Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TH

68 bejegyzést írt és 10529 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belecsapunk a decemberbe, szokás szerint adásdömping jön év végén. Kezdjük egy aránylag kurrens témával: pár hete megjelent a Chicken Police nevű magyar játék, mi pedig úgy gondoltuk, beszélgetünk az alkotókkal egyet. Mert bár a játék új, nagyon is retrós, hiszen egy point-n-click kalandjátékról van…..
TH 2020.12.03 21:38:10
@larry: igen, nekem is beugrott. de én még fiatal voltam a Szörény idejében, úgyhogy eléggé el nem ítélhető okokból én kedveltem, úgyhogy nekem az nem traumatikus :D
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Csak mert régen volt, meg hogy tudjuk, nagyjából merre menjünk. Neked 3 kattintás, nekünk jövőkép! Szóval megköszönjük, ha válaszoltok. Természetesen egyéb javaslatokat is szívesen veszünk, jöhetnek is ide kommentben...
Hol van itt az igazság? - kiáltja fájdalmát a világba Dávid, aki hiába kötött biztosítást vásráláskor az iPadjére, amikor szüksége lett a biztosító támogatására, magára maradt, annyira, hogy a tablet sincs már vele lassan 2 hónapja, sőt, a bezúzás fenyegeti. Helló Homár, Gondoltam megosztom…..
Mindig kíváncsian követem egy-egy podcastadásunk utóéletét, de ezúttal kicsit tartok is tőle - ugyanis a Philosról lesz szó, ami érzékeny pont a magyar játékfejlesztésben. Beszéltünk már a Checkpointban volt novotrade-esekkel, Digital Reality-alkalmazottakkal, magányos C64-hősökkel, éppen…..
TH 2017.03.30 20:09:49
@Stöki: iphone? egész jól ért magyarul diktálásnál. :)
TH 2017.04.01 17:42:34
@.DnP.: igen, úgy tűnik, hogy csak élő beszédet ismer fel, különben kiszűri háttérzajként...
Lehetne mindenféle magasztos gondolatot írni itt, ám inkább a sallangmentesebb utat választanám: közel kilenc és fél év után véget ér a KMK története – egy időre biztosan. Köszönöm szépen mindenkinek, aki a nyár során jelentkezett blogírónak, ám sajnos sem erőm, sem…..
TH 2017.01.04 19:52:12
@dr. trafik nomac: ez egy nagyon időszerű döntés volt. egyrészt a flash játékok fénykora egyszer és mindenkorra végetért, másrészt egy idő után már nincs értelme ugyanazt csinálni. toto rohadtul kitartó volt szerintem, nem hiszem, hogy a blog megszűnése bármit is elárulna az ország állapotáról.
A dolgok egyszerűen változnak, és mindannyian utáljuk a változást, de ez nem változtat semmin. :)
Néhány évvel ezelőtt a norvég állami televízió szeretett volna indítani egy olcsó websorozatot, amin keresztül el tudják érni az a 20 év alatti korosztályt, ami egyre inkább telefont, tabletet és számítógépet nyomkod ahelyett, hogy a tévét nézne. Nem is költöttek rá túl…..
TH 2017.01.04 13:27:50
Hát ugye ma az van, hogy bebaszunk, mint az állat, úgyhogy úgy döntöttem, hogy a blog legnagyobb sikert elérő bejegyzését felelevenítve, újabb csokrot fűzök össze a panaszkönyves bejegyzésekből. Kezdésnek hozzátenném, hogy ezek már nem annyira viccesek, mint az első kör, hiszen ugyanabból az…..
Kommunikációs megoldások felsőfokon - hirdeti a Frondeo flottaszolgáltató magáról rendkívül dizájnos egyoldalas honlapján. Gábor gondolta, kipróbálja. Azt nem tudta szegény, hogy ez az egy hónapos kis kaland a 18 éve meglévő telefonszámába vagy 15 ezer forintjába fog kerülni. Tisztlet Homár! A…..
TH 2016.10.10 15:39:02
Péter töltötte fel a lenti képet a Retro számítógép és játék klub Facebook-csoportba, az ő engedélyével közlöm itt is. Érdemes rákattintani és nagyban megcsodálni, mert a Commodore-korszakról sokat elmond. A szocializmus végnapjaiban, amikor még nem tudtunk rendesen angolul, és sokak otthonában…..
Prágában Húsvét otthon 2016.03.31 09:44:41
Szóval hazajöttünk Húsvétra, ergo ez a poszt most nem is Prágáról szól. Csalásnak nem hívjuk, nem fizetnek nekem azért, hogy ezt írjam, szóval elolvassátok vagy nem, rajtatok múlik. Lécci, lécci, olvassátok el. Lécci. Szóval közeledett a Húsvét és ahogy Jézus urunk is meg lett feszítve mert…..
Prágában Utazás - II. 2016.02.03 09:22:57
Ott tartottunk, hogy a Volkswagen Touran felpakolva, hőseink pedig magukat begyűrve nekiindulnak a kalandnak. Itt most szó szerint értsük a begyűrést, mivel én két méteres vagyok, Pista pedig “ha a cucc nem lesz kevesebb, akkor csinálok helyet” elv alapján maximálisan előretolta az üléseket. Ezek…..
Prágában Utazás - III. 2016.02.07 11:00:59
Rajkától Pozsony olyan 20 kilométer, szinte észre sem veszi az ember. Megértem Slotát, hogy néha fosott, egy tankhadosztály 20 perc alatt megteszi ezt az utat. Már ha lenne nekünk olyan tankunk, ami tud menni. Ja meg ha nem lennénk mindketten NATO tagország. Oké, nem értem a Slotát. Szóval suhanunk…..
Matusik Szilárddal, a Vakondok 4 című dokumentumfilm rendezőjével év elején beszélgettünk, és azóta aránylag rendszeresem tologattam ki a blogra a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát feldolgozó alkotás werkfilmjeit. Amikor a podcastünket elkezdtük, még nem tudtunk a Vakondokról, de előtte mégis…..
TH 2016.08.13 09:54:42
@Stöki: én tudom, és értékelem a két változatot, de a "neoluddita" megjegyzés kötözködésre késztetett. :)
TH 2016.08.14 00:44:17
@alligata: ok, nem tudom, hogy nem vagyok érthető, vagy az értő olvasás hiányzik, mert mindketten azt mondjuk, hogy tök jó, hogy van podcast is, meg poszt is...kizárólag a "neoluddita" jelző miatt reagáltam egy provokatív megjegyzésre...tényleg ne rugózzunk rajta.
TH 2016.08.16 15:23:17
@kalbász: kizárólag autópályás, nyugis vezetés mellett van esély rá, hogy "valami más csinálás" közben bármit felfognék a podcastból.
Jóféle kaszabolás a Hell is Full. A pokol kapujában kell írtanunk a sugárfertőzötté váló és tömegével érkező embereket, a felszedett fejükért cserébe pedig fejleszthetjük fegyverünket és képességeinket. Egyszerű irányítás, özönlő ellenfelek, agyatlan disztroj - nem…..
Róbertéket a magyaros vendégszeretet és a német precizitás erős sztereotípiáival szemben egy hirtelen kétszerannyiba kerülő szállás várta Szigetváron. Még jó, hogy a végén elengedtek nekik méltányosságból 800 (igen, nem maradt le sehány nulla, nyolcszázról van szó) forintot. Mi lett volna, ha semmi…..
TH 2016.07.16 13:30:56
@mixk: nem, sem nem "jógos", sem nem jogos, sem nem "jógás". De a posztoló hülye volt, mert
- együtt akart aludni az anyósával és másokkal,
- kifizette a felárat
Sajnálatos módon mint ahogy azt észrevehettétek, az utóbbi időben megritkultak a posztok a blogon, ennek pedig több oka is van. Egyfelől belefásultam: holnap lesz napra pontosan hét éve annak, hogy csatlakoztam a KMK-hoz (jesszus hogy repül az idő), ezalatt több mint hétszáz posztot…..
TH 2016.06.15 18:41:25
@toto92: most néztem vissza ide hosszú idő után...és bizony én is úgy érzem, hogy az idő mind a flash játékok, mind a blog felett eljárt - vannak látogatottsági adatok? mert hogy azt látom, hogy már kommentek is alig-alig vannak a posztoknál. :(
Mindenesetre le a kalappal előtted, hogy ilyen lelkiismeretesen csinálod még mindig.
Hancunak köszönhetően csodálatos, ún. kötreblog-kontentet találtam a Frostshockon: a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium 12b osztálya Hearthstone-tablót készített. A képre vagy ide kattintva nagyobb méretben is megcsodálható, a tanárok által tanított tantárgyakra a kártyák leírása utal (pl.:…..
TH 2016.05.13 10:56:21
@Stöki: lécci ne húzd fel magad, vagyunk - remélem, hogy sokan -, akik értékelik, hogy egy csomó időt és energiát fektetsz a posztok írásába is.
A TV2 nemrég kinevezett hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien és riportere, Kunfalvi Nóra a Juhász Péterrel készített emlékezetes interjú, illetve annak folyományai miatt kerülhetnek a Magyar Újságírók Országos Szövetségének etikai bizottsága elé, írja a Bors. A lap úgy tudja, hamarosan megvizsgálják…..
TH 2016.04.09 08:48:34
@bovorac: Speciel a MUOSZ az a tipikusan lényegtelen, de hányingerkeltő szervezet, aminél érdemes emlékeztetni másokat arra, hogy mégis mi ez a szar.
Szóval a MÚOSZ egy komcsi-maradvány gittegylet, egy etikai vizsgálat tőlük maximum enyhe elismerés, de nem egy értékes hír.
Élet és halál. Rák és kórház. Orvos és beteg. A köztük zajló kommunikáció mint az életmentés vagy a pusztítás fegyvere.   Sajátélmények és pszichológiai összefüggések.   Amit még soha nem mondtunk el. Amit már ezerszer elmondtunk. Most 59 percen keresztül csak velünk.   Balázs és Tomi  ..
Egy hete sincs, hogy megírtam, a System 3-góré irigy pöcs Mark Cale hogyan szívatja a Last Ninja Musicology projektet készítő lelkes norvég metálosokat, de azóta elég sok fejlemény volt. Az előzmény annyi volt, hogy a FastLoaders nevű metálcsapat jó régóta tervezgeti, hogy mindegyik Last Ninja…..
TH 2016.03.14 18:12:50
@sien: Jaja, tuti, hogy többszörösére ugranak az eladások így. :D
IDDQD Mark Cale, te irigy pöcs 2016.03.09 21:55:17
Már bocsánat, de tényleg az. Nemrég írtam arról, hogy milyen ellentmondásosan nyilatkozott a magyaroktól ellopott(?) Last Ninja ügyében, most meg letiltott egy tök szimpatikus kezdeményezést, a Last Ninja Musicologyt (amiről szintén írtunk). A FastLoaders zenekarként ismert lelkes skandináv fiatalok…..