Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pkelement

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak reflexszerű dolgok, melyek csak sok (akár kevésbé kellemes) tapasztalat árán, évek alatt rögzülnek. Lehet, hogy az életben nem lesz rájuk szükség, de elég, ha csak egyszer mentik meg az embert, már nem hiábavalóak. Ez profi és megfelelően hideg fejjel dönt villámgyorsan…..
Nővérem, Emese. ..
pkelement 2009.11.13 22:48:07
A forint  Ez a sztori nem a forint létrejöttéről szól, arról már biztosan van pár írás, ez most arról próbál szólni, hogyan alakult ki a mostani kényes szituáció, amit tömören és szépítés nélkül úgy fogalmazhatunk meg, hogy Magyarországot egy hajszál választja…..
A demográfiai válság Demográfiai válságból többféle van, mert ugye a népességváltozásnak két lehetséges rossz alternatívája van: amikor túl sokan vagyunk, meg amikor túl kevesen. Mind a kettő probléma, és ez esetben létezik, és követendő az arany középút. A…..
pkelement 2009.03.08 21:15:39
@slowrunner:

"...Abban nem értek egyet teljesen, hogy a jelenlegi nyugati 'egykézésnek' (vagy 'nullázásnak' :) ) elsősorban anyagi okai lennének.
Sztem főleg kulturális, a jólétbe, a szórakozásba, utazgatásba belekényelmesedett fiataloknak nem dukál a gyereksírás, az éjszakai kelés, kicsit szofisztikáltabban: a felelősség-vállalás...."

szerintem meg ez pont ugyanazt jelenti :-)
pkelement 2009.03.08 21:24:10
@ardywal: ez pedig felveti a család jelentőségét.
A kínaiak jövője:
férj+feleség (gyakorlatban mindig < 2 pénzkereső, dolgozó) tart el 1 gyereket (max, törvényileg szabályozva) + 4 !!! felnőttet (szülők mindkét oldalon , nyugdíjast ez esetben nem írhatok).

ez is érdekes lesz, de biztos nem vidám.

Kerekíthetnél egy cikket arról is, hogy mi volt a helyzet Európában a XIX.század végéig. Nem kizárt, hogy tanulságos lenne.
pkelement 2009.03.15 20:07:17
@Kenguru:
hja, társadalmi feszültségek ...

valamikor, ha feszült a húr, Vörös Erik elköltözött Grönlandra, Leif Eriksson átruccant Amerikába, spanyolok kifosztották Latin-Amerikát.

A legjobb példa azonban, hogy akinek szűk volt az Óhaza, nekivágott az Újvilágnak.

Mára azonban beszűkült a világ, nics hol biztonságosan levezetni a feszültséget.
Szerda délután küldte át TéZé az alábbi videót. A tárgyban mindössze ennyi állt: Erősen kéne. Hyundai. Először azt hittem, csak kissé megnyomta agyát a sok hibridautó és a céókettő, de miután megnéztem a videót, én is csak egy halk vazze-t nyögtem ki magamból. Uff, a…..
pkelement 2009.02.09 01:07:32
@halmozottanhatranyoshejzetu: nem az ablak felső része, hanem pont az alsó a lényeg.

pont azért, hogy kívülről jól nézzen ki az autó, az övvonal rendszerint hátrafelé emelkedik - kupénál ez hatványozottan igaz.
De így a hátul ülők alig vagy pedig éppenséggel sehogy sem látnak ki (már amennyiben 4-5 üléses ).

Ezen a kupén viszont lefelé kanyarították az ablak alsó ívét, mégpedig zseniálisan úgy, hogy megmaradt a harmónia.
Nem egy film van, ami motorokról vagy motorosoknak szól, esetleg egy-két jelenet erejéig felbukkan benne valamilyen kétkerekű. A legtöbbjükben csak egy tárgy, szimpla közlekedési eszköz, rosszabb esetben a gonoszság szimbóluma valami rettenet zs-kategóriás filmben. Arra, hogy olyan…..
pkelement 2009.02.08 12:46:38
Belsőség Valami kezdődik 2009.02.01 01:29:00
A nagy gázkibocsátási hajszából talán profitálhatunk, nem kell hozzá sok, csak egy kis szerencse és újra lesznek kicsi, erős, könnyű autók. Mint ez a Scirocco is, amiről ebben a két rövid videóban Marc Lichte beszél.   ..
„Tavaly hideg volt, idén fotózzunk belső helyszínen!” – sírtak a kényelmes újságírók. Itt kezdődtek a gondok, hisz' versenypályára, roncstelepre, vágóhídra vagy a híd alá bármikor kimehettünk volna.Már nem tudom, melyik okos találta ki, hogy öltöny kell…..
azbeszt Bukott bálványok 2008.10.13 19:01:00
Kevés szomorúbb dolog van, mint amikor az ember elveszíti a rajongását valaki iránt, akit sokáig bálványozott. Persze a dolog óhatatlan, ahogy öregszünk, előbb az óvónéniből ábrándulunk ki, végül a világ nagy részéből. Mégis, vannak olyan esetek, amik különösen…..
Fogyasszak, vagy termeljek?     Természetesen mindenki fogyasztani akar, elvégre nem a munkától lakunk jól, van fűtés a lakásunkban, veszünk autót, és benzint bele. A munka csak arra kell, hogy legyen mit elfogyasztani. De persze ha ez megkerülhető más úton, akkor az még…..
Elég sokan értesültek róla itt a Belsőségben, hogy lyukas, öreg, szürke állólámpásunk, Bazeg, aki két éven át hű társunk volt itthoni és külföldi nyaralásaink során, eladósorba került. Elég sokan kifogásolták, miért nem tartom meg, úgy látszik, nem értették a…..
Mivel a Totalcar irodáját kezdte már elönteni a rengeteg miegymás, így ügyvezetőnk parancsára nagytakarítást tartottunk. Sok minden ment a szemétbe, de találtam néhány DV kazettát, amire gyorsan lecsaptam, archiválás célzattal. Az egyik kazettán tv-s Totalcar történelmének egy…..
Belsőség Dörti Trianon 2008.09.09 16:28:00
Ebédelni menet lőttük a Váci úton az általunk látott eddigi legnagyobb árpádsávos Nagy-Magyarország-matricát. Egy Dodge Ram hátuljára ragasztották, és ekkora méretnél alapos a gyanú, hogy külön csináltatták. Kevés akkora autó van, amire ez ráfér, és rentábilis lehet a…..
Sokan félre szokták érteni a félig blogposzt, félig cikk Autonániát. Pedig ez valójában csak egy álmodozós rovat, valahol ki kell ereszteni néha a gőzt, amikor már túl sokat néztük a hasznaltauto.hu-t, a mobile.de-t, az ebay.akármit, és fejben megvettünk már negyven ócskaságot…..
KatPol Blog Végtelen történet 2008.08.11 07:57:00
A változatosság kedvéért - és némi alig leplezett pedagógiai célzattal - a hetet napjaink egyik legméltatlanabbul mellőzött fegyveres konfliktusa, a kelet-kongói felfordulás legutóbbi fejleményeivel kezdenénk.Manapság nem árt ugyanis néha illusztrálni a "szoftver"…..
Belsőség Büntető 2008.06.18 09:42:00
Ismer Ön rendőrviccet? És rendőrt? Biztos benne, hogy mindegyik egyforma? Talán nem is annyira együgyűek, mint azt sokan hiszik. Erre ékes példa lehet a Szlovák Rendőrség legújabb, mobil radarral szerelt autója.Csőrmesterék rafinált eszközhöz nyúltak, minden bizonnyal tudatosult…..
By SchA & Rammjaeger83A demográfia egyre inkább inkább döntő tényező lesz a modern konfliktusokban, írja egyik legfrissebb cikkében szellemi atyánk, Gary Brecher.Emberünk rendszeresen írt az Exile nevű - azóta máshová költözött és megújult - moszkvai újságba…..
KatPol Blog KatPol goes on the Air! 2008.06.03 10:28:00
Figyelem, kedves olvasók! Szerkesztőségünk 3 tagja - 5.g, Rammjaeger83, SchA - szerda d.u. 10-12 óra között a radiocafé 98.6 "Jazz Café" nevű műsorának vendégei lesznek, ahol a jelenleg folyó háborúkról és kis hazánk katonapolitikai helyzetéről fognak beszélgetni a…..
pkelement 2008.06.03 19:21:25
...hanem valaki, aki tud is vezetni, akkor bizony nem is olyan könnyű megfogni. Természetesen a törvények semmibe vevése elítélendő dolog, az azonban biztos, hogy nem szívbajos a fószer a kormány mögött. ..
Nem csak Magyarországon erőssége rendőrpajtásainknak a helytelen parkolás, északi szomszédainknál sincs ez másként. A Szlovák Nemzeti Bank előtt parkoló hatósági Volkswagen duplán rombolja a bűnüldözők tekintélyét: pompás ablakfólia, ami akárcsak idehaza, odaát is tilos a…..
Április 16-20. között került sor immáron tizennyolcadszor a Pozsonyi Nemzetközi Autószalonra. Maga a dolog nem is lenne érdekes, hiszen sosem szokott kilógni az ilyen jellegű közép-kelet-európai rendezvények sorából. Posztkommunista kiállítócsarnokok a Duna-partján, tömegnyomor,…..
oMm szemével Megvagyunk :) 2008.03.29 18:19:00
Ma meglepően korán, fél hétkor keltünk. Kissé bosszút álltam a KÉT horkoló emberen és egy Don't Cry For Me Argentina-val ébresztettem a bagázst. Utána a kitúnő kis helyi üzletben komoly reggelivásárlást eszközöltünk.Na de nem ez a lényeg.A lényeg, hogy megint elájultunk…..
pkelement 2008.03.29 20:25:29