb 10-15 éve Ausztriában utaztak kocsival. A hátsó ülésen ülők nem kötötték be magukat. A rendőr megállítván őket szépen megkérte őket, hogy kössék be magukat ott hátul, egyrészt, hogy a saját biztonságukat növeljék, mellékesen mert ott a törvény így rendelkezik.. De tudja, hogy talán Magyarországon ez nem szokás... csak megkéri őket, hogy saját biztonságukra vigyázzanak.
Hasonló esetben itthon egy külföldit jól megbüntetnék, jól lehúznák, mert "van pénze" (Ismerősömnek is lett volna pénze, nem véletlenül nyaralgat sokszor külföldön.. De a rendőr hozzáállása más volt mint itthon)
"Becsapva érezzük magunkat. Becsapott minket az Erzsébet Programon keresztül a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, és becsapott minket az alapító Magyar Kormány." Kemény szavak egy elkeseredett unokától. Tisztelt Cím!Az alábbiakban a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány…..
ferand1979 2015.04.02 14:15:44
@horex: Azt viszont nem értettem soha, hogy miért adogatják egymásnak az emberek az ételutalványokat.. Pl. egy 10.000 utalványt 9000Ft kp -ért adták oda..
Az ételutalvány mégiscsak elfogyhat, ha olyan helyen veszem meg, ahol ez beváltható..
Az, hogy üdülési utalvány, vagy műszaki utalványt átruháznak másra, érthetőbb...

Kereskedelmis ismerőseim köréből tudom, hogy belépni egy rendszerbe, hogy egyáltalán elfogadhass Sodexes, Széchenyí, vagy Erzsébet utalványt kész kihívás.. Elég jól kell tejelni, hogy ezeket elfogadhasd..
Hacsaknem kéz alatt fogadod el, és valakin keresztül beváltatod...
Egy Pest megyei városban pl. tavaly még lehetett műszaki cikket venni a meleg ételutalványokkal is... Asszem most ez a lehetőség megszűnt...
ferand1979 2015.04.02 14:29:00
@Manyecska: akkor jól oldotta meg az a pár vidéki község, hogy az ételutalványra nem adtak cigit.. De az utalványt mindenki maga válthatta be...
Persze ezt is kijátszódták, mert elküldték vásárolni az utalvány tulaját, és a bevásárolt terméket átadva kapta meg a kp.-t.. Amire vehetett cigit...
Ha jól tudom megszüntették ezt a dolgot...
ferand1979 2015.04.02 15:59:51
@horex: Te tudhatsz valamit.. De nem úgy van ahogy gondolod...
A bolt továbbra is nyitva... Csak gondolom, hogy a kapu bezáródott, ahol el tudták intézni az átvett utalványok beváltását..
Továbbá nem tudják a számlázós + NAVos rendszerbe beleilleszteni azt a szoftvert, ami elméletileg figyeli, hogy ételutalvány átvételekor ténylegesen ételt vett-e...
A hét legdurvább sztorija.   UPDATE: A kommentekből úgy tűnik, hogy nem egyértelmú, szóval: nem, nem kapta vissza a pénzét. Tablet helyett román dévédét neki Karácsony előtt pár nappal rendeltem az Emagtól interneten keresztül egy Asus FonePad 7 táblagépet.Sejtettem,…..
ferand1979 2015.03.30 12:26:03
elég nehéz bizonygatni azt, hogy nem Tabletet küldtek, hanem DVD-t.. Gondolom nem kisdobozos DVD tokot csomiztak be, hanem nagydobozost.. Kb. Tablet méretűt. Nem fogja senki a csomagolásról megmondani, hogy abban mi volt..
Talán a súlya.. Az rávezethet.. De annyira könnyű az ultravékony Tablet... Ha csak a készüléket nézzük... Bár kábelek, leírás, stb.. még lehetne hozzá...
Hajdanán 10-15 éve már lehetett hallani arról, hogy az interneten megrendelt laptop helyett egy nagy tégla-kő-beton-stb darabot küldtek.. Akkor még mosolyogtunk, hogy persze mennyire bizonytalan az Internet, mennyire nem biztonságos...
Manapság már szerintem van az a felület, van az a weboldal, ahonnét lehet biztonságban rendelni.. De ez bizalom kérdése..
De HA valaki bizonytalan weblapról rendel eszközt, vállalhatja a rizikót, hogy nem kap semmit, rosszat kap, nem azt kapja.. Ezek közül a 3. a legérdekesebb..
Az, hogy nem kapsz semmit, bizonyítható, mert nem hozták ki, nem írtad alá, stb...
Az, hogy rosszat kapsz, visszaküldheted, mert rossz, megjavítják, kicserélik, stb..
De ha eleve nem azt kapod, mivel bizonyíthatod? Netán kamera előtt, vagy Közjegyző esetleg ügyvéd előtt bontottad ki?? Otthon... egyedül..... Azt mondhatsz amit akarsz..
Mint ahogy erre majd a küldő szolgálat is azt mond amit akar...
Még talán a Posta is kicserélhette a cuccodat egy általa nem kedvelt DVD-re... Vagy tényleg a küldő cég próbálta a rövid távú bevételét növelni...
hosszú távra úgysem számol.. Kis idő és bezárja a boltját, úgyis a "rendszer" enged újat megnyittatni...
És Te az 'így járt" kategóriába esel..
Amúgy sajnállak...
Hát azt nem mondhatjuk, hogy vevőbarát ÁSZF-fel fut neki az életnek a Möbelix! 90 nap után lehet visszakérni az előleget, miközben ők nem teljesítenek időben? Ez így biztos nem oké.   Kedves Szerkesztők! Az alábbi élményemet kívánom megosztani veletek. 2015. március…..
ferand1979 2015.03.30 12:59:48
@sarostehen: oopsz...
akartamvolt íni, hogy 10 milla...
De igazad van.. Rosszat írtam..

Az, hogy matekból mennyire voltam erős... Nem szeretek dicsekedni.. De nem volt problémám vele.. Az, hogy 5-ör érettségim van belőle (no meg fizikából, töriből.. is) az még okés is.. De többször voltam sulis és megyei verseny győztes is...
Sajnos a gépelés nem erősségem, mint ahogy többetek tudjátok is, a helyesírásom sem és a nyelvezetem sem az. Ennek csak egy oka van.. Nem magyar az anyanyelvem... Vagy inkább nemigen magyar... De ez egy külön történet.

De eredendően igazad van... Rosszat írtam egy szorzat eredményére... :-)
ferand1979 2015.04.01 13:30:40
@Baluci: van rá lehetőség 3 hónapos befektetésekre is, csak kell egy kis bennfentesség... Különben mitől szárnyalnának a "rövid lejáratú aukciók"??? Mitől működött volna a DRB... stb..
Gabriellának tablet helyett egy Zac Efron dvd-t küldött a romániai székhelyű, de Magyarországon is aktív eMag. Az eset még karácsony környékén történt, de levélírónk hiába jelezte a problámát a cégnek, az elmúlt 3 hónapban nem sikerült sem a tabletet megszereznie, sem a…..
ferand1979 2015.03.30 14:23:36
Dési János írása az Egyenlítő blognak. Öröm nézni azt az igyekezetet, amellyel azt próbálják nekünk bebizonyítani, hogy semmiféle hatástanulmány nem készült a vasárnapi zárvatartás hatásairól. Hát sehol sem akadt egy századvéges kollega, aki pár száz millióért elénk…..
Zsolt megreformálná a Pécs környéki távolsági buszok díjszabását, bár én nem tudom, hogy ha nem a megtett út, akkor mégis mi alapján kéne szerinte számolni. Az már érdekesebb kérdés, hogy mitől rövidebb neki a lemért útvonal, mint a helyi Volánnak, de ott meg 40…..
ferand1979 2015.03.10 12:16:26
Most képzeljük el, hogy nem egy megyeszékhely a célállomás! Kedves Homár! Szeretném közkinccsé tenni egy Pick Pack Pont szállítás eseménylistáját főváros-vidéki megyeszékhely viszonylatban. Négy nap és egy elég kalandos útvonal. Feltehetően a Kuala Lumpur - Fokváros -…..
ferand1979 2015.03.05 14:55:43
@sunabajnok: és az milyen, hogy a pénz megérkezik a folyószámlára, de az elszámolás még várat magára? Ezt nem jelenti senki???
ferand1979 2015.03.05 15:44:35
@Doryyka: küldesd vissza de az előleget kérd el.. :-)
Lassú a rendszerükben a frissítés...
Összehangolt munka: 1 pénztáros rossz tanácsot ad, 17 kalauz ellenőriz, de nem szól, de a 18. egy irtózatos büntetéssel lecsap! A rosszul kiszámolt bünti, az elírt név, a rossz helyre küldött levél szinte már szóra sem érdemes. Kedves Homár!Egy GySEV-MÁV együttes…..
Tavaly november óta lehet Budapesten is használni az Ubert, ami egy szuper app arra, hogy fuvart szerezzünk magunknak a városban. Az várható volt, hogy az első panasz számlázási ügyben fog érkezni, mert a rendszer ugyan felkínálja a számlalehetőséget, de én még nem beszéltem…..
ferand1979 2015.03.05 13:12:09
  Az ingatlanosok mind gátlástalan, erőszakos hiénák? Biztos, hogy nem, de az ilyen sztorik miatt van ez a kép róluk. Kedves Homár! Anyagi kár nem ért az alábbi esetből, de bosszúság igen, gondoltam, megosztom. Hirdetem a lakásomat, a hirdetések végén kedves kéréssel az…..
Kedves Homár! Rokkantnyugdíjjas vagyok, egyetlen kapcsolatom a külvilággal a mobilinternet. Az utcát nem tudom elhagyni önmagam. Propelleres netem van de annyira gyenge a térerő hogyha köd van akkor már nincs netem. Építettek egy vodafone tornyot a közelembe, annyira közel van hogy…..