Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DesmondBorrow

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár a kurucinfón sem találhatott volna jobb kurvaanyázni valót, mint amit nusss küldött Fvanciahonból. A parasztvakításáról híres párizsi übersznobáruház, a Lafayette ügyfélszolgálatán ugyanis azért nem adtak neki törzsvásárlói kártyát, mert nincs tartózkodási…..
DesmondBorrow 2007.07.20 11:55:52
Latom, masok is szenvednek a holland tahoktol. En a kovetkezo epizod utan ertettem meg hogy a helyzet teljesen remenytelen.
Kollega, (egyetemet vegzett) par evvel ezelott, vallalati kirandulason, sör mellet az asztalnal uloktol.
-Ratok mi volt nagyobb hatassal? 2001 szept 11, vagy Pim Fortuyn meggyilkolasa?
Tobbi kollega, kivetel, nelkul: Fortuyn. En: szept 11.
Hat igen, mert Te nem vagy holland, teszi fe a fejeben a polcra a valasz az illeto.
A tragikus az volt, hogy a jelenlevo mintegy szinten felsofoku vegzettsegu embernek nem esett le micsoda sotetsegrol arulkodik a fenti mondat. Az igazsag az, hogy en is csak addig mereszkedtem el az analizisben, hogy ez a szellemi toprongy kepes osszehasonlitani 3000 ember, gyerek halalat egy exhibicionista egotripper elleni politikai merenylettel. Ha mas pedig maskepp gondolkodik errol mint o, akkor az azert van, mert az nem holland. A dolog az agyszeru csokevenyeben a jelek szerint nemzeti identitas kerdese, ugyanis husz eve elek itt.
Az ilyesmi nap mint nap fordul elo, de ha az ember egy kis holland stilusu szaraz, higgadt visszakerdezessel szembesiti oket mekkora bunkok, akkor zavarba tudnak jonni. Ami okoz egy kis kielegulest. Mint az is amikor az ember kijavitja oket amikor - gyakran - hibasan beszelik a sajat nyelvuket. Kulonben pedig tudomasul kell venni, hogy a holland egy absztrakt, analitikus, nyitott gondolkodásban az atlagember szintjen a mienkenel sokkal primitivebb, funckionalis paraszt-kereskedo civilizacio, rajta egy vekony amerikai kulturális mázzal. Mindezzel egyutt a kisebbsegek iranti toleranciajuk - amiben felreertes ne essek semmi joemberseg nincs, kizarolag az en nem utom bele az orromat a te dolgodba, te se usd az enyembe alapallas van mogotte - nagyon kellemes dolog.