Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FodorImi

350 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Higgyetek Istenben! Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! – és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az. Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek,…..
„A hal gyomrából Jónás Istenéhez az Úrhoz imádkozott.” (Jónás 2,2 – NIV) Érezted már úgy, hogy „elnyelt” az élet? Talán depresszió, konfliktus, aggodalom vagy bűntudat vett körül, és reménytelennek érezted magad. Remélem, hogy most nem így érzel, de egy ponton biztosan fogsz így érezni. Lehet,…..
  „Az Úr az, aki bölcsességet ad, tőle származik a tudás és az értelem. Segítséget és védelmet nyújt azoknak, akik igazak és becsületesek.” (Péld 2,6–7 GNT) Nehéz döntés előtt állsz, hogy mit tegyél a munkádban vagy a karrieredben? Szerencsére a valaha élt leggazdagabb üzletember két bibliai…..
„Vizsgáljuk meg útjainkat, és térjünk vissza az Úrhoz.” Jeremiás Siralmai 3:40 (GNT) Amikor úgy érzed, hogy az életed szétesőben van, akkor sokat számít, ha tudod, hogy min tudsz változtatni - és min nem. A múltadon nem tudsz változtatni. Nem változtathatod meg a szüleidet. Nem változtathatod…..
„Dobjunk le magunkról minden terhet, ami akadályoz minket, különösen a bűnt, ami oly könnyen elgáncsol bennünket.” Zsidók 12:1 (NLT) Talán meglepő, de a „nem” a legfontosabb szó, amit a szellemi utazásodhoz meg kell jegyezned. A hit útja hosszú. Nagyon sokan vannak, akik jól indulnak ezen az…..
„Mindennél jobban őrizd a szívedet, mert minden, amit teszel, abból fakad.” Példabeszédek 4,23 (NIV fordítás) Ha azt akarod, hogy képes légy megküzdeni a folyamatosan támadó kísértésekkel, tudnod kell, hogy mi tesz téged sebezhetővé, amikor a Sátán támad téged. Az Efézusi levél 4. fejezet 27.…..
„Soha ne álljatok bosszút magatokért, hanem bízzátok Isten haragjára, mert meg van írva: »Enyém a bosszúállás, én megfizetek, mondja az Úr«.”  (Róm 12,19 – ESV fordítás) Az élet nem igazságos. Isten soha nem mondta, hogy az lenne! Az élet azért igazságtalan, mert bűn van a világban. Jézus azért…..
„Amikor valaki keresztény lesz, belülről teljesen új emberré válik. Többé már nem ugyanaz. Egy új élet kezdődik!” (2Kor 5,17 - TLB fordítás) Fiatal koromban három nyáron át vízimentő voltam. Mint minden vízimentő, én is tudtam, hogy nem lehet megmenteni valakit addig, amíg az illető saját magát…..
„A Lélek gyümölcse a szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önuralom.” Galata 5,22-23 (ESV) Isten célja az életedben bekövetkező minden változással az, hogy még inkább Jézushoz hasonlóvá tegyen. A Római levél 8. fejezet 28. vers ígérete csodálatos: „Tudjuk, hogy…..
„Az az ember, aki nem hajlandó beismerni a hibáit, soha nem lehet sikeres.” Példabeszédek 28:13 (TLB) A kudarcra általában negatívumként gondolunk. A bölcs emberek azonban tudják, hogyan használják ki a kudarcot. Tanulnak belőle. Tanulságként használják fel. Életed egyik célja, hogy egyre…..
„Semmit sem hoztam magammal, mikor születtem, és semmit sem fogok elvinni, mikor meghalok. Az Úr adta, és most elvette. Dicsértessék az ő neve!” Jób 1,21 (GNT fordítás) Ha kudarc ér, nyugodtan mondd el Istennek, hogy dühös vagy, hogy szomorú vagy, hogy depressziós vagy. Nem baj, ha minden…..
„Aki haragra és neheztelésre ingerli a családját, az bolond, és végül semmije sem marad.” (Példabeszédek 11,29 TLB fordítás) Ha tudod, hogy nagy árat kell fizetned azért, hogy nem tudsz uralkodni a haragodon, akkor motiváltabb leszel, hogy kezeld azt. Kevésbé valószínű, hogy dühös leszel, ha…..
„Miközben Isten próbára tette, Ábrahám még mindig bízott Istenben és az ő ígéreteiben, ezért felajánlotta fiát, Izsákot, és kész volt megölni őt az áldozati oltáron; igen, még Izsákot is, akin keresztül Isten megígérte Ábrahámnak, hogy egész nemzetet ad neki leszármazottaiból!” Zsidók 11:17–18 (TLB…..
  „De emlékezzetek meg az Úrról, a ti Istenetekről, mert ő az, aki megadja nektek a képességet, hogy gazdagságot teremtsetek, és így erősíti meg szövetségét, amelyről megesküdött őseiteknek, ahogyan az ma is van.” (5Móz 8,18 NIV) A Biblia azt tanítja, hogy Isten a pénzügyeink forrása. Ő az,…..
„A hívők gyülekezetének szíve, lelke egy volt... minden dolguk közös tulajdonuk volt.”  (ApCsel 4,32 NASB fordítás) Amikor nagylelkűek vagyunk egymással, közelebb kerülünk egymáshoz, és ez közösséget teremt. Valaki a gyülekezetemből küldött nekem egy levelet, amelyben ez állt: „A szomszédom…..
„Legyetek barátságosak mindenkivel. Ne legyetek büszkék és ne gondoljátok, hogy többet tudtok másoknál. Barátkozzatok az egyszerű emberekkel.” (Róm 12,16 – CEV fordítás) Mindenki igazi barátokat keres. Nem csak ismerősöket, hanem olyan embereket, akik ott vannak mellettük, amikor a legnagyobb…..
„Amikor mély vizeken mégy át, én veled leszek. Amikor nehéz folyókon kelsz át, azok nem borítanak el téged. Amikor az elnyomás tüzén haladsz keresztül, nem égsz meg, a lángok nem emésztenek meg.” (Ézs 43,2 NLT fordítás) Nehéz időszakokon fogsz keresztülmenni, és nagy veszteségeket fogsz átélni az…..
„Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.” (Mt 4,4) Isten azt akarja, hogy alkalmazd az Igét, és hagyd, hogy megváltoztassa az életedet. De ahhoz, hogy Isten Igéje megváltoztasson téged, tanulmányoznod kell azt. Tegnap két általános alapelvet adtam a…..
„Ha azonban valaki mint keresztyén szenved, ne szégyenkezzék, hanem dicsőítse Istent!" 1 Péter 4:16 Ha kiállsz az igazság mellett, és azt teszed, ami helyes, nem kell szégyenkezned vagy zavarban lenned. A Biblia azt mondja az 1Péter 4:16-ban: „Ha azonban valaki mint keresztyén szenved, ne…..
„Ha nyíltan megvallod, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert azáltal, hogy a szívedben hiszel, igazzá válsz Isten előtt, és azáltal, hogy nyíltan megvallod a hitedet, üdvözülsz” (Róm 10,9-10 0150 – NIV). A Rómaiakhoz írt levél 1.…..
„Ábrahám hitt az Istenben, aki a halottakat életre kelti, és aki a semmiből új dolgokat teremt.” Róma 4,17 (NLT) Ebben a sorozatban azt tanuljuk meg, hogy Isten hogyan vezet át minket a hit hat fázisán – álom, döntés, késlekedés, nehézség, zsákutca és szabadulás – újra és újra az életünk során,…..
„Amint az Úr Lelke munkálkodik bennünk, egyre inkább hasonlóvá válunk hozzá.” (2Kor 3,18 TLB fordítás) Az életed helyreállítása nem olyan valami, amit csak úgy emberi erővel meg tudsz tenni. Csak Isten képes ilyen átalakulást előidézni az életedben. Gondolj erre így: Valaki hozhatna egy…..
„Isten mindegyikőtöknek adott néhány különleges képességet; mindenképpen használjátok őket arra, hogy segítsetek egymásnak, továbbadva másoknak Isten sokféle áldását.” (1Pt 4,10 TLB fordítás) Mi lesz az életed hozzájárulása a világhoz? Arra fogod használni Istentől kapott tehetségeidet és…..
„Használd ki az idődet a lehető legjobb módon!” (Kol 4,5 – ICB fordítás) Ha fel akarsz készülni arra, hogy Isten használjon, akkor néhány lépést meg kell tenned. Először is, ahogy tegnap megnéztük, meg kell ismerned Jézus Krisztust. Ezután el kell kezdened az idődet az örökkévalóságra való…..
  „Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.” (Zsolt 34,19) Mindenki meg fog tapasztalni veszteségeket. És nem lehet egyszerűen csak „túljutni” egy veszteségen. Nem tudod elkerülni sem. Át kell élned a bánatot. Ha félsz kifejezni az érzelmeidet, és nem vagy…..