Regisztráció Blogot indítok
Adatok
izolda

3 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1994-ben Chris Sawyer hatalmas sikert ért el a Transport Tycoon nevű játékával. Sikerült a gazdasági szimulációs/vonatos játékok között egy igazi klasszikus, maradandó alkotást létrehoznia. A Transport Tycoon a korábbi Railroad Tycoon továbbgondolása volt, melyben a gazdasági…..
izolda 2014.02.17 14:09:00
@peetmaster: a síneket tudom, de az kevés. Én nem "racionalizálni" akarok, hanem haladni. Az útvonalakat egyébként is sűrűn igazgatom.
Elsőként a Google+-ban, majd a kereső oldalán debütált - Andy Hertzfeld közreműködésével készült - átgondolt, következetes, funkcionalitásában is szép dizájnja. Majd ma reggel megkaptuk a Gmailbe (sűrűbb és ritkásabb verzióban is) és a Calendarba is az új külalakot.…..
Webisztán A pillanat 2009.10.28 12:44:00
Az imént kiírtam Twitterre, hogy írja be mindenki, mit csinál éppen most. Ezzel ugye néhány percre visszatértünk a Twitter alapfilozófiájához, vagyis a pillanatról való rövid közös tudósításhoz. Ma, 12:30 körül a világ állapota:tothbenedek @hh: csirip permalink oldalt…..
izolda 2009.10.28 14:26:59
30-as nő (fehér vászoncipő, világoskék farmer, fehér felső, nyakra vetett, elöl csomózott kardigán, szőke rövid haj, halványrózsaszín körmök) a  212-es buszon Twilight-ot olvasott...
Tegnap Budapesten a Bocskai út végén egy kerítés tetején kényelmesen elhelyezkedve olvasott egy szikár, ősz, napszemüveges, ötvenes férfi egy könyvet. Ha minden igaz, ezt:Griffin, W. E. B.: Különleges kommandósok I-II. - A háború katonáiBár csak egy pillanatra láttam a…..
2009. szeptember 14-e, reggel 9.30, 4-es villamos. Fehér nagyon bő leningben, zokni nélkül szandálban, 30-as, barna rövid hajú, tömött szemöldökű pasas. Lelkesen olvasta Richard Morgan: Törött angyalok c. könyvét. Még szerencse, hogy ki volt írva fejlécben, bár így is marha…..
Talán a leggeekebb Gmail téma a Terminal óta. Az early adopterek máris nyomtak rá egy installt. (Settings/Themes/High Score alatt lehet rátalálni a levelezőtökben.) Ha már itt tartunk: ti milyen Gmail-témát használtok mostanában? Még mindig a Tree a nyerő? ..
Naszóval. Sarah, John és Cameron (ez utóbbi a metállédi) elugrott a jövőbe, mert a múltban Skynet rátalált a kölyökre, és fémvázra húzott élőszövetet küldött az elpusztítására. A jövőben egy cseppel jobb a helyzet (mert nem tudják, hogy KrómArti is átjött a…..
A CSK-1 egy kies bolygón valami romok között ügyködik. Carter a bolygó napjának koronakitöréséhez állít fel műszereket, míg Daniel egy idegen fazon társaságában a köveken lévő szöveget vizsgálgatja. A nyelv hasonlít a latinra, és a bolygó történetét írták vele a…..
Azzal áltatom magam, hogy nincs időm kézbe venni a nyelvkönyvet, vagy beiratkozni egy tanfolyamra, és ezért nem tanulok meg új nyelveket, nem frissítem fel elfelejtett nyelvtudásomat. Az utolsó menedékem a podcast. Hátha úgy majd sikerül, hogy bringázás közben hallgatom az…..
A Google egyes szolgáltatásai napok óta hibásan adják vissza a keresésekre a magyar főváros nevét. Ha budapesti címre keresünk a Google Maps angol verziójában, rendre a "Budapeste" nevet dobja fel: És ugyanez a helyzet, ha a Google.com angol verziójában a fővárosi…..
"Jó harmadik negyedévet zártunk minden fontos piacunkon, erős forgalommal és bevételnövekedéssel, köszönhetően a kereső- és hirdetési üzletágunk erősségének", nyugtatta a techpiacot Eric Schmidt, magyar idő szerint csütörtök este.A Google vezérigazgatója fontosnak…..
Webisztán A Google nagy dobása 2008.09.02 11:14:00
Nos, mára elterjedt a weben, amire pár napja meg csak homályosan utalhattunk. (De legalább a világon elsőként tehettük.) Hamarosan jön a Chrome, a Google böngészője. A brózerháború új felvonását láthatja a világ, mely néhány óra múlva (magyar idő szerint valószínűleg…..
izolda 2008.09.03 15:52:30
A BBC Prime valamiért nem feliratozza egy-két napja néhány kedvenc sorozataimat, így kénytelen vagyok azokat felirat-félrefordítások nélkül élvezni, de szerencsére még mindig tartanak a korábban beküldött anyagok (és ezek utánra is vannak ötleteim). A mai téma: lövések minden…..
izolda 2008.09.03 11:46:24
BAZS: Régről, nem tudom milyen filmben: "Mondd ki az a HÁROM szót: szeretlek!" (I love you)

(Szerintem a Tomcats-re gondolsz,
us.imdb.com/title/tt0246989/)
Ez később javították három szóTAGra. :)

Nekem a kedvencem: Háború a földön (könyv verzió). "[Hosszú ok-okozati összefüggés magyarázata a teleportációval kapcsolatban.] Már látta a megoldást. Rá tudta tenni az ujját." = He could put his finger on it.
A kifejezés annyit tesz magyarul, hogy rájött, mi a baj.
Én ezen fetrengtem egy fél órácskát.

Egyébként a BJ naplója (könyv) telis-tele van f*szságokkal.
Kérem szépen, a Comedy Central lendülete a webkettő irányába nem csökken, sőt, ő is beszálltak a "nép hangja számít" nevű társasjátékba, ami mostanában a kertévék kreatívjainak fontosabb kelléke, mint a Rolex óra meg a kokócsík a titkárnő seggén. Az RTL a…..
Az alaphiedelem ugye az, hogy egyre többet netezünk, és egyre kevesebbet tévézünk. Miként a Nielsen legfrissebb statisztikáiból is kiviláglik, a helyzet egyáltalán nem ennyire egyszerű. Az amerikaiak többet tévéznek, mint valaha, és ezzel együtt egyre többet interneteznek. Akkor…..
Ne gondoljuk, hogy csak a kínai kormánynak jut eszébe, hogy cenzúrázza a webet. A hír igaz, a Microsoft egyszerűen blokkolja csetprogramjában a YouTube linkjeit. Ha megpróbáluk MSN-ben (Windows Messengerben) youtube-os videót küldeni, azt az üzenetet kapjuk vissza, hogy "The…..
izolda 2008.05.10 22:25:33
Bocs, emberek, iszonyú hosszú lett, de nagyon jó és nagyon zsúfolt rész volt. A harmadik évadot Edie levegőben himbálódzó lábaival fejeztük be, így nem meglepő, hogy azzal is kezdjük. Meg azzal, hogy Edie-nek esze ágában sem volt meghalni. Az évad végén látott búcsúlevél meg…..
Olvasóink jelezték, hogy röpke 5 hónap késéssel ugyan, de végre a Gmail magyar interfészét használók is színezhetik a címkéket. (A befrissülés itt is folyamatos, tehát ne ijedjen meg, akinek még nem látszik a színpaletta.) Az angol interfész még december elején kezdett el…..
Nem tudom, hogy összefüggésben van-e a múltkori hírekkel, de mintha mostanában sokkal kisebb hatékonysággal működne a Gmail spamszűrője. Csak az elmúlt héten annyi ham levelet találtam a spam fiókban, mint amennyit 2005 óta összesen. A legviccesebb - amit korábban már olvasók is…..
Ezt a levelet érdemes többször elolvasni, mert egyszerűen hihetetlen. A balatoni nyárban a szerencsétlen mindenes kiscsajt nem elég, hogy megdugják, de még. És ráadásul levélírónk egy borzalmasan pökhendi pöcs. Nem humoros, inkább szomorú és idegesítő történettel van dolgunk.…..
Idili kezdés... azt hiszem ez a legjobb kifejezés a kapcsolat elejére.A céges karácsonyi bál nagyon jó hangulatban telt. Csilingeltek az összekoccanó poharak és rekord sebességgel koptak a cipőtalpak a sok tánc miatt!A fiúnak pillanatnyi pihenésre volt szüksége.…..