Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iron1

96 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kép többet ér ezer szónál, egy videó pedig egymilliónál – ezt a blődséget most csak azért írom ide, mert tényleg iszonyú nehéz szövegben visszaadni azt az intenzív kúlságot, ami Frank Grillo, Naomi Watts és Mel Gibson új filmjének minden egyes képkockáját áthatja. Nem is szaporítanám tovább a…..
Nemrég debütált a Netflixen Rachel McAdams és Will Ferrell szívmelengető zenés vígjátéka Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga címmel. Bár a film valójában egy görbe tükör az ABBA diadalútja után lényegében csak csupa tarkaruhás tökfilkót, magamutogató pojácát és giccsben úszó dívát…..
A lázadáson van a hangsúly A szolgálólány meséje második évadának új, rövidke előzetesében: "Vedd fel a vörös ruhát, vedd fel a fejrevalót, fogd be a szád, légy jó kislány, feküdj le, tárd szét a lábad... Igen, asszonyom" - sorolja Elizabeth Moss a szolgálólányok kötelességeit, miközben a képen ég a…..
Mintegy 2 millió laktóz/glutén érzékeny magyar, akiknek akár fele sem tudja, hogy konkrétan mi is okozza a hasfájását, puffadást, rossz közérzetét. 2018-ban megfogadtuk, hogy olyan termékcsoportokat is fogunk tesztelni, amelyek egészségesek, mentesek, bio vagy diétás termékek. Első körben a laktóz…..
Szóval a kedvenc kis piacomon időnként belefutok egy-egy adag jalapenoba vagy chilli-mixbe - most meg savanyúságot találtam. Kétféle volt, az egyik pfefferoni, a másik viszont tulipánpaprika, minden töltés nélkül, csak a cucc maga ecetes lében. A kérdésemre, miszerint csípős-e, azt a választ…..
A köztévé beszámolt a bajai halfőző fesztiválról, ahol a halfőzés mellé pálesz is járt, legalábbis erre tippelünk a videó alapján, mert az élő kapcsolásban bejelentkező riporter azon a részeg hangon hozta le a kis színest, amihez legalább hat feles kell, de gyorsan, melegben, húzóra. A kissé…..
Az Oktogon, mint olyan bizony egy elég nagy közlekedési csomópont, így nem is csoda, hogy a burgeresek sem kerülhetik el a környékét. Most bemutatom az egyik legújabb versenyzőt, amely egy egészen komoly produkciót kínál...
Iron1 2017.06.05 13:58:23
@Robiekin: Vegán Love, Tökmag - mindkettő kiváló
Budapest, XIII. ker., Szent László úton családbővülés miatt eladó 51 négyzetméteres, 2 szobás, 2. emeleti lakás 2004-ben épült 4 emeletes, tetőteraszos társasházban.   A lakás   A lakás délkeleti tájolású, a legközelebbi szembeszomszéd kb. 50 méterre van, így egész délelőtt besüt a nap, de…..
Ha szeretsz egészséges dolgokat enni, akkor nem kell magyarázni, de ha eddig azt hitted, hogy nincs élet a pacalpörköltön túl, akkor érdemes egy esélyt adni annak, hogy milyen ízgazdag, érdekes ételek vannak, és még éhes se maradsz a végén, sőt...
Iron1 2017.03.07 09:51:09
@Alfréd76: A Napfényes - vegaként - a tisztes iparosmunka étterem. Nem rossz, de nem is különösebben érdekes. Nekem a slowfoodiez vagy a Great Bistro jobban bejött, változatosabb fogásokat kínálnak. Régebben még a CsendesM is tetszett, de ott rég voltam. Sajnos a legtöbb húsmentes hely elég fukaron bánik a minőséggel.
Ha karácsony, akkor nekem mindig a Hatalom Kártyái Kártyajáték jut eszembe először - persze csak a bejgli és a szaloncukor után! 20 évvel ezelőtt, 1995 karácsonyán bontottam fel ugyanis az első két ajándékba kapott kártyapaklimat (egy Alapcsomagot és egy Hőskorszak kiegészítőt), amiben ilyen vicces…..
Iron1 2016.01.01 03:10:47
Gyula, a jobbaknak van saját lapjuk (bár nem arcképes ;) ): beholder.hu/php/hkk_lapkep.php?id=2255

Tizensok éve hagytam abba, mert egyre inkább beérte a külföldi játékok árait, s közben a játékfejlesztés nem volt ugyanolyan jó. PErsze az király volt, mikor összeraktunk egy közös pakliba egy halom gyakori-nemgyakori lapot és egy közös paklival játszottunk
Iron1 2016.01.01 03:10:50
Gyula, a jobbaknak van saját lapjuk (bár nem arcképes ;) ): beholder.hu/php/hkk_lapkep.php?id=2255

Tizensok éve hagytam abba, mert egyre inkább beérte a külföldi játékok árait, s közben a játékfejlesztés nem volt ugyanolyan jó. PErsze az király volt, mikor összeraktunk egy közös pakliba egy halom gyakori-nemgyakori lapot és egy közös paklival játszottunk
Csapjunk bele. Egy kis emlékeztetővel indítunk az előző részből, na meg ismét bemutatkozik Barry, hogy ő a leggyorsabb ember a földön, majd rögtön utána közli, hogy de persze ezt már nem kell elmondani, hiszen tudjuk. Akkor minek mondtad el? Legalább utána rögtön rátér a…..
Más már írt helyettem ajánlót, s a könyvet is feltöltötte (az eltérő cím ne tévesszen meg senkit, ugyanarról a műről van szó), így most leírás helyett csak magát az ajánlást és a könyvet linkelem. Kedvcsinálónak egy idézet: "Ha tízszer örülsz, tíz rés van a tíz…..
Buddhaképző Bosszú 2014.07.06 17:56:45
A gyurmateremben bevezették, hogy a kulcsért cserébe zálogot kell adni. Ha nincs kulcs, ugrott a zálog. Ma beadtam egy tábla csokit. - És mi lesz, ha nem marad a csokiból? - Nincs csoki, nincs kulcs...
Vannak olyan könyvek, amelyeket elolvastam, de nem emlékszem a pontos tartalmukra. Ha megkérdeznék, miről szóltak, talán egyetlen gondolatot sem tudnék mondani belőlük, de arra emlékszem, hogy nem feltétlenül tetszett minden részük. Ennek ellenére olyan olvasmányok, amelyeknek…..
Múltidéző pillanattal nyitunk, amikor Michone és Andrea még az erdőt róva éltek napról napra a két láncra vert zombival. Ennek a kis flashbacknek csak annyi jelentősége van, hogy megértsük Michone és Andrea mennyire összetartoznak. Mondjuk a beszélgetésükből minden lejön csak…..
Iron1 2014.06.04 22:39:51
@Chat Géza: Ez legyen a legnagyobb gond, a lényeg, hogy jól legyen megírva. Bónusznak van még egy cask is a szövegben, az office angol autocorrectje szokta így eltolni a csak-ot.
Az ezoterikus irodalomban és sajtóban népszerű téma annak az emlegetése vagy kutatása, hogy mi magyarok kivételesek, isten kiválasztottai vagyunk. Ezeket a felvetéseket mindig is értelmetlennek találtam. Ha azok is volnánk, számít valamit? Büszkék lehetünk rá? Egyáltalán nem. Ha…..
Azon szerencsések közé tartozom, akik még rendszeresen járhattak Szőke Lajos előadásaira. Ma már nem tart előadásokat és tanfolyamokat, végleg visszavonult mindenféle nyilvános szerepléstől, de a könyvei az interneten elérhetőek és ingyenesen leölthetőek ezen a linken. Mindez…..
Kivételesen nem könyvről lesz szó, hanem kártyáról. Időnként előfordul, hogy az ember egy-egy élethelyzetét nem érti, tanácstalan azzal kapcsolatban, hogy mi az oka, hogyan lehetne megoldani vagy hogy mi a célja az egésznek. Az ilyen helyzetekben jöhet jól a Symbolon kártya. Az…..
Buddhaképző Napi hülyeségek 2014.05.10 19:59:06
Állok az orrszőrvágók előtt a Media Marktban, helyes eladólány odajön: - Segíthetek? - Szerintem ebben nem tudsz. :) Ezek után kiselőadást tart arról, hogy melyik mire jó, s azt a típust javasolja pont, amit otthon eltörtem. - Tényleg tudtál segíteni. Csak nem gondoltam, hogy…..
Az ESSZENCIA A szépség szimfóniájából (a továbbiakban: Esszencia) kivonat egy nagyobb képes albumból, A szépség szimfóniájából. Az albumot magát nem láttam és nem olvastam, elsősorban borsos ára miatt, de most rákeresve megtaláltam a letölthető változatát itt. Az Esszencia…..
Buddhaképző A dekoltázs csapda 2014.05.02 16:14:56
- A kitett dekoltázs csapda, mert ha bámulod, bunkó vagy, ha nem, akkor meleg. Nem nyerhetsz. - Ez tényleg nagyon igaz. :D Az is zavaró, ha azt bámulják. Ha meg nem, akkor tuti buzi. :D Végre egy őszinte nő, aki igazolta az elméletem helyességét. :D..
Sokáig gondolkodtam, hogy az előttem heverő 4 könyv közül melyikről írjak, végül egy ötödikre, a Sorsfordulókra esett a választásom. Fontos könyv, mert az ember akármennyit változik, akármennyit is halad előre spirituálisan, mindig érhetik olyan helyzetek, amelyek fenekestől…..
Buddhaképző Imprint 2014.04.28 22:21:09
Azt hiszed, hogy a beidegződések idővel elmúlnak. Erre beszélgetsz valakivel, s kiderül, hogy mind a ketten eveztetek. Elmondja, hogy ő országos bajnok volt. Kiderül, hogy négyesben és nyolcasban. Rákérdezel, hogy volt-e kormányos azokban a hajókban. Rávágja, hogy persze, ő volt…..
Buddhaképző A fejlődés öröme 2014.04.28 22:20:26
Jó érzés, mikor az ember látja, hogy fejlődik. Jó érzés, mikor a fejenállásnál már nem esel 50%-ban hátra, hanem mindig sikerül. Jó érzés, mikor valakinek megtanítod a varjúállást, s elmondja neked, hogy az addig sosem sikerült neki. Jó érzés, mikor valakinek megmutatsz egy…..
Mivel a legtöbb embernek nincs túl sok ideje olvasni, úgy gondoltam, hogy egy összefoglaló a Baktay Ervin-féle meditáció előkészítésről és a meditációról hasznos lehet. A diasor egy néhány hetes előkészítő programot tartalmaz, vélhetően mire bárki a végére jutna, addigra…..