Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wekkew

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember elején derült ki az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának utasításából, hogy a július végén nagy örömmel átadott, 23 darab vadonatúj „B” típusú mentőgépkocsikban helyhiány miatt nem lehet szabályosan lélegeztetni a beteget a hordágy fejrésze mögötti…..
wekkew 2012.11.12 16:52:44
@csutkababa:
Igazad van:-) esetkocsiban mindig jól jön ha az ember hajlékony ha hozzá akarférni a beteg jobb oldalához :-)

a mgk-ról pedig csak az, hogy szerintem nem csak fej mögül lehet lélegeztetni hanem oldalról is...igaz hogy nem igy gyakoroljuk de akár bal kézzel is lehet és úgy pedig még egyszerűbb...
lehet hogy nem kényelmes de kifejezetten baromság lenne kihúzni stb...

amúgy igen, esetkocsin általában:-)
wekkew 2012.11.12 16:56:59
@csutkababa: nem kötözködés de mi van ha nincs vagy rossz a respi? esteleg MOK jön segíteni és úgy viszitek? mert akkor ET+ballon marad csak:)
wekkew 2012.11.12 17:07:28
@csutkababa: nem vonom kétségbe hogy ez alap lenne a mentőknél..az más kérdés hogy a gyakorlat nagyon mást mutat:-)
Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériumának jogelődje, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium jóvoltából új mentőállomás épülhetett a XV. kerületben. A mentőállomás ünnepélyes átadására 2012.…..
Tisztelt Praxis, 16 éves fiamat sikerült majdnem elveszítenünk, köszönhetően annak a megnyilvánulásnak, amivel a mentők álltak hozzánk. Mindez tavaly nyáron történt. A fiam a délutáni focizásból már úgy jött haza, hogy borzasztó sápadt volt és hányingerre panaszkodott,…..
wekkew 2011.06.01 18:48:06
@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Elméletileg mentőápoló csak akkor hagyhat helyszínen beteget ha maga a beteg tiltakozik a kórházba szállítás ellen ill. kettő tanú ezt aláírásával megerősíti. Gyakorlatban azért szoktunk helyszínen hagyni akkor is beteget ha nem indokolt a mentőhívás ill. ha kompetenciánk elegendő a helyszíni ellátáshoz.
mentőápoló
wekkew 2011.06.01 23:34:30
@adamantium: hát mivel egy mellkasi fájdalom lehet bármi de egy infarktust a helyszínen az ápoló sehogyan nem tud kizárni ezért vagy segélykocsit hív vagy beviszi a beteget de helyszínen semmi esetre sem hagyhatja
mentőápoló
Minél kisebb a szerepe a véletlennek, annál jobb a Barcelona a Madridnál. Nem véletlen a fölényes előny a bajnokságban, ahol a legkevesebbet számít egy rosszkor bekapott gól vagy döcögős meccs. Oda-visszavágón sincs gond, 180 perc túl sok ahhoz, hogy mázlival hozni lehessen.…..
Három lovasemberrel nyit a Trónok harca, középen egy önelégült fejű, macskabajuszos kisfickó, ő a főnök láthatóan. A másik kettőhöz hasonlóan talpig fekete hacukában indul neki a téli erdőnek, valami bazinagy jégfalból jönnek ki, amikor a kamera kizoomol, láthatjuk, hogy van…..
  Mai rendkívüli különkiadásunk újabb mérföldkő a LEMIL történetében. Mivel Papírzsepi kolléga nagyobbik lánya éppen ma, április 1.-én lett három éves, az apukája ezen alkalomból ajándékkal kedveskedett Nektek és a blognak. Aztán arról se feledkezzünk meg, hogy ez a bolondok napja. Nem kell mindent…..
wekkew 2011.04.02 15:15:02
Édesanyám évekkel ezelőtt tüdőrákkal feküdt a deszki kórházban, egy jól sikerült műtétet követően. Ami velünk ott megesett, az felér egy rémálommal. Már hazaengedték egy kemoterápiás kezelést követően, amikor újra be kellett mennie egy hétvégére, hogy vérképjavító…..
wekkew 2011.01.16 12:08:53
@egy maréknyi dollár: CT-re tapasztalatom szerint nagyon ritkán visz eset, netalán ROKO beteget, maximum akkor ha intubált lélegeztetett betegről van szó. Egyéb autón nincs orvos, a mentős főorvos kifejezést meg nem is értem. Egy ápoló meg, hogy jön hozzá, hogy ordibáljon a kórházi személyzettel, főleg, hogy ITO-ra szállíson. Ha valami gáz van akkor szépen megállok a beteg mellet, hívok egy segélykocsit, és majd a tudós orvosdoktorok lejátsszák a meccset egymás között.
mentőápoló
Üdv mindenkinek!   Még december 30-án történt mindaz, amit leírok nektek, remélem azért kiteszitek, szerintem érdemes. Szóval december 30-án, szilveszter előtt egy nappal a városban hazafelé tartottunk a párommal. Körülbelül fél 12 lehetett, az első éjszakai busz felé…..
wekkew 2011.01.09 12:12:01
@miklos.rabai: Rendben félreértettem akkor :-) Az szerintem érthető, hogy nem a legnépszerűbb feladat a részeg hajléktalanokat detoxba szállítani, de ha önhibáján kívül sérül meg akkor senkinek egy szava sem lehetne rá...
wekkew 2011.01.09 11:51:38
@miklos.rabai: A hajléktalan sérült ugyanolyan sérült mint ha én esnék bele a petárdába. Csak sajnos ezt sok kolléga szereti elfelejteni...
mentőápoló
Tiszteletem! Egy héttel ezelőtt édesapám rosszul lépett le a villamosról, gyakorlatilag leesett és elveszítette az eszméletét. 70 éves, de nagyon aktív életet él, makk egészséges,jön-megy minden nap, épp tőlünk indult hazafelé unokavizitből. Hiába ajánlgattuk, hogy a férjem…..
Azt már eddig is elég sokan rebesgették, hogy a titkosszolgálatok (roppant felelősségteljes feladataik maradéktalan teljesítése érdekében) néha bizony köztörvényes bűnözők szolgálatait is igénybe veszik, noha ez természetesen csak a külföldiekre igaz; magyar gumitalpú cég…..
wekkew 2010.11.30 17:49:00
Tegnap, Kispest, sikertelen bankrablás. (thx oipeti)..
wekkew 2010.11.27 19:58:44
@Myta: Kint voltak a mentők és nekik viszont alaptartozék a hullatakaró...
Egy közeli ismerősömmel történt meg az alábbi eset: Kezeletlen cukorbetegsége miatt a lábában lévő ereket ki kellett cserélni. A műtét után sajnos nem indult újra a keringés, úgyhogy boka felett amputálni kellett. Mentővel vitték kórházba de egyik sem akarta fogadni, végül…..
wekkew 2010.11.22 11:52:16
@TamásD: Szolgálati szabályzat szerint egy kísérő szállítható de amint bármilyen más feladatot kap az egység akkor ki kell szállnia ott ahol van. Ezért szokott az lenni, hogy csak indokolt esetben viszünk kísérőt (kisgyerek, idős házaspár, stb.)
mentőápoló
wekkew 2010.11.22 11:56:21
@pakesz: Mentős (OMSZ) nem várhatja meg akármennyit is kap, mert miután átadta a beteget legtöbbször kapja is a következő feladatot. Nagyon ritkán van, hogy megvárjuk (pl.CT)
mentőápoló
Tisztelt Praxis Blog ! Két hét elteltével most jutottam oda hogy leírjam, mi történt november 2-án hajnalban.Lányom 33 évesen első babáját várta, akkor a 34 hétben. 6 hete szigorúan feküdt már, mert már a 12 hetes terhességi UH-on hátul mélyen, majd a későbbi UH-okon elöl…..
Kampánytanácsadónk, a Ganümédeszi Galaktokolonialista Párt egyik szakértője, egy gondolatolvasó nyálkagomba, tudásával és odaadásával segíti munkánkat.  Neumann János elképzelései alapján, lázas munkával készül a IV. Béla Energianyelő tervrajza.…..