Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dlkyra

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"...lehetetlen, hogy Isten hazudjon..." (Zsidókhoz írt levél 6:18b)A Biblia megbízható, mert doktrinálisan és teológiailag is hibátlan. Továbbá erkölcs és etika kérdésében is pontos. Mindezeken felül a Biblia a történelmi hitelessége miatt is megbízható.Miért fontos…..
 Bizony, többet ér az engedelmesség az áldozatnál, és a szófogadás a kosok kövérjénél! (1Sámuel 15:22b)  Lehet, hogy zavarban vagy, mert még nincs tapasztalatod abban, hogyan kellene Isten Igéjét az életedben alkalmaznod. Tehát, hogyan tégy? Ma három olyan…..
"Legyen az nála, és olvassa azt egész életében." (5Mózes 17:19a)Az egyház kétezer éves történetének nagy részében csak a papok tudták saját maguk olvasni a Bibliát, ma azonban több milliárdunknak rendelkezésére áll. Ennek ellenére sok hívő hűségesebben olvassa…..
Hiszen szól az Isten így is meg amúgy is, de nem törődnek vele. (Jób 33:14)Isten úgy alkotott meg téged, hogy meghalld a hangját. Bizonyos értelemben beléd van építve a "vevőkészülék", amelyen keresztül meghallhatod Isten iránymutatását.Milyen csatornákat használ…..
Most tehát Isten elfogad bennünket a hitünk alapján. Ezért Urunk, Jézus Krisztus által békességben élünk vele. (Róma 5:1, Egyszerű fordítás)Nem véletlenül olvasod most ezt.Nem. Hiszen Isten már a születésed előtt tudta, hogy ebben a pillanatban épp itt leszel. Úgy tervezte,…..
Napi remény Fizesd meg az árát 2011.12.18 03:00:00
És íme, férfiak ágyon hoztak egy béna embert, és igyekeztek bevinni és letenni eléje. Mivel a sokaság miatt nem találták módját, hogyan vigyék be, felmentek a háztetőre, és a cseréptetőn át eresztették le ágyastól Jézus elé a középre. Ő pedig látva hitüket, így szólt:…..
Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan. (1 János 3:18)Amikor valakit igazán szeretsz, azt azzal is kifejezed, amit teszel érte. A szeretet több vonzalomnál vagy egy fellángolásnál. Több, mint érzelgősség, bár oly sok dal szól manapság…..
Hanem gondolj arra, hogy Istened, az ÚR ad neked erőt a gazdagság megszerzésére, hogy fenntartsa szövetségét, amelyre esküt tett atyáidnak. Így van ez ma is. (5 Mózes 8:18) A Biblia azt tanítja, hogy Isten a forrása az anyagi javainknak. Ő az, aki a szükségleteinkről…..
"Ilyen módon fogtok mindenben meggazdagodni, hogy mindig bőkezűen tudjatok adakozni a rászorulóknak. Ez pedig – rajtunk keresztül – azt fogja eredményezni, hogy akik kapják, hálát adnak érte Istennek." 2 Korinthus 9:11 (egyszerű fordítás) Milyen csodálatos…..
 „Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte lévő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült.” (Zsidókhoz írt levél 12:2)   Azt hiszem a…..
"Egy másikhoz pedig így szólt: "Kövess engem!" De ő ezt kérte: "Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat." Jézus így válaszolt neki: "Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát!"…..
 Ha pedig mindezek így elpusztulnak, gondoljátok meg, hogyan éljetek! Szánjátok oda magatokat Istennek, és őt szolgáljátok!(2Péter 3:11, Egyszerű fordítás) Meghatároz téged mindaz, amire kötelezettséget vállalsz. Építhet, vagy rombolhat téged, de mindenképpen…..
 „Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” (Lukács 16:10)  Manapság gyakran hallani, hogy „a magánéletedhez senkinek semmi köze.” Hát, szerintem ez nem igaz. Hiszen amit a magánéletedben teszel – zárt…..
 „Szeresd az Urat te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből.” A hit mindig egyet jelent a kockázattal. Az életben amúgy is minden a veszélyről szól. Például a Prédikátor könyve 10:9-ben ezeket említi az ige:…..
„Akik régi emberi természetük szerint élnek, azok egyre csak arra törekednek, amit ez a régi természet kíván. Akik azonban a Szent Szellem szerint élnek, azok arra törekednek, és azzal foglalkoznak, amit a Szent Szellem kíván.” Róma 8:5 (Egyszerű fordítás) A…..
 „Dobjunk le magunkról mindent, ami akadályoz bennünket! Még azt a bűnt is, amely annyira tapad ránk, és el akar gáncsolni!”(Zsidókhoz írt levél 12:1b, Egyszerű fordítás)  Ha szeretnéd végigfutni az előtted lévő életpályát, hogyha szeretnél majd…..
Napi remény Ami közös bennünk 2011.06.22 00:51:00
Ő pedig, amikor ezt meghallotta, így szólt: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek… Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket.” (Máté 9:12-13) Jézus cselekedetei azt tanítják nekünk, hogy a nem hívőknek…..
  Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid. (János 17:9) Jézus Isten szíve szándéka szerint tett, amikor a tanítványokért imádkozott, és mi is Isten szíve szándéka szerint teszünk, amikor gyermekeinkért…..
Mert állhatatosságra van szükségetek, hogy az Isten akaratát cselekedjétek, és így beteljesüljön rajtatok az ígéret. Mert még "egy igen-igen kevés idő, és aki eljövendő, eljön, és nem késik”. Zsid. 10:36-37 Talán elkeseredtél, mert úgy tűnik, Isten halogatja…..
Napi remény Megment téged 2011.05.07 00:54:00
 "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." Róma 10:13Olyan szakaszhoz érkezett az életed, amikor szükséged van rá, hogy valaki megmentsen? Kész vagy arra, hogy segítségért kiálts? Nem egy különleges telefonszámot kell tárcsáznod, sem pedig valamelyik…..
 Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére. Róma 15:7Isten azt szeretné, hogy ahogyan Jézus elfogadott téged, te is ugyanúgy fogadd el a másikat.Hitben fogadtuk el, hogy Isten befogadott bennünket Krisztus által, amikor még…..
 Hiszen mindnyájan oda fogunk állni Isten ítélőszéke elé. (…) Tehát mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek. Róma 14:10b, 12  Hogyha valami nem a te felelősséged, Isten miért beszélne arról neked? Nem közvetlenül csak ahhoz szólna, akit…..
  Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van. 1 János 4:4 Az életünk Krisztusban lehet rendkívüli, hihetetlen, tartalmas vagy céltudatos, de semmiképp sem gondtalan. Isten a dolgok…..
Napi remény Ki a valódi Jézus? 2011.02.23 00:13:00
 Jézus pedig ezt mondta: "Én ítéletre jöttem e világra, hogy akik nem látnak, lássanak, és akik látnak, vakká legyenek." János 9:39  Miért olyan nehéz Jézussal valódi kapcsolatban lenni? Vajon miért olyan nagy kihívás? Azért, mert hajlamosak vagyunk rá,…..
 Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Filippi 4:6Amikor egy nehéz élethelyzetben átéled, hogy igazán teher alatt vagy, a legjobb döntésed az lehet, ha Isten felé fordulsz. Ahogy a Máté…..