Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CptAbraxas

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1970-es évekre New York az Egyesült Államok bűnözés által leginkább sújtott városává vált. 1975-ben az önkormányzat a csőd szélére jutott, adósságának rendezését egy nagyvállalatra kellett bíznia. ..
CptAbraxas 2017.03.12 12:01:20
@Trónkövetelő: nyilvan vannak rosszabb kornyekek, ez teny.
De en pl 2009ben ejfel kornyeken mentem haza Harlem deli reszebol gyalog es egy pillanatig nem izgultam.
A legtobb utikonyv (pl Lonely Planet) is azt mondja, hogy tobbnyire mar nincs mitol tartani.
Az idei nyár egyik legérdekesebb mozija a Balaton Method,  amely igazán újító kezdeményezésnek tekinthető abban az értelemben, hogy korábban nem nagyon készült még hasonló zenés film,…..
Január elején mutatták be a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6x6-os évfolyamának diplomafilmjeit. Ennek az oktatási formának az a különlegessége, hogy a filmkészítés legfontosabb szakágai szerint szakokra bontva, de a gyakorlatban együtt, egy összehangolt tanrendű évfolyamban…..
A sok hónapon át tartó óriási promóció után itt az új Foo Fighters-lemez. Dave Grohl és csapat tökéletes hájpot csapott a Sonic Highways nagylemeznek, de ezt sikerült úgy csinálniuk, hogy senkit ne irritáljanak. Még a lemezkészítésükről szóló HBO-s sorozatot is…..
CptAbraxas 2014.11.10 10:13:59
@Cat_the_cat: U2 ... ROFL
Sziasztok COOLok és COOLette-ek, és persze sziasztok egyéb érdeklődők is! Itt van ismét az esztendő vége, amikor immár hagyományosan és hatodik alkalommal közzétesszük a legCOOL-abb magyarok ötvenes listáját. Idén minden eddiginél nehezebb munka volt a lista összeállítása,…..
CptAbraxas 2012.12.13 22:41:39
Nagy ünnep a mai.Kevesen tudják, de május első vasárnapja az integrált áramköri lapkák napja is. „A nyák napját” országszerte forrasztgatással és szabadtűzi kernelfordítással egybekötött heppeningeken ünneplik az informatikusok. A nyák napját Budapesten a városligeti…..
CptAbraxas 2012.05.06 23:03:31
@S.N.E/csak úgy: már az is elég erős jel volt, hogy egy hírcsárdás bejegyzésben tényszerű hibákat keresel (és kommentelsz róluk), de amikor megláttam, hogy a csipázni igét használod akkor már világos volt, hogy veszett eset vagy
kép: Krumpli Béla Bárányt enni húsvétkor régi hagyomány, már az ószövetségi zsidók is báránnyal és kovásztalan kenyérrel emlékeztek Egyiptomból való megmenekülésük és elsőszülöttjeik megváltására. A későbbiekben pedig a kereszténységhez kötötte az Újszövetségi…..
CptAbraxas 2011.04.22 14:04:52
@krumplib: akkor viszont itt valami probléma van:
"Süssük 200 fokon egy órán át, majd a sütőből kivéve pihentessük 20 percet. Ha rózsaszín húst szeretnénk, akkor elég 1 óra 50 perc sütés, 10 perc pihentetéssel."

Ha tovább sütöm 50 perccel akkor lesz rózsaszín?
És különben a ramsey-s videóban egy órára teszi be :)
CptAbraxas 2011.04.22 17:08:30
@Horasz: Teljesmértékben elhiszem, hogy jobban tudjátok a sütési időt és örülök, hogy most ezt tisztáztuk (lévén nemsokára én is beteszem a sütőbe:).
Viszont most sokadszorra visszaolvasva, még mindig fenntartom, hogy elírtátok a cikkben azt a részt amit idéztem. A cikk szerint normál esetben "süssük egy órán át", azaz 60 percig, de ha rózsaszín húst akarunk, "akkor elég 1 óra 50 perc sütés", azaz 110 perc.
Eddig azt hittem az utóbbi lett elírva, de ha jól értem, akkor inkább az előbbi, tehát ott kéne 2 órának szerepelnie.
Esetleg még arra adhatnátok tippet, hogy ha én inkább 2 kisebb darabot sütök, akkor honnan tudom megállapítani mikor van kész. Van esetleg egy hozzávetőleges "10dekánként X percet kell sütni" képlet?
Subba Agrár habparti 2011.02.25 23:02:43
CptAbraxas 2011.02.27 21:22:26
@sebroK: nem mintha érdekelne a trollkodásod, de ha nem hiszed, hogy én csináltam, nézd meg a video leírásának utolsó sorát
CptAbraxas 2011.02.27 21:30:58
@sebroK: és ez a postolt video többek között része a hivatalos OZORA filmnek is. amiben szintén operatőr voltam.
abban pedig biztos vagyok, hogy te vagy a kompetens eldönteni azt, hogy ki való ozorára és ki nem...
CptAbraxas 2011.03.19 17:41:22
A Super Bowl alatt sugárzott reklámok marketingértéke meglehetősen magas: hárommillió dollárért cserébe százmilliós nézettség, ráadásul a nagydöntő alatt az emberek kifejezetten szeretnek reklámokat nézni, így nem fenyeget az a veszély, hogy átkapcsolnak róla valami másra.…..
Amikor azt hallja az ember, hogy valóságshow, beugrik neki a szörpgyáros szőkecsaj a villából, meg az a másik, amelyik megbolondult a nyereménybe, esetleg egy meztelen, lantos csávó, amint a nyálát csorgatja az előtte pipiskedő feleségjelöltekre, szóval a televíziózás…..
Valószínűleg nem sajnálta a pénzt legújabb szpotjára a lett sörmárka, az Aldaris. A film gyönyörűen van fotózva, rengeteg statisztát fogadtak fel, és alaposan összeállították a korabeli kosztümkollekciót is. Különösen meglepő ez azért is, mert nem egy nagy nemzetközi…..
CptAbraxas 2010.07.23 14:08:36