Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Giraffa

0 bejegyzést írt és 413 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hallgattam a rádiót, csak szólt, ezért nem jegyeztem meg pontosan, de mintha arról beszéltek volna, hogy valami friss tanulmány (gondolom brit tudósok:) szerint összefüggés van a kisgyerek óvodai jele és a felnőttkori énje közt. Ez elsőre elég nagy marhaságnak tűnt, aztán…..
 Én ezt az előembert komolyan nem értem. Azt érti, hogy nem tud teljesen felegyenesedni, ahhoz mondjuk kellene egy megfelelő szerkezetű gerinc, de nincs tisztában azzal, hogy ami a koponyájában van az csak desszert?! Mármint egy kardfogú tigrisnek. A Kuminopithecus…..
Giraffa 2011.09.12 14:39:33
@fuhur: Mert az emberek azt szeretik hallani, hogy ezek a cégek (meg még a MOL, stb.) állami tulajdonban vannak. A tények nem nagyon izgatják őket.

A politika meg azt mondja, amit az emberek hallani szeretnének.
Giraffa 2011.09.12 15:15:56
@maroz: miért, a te tapasztalatod más a témában? Te is nyilatkoztál erről valahol? Nem? Akkor honnan tudjon róla bárki is? "Beszélőgéppé" kéne neked is válnod, hogy rád is figyeljenek... :(

szakértő = bárki, aki hitelesnek és nagyobb tudásúnak tűnik egy adott témában, mint egy totál laikus. (lásd még mosóporreklámok :) ) Az átlagember honnan tudja, hogy kinek, mit hihet el? Elég összeesküvés-hívőnek tartanak, de azért az kissé meredek, hogy senkinek ne higgyünk el semmit.
Giraffa 2011.09.12 15:27:02
@maroz: Nem osztom az észt, ellenben Ti igen. Nem érthet mindenki olyan szinten mindenhez, ami megfelel kényes ízléseteknek.

További jó szórakozást, elég belterjes társaság lehettek. ;)
Elektromos bicikli? Mekkora hülyeség már, ez aztán tényleg az elpuhult nyugati civilizáció sötétsége, hogy ilyet egyáltalán kitaláltak.  Kocsmába járni is van olyan jó, mint kirándulni Nagyjából ez a sommás reakció érkezett válaszul minden bringásról, akit…..
Giraffa 2011.09.12 14:57:07
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: amit leírtál, az igaz is lehet. A gond csak az, hogy BÁRMILYEN változás esetén mindig jön valaki, hogy az azért nem jó, mert... :)
Előbb terjedjen el a dolog, és ha tényleg sok olyan problémát okoz, mint amit írtál, akkor szabályozzuk!

A mostani villanybringás/robogós népeket se nagyon szabályozzák még mifelénk, pedig rengeteg van belőlük, és tényleg közveszélyes némelyik. Amíg el nem érnek egy bizonyos szintet, a számukat és a balesetek számát tekintve, addig nem lesz változás.
Giraffa 2011.09.12 15:23:04
@Nevem Earl: én elémegyek, totál szemben és megállok. :) Vagy teli torokból ráüvöltök oldalról, amikor mellém ér. :)
Évek óta megszokott dolog nálam, hogy a motor beindítása után kapcsolom a tompított világítást. Rutinmozdulattá vált, így fényes nappal, városban is kivilágítva közlekedek. Jobb ez így, szerintem könnyebb észrevenni az amúgy szürke autómat, ezen kívül sokszor hagyom el a…..
Giraffa 2011.09.04 17:34:54
@nemegészenúgyvan: azok a lámpák a kontúrokat (éles fény-árnyék határok a jármű sziluettjén) törik meg. Ezért NEHEZEBB őket szabad szemmel messzebbről meglátni, mert elmossák a körvonalakat.

Régebben a hadihajókat is így festették:
www.bismarck-class.dk/tirpitz/paint_schemes/paint_tirpitz_1944.html

Ezzel elérték, hogy messzebbről nézve a fehér-fekete csíkok megtörték a hajó sziluettjét, és az ellenség azt hihette, hogy egy kisebb hajóról van szó...
 A "Kossúth utca" ügye valóságos táblahibacunamit indított el az Urbanistán: küldtetek mókás ajtófeliratot és félrefordított múzeumi ismertetőt is. Persze a legizgalmasabbak a közterületi értelmetlenségek: az Astoria és az Örs aluljárója után itt a Nyugatié…..
Régen volt szó a homeopátiáról. Pedig az áltudományok, az álorvoslás és az alternatív gyógymódok királya igazán több szót érdemelne. Nemrég jelent meg egy cikk, melynek szerzője Peter Fisher homeopata és amely valami "plauzibilitási elfogultság"-ról beszél. Szinte azonnal válasz is érkezett, Steven…..
  Az alább olvasható cikk szerzője Kurt Volker, az Egyesült Államok korábbi NATO-nagykövete, jelenleg a BGR Group vezérigazgatója, valamint a Johns Hopkins Egyetem School of Advanced International Studies transzatlanti kapcsolatok központjának kutatás-vezetője és…..
A Majmok bolygója: Lázadás után jövőre elkezdhetik forgatni az etyeki stúdióban a Majmok bolygója: Magyarország című folytatást. A magyar nép jelenlegi helyzete, a plázák és szórakozóhelyek közönsége, az ország vezetői és a budapesti városkép mind arra ösztönözték az…..
Naiv ügyfél csapatát kártyájuk ellenére nem volt hajlandó törzsutas-tarifán elvinni a Taxiplus egyik embere. Két nappal az eset jelentése után a cég azzal jelentkezett, hogy két hétre eltiltották a csókát, illetve elmagyarázták neki, hogyan is mennek a dolgok. Kellemes…..
Varánusz Úton a béka segge alá 2011.08.17 05:33:00
Időnként hajlamos az ember azt gondolni, hogy ahol most vagyunk attól már nincs lejjebb. Aztán jön egy olyan nap, mint a tegnapi, és politikai elitünk jóvoltából villámgyorsan kiderül, hogy de, nekünk a bányászbéka segge alja tulajdonképpen emelet. Ám csüggedni nem kell,…..
Giraffa 2011.08.17 13:24:55
@kés, villa, olló: "De milyen az a kormány, aki egy egykulcsos adót sem tud olyan határon megállapítani, hogy az alsó jövedelemsávban ne csökkenjenek, hanem legalább maradjanak meg a jövedelmek? "

A probléma nem az egykulcsos rendszerrel van, hanem azzal, hogy bevezetésével EGYIDŐBEN az alacsony jövedelműek korábbi adókedvezményeit MEGVONTÁK. Azzal várni kellett volna még egy kicsit, és fokozatosan meglépni.
Persze kommunikálni egyszerűbb az "egykulcsos rendszer hibáját", mint az "adókedvezmények megvonását".
Belsőség Gyilkoljunk gyalogost! 2011.08.17 07:28:09
A hatszoros sebességtúllépésért, pláne, ha ez centikre a járókelőktől történik, elég durván büntetik – százezer forintok repülnek, no meg a jogsi is ugrik jó időre. Csak ott nem, ahol ezt nagyjából legálisan lehet művelni. Például a balatonföldvári mólón. Mai…..
A Saxo története ott kezdődött, amikor a motorozásé véget ért. Szinte napra pontosan egy éve történt a baleset, amikor a robogózás, mint a tömegközlekedés alternatívája kipattant a fejemből, és rá két hónapra le is zajlott a tényleges baleset, amikor a közben megvásárolt…..
Mindenekelőtt nyugi, a posztot nem Hancu írja, tehát kicsi az esélye, hogy a végén kiderül, töke van a játékcsajnak. A gyanúsan becézett Jacket, a Mass Effect 2 szereplőjét akár Subject Zerónak is nevezhetnénk, ha már a történet szerint ezen a néven is fut a pszichopata…..
Tudom, a cím nem túl érdekfeszítő, mivel a budapesti villamosok alapvetően sárgák; tegyük hát hozzá, hogy a szóban forgó villamos bécsi, és máris érdekesebb a dolog,  hiszen a bécsi villamosok leginkább pirosak szoktak lenni. Kivéve a munkavillamosok (illetve újabban a…..
Az Antenna Hungária elnézést kér a történtekért, nem értik hogyan keveredett az este 8 órás sávban Bud Spencer a Puskás Ferenc Stadionba.Az RTL-Klubról a M1-re tévedt Piedone, pedig eredetileg Hongkongban kellett volna osztania a pofonokat. Az Antenna Hungária jelenleg is vizsgálja,…..
Giraffa 2011.08.04 17:51:35
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
Giraffa 2011.08.03 15:01:49
@Alikam: az állam egy tollvonással megváltoztatja a vele kötött "szerződést", ha nem tetszik neki. (pl. nyugdíjszabályok, munkanélküli segély, stb.)

Ehhez képest ha egy magáncég tesz ilyet, legalább bíróságon megtámadhatod valami eséllyel. ;)
A Blikk írta meg tegnap a legfrisebb "vihar a szaros biliben" típusú botrány hiteles történetét, amiben Bochkor Gábor, a Neo FM reggeli műsorának műsorvezetője bírta azt mondani a Class FM hallgatóira, hogy primitívek. Forrest Gump anyja tudna mit tanítani a Bumeráng…..
Új MÁV blog Új magyar IC kocsik? 2011.08.02 04:16:00
Két saját tervezésű IC kocsija prototípusának legyártására kapott engedélyt a MÁV-tól az egyik leányvállalata, melyek a tervek szerint 50 millió forinttal kevesebbe kerülnének a külföldi ellenlábasaiknál. Fontos előny még az is, hogy az alkatrészek 80%-át hazai…..
Giraffa 2011.08.03 08:50:08
@jozicsenko: "klíma: van az a mostaniakban is, oszt annyit is ér: inkább legyen lehúzható ablak, többet ér..."

Szerinted. :) Naponta utazom vonattal, klíma nélküli kocsikban. MINDEN ablak lehúzva. Nem sokat ér a tűző napon, hidd el.

Ilyen alapon autókba sem kellene a klíma, elég, ha letekered az ablakot, ugye? :)
Fékszárny "Evrivan hapi danszin'" 2011.07.31 09:31:00
Tényleg boldogan táncolhat minden utas, hiszen csúnya balesetet úsztak meg. Megérkeztek az első képek a tegnapi guyanai balesetről, s elég hajmeresztőek. Eddig ugye annyit lehet tudni, hogy a trinidadi Caribbean Airlines BW523-as járata, egy Boeing 737-800-as, New Yorkból szállt fel, s…..
Giraffa 2011.08.01 10:07:28
@lyken: Igen. Viszont az a pilótának KÖZVETLENÜL NEM fog fájni, azonnal nem. Legfeljebb, ha kirúgják. De az nem azonnali költség nála, és lehet, hogy nem következik be.

Viszont ha a GA költségeit utólag biztosan levonják a pilótától, akkor kétséges helyzetben valószínűleg inkább lerakja a gépet, mert az kevesebb anyagi rizikóval jár neki KÖZVETLENÜL.

(Ezért tartom rizikónövelőnek, ha a légitársaság a GA pluszköltségeit a pilótákkal fizetteti meg)
Giraffa 2011.08.01 10:39:08
@AUTÓNEPPER: nem tudom, de egy korábbi hozzászólás alapján igen.

"mqqq 2011.08.01. 06:56:16
GA-ért a légitársaságnak perkálnia kell a reptérnek, lehet hogy arrafelé továbbszámlázzák a kapitánynak..."
Giraffa 2011.08.01 10:40:43
@AUTÓNEPPER: Pont ezért durva, hogy pl. a buszsofőröket is jutalmazzák azért, hogy kevesebb gázolajat használjanak. Ennek hatására jelentős részük nem kapcsolja fel lakott területen kívül a tompított fényszóróját, mert akkor kevesebbet fogyaszt...
Lojalista nevű olvasónk rövid levelet küldött nekünk, melyet képekkel is illusztrált. Ő azt vette észre, hogy a falak menti nagy oszlopoknál, ha esik, úgy folyik le a víz, mint a Niagarán. Értem én, hogy nincs pénz, meg ilyenek, de valahogy nem lehetne egy kicsit leszigetelni…..
Hohó, megint itt van egy ezerszer súlykolt lerágott csont, Promontor egyik kedvence, a gyűlölt sárgacsekk!Azt írja a Pénzcentrum.hu egy MNB tanulmányra hivatkozva, hogy milyen rossz nekünk a sárgacsekk, mert mennyi pénzbe kerül és elviszi a GDP valahány ezrelékét. Továbbá, hogy az…..
  Belerondítottak a beteg, tömeggyilkos norvég fiatalember tervébe: egy német turista, Marcel Gleffe bérelt csónakjával többször is fordulva, szó nélkül mentette az Utoya szigetéről a vízbe menekült fiatalokat.  Marcel Gleffe éppen családjával készült kirándulni…..
Egyre több az egyházi iskola Magyarországon. Az elmúlt 4-5 évben megduplázódott a számuk, és 2011-re arányuk eléri az összes intézmény 10%-át. Mivel jogosultak olyan költségvetési támogatásra, amelyre az önkormányzatok nem, ez is motiválja a helyi testületeket, hogy…..
Giraffa 2011.07.15 08:25:00
@Geneva: valóban! :)