Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyalogfenyő (törölt)

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Benyújtották 2011.03.14 13:01:00
Ahogy megígérték, a FIDESZ-KDNP alkotmányjavaslatát ma Lázár János és Harrach Péter beterjesztették az Országgyűlés elé. Március 22-én kezdődhet róla az általános vita, és április 18-án lehet a zárószavazása.(fotó:fidesz.hu) Lázár azt mondta, remélik, hogy "a…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.15 16:00:06
@Dendrobatidae: Tudod, az az érdekes, hogy én ezzel az Elvi nyilatkozattal azonosulni tudok.

(Tegyük fel, nem látom, kik csinálták és mit tartottak meg belőle...)
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.15 16:46:32
@Dendrobatidae: :)
Ez inkább szomorújáték. Amit korszerűbben tragikomédiának nevezhetünk.
Nekem folyamatosan van egy olyan érzésem, hogy dörgölőznének a nemességhez, talán ezért kell vármegye. (De "azok" más formációkban vannak.)
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.15 14:57:03
@parlamentarista: Esetleg erre kell az újabb 800 millió? Az "amortizációhoz"?
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.15 15:13:11
@radala: Mondd, van neked gyereked, hogy ilyen mondatot le mersz írni??
Magam is meglepődtem, hogy mennyire nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a megírására. Magyarázat persze akad, a tavasz fantasztikus újrafelfedezésétől a négy napos munkakerülésig. De az igazi indok sokkal inkább az, hogy magam sem rajongok az efféle elemzői…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.14 20:39:30
@Letícia: Igen, ez nagyon valószínű. De szerintem mindenki az lesz egy kicsit.
Azt mondta Gyurcsány Fletó a Táncsics Alapítvány csütörtöki rendezvényén, hogy gazemberség az ország nevének Magyar Köztársaságról Magyarországra változtatása. Nem konzultáltam erről az ügyről a többiekkel, de úgy érzem, kockázat nélkül jelenthetem ki: mi, Vincentek egy…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.12 23:07:15
@jotunder: Egyetértek, egy Prodi jó lenne. De az a hitvány Berlusconi mégis visszakerült. És ugye kinek is a barátja és példaképe ő?

Egyébként hoztam egy blogdícséretet. Egy nagyobb társaságban voltam, ahol igazán elismerően szóltak a blogról, annak színvonaláról. A társaság is színvonalas volt :)
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.10 00:43:46
  „A magyar jobboldalon, a részeges fasisztáktól a késsel-villával publikáló polgári undergroundig, megvan valami totál félreértett vonzódás a Kelethez...” (Tóta W. Árpád) „The west is the best. Get here and we'll do the rest” (Jim Morrison) Turner:…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.10 00:00:06
@Alamio: Kedves Alamio, tudom, hogy manapság - főleg ezen a blogon - Márait vagy Wass Albertet kell idézni, de ezt a mondatot sajnos Illyés Gyula mondta. Hogy ne vedd zokon a kiigazítást, adok mellé egy másikat is, amit szintén ő mondott: "Magyar az, akinek fáj Trianon."

A posztra pedig csak annyit tudok mondani, hogy nagyon tudnék örülni, ha azok a szép elvek érvényesülnek a jobbon, amit korábban leírtak/beidéztek**, mintegy hitvallásként.
Amit viszont magam körül (és magamra vonatkoztatva) tapasztalok e honban, az igencsak egy despota hatalom megnyilvánulásai.
Majd jön Konfociusz és tanítja gyermekeinket.

**""„Hiszünk a hagyományban, a szabadságban, a polgári, nemzeti és közösségi értékekben, a magántulajdon szentségében és az átlátható gazdasági versenyben. Hiszünk abban, hogy a XX. század második felében Nyugat-Európában kibontakozott koherens, egyértelmű jobbközép politikára és a szilárdan piacgazdaság-párti gyakorlatra alapozott új politika együtt lendítheti ki Magyarország kátyúba jutott szekerét. Elutasítjuk a diktatúrákat, a szélsőségeket..."
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.10 00:01:03
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.10 00:03:25
@Gergő77: Drága Barátom, mondd meg akkor légy szíves, mi a férfimunka ma egy ház körül, ha városban laksz? Kimész az utcára söprögetni?
Rogánnál szökkent szárba Orbán titkos tanácsadójának szerelme – ezzel a sajátosan romantikus címmel ismerteti a Blikk mai felfedezését a Népszabadság. A love story aktuális főszereplője a Fidesz spindoktora: Habony Árpád. A koronagondnokból lett politkai tanácsadó…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07 23:06:23
@6.Lenin: Drága Lenin elvtárs, de jó hogy látom! Úgy örvendezek, mert ön írt egy nagyszerű könyvet a könyvtárakról. Most, hogy így írja, hogy károg a ballib, eszembe jutott, hogy hasson már oda, hogy ne csak egy-háromhavi működésre elegendő pénzük legyen már ezeknek az intézményeknek.
Bár, ha jól belegondolok, önnek igaza van a károgással. Nem a jobboldalra jellemző az értelmiség..., azok legfeljebb a pénzt olvassák.
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07 23:26:06
@Harmony12: De, ez arról szól. És azért vettem így, mert már az 50. évfordulón is látszott, hogy képmutatás volt az egész hozzáállás.
Az is igaz, hogy Mansfeld Péter se választotta volna példaképének és szavazott volna rá, ha megéri a nagykorúságot.

Viszont igazad van, kell a pénz.
Gábor előző posztjában feltette a kérdést, hogy lehet bírni ezt a dolgot.
Nekem már nem megy, inkább leszek tájékozatlan.

Még egy a képmutatásról és a pénzről.
Sopánkodnak a dohányzás miatt, tiltják, bírságolják. Miért nem égetik fel a dohányföldeket, szüntetik be az egészet? Ja, jól jön a bevétel a jövedéki adóból.
Bezzeg a kétmillió alkoholistát kezelni sokkal kisebb pénzbe kerül, ott még a 8 milliárdot is elengedték, hadd hülyüljenek tovább.
Évi 13 liter tisztaszeszt iszik meg minden magyar állampolgár!
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07 23:54:42
@ulrike: @a-kis-herceg: @Harmony12:
:) Jó éjszakát!

Valahol, valamikor olvastam egy átszámítást, de most nem tudom idézni.
Ez egyébként hivatalos adat, és az az érdekessége, hogy ez közel tíz év alatt majd' két literrel nőtt a mennyiség.

Itt is a mérték számít, mint Horatiusnál :)
Egyébként egészségetekre!
Minket meggyőzött. A Vincent blog nem fog csatlakozni a fanyalgókhoz, a kákán is csomót keresőkhöz, az akadékoskodókhoz, a tudálékosokhoz, a saját bűneiket másra hárítókhoz. Mi örömmel üdvözöljük a Széll Kálmán tervet, mely végre kiutat mutat a szocialista kormányok…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07 15:52:45
@szerénységem: Az lehetetlen, hogy ilyen okos emberek, mint Széll Kálmán utódai, ne tudták volna ezt.

Mindenhol azt olvasni, hogy nem volt tervük, hát itt egy cikk, amely azt bizonyítja, hogy az nem létezik, hogy ilyen okos és befolyásos emberek csak a tojásokon ültek, mert igenis kikelt belőlük sok-sok kiscsibe, amelyek nemsokára kakassá lesznek:
www.origo.hu/itthon/20110306-a-szell-kalman-tortenete-es-kuratoriumi-tagjai.html
Apránként kezd azért körvonalazódni. Nem, nem a gazdaságpolitikát illetően, illetve a fene tudja, nem vagyok én kötvényüzletág-vezető, most inkább a társadalompolitikáról beszélnék, ahhoz ugye mindenki ért, alanyi jogon. Ami a rendszerváltás után volt, az olyan igazi…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.06 23:21:54
@Wolff: Sz. G. mondata: "Ezek után szerinte érthető, hogy az ország vezetője a nemzeti kultúra gyökereihez kíván visszatérni, ezért...

És igazából a mondat a valóságban úgy folytatódik: ezért a kulturális területektől veszi el a legtöbb pénzt.

Ezt ma úgy fordítják magyarra, hogy tartalékot kell képezni. A valóságban ez pl. étkezési jegyek, a gyűjtemények gyarapítására szánt költség, stb. elvétele. Aztán jönnek a dolgozók.

Szerintem hagyni kellene működni a MNG-t látogató képszerető emberek gyűjtési szenvedélyét érvényre jutni, a levéltárakban már úgyis egy csomó (terhelő) iratot megsemmisítettek, ezeket pártolni, sőt, tekintettel a fűtési szezonra, energia-gazdálkodási célzattal erősíteni kell.
Csak az az egy aláírás, csak az ne lenne ott.  Vagy legalább az intézmény neve ne állna az "elnöke" szó előtt. De nem erről akartam beszélni, még csak nem is a nemzeti konzultációról magáról, mert az valahol egy futballokos dolog, igaz, olyan szinten, mint sakkban a…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.06 23:04:17
@XPS: Idézem: "Bojkottáld az alkotmányos kérdőívet!
Nyílt csoportA tagság és a tartalom is nyilvános — bojkottfelhivas@groups.facebook.com
Ez egy látszatkonzultáció, és az egyetlen célja az, hogy széles támogatottságot mutasson fel egy olyan alkotmányozási folyamat mögött, amelyből valójában ki van rekesztve a társadalom.

HASZNÁLJUK A KÉRDŐÍVET VALAMI OKOSABBRA! ŐRIZD MEG!!! MUTASSUK MEG, HOGY EHHEZ NEM ADJUK A SZAVUNKAT!

Ne vegyél részt egy komédiában.

fenteslent.blog.hu/2011/03/01/bojkottald_az_alkotmanyos_kerdoivet
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.06 23:09:01
@XPS: Van egy újabb, ehhez kapcsolódó kezdeményezés is:

" Alkotmányozási kérdőívek "összegyűjtése"....
Megosztás · Nyilvános esemény
...
2011. március 20. · 15:30 - 16:30
Helyszín
Parlament előtt 15 óra 30 perckor
....
További információ
Pártunkéskormányunk "megtisztelt" minket, hogy fejtsük ki az ő szavaival a véleményünket a fasisztákkal közösen alkotott "pártalkotmányukról"! Mivel több felkérés kering, hogy tépd szét, dobd kukába a mi drága pénzünkön küldött levelet, mi arra kérünk hozd el személyesen a Parlament elé! Gyűjtőzsákokról mi gondoskodunk és egyben átadjuk pártunkéskormányunk kijelölt emberének!
Gyűjtsd össze azok leveleit is, akik valamilyen okból nem tudnak eljönni!
Demonstráljuk együtt, hogy nem adunk legitiimálást semmiféle pártalkotmányhoz, követeljük, hogy csak népszavazás által jóváhagyott Alkotmány lehessen hatályos! Oszd meg, hívj meg vendégeket, körzetedben gyűjtd össze az egyetértők leveleit és juttasd el valahogyan a megadott időre hozzánk, a rendezvény helyszínére! Spórólni kell az országnak, így a válaszok postaköltségét is megspórolhatjuk."

(A neveket kipontoztam.)
A sorozat bevezetőjét itt, a második részt pedig jövő hétfőn (03.07.) olvashatod. Valamilyen megkérdőjelezhetetlen oknál fogva a történelmet mindenhol nemzeti történelem formájában tanítják. (Az okot természetesen ez az egész sorozat megkérdőjelezi, de ez egyelőre maradjon…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.05 12:16:44
@Dekatlon: Egyetértek, a poszt vitaindítónak nagyon jó, de még jobbak a hozzászólások, amelyekből rengeteget lehet tanulni.

Szerintem nemhogy gyengítené, inkább erősíti a magyarságunkat, hogy így beszélgetünk róla.
Engem az avarok mellett a kelták ittléte is erősen érdekel, nagyon sok emlék maradt utánuk. (Néhányan az ír népzenét szívesen rokonítják a magyarral, sőt, a temperamentumot is.)

Igazából én egy katyvasz vagyok. Élő példája a ki a magyarnak. Nekem ugyanis magyar felmenőim mellett vannak lengyelek, örmények, zsidók is. Vajon akkor most magyar vagyok-e...
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.05 13:06:41
@mutash1:Idézlek: "De nem szerencsés, ha erről a politikailag érzékeny kérdésről olyan ír cikket, aki ezt nem tanulta, márpedig nekem úgy tűnik jelen esetben ilyen személyről van szó."

Addig, amíg ilyen jó hozzászólások születnek pl. mint ez: @igényes: , addig jó, hogy létrejött ez a poszt.
Egyébként te sem sokat tettél hozzá, hogy tisztuljon a kép. (De ezt ne vedd személyeskeedésnek!)
Tarlós Istvánnal kapcsolatban reggel még az volt a friss hír, hogy most épp nyílt levélben harcolnak a Budai Fonódóért. Késő délelőtt aztán előállt egy sokrétű sajtótájékoztatóval:  - valószínűleg átvállalja az állam a BKV 77 milliárdos adósságát, neki már…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.04 17:48:01
@laspalmas: Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, nekem is eszembe jutott egy nagy név, amely sokkal nagyobb hatással volt az európai értelmiségre, a közvélemény felrázására, és volt egy-egy év Magyarországon, mikor az évfordulón felolvasták a rádióban levelét.
Albert Camusra gondolok.

Róla viszont bizonyára nem fognak mostanában - sem - utcát elnevezni, mert bizakodni kell, a haza fényre derül, és ez nem kámü.
Candy Chang egyszerre dolgozik várostervezőként és installációkat készítő művészként. A Before I die... akció keretében sikerült a két területet egy kalapba gyömöszölni: New Orleans egyik lebontásra váró házának falát tekintélyes táblává alakította, majd…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.03 22:51:39
Budapesten közterület lesz elnevezve Elvis Presley-ről. Vajon melyik ? Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a fenti témában.  Mindössze ennyi állt abban a 830 Kb-os sajtóközleményben (meg persze helyszín, időpont és egy bazi nagy címeres fejléc), amit az…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.03 17:09:58
@Cook kapitány: Erre elmesélnék neked egy történetet. Békéscsabai általános iskolások látogattak a múlt tavasszal Budapestre. Ahogy a 178-as busz felért a Keleti felől az Erzsébet hídra, az egyik kissrác megkérdezte: "Miért van a hídon román zászló?"
Érezve alkotmányozási kísérletének legitimációs problémáit, a kormány úgy próbálja letudni a társadalmi részvételt, hogy postázott egy 12 pontos, ikszelgetős kérdőívet, amely őt jogilag nem kötelezi semmire. A hazája sorsáért felelős állampolgár ikszelgetéssel…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.03 12:58:59
@Moncsalaki: Azért nincs rajta valószínű a határidő, mert "köztudott", hogy az alkotmányt április 18-áig tervezik jóváhagyni.
És miután így sürget az idő, időhiány miatt nem lehet kiírni a népszavazást :>

hvg.hu/itthon/20110302_fidesz_alkotmanyozas_ellenzek
Azt mondja Navracsics docens, hogy azért nem kívánatos dolog az új Alkotmányról népszavazást tartani, mert az túlságosan összetett kérdés.Szeretném megjegyezni, hogy a parlamenti képviselők elég gyakran szavaznak meglehetősen összetett kérdésekről. A Lisszaboni Szerződésről,…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.02 12:53:05
@maroz: Köszönöm a segítséged. Igazán.
Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.03 12:14:19
@Gyalogfenyő: fenteslent.blog.hu/2011/03/01/bojkottald_az_alkotmanyos_kerdoivet

Hátha vannak másnak is kérdései.

(Ha a bloggazdi ellenére van, törölje.)
Kedden Matolcsy & társai (elméletileg) bejelentik a strukturális reformokat. Ez már a sokadik időpont változtatás, minden nap más időpontot jelentettek be. A hírek szerint még a hétvégén is gőzerővel dolgoznak a "csomagon". Ami sajnos azt sejteti, hogy olyan is lesz ...…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.02.26 17:05:36
@Hajszás Láncos: Szerintem hangulatjavító (még egy ellentét-generáló, össznépi összeugrasztó) intézkedés. Van egy csoport, akin le lehet verni a feszültséget, a nyugdíjasok, rokkantak, gyermektelenek, egyedülállók, stb. csoportjain kívül. Nagyszerű pótlék ez, olyan, mint a stesszlabda.
Amellett, hogy jónak találom, hogy megóvjuk a nemdohányzókat, főleg a gyerekeket
Amin viszont igen csodálkozom, az a pálinkázás. És nem akarom megbántani Józsi bácsit, aki a kaszálóra való kimenetel előtt felhajt egy kupicát, de az rettenetes, hogy mennyi családi bántalmazás és házasság felbomlása, családok szétesése a következménye az italozásnak.
Hadd legyek demagóg: azt még nem olvastam, hogy a dohányzás következtében, hirtelen felindulásból valaki agyonverte vagy leszúrta hozzátartozóját vagy barátját.
Gyalogfenyő (törölt) 2011.02.26 17:12:11
@jozicsenko: A jövedéki adó nem számít, lásd: a pálinkázás miatt kieső 8 milliárd se számított :)
Gyalogfenyő (törölt) 2011.02.26 18:06:55
@jozicsenko: Sajnos ezekben igazad van :(
De most kit küldjünk ki lobbizni a mezőgazdaságunkért és az állattenyésztésünkért? Hogy ők is egyenlő mércét alkalmazzanak a libákra és a disznókra.
Az egyik kiküldöttünk bólogat, a másik meg akkor kiabál, amikor nem kéne, a harmadik meg nem eléggé képzett a témában, a negyedik meg hazajön alkotmányozni...

Van itt egy hír, amiből kiemeltem egy mondatot. Meglepődtem rajta egy kicsit:
"Figyelemre méltó, hogy azoknak a válaszadóknak, akik jelentős jöveldelemnövekedést tapasztaltak, döntő többségben nincs (18 évesnél fiatalabb) gyermeke."
(Medián-felmérés a februári bérfizetés után)
Varánusz A diadal íve 2011.02.24 11:14:22
Hetek óta tart az álságos élcelődés a luxus Fideszről.  Lézerblokkolós Audi Hódmezővásárhelyen, kifizetett életbiztosítás Salgótarjánban, faszbúkot megszégyenítő kapcsolati háló Zuglóban, keresetének nagyságára ráébredő Szijjártó Péter vannak porondon, pedig…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.02.24 16:21:49
@gyilkos fűegér: Hófehérke?
Debilitás-dementia vonal, a sűrűjéből: Sóvágó Tibor: Kék Duna Magányos estéimen, ha nyugtalan vagyok, A hosszan nyújtozó vén Dunára gondolok; S messzeségből vizet szállító folyamira, Sápadt, gyönge holdfénynél ezüst habjaira. Hosszú vándorútján, míg eléri a…..
Két fontos folk metal lemez jelent meg a napokban. De lehet-e egyáltalán fontos bármilyen folk metal lemez? Ennek eldöntése nem egyszerű feladat, nem is merünk rá vállalkozni, ám értékeléskor megpróbáltunk több szempontot figyelembe venni. A rajongók anyázása ettől még…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.02.23 23:55:36
A 16%-os egykulcsos adó bejelentése után már pontosan lehetett látni, hogy bizony a bruttó 300 ezer forint alatt kereső gyermektelen munkavállalók rosszabbul fognak járni. Nem csak mi, hanem rengetegen mondták, hogy ez így azért nem egészen fair ... De a Fidesz leszarta lepöccintette…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.02.22 23:08:41
@TaTa86.: Bocs :) Annyi az egész, hogy végzett, munkába állt magáncégnél (fehéren!), de nem keres annyit, hogy ne érintse őt is ez a 16%-os szja. Engem is érint.
A háztartás-gazdaságtant arra hoztam hoztam fel, hogy talán annak a tanulmányozása segítene számolni tanulni azokat, akik nem tudták kiszámolni, hogy milyen sok embert fog sújtani a 16%-os izé bevezetése.
Gyalogfenyő (törölt) 2011.02.22 23:21:10
@nagyvk: Nem tudom, nálatok már beszélnek-e arról a borzasztó dologról, hogy elvontak pénzt az intézmény működésétől, ezért létszámcsökkentést kell végrehajtani, hogy a hiányzó pénzt kigazdálkodják :(
(Én most közművelődési/kultúrális intézményekről beszélek, ahol közalkalmazottak dolgoznak.)
Gyalogfenyő (törölt) 2011.02.22 23:56:05
@ani36: "... majd a gyerekeikre fogják költeni, és ezzel növelik a fogyasztást, ezáltal munkahelyek teremtődnek, mert ha el lehet adni a boltban a gyerekruhát, akkor majd a varrónőnek, aki megvarrja, lesz állása,"

Biztos :) Én azt látom, hogy a különböző baba- és gyerekruhák leginkább másodkézből kerülnek a gyerekekre. És van, akinek még az is nehézséget okoz, hogy second hand üzletekből vásároljon.
Székyné Dr. Sztrémi Melinda 1958-ban született Balassagyarmaton. Tanári végzettsége és jogi diplomája van. 2006-ban lett a Fidesz színeiben Salgótarján polgármestere, 2007-ben lépett be a pártba, 2008-ban a salgótarjáni alapszervezet elnökévé választották. 2010-ben egyéni…..
Gyalogfenyő (törölt) 2011.02.21 22:42:12
@Énbagoly: Érdekes módon nem :) A közalkalmazottakról tudok szólni - a köztisztviselőket már zizizuzu megírta. Nos, kb. 5 évvel ezelőtt megszüntették, a munkahely betöltéséhez előírás (munkaköri leírás), nem jár érte külön pótlék. (Legalábbis annál a tizenvalahány intézménynél, amelyet közelebbről ismerek. Egyébként ez minisztériumi döntés volt.)
Ilyenkor még bőszen évértékelő posztokat kellene írni, ehelyett azonban egy aktuálisabb problémával küszködök, nevezetesen a Nagy Magánnyugdíjpénztári Lenni Vagy nem Lenni kérdésével. Van itt ugyanis ennek a nyugdíjpénztári visszalépésnek egy számomra nem teljesen…..