Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oláh Karin

0 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fortepan tárta az ország elé Bauer Sándor fotós hagyatékát, amelyen keresztül egy letűnt korszak vendéglátó- és szórakozóhelyeibe pillanthatunk be.  "A hagyaték fő vonala az 1957-ben indult Vendéglátás c. lapnak készült sokezer fotó. Itt dolgozott főállásban Bauer…..
Egy kanadai tévé bemondója gyanútlanul belekezdett abba a hírbe, hogy egy Ig Nobel-díjas férfi (ezt a díjat első blikkre teljesen eszement, de ha jobban megnézzük, elgondolkodtató kutatásokért adják 1991 óta) kecskék között élt három napot, műlábon, műkarokon, füvet legelve. És pont úgy röhögött…..
Nem feltétlen szeretem a paparazzi fotósokat, sőt. Ahogyan a sztárok sem kedvelik őket túlzottan. Ám olykor azért előfordul, hogy véletlenül sikerül egy-egy remek fotósorozatot összehozniuk. Ilyen eset volt az is, amikor egy hírhedt lesifotós fecskében fényképezte le az éppen sztárrá avanzsált…..
Oláh Karin 2016.07.18 11:01:34
@will: Ja, ja! Oszt a vietnámi lábújjfékest is felvehette volna a Sztálion Szilveszter. A Tanács a Ribizli utcát csak felmurvázta, mert az elnök asszonynak a Barackfában van a faháza. Bezzeg ott aszfaltoztak.
Az alvás egyike a legfontosabb dolgoknak életünkben, nagyon nem mindegy, mennyit és főleg milyen körülmények között alszunk. Persze mint az élet minden területén, ezen is akadnak bőven furcsa szokások, most ezek közül mutatunk be párat néhány híres ember példáján keresztül…..
Oláh Karin 2016.04.28 11:23:01
@daytona500: Igen, én is csak figyelek, hogy miért nem csak ilyen kommentek vannak:

- Olyan jó ilyen szépeket olvasni.
- Tyűha!
- De érdekes!
- A kutyusom is horkol.
A bor egészségre gyakorolt hatásai, legyen az káros vagy előnyös, számos vitára adnak okot. Sokan úgy mélyednek el ebben a vitában, hogy nem is pontosan tudják a válaszokat bizonyos kérdésekre. Ezúttal megpróbálunk ebben segíteni, és kitisztítani a képet 5 vitatott, és…..
Nemcsak Sepp Blatter és kenőpénzei körül forr a levegő a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság kapcsán, de a világ egyik leghíresebb építésze, Zaha Hadid is bekerült a tűzvonalba, aki stadiont épít az ázsiai országban. Munkások százai haltak meg országszerte a vb-hez kapcsolódó építkezések során,…..
Oláh Karin 2014.08.29 09:13:02
@Hefe: :) Végre egy poén
A sikeres fotósnak, Richard Cormannek az édesanyja, Cis Corman hívta fel figyelmét 1983-ban egy lányra, aki lenyűgözte a Krisztus utolsó megkísértése című film szereplőválogatásán. Azt ajánlotta neki, készítsen róla fotósorozatot, mert valamiért nagyon különleges. Corman később találkozott is a…..
Oláh Karin 2014.07.07 11:43:58
@ájjeliszekrény: Csúnyának azért nem mondanám, de egy teljesen kommersz csajból felépített a business gépezet egy Madonnát (született: Madonna Louise Ciccone) és remekül élnek ebből néhányan.
For English scroll down A tetőkön kialakított vendéglátóhelyeket érintő "túrám" során kötelességemnek éreztem megnézni magamnak a Tip Top Bart is, annak érdekében, hogy gyarapítsam tapasztalatomat a témában. Ha kíváncsiak vagytok, mit láttam, olvassatok tovább! I really…..
Oláh Karin 2014.07.04 10:25:31
Kedves @drkuktart: Nem mondunk egymásnak ellent, én is pontosan így gondolom, ahogy Te. Csupán arra próbáltam volna rávilágítani, hogy "szinesíteni" kellene egy kicsit több távoli képpel is, hogy legyen egy össz. benyomása az olvasónak. Nem kritika, hanem kéretlen jó tanács volt a szándékom mögött. Minden esetre nagyon tetszik az írás és a fotók is.
Az 1943 szeptemberében, Párizsban született Daniel Angeli a Dalmas ügynökségnél eleinte laboránsként dolgozott, később feladata a párizsi éjszakai élet, valamint a repülőtérre érkező hírességek dokumentálása volt. Karrierje 1962. június 2-án kezdődik, amikor az Orly…..
Oláh Karin 2014.04.25 13:15:58
Talán mára vége is van az egykori Művégtaggyár épületének, hiszen már egy hete markolók harapdálták: Akkor töltött föl róla ugyanis néhány archív és aktuális fotót a Miénk a Ház. Ahogy írják a háború után Gyógyászati Segédeszközök Gyára névre szelídült…..
Oláh Karin 2013.11.08 18:09:25
@czjanos: "A XIII. kerület dinamikusan fejlődik, adósság nélkül."

Talán nem kellene hülyeségeket írogatni.
Oláh Karin 2013.11.08 20:10:59
@czjanos: Én még jobban így gondolom kedves czjanos, ugyanis az idézett szöveg a NOL cikke szerint van így. Még ebben a nem szerényen elfogult orgánum szerint is benne van, hogy "...a XIII. kerületnek a legkisebb az adósságállománya.", tehát nem adósság nélküli önkormányzatról van szó, mint ahogy kedves czjanos írtad. Ezen a - finoman szólva - csúsztatáson kívül pedig annál nagyobb hülyeséget, hogy egy önkormányzat hitelek nélküli (ill. most már tudjuk, hogy állítólag kisebb hitelekkel történő) működése és az adott kerület fejlődése ügyében párhuzamot vonni pedig szimpla demencia. A kettőnek nem sok köze van egymáshoz.

Azon kívül, hogy gyakorlatilag az összes utcát telerakták parkolóórákkal, semmi lényegit sem csináltak, néhány látványelem kivételével. Retkes, dzsuvás, borzalmas állapotú utak, elképesztő infrastruktúra, borzalmas állapotok a legtöbb helyen. A "fejlődés" kedves czjanos kimerül abban, hogy eladogatják az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokat, amely területekre az új tulajdonos (és nem az önkormányzat!!!) valamit épít. Ennek már semmilyen köze sincs a XIII. ker. önkormányzatnak.
Milyen lenne ma a Duna partja, ha a világháború után máshogy állítják helyre a Budai Várat? Vagy ha Hauszmann nem álmodik belőle egy hatalmas palotát egy évszázaddal ezelőtt? Ne tippelgessetek, ilyen! Na jó persze nem pont ilyen, hiszen Vígh András a mai állapotból "fejtette…..
Oláh Karin 2013.11.06 22:17:47
@aeidennis: Mint az köztudott? Safranek, maga gúnyolódik velem. Jöjjön csak közelebb!
Az amerikai elnöki autó 1,5 millió dollárba került és természetesen tele van a hétköznapi ember számára elképzelhetetlen extrákkal. A Cadillac sokkal inkább tank, mint autó. A Beast (azaz Szörnyeteg) becenévre hallgató autó alighanem a világ legbiztonságosabb elnöki…..
Oláh Karin 2013.10.26 17:21:07
@Kara kán: Kikérem magamnak, nem is vagyok buta, nagyon is okos vagyok!
Egyébként pedig kihagytad az idegen bolygóról érkező lények támadása elleni védekezés eshetőségét (antitest pajzs), ill. a válaszcsapás lehetőségét (venom vagy plasma gun, stb) esetleg a teleportálást mint opciót, de a legdurvább lenne a szomszéd asszony karfiolos valagát mutogatni a konvoj elején. Na az az igazi elrettentő fegyver.
Oláh Karin 2013.10.26 18:44:46
@Archenemy: Esetleg otthon marad, nézi a tv-ben és röhög az egészen
Vasútállomással egybeépített óriásplázát avatott a magyar vezetésű Trigránit a lengyel Poznanban. Ritkán építjük tele baráti nemzetek városainak közepét, úgyhogy elmentünk megnézni. „Sajnos a bankárok hamburgeragyúak” – mondta Demján Sándor, a Trigránit…..
Nehéz eldönteni, hogy mi a viccesebb ebben a videóban: a tajvani műsorvezető hölgy nemtörődömsége buzogányszerűen lelógó műszempillájával, ahogy élő adásban ott lifeg a szeme alatt vagy a kétségbeesett kolléganő undorodó arckifejezése?! Forrás: Shanghaiist…..
Hol? Budapest, Magyarország Mi? Egy egyszintes családi ház, fantasztikus részletekkel, Vespa-imádattal berendezve. Tervező? Bara Design Studio Mi tetszik benne? Dögös, vagány, menő - elsőre ezek jutottak eszembe róla. Mindamellett, hogy néhány éve engem is megtalált a piros…..
A Blastr.com-on olvastunk egy rém vicces cikket: a kínai kormány hivatalos, China Internet Information Centre nevű internetes lapjának japán nyelvű kiadásán a jövő repülőgéphordozóiról írtak, és valamilyen oknál fogva a Battlestar Galactica című sorozat címszereplőjét, a…..
Oláh Karin 2013.08.30 15:43:03
Oláh Karin 2013.08.30 19:29:16
Naa, ez meg már megint miiiii? Ha nem a szél, vagy a plasztikai sebész hordta fel Győzikére ezt az izomszerűséget, akkor bizony tolja ezerrel a szteroidokat meg gyurmázgat sokat a drága idejében. A többi látványelemre egyelőre nincs magyarázat.via..
Oláh Karin 2013.08.22 14:11:08
Peking egyik neves orvosának, Csang Pi-csing (Professzor Zhang) úrnak le kell bontania a város nevezetességévé vált építményét, egy 26 emeletes épülettömb tetejére alkotott luxusvilláját. A tulajdonost az interneten megjelent képek "buktatták le", illetve a hatóságok…..
A testépítőkről az a kép él az emberekben, hogy böhöm nagy melák pasik, akik buták és önimádók. Nos, az én személyi edzőm történetesen egy testépítő bajnok. Nő, nem túl magas, arányosan izmos, kedves, okos, szerény. És Arnold Schwarzenegger A testépítés nagy…..
Grillcsirke - ahogy én készítem Vagy 4-5 éve kitaláltam egy trükköt, hogy miként lehet a legegyszerűbben a csirkéket alaposan átsütni - azóta kiderült, hogy más is ugyanezt a technikát alkalmazza, néhány blogon láttam a fotókat róla. Nem baj, úgyse szabadalmaztattam a…..
Újabb autógyár döntött úgy, hogy a kerékpárgyártás területén is kipróbálja magát. A BMW, a Mercedes és a Porsche után most a Toyota céloz meg egy teljesen új réteget. A Toyota úgy döntött, hogy a gyár luxusmárkája, a Lexus neve alatt lép ki a bringapiacra. Ennek…..
Az nem újdonság, hogy sorra épülnek a világ legmagasabb felhőkarcolói, de egy épület nem csak vertikálisan lehet óriási. Tegnap nyílt meg a világ legnagyobb épülete, hol máshol, mint Kínában. Avagy mit kapunk, ha keresztezzük a Kínai Nagy Falat egy modern Noé…..
Oláh Karin 2013.07.03 22:16:51
@chanij: Ja, így most már én is értem. Szóval nem jártál iskolába, ezért érthető, hogy nem ismered a mértékegységeket, de azért azt megtudhatjuk, hogy azért figyelsz.

Ez megnyugtat mindenkit.