Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magas les

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyian annyiféleképp leírták, lerajzolták és filmre vitték, hogy miért jobb egy városnak, ha nem mindenki autóval jár - de ennél látványosabban talán még soha. A legszebb váltás, ahol a sofőrök alól eltűnnek az autók és egyszeriben láthatóvá válik, hányan foglalunk el…..
Teljes gőzzel zajlanak a tavaszi munkálatok.Az előkertből elvitték a rózsákat - ingyen kínáltuk annak, aki veszi a fáradságot hogy kiássa őket, hogy saját kertjét díszítse vele. A felszabadult területet kigyomláltam, gereblyéztem, és jöhet rá a sport…..
Nem, nem változott meg a blog profilja, nem süteményről lesz szó, és bár a cím megtévesztő, a trükk szándékos. Az a kókuszkocka ugyanis, amit be szeretnék mutatni, mondhatni szinte teljesen ismeretlen a hazai növénybarát közönség előtt, hozzáteszem sajnos, mivel egy olyan…..
 Kertészeti vermikulit             Ez egy természetes eredetű szilikát-ásvány, amit a perlithez hasonlóan aprítanak és duzzasztanak. A párhuzamosan elhelyezkedő szilikát-kiristálypalák megnövelik az anyag…..
Botanika Kancsóka 2011.07.30 18:51:00
      Az egzotikus növényekért sokan rajonganak a világon, és közülük is főleg azokért, amelyeknek különös és egyedi kinézetük van és különleges képességekkel rendelkeznek. A Kancsókák nem-csak meglepően néznek ki, de van egy nagyon fontos tulajdonságuk…..
Kertészeti perlitEz egy vulkanikus üveg kőzet, amit hőkezeléssel többszörösére duzzasztanak. Az anyagában kémiailag kötött víz a hevítés hatására kis kapillárisokon (csatornákon) távozik a kőzetből. Ez a folyamat 7-16szoros térfogatnövekedéssel jár.A duzzasztott perlit…..
Gyerekkoromban a saláta az ecetes vízben "feloldott" ízetlen zöld leveleket jelentette, amiket a vasárnapi ebéd mellé tettek az asztalra és nem túl meggyőzően próbálták elhitetni róla, hogy egészséges. Ma már nem igazán tudom elképzelni így a salátát, bár be kell…..
Fonnyadt, drága, vegyszerrel kezelt zöldségek a boltok polcain? Nem érint minket, ha saját termesztésű, egészséges és tápláló zöldségeket nevelünk a kertünkben, balkonunkon. A háztáji gazdálkodással nem csupán spórolni, bioterményt betakarítani lehet, hanem egy hasznos…..
Tél vége felé felé figyelmünk újra a növényeké! Ilyenkor sokan vásárolnak szobanövényeket vagy konyhába fűszernövényeket. Aki kezdő virágtartó, annak felhívom a figyelmét, hogy nagyon sokszor a kertészetben tőzegbe ültetik a növényeket. Ez kezdetben nagyon jó a…..
Csak egy gyors dohogás a minapi felfedezésemről: A blend-a-med olyan fogkrémet dobott piacra, ami - a neve szerint: 3D White - három dimenziós fehérséget biztosít a fogunknak. Őrület mi? Nem ám a régi lapos kétdimenzióban lesz fehér a fogad (mint a korábbi blend-a-med…..
magas les 2013.05.03 10:26:09
A szállodaigazgatókat általában arról lehet megismerni, hogy mindig sírnak a kevés vendég miatt. Az ember azt gondolná, hogy a szállodások örülnek a kuponos akciók virágzásának, mivel egy kis extra életet lehelnek a piacba. Mégsem. Nyávognak, csődhullámot, és "önpusztító…..
Decemberben betértünk egy bécsi vendéglőbe és egészen megdöbbentem, hogy milyen cigifüst van benn. Leginkább az lepett meg, hogy alig fél év alatt teljesen elfeledtem, hogy tavaly nyárig nálunk is hasonló volt a helyzet. Annyira gyorsan megszoktam a tilalmat, hogy ma már az…..
magas les 2013.01.30 22:55:35
@Piraeus: nice :)

sajnos láttam apósomat leépülni és diagnosztizálás után 5 hónappal kínok között meghalni. Tüdőrák agyi áttéttel. 55 évesen.
Nem hiányzik, köszönöm
Nem szégyen gyűjtögetni, újrahasználni, újrahasznosítani, még akkor sem, ha egy olyan emelkedett, meghitt, csodálatos és szent ünnepről van szó, mint a karácsony! Lakókörnyezetünkben is találunk alapanyagot hasznos, dekoratív tárgyak készítéséhez. Amióta ember az ember ezt…..
Sokszor visszatérő kérdés, hogy meddig érdemes elmenni az újrahasznosítással, illetve, hogy egy-egy nagy kreatív rohamunkban mi mindennek essünk neki, de úgy gondolom, ez a téma igenis megér egy posztot. Nézzétek meg, hogy nem csupán lakásdíszek hanem figyelemreméltó művészeti alkotások is készülnek…..
Kapanyél Csicseriborsó 2012.03.14 08:15:00
Az óvoda után sokáig nem hallottam róla, ott is csak az értelmetlen nóta kapcsán találkoztam vele és valószínűsíthető rokonával, bablencsével. Aztán szép lassan letisztultak a dolgok, kiderült, hogy az utóbbi nem egy botanikai öszvér, csicseriborsó pedig igenis létezik, még…..
Egy egyszerű körkérdést szeretnék feltenni ma Nektek: melyik Androidos játékkal játszotok a leggyakrabban, mik a különleges kedvenceitek? Egyáltalán szoktatok-e játszani is a telefonon/tableten (stb)?A kérdés nem titkolt célja, hogy egy kicsit általánosabb körképet adjunk…..
Régi álmod egy világ körüli út? Nagyszerű lehetőséget biztosít erre az az utazás, mely Floridából - egészen pontosan Orlando-ból - indul és 24 nap alatt ugyanide visszatérve megkerüli a földet. A magánrepülőgéppel történő világjárás során olyan helyekre juthat el az…..
Foursquare Blog Tidysquare 2011.07.28 00:50:00
Most egy egész érdekes és hasznos oldalt szeretnék bemutatni nektek. Bár kicsit haszontalannak tűnik, illetve nehéz kitalálni, hogy mégis mire tudja használni egy átlagos user, én legtöbbször csak nézelődök rajta, de van egy-két érdekesség is. (katt a képre az oldal…..
magas les 2011.07.28 14:11:16
Ezt a bejegyzést elsősorban vendéglátóipari és kereskedelmi üzletek képviselőinek szánom, akik esetleg hallottak már a Foursquare nyújtotta potenciálról és szívesen megjelennének speciális ajánlataikkal az alkalmazásban. Mielőtt belevágunk, egy gyors emlékeztetőért, hogy mi…..
2perc Veletek valami nem stimmel 2011.07.09 20:08:00
A megszállott ceruzagyűjtő ..
magas les 2011.07.09 20:14:54
A Samsung nem szórakozik, a napokban adták el a három milliomodik Galaxy S II telefont. Az első Galaxy S-nek 85 nap kellett ehhez a számhoz, az utódjának mindössze 55. Még egy kis hatásvadász statisztika, némi matekkal kihozható, hogy másfél másodpercenként gazdára talál egy új…..
magas les 2011.07.04 14:55:58
Mai app ismertetőm tárgya nem más mint egy Magyar alkalmazásokat csoportosító program, a Made in Hungary a Microbi Lab gondozásában.   Magyar androidos alkalmazások gyűjteménye. Magyar fejlesztőktől vagy magyar kezelőfelülettel. Bizonyára veletek is előfordult már, hogy…..
Jó munkához idő kell, a roszhoz pedig értelemszerűen legalább háromszorannyi. Károly ajtóit előbb 6 helyett 8 hét alatt szállították le, aztán egy hónap múlva visszavitték javításra, aztán újabb 6 hét elteltével már a helyükön is voltak:Azoknak, kik most vannak beltéri…..
magas les 2011.05.10 16:21:24