Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lyle Scott

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyot fordult a világ két hét leforgása alatt. Amit akkor sokan médiahisztinek gondoltak, de a megfontoltabb véleményalkotók is egy komoly, de jól kezelhető problémaként beszéltek róla, mára súlyos következményekkel járó, mindenkitől fegyelmezett erőfeszítéseket igénylő válsághelyzetté nőtte ki…..
A 2019-2020-as szezonban újoncot avatott a Bundesliga: az 1. FC Union Berlin története során először jutott fel a német futball első osztályába. A bajnokság első fordulójában az RB Leipzigot fogadták vendégül stadionjukban, az Alte Försterei-ban. A Leipzig topcsapatként egész más dimenzióban…..
Lyle Scott 2019.09.09 15:19:51
@mizie: Az nem lenne jó, mert mindig szétvernék a várost... Arról nem szól a cikk, hogy az Union Berlinnek van az egyik legkeményebb huligán brigádja Németországban... Ott a youtube, lehet keresgélni a videókat...
A napokban újabb fordulat történt az általunk is nyomon követett úzvölgyi katonai temető ügyében. A román hatóságok által román katonaként azonosított hősi halottak többségéről kiderült, hogy magyar állampolgárok voltak, s magyar honvéd gyalogezredekben szolgáltak. Szerkesztőségünknek sikerült…..
A Bundestag konzervatív elnöke azt gondolja, hogy Nyugat-Európának jobban tekintetbe kellene vennie a keleti tagok aggályait. A nacionalisták előreláthatólag jól szerepelnek az európai választáson, csak utána kerülnek bajba, mert a belső ellentétek miatt aligha képesek hatékonyan…..
Mert az lehetetlen, hogy Orbán politikája tömeggyilkosságokhoz vezetne, vagy akár csak kapcsolatban lenne velük...
Lyle Scott 2019.03.18 09:24:59
@chrisred: Csak a kedvedért:
- neomarxcista: Juncker és a szobor avatás
- bolsevik alapú aktivistamozgalmak: antifa
Lyle Scott 2019.03.18 09:34:17
@conchita wurst: Tökéletes meglátás. Még azt hozzátenném, hogyha engem választanának meg az EU soros elnökének, és lenne valami támogatásom is az EU parlamentben, akkor az első törvény amit hoznék az lenne, hogy:
- Minden volt gyarmatosító, jelenlegi vagy utódállam éves bevételének 50 azaz ötven százalékát kötelezően be kéne fektetnie azon országokban, amit anno kizsákmányoltak! Így még talán egálba is tudnánk hozni a nyugati és keleti gazdaságokat is!
B. Sárközy Gergely visszaemlékezése – 46. rész El a vad hegyek közül [1915.] július 2-án, ahogy a fa tövében felébredtem, semmit sem hallok semmiről. Felszedelőzködtem, s mentem a raktárhoz. Ott egy szakácson kívül egy lélek sem volt. A szakács adott felvilágosítást, hogy…..
B. Sárközy Gergely visszaemlékezése – 36. rész Nyugodtabb napok Másnap, 9-én fuvart kaptam. Egy kétkerekű, kétlovas staflival fel kellett mennem az előttünk levő óriás hegyekbe. A legközelebbi katonai telepre kellett vinni élelmet, muníciót. Volt vagy 150 stafli, mindegyikbe…..
Lyle Scott 2019.03.09 14:52:25
@RózsafiJános: Ez nagyon jó (még így 8 évvel is a hozzászólásod után)! :)

Itt meg egy kis videó, hogy pontosan merre is járunk: www.youtube.com/watch?v=g-x0XTUTNQg

01:18-tájékán volt a tábor. 32:43-nál, amikor az autó balra fordul Bovec felé, akkor már végig a Soca (Isonzó) legfelső folyása mellett halad az út. 39:46-kor pont a nagy katonai temető mellett haladunk el. 39:57-kor pontosan milliméterre :) a Monarchia csapatainak tökéletesen felújított sáncvonalának bejáratánál vagyunk (balra lehet bemenni). A videó végén, a körforgalom környékén volt pontosan a frontvonal. Onnét tovább már az olasz katonák lőállásainak maradványait találhatjuk meg.
B. Sárközy Gergely visszaemlékezése – 35. rész Az ütközetvonatnál Kronau városától délre 6 kilométerre, égig érő havasok közt, a völgy ölén, egy sebesen zuhogó patak partján feküdt a nagy tréntábor, hol én június 7-én délután mint hajtó honvéd lettem alkalmazva.…..
B. Sárközy Gergely visszaemlékezése – 32. rész Idegen országban, betegen Május 30-31-ét a gyengélkedőben töltöttem el. Az orvos gyomorhurutot állapított meg. Porokat rendelt, később ricinusolajat és ópiumport, melyeket - habár igen rosszak voltak is – elfogyasztottam, de nem…..
A tudományos módszertan egy szűrő, ami elválasztja a hülyeséget a racionális és logikus dolgoktól. Ezt a szűrőt a világon mindenre rá lehet engedni, amiről már tudomásunk van akármilyen formában. Ha ráengedjük ezt a szűrőt "Isten"re, akkor abban a legtöbb vallási leírásból bizony csak a valós rész…..
Lyle Scott 2018.12.14 11:55:06
@IGe.: Szia! Bocsi, de módszertant csak arra lehet készíteni, amit ismerünk. Például tudom egy adatbázis felépítését, akkor kidolgozhatok rá egy módszertant, hogy milyen lekérdezéseket futtathatok rajta. De amit nem ismerek, arra módszertan sem készíthető, mert csak saját magadat csapod be! És már megint bebizonyítod, hogy hívő vagy! :) Azt állítod, hogy az emberek alkották az Isteneket (!sic). Na, hát Te meg ebben hiszel, mert bizonyítani azt nem tudod! :)
Éppen május 19-én volt az angol Harry herceg és Meghan Markle házasságkötése, melyet az egész világ figyelemmel kísért (és nálunk is közvetítette a TV). A látványos és érdekes ceremónia ráirányította a figyelmet az angol uralkodóházra. Honnan is ered az előkelő dinasztia? Miért Windsor a…..
Lyle Scott 2018.05.22 14:04:02
@Trónkövetelő: Szia! Oké, elfogadom, amit Fülöp hercegről írtál, bizonyos felfogás alapján. Én továbbra is azt vallom, hogy ehhez már genetikusnak kell lenni, hogy megmond, melyik királyi család, honnét származik... :) Szerintem mindenhonnan... :)
Visszatérve még annyit a magyar kapcsolatról, hogy anno elég elvakult foci drukker voltam. Én sajnos nem jutottam el, de a haverok igen, Edinburgh-be (FC Hearts vs. Ferencváros). Mesélték, hogy Skóciai Szent Margit kápolnájában (a királyné Dunfermline-ban van eltemetve) nagyon szép tárlat és emlékhely található. Az egyik sarokban, ahol a híres festett ablaküveg ábrázolás van, található egy vázatartó és rajta virág vázában. De sehol egy magyar vonatkozású szöveg, zászló, szalag, koszorú. Semmi. Van a kápolnában őrség, két marcona, skótszoknyás katona strázsál. Az egyik haver megkérdezte az egyik katonát, hogy miért nincs valami jelzés arra, hogy hol született a királyné és félig milyen nemzetiségű volt? Az volt a válasz, hogy a virágcsokor minden reggel frissen érkezik és mindig piros-fehér-zöld színű! :)
Ez a Gyárfás-ügy is mindent elmond a mai magyar közéletről. Azon túl, hogy csomó kérdést felvet, bűzlik, mint az egy hetes hulla! Még az egyszeri hírfogyasztónak is szöget üthet a fejében ez az egész. Már aki szokott gondolkodni, és szeret kérdéseket feltenni. (De sajnos, ahogy elnéztem az utóbbi…..
Lyle Scott 2018.04.19 19:44:17
@EU zászlót mindenhova!: Na végre, egy értelmes hozzászólás!!! Ilyen is régen volt!
Akármilyen elbaszott is, de ez a demokrácia, a kisebbségnek – bármi fájdalmas is, – tudomásul kell venni az eredményt.         Amikor már lehetett látni a magas részvételt, akkor tudni lehetett, valaki nagyon pofára fog esni. Az ember esze és benne lakozó naivitása Hódmezővásárhely után a…..
Lyle Scott 2018.04.10 22:40:46
Sziasztok! Igazából nem értem, hogy az összes fórumon arról megy a vita, hogy melyik oldal a hülyébb és miért nyert az egyik és miért veszített a másik? Az egyik oldal (direkt nem írtam balt vagy jobbat, mert már nem létezik ilyen fogalom a politikában), egyáltalán nem vette figyelembe az emberek akaratát, hanem dédelget egy vizíót, hogy szerintük milyen irányban kellene tovább mennie az országnak. A víziót egyáltalán nem osztják meg az emberekkel, mert félnek, hogy egyből elutasítás lenne a vége, bármelyik oldalról is jöjjön a válasz. A Jobbik is mindenhol belekötött a FIDESZ-be a migráns kérdést illetően. Hát persze, hogy kiábrándultak belőle a saját szavazói és csak az átszavazás segítségével maradtak a 2014-es szinten. Simán helyeselni kellett volna Orbán tetteit, amit az EU-ban vagy itthon művel a migráns helyzettel kapcsolatban, kiváve a korrupciót! Azt folyamatosan nyomni kellett volna. Most nekik lenne 2/3-os felhatalmazásuk... Az meg - bocsánat a kifejezésért - tényleg hülye, aki nem értette a migráns helyzetet. Nem az volt a gond, hogy Ahmed bejön és tovább megy Németország vagy Svédország felé, hanem az EU azon ténykedése, hogy évente X mennyiségű muszlimot kell befogadni nyugatról! Aki tényleg menekült volt és ezt bizonyítani is tudta, plusz feltudott mutatni igazi, azonosításra szánt igazolványt, azt a dublini egyezmény szerint befogadtuk - ideiglenesen. Oktatás! Soha nem fordult még elő, hogy egész Közép-Európából annyi fiatal nyert felvételt az Oxfordi Egyetemre, mint most. Messze tőlünk megy a legtöbb diák, még az osztrákokat is megelőztük. Most akkor szar az oktatás vagy sem? Egészségügy! Szerintem is többet kellett volna foglalkozni ezzel a témával és nem stadionokat építeni, bár az még mindig olcsóbb. Miért? Mert a sok felújítással nem tudjuk itthon tartani az orvosokat, nővéreket. Sokkal jobb fizetést kell adni minden olyan, állami szférában dolgozó embernek, akik hivatásként élik meg munkájukat. Hiába építünk szuper kórházat, ha lézengeni fognak benne az orvosok. Ezt a többlet költséget nem két évre kell előteremteni (mint egy stadion felépítésére szánt összeget), hanem folyamatosan. Ez nem kis meló, az ellenzéknek is beletört anno a bicskája. A korrupció pont olyan szintű, mint minden kormány idején. Azonban a FIDESZ-nél ezt megspékelték egy állami vezérlésű, EU-s pénzek legyúlásával. Sajnos sokat nem lehet ellene tenni, mert minden pályázat (régen is így működött) egy cégre van kiírva. Nyomozhat utána akár az FBI és az OLAF is, lehetetlen ellene tenni alamit. Ez utóbbi korrupció fajta vagy típus egy nagyon érdekes fejlemény! Én pozitívnak látom... :) Kicsit olyan Robin Hood-os. Nem magukra költik, hanem befektetnek. Mészáros Lőrinc soha nem tudja, hogy éppen mit vett meg éppen... :) Olyan profi csapat áll mögötte, ami nincs mégegy az országban. Ha az egyik cégből jó bevétel jön, a nyereséget azonnal befektetik egy másik cégbe vagy felvásárolják a jól prosperálót. A másik változat, hogy a kisebb külföldi tulajdonú cégeket meg kivásárolják, hogy magyar maradjon. Nem tudom, hogy ezt ki találta ki és mikor, de fantasztikus, kreatív agytröszt lehet... :)
Lyle Scott 2018.04.11 13:03:17
@Brendel Mátyás:
Matyi! Szerintem Te beteg vagy! :)

Te: "Ez csak a hülyéknek volt baj. Orbán meg egyébként is többet fogadott be."

Én: " Aki tényleg menekült volt és ezt bizonyítani is tudta, plusz feltudott mutatni igazi, azonosításra szánt igazolványt, azt a dublini egyezmény szerint befogadtuk - ideiglenesen."

Te: "Faszt. Hazudsz."

Most akkor befogadtunk vagy sem menekülteket? :D
    "Jézus feltámadása a kereszténység hitének olyan tartóoszlopa, melyet, ha megingatunk, az egész felépítmény dőlne össze." - írja Zsengellér József református teológus a Test és lélek című írásában. Valóban így van, a kereszténység mindent egy lapra, a húsvéti ünnepkörre tett fel. Jómagam nem…..
Lyle Scott 2018.03.26 21:41:00
Sziasztok!

Én egy picit nagyobb lélegzetvételű szösszenetet írnék ide, de más tollával fogok ékeskedni... :) Felszólítom a kereszténység valaha volt legnagyobb védelmezőjét a védőbeszéd megtartására! :)

C. S. Lewis

"És mit tett Isten? Először is hagyott ránk lelkiismeretet, érzéket a jóra és a rosszra: s a történelem egész folyamán mindig voltak emberek, akik megpróbálták (egyesek nagyon keményen), hogy engedelmeskedjenek ennek. Soha, senkinek sem sikerült teljesen. Azután
küldött az emberiségnek valami olyat, amit ,,jó álmoknak'' nevezek: azokra a különös történetekre gondolok, amelyek elszórtan megtalálhatók minden pogány vallásban egy istenről, aki meghal és új életre kel, és aki halálával valahogyan új életet ad az embereknek.
Harmadszor kiválasztott egy bizonyos népet és évszázadokat töltött azzal, hogy a fejükbe verje, miféle Isten is Ő -- hogy csak egy van belőle és hogy törődik a helyes magatartással. A zsidó volt ez a nép, és az Ószövetség beszámol erről a besulykolási folyamatról.
Azután következett az igazi megdöbbenés. Ezek között a zsidók között egyszer csak feltűnik egy ember, aki úgy kezd beszélni, mintha Isten volna. Azt állítja, hogy megbocsátja a bűnöket. Azt mondja, hogy mindig is létezett. Azt ígéri, hogy az idők végezetével eljön
megítélni a világot. -- Nos, tisztázzuk csak ezt. A panteisták között, például a hinduknál, bárki mondhatja azt, hogy része Istennek, vagy egy Vele: semmi különöset nem állítana ezzel. De ez az ember, mivel zsidó volt, nem gondolhatott egy ilyen Istenre. Isten, az ő nyelvükön,
valami világon kívül Létezőt jelentett, aki azt megalkotta és végtelenül különbözik minden mástól. S ha ezt felfogtuk, akkor látjuk csak igazán, hogy amit ez az ember mondott, az a legmegdöbbentőbb kijelentés, amely ember száját valaha, is elhagyta.
Ennek az állításnak egy részét hajlamosak vagyunk észrevétlenül elsuhanni hagyni magunk mellett, mivel olyan gyakran hallottuk már, hogy nem is fogjuk fel értelmét. Arra az állításra gondolok, amely a bűnök, minden bűn, megbocsátására vonatkozik. Hacsak a beszélő nem
maga Isten, ez igazán annyira abszurd, hogy szinte már komikus. Azt értjük, hogyan bocsátja meg valaki az ellene elkövetett sérelmet. Ön a lábamra lépett, én megbocsátok, ön ellopja a pénzemet, én megbocsátok. De mit kezdjünk azzal az emberrel, akit magát nem raboltak ki és akire nem léptek rá, s aki mégis kijelenti, hogy ő megbocsát, amiért a másik ember lábára léptünk és elloptuk a másik ember pénzét? Ostoba csacsiság -- ez a legenyhébb kifejezés, amit magatartására mondhatunk. És Jézus mégis ezt tette. Azt mondta az embereknek, hogy bűneik megbocsátattak, és soha nem kérdezte meg a többi embert, akiknek kétségtelenül ártottak emezek bűnei. Habozás nélkül úgy viselkedett, mint a leginkább érintett fél, mint az a személy, akit legjobban megbántottak valamennyi sérelemmel. Ennek csak akkor van értelme, ha Ő valóban Isten, akinek törvényeit megsértették, és az Ő szeretete szenvedett sérelmet minden bűnnel. Mindenki másnak szájából, aki nem Isten, e szavak oly fokú ostobaságot és önhittséget jelentenének az én szememben, amit a történelem egyetlen alakja sem tudott mind ez ideig felülmúlni. Mégis (és ez igazán különös és jelentős), még ellenségei sem szerzik azt a benyomást, hogy ostobaságról vagy önhittségről volna szó, amikor az evangéliumokat olvassák. Még kevésbé vannak így az elfogulatlan olvasók. Krisztus azt mondja, hogy Ő ,,alázatos és szelíd'', és mi hiszünk neki; s nem vesszük észre, hogy ha csupán ember volna, épp az alázatosságot és szelídséget vennénk észre legkevésbé egynémely mondásában.
Itt próbálom meg elejét venni annak, hogy bárki is azt az igazán ostoba dolgot állítsa, amit sok ember mond Róla: ,,Kész vagyok elfogadni Jézust mint az erkölcs nagy oktatóját, de nem fogadom el állítását, hogy Isten.'' Ez az, amit nem szabad mondanunk. Az olyan valaki, aki csak ember volt, és olyanokat mondott, mint Jézus, nem lenne nagy, erkölcsi tanítómester. Az vagy eszelős volna -- egy szinten azzal, aki magát buggyantott tojásnak tartja --, vagy pedig maga a pokol ördöge. Választanunk kell. Vagy Isten Fia volt ez az ember és ma is az, vagy őrült, s valami annál is rosszabb. Elzárhatjuk, mint egy bolondot, leköphetjük, megölhetjük, mint egy
démont; vagy lába elé borulhatunk, és Urunknak, Istenünknek nevezhetjük. De ne huzakodjunk elő semmi olyan leereszkedő zagyvasággal, hogy nagy erkölcstanító volt. Ezt a lehetőséget nem hagyta nyitva számunkra. Nem volt szándékában."
Lyle Scott 2018.03.27 10:35:36
@$pi$: Szia! Vannak emberek, akik még nagyon messze járnak attól, hogy hívő emberek legyenek. De Te már közelítesz! ;)

Bocsi, de megint C. S. Lewis-t hívom segítségül... :) Magam is megfogalmazhatnám, de egyszerübb CTRL+C és CTRL+V párost használnom... :)

Szóval a szabad akarat: "Az Isten olyan lényeket alkotott, akiknek szabad akarata van. Ez olyan teremtményeket jelent, akik mehetnek jó vagy rossz irányban is. Néhányan azt állítják, el tudnak képzelni olyan teremtményt, aki szabad, de nincs lehetôsége arra, hogy rossz útra térjen; én nem tudok ilyet elképzelni. Ha valaki szabadon lehet jó, az is szabadságában áll, hogy rossz legyen. S a szabad akarat az, ami a rosszat lehetôvé teszi. De hát akkor miért adott Isten nekik szabad akaratot? Azért, mert a szabad akarat, bár a rosszat lehetôvé teszi, egyúttal az egyedüli
dolog, mely lehetôvé tesz bármilyen szeretetet, jóságot és örömöt, aminek egyáltalán értéke van."

C. S. Lewis-ról készült egy nagyon szép film, Árnyékország címmel. A filmben Anthony Hopkins játsza a híres professzort. Az egyik jelenetben C. S. Lewis elmesél egy történetet (utána néztem és igaz): Tegnap, egy levelet kaptam, s az egy eseményre utalt, amely csaknem egy éve, 1951 december 4-én történt. A levélíró nem tudta elfelejteni, talán mi sem feledtük el. Azon az éjszakán az 1-es busz belehajtott a királyi tengerész kadétok menetoszlopába Chatham-ben és 24-en meghaltak. Emlékeznek? Ez a levélíró feltesz néhány egyszerű, de alapvető kérdést. Hol volt Isten azon az éjszakán? Miért nem akadályozta meg? Talán mégse jó az Isten? Talán nem szeret minket? Azt akarja, hogy szenvedjünk? Mi van, ha a kérdésre a válasz: igen! Nem hiszem, hogy Isten akarja, hogy boldogok legyünk. Csak azt akarja, hogy képesek legyünk szeretetben élni; azt akarja, hogy felnőjünk! Állítom, hogy éppen mert szeret, azért ajándékoz meg minket a szenvedéssel! Más szóval kifejezve, a fájdalom Isten megafonja a süketek világa felé. Olyanok vagyunk, mint az építőkockák, amelyekből a szobrász kifaragja az ember alakját. A vésőre mért ütések fájnak nekünk, de tökéletessé tesznek."

C. S. Lewis: - Kétféle ember van: azok, akik azt mondják Istennek, "Legyen meg a te akaratod", és azok, akiknek Isten azt mondja, "Rendben, csináld, ahogy akarod".

Lee Strobel: - Nos, ha ön egy marslakó lenne, aki lenéz a Földre az I. században, vajon a kereszténység vagy a Római Birodalom túlélését jósolná? Valószínűleg egy fabatkát sem adna ezért a szedett-vedett csoportosulásért, amelynek a legfőbb üzenete az volt, hogy egy Isten háta mögötti faluból származó ács legyőzte a halált. Annyira sikeres volt ez a mozgalom, hogy ma a gyermekünket Péternek vagy Pálnak nevezzük, a kutyánkat viszont Cézárnak vagy Nérónak... :)
A Racionalista Párt méltányolja az egyházak közösségépítő szerepét, történelmi jelentőségét és humanitárius tevékenységeit, ugyanakkor nagyon komolyan veszi az állam szekuláris mivoltát, és szigorúan különválasztja az állam és az egyház működését gazdasági, társadalmi, erkölcsi és filozófiai…..
Lyle Scott 2018.03.10 17:06:36
@flamer: Szia! Én csak egy példát írok le Neked, hogy miért is éri meg például a Katolikus Egyházat támogatni, akik a pénzt "befektetve" jó értéket hoznak létre. Bizonyos dolgok miatt, több napot tartózkodtam Pannonhalmán. Az Apátságban lakik vagy negyven bencés szerzetes. Kb. a háromnegyedük diplomás, intelligens és okos ember. A maradék egyharmad nem diplomás, de minimum mentálhigiénés szakemberré képzi magát. Nem kevés pénzük van a bevételekből (mezőgazdasági termelés, az ország egyik legjobb borászata és egy majdnem michelin csillagos étteremmel rendelkeznek). Több, mint ezer főt foglalkoztatnak. Az ország egyik legjobb bentlakásos fiú gimnáziumát tartják fent a tanárok fele szerzetes. Igaz, nem a tudás a legfontosabb náluk, hanem, hogy jó emberek váljanak az ott tanulókból. Mivel vendégként voltam náluk, ezért az ő kosztjukat fogyasztottam. Hát nem a Viator éttermükből kapott kaját kaptam, hanem egy egyszerű menzakaját, ami látszólag is kevés volt. Erre az volt a válasz, hogy Szent Benedek regulája alapján a jól lakott szerzetes nem tud az imáira megfelelően koncentrálni! :) Jópofa, de azért korgott a gyomrom két óra múlva! :) Nagyon, de nagyon puritán körülmények között laknak. Mit jelent ez? Ha a Racionalista pártnak adnák ezt a pénzt, akkor biztosan többet költenétek magatokra, mint ők! Remélem így már kezd világosodni Nálatok is?
Lyle Scott 2018.03.10 17:43:18
@$pi$: Szia! Én szerintem egyáltalán nincs igazad. Mit jelent gondolkodni? Például feltaláljuk a gőzgépet és utána tudunk gyorsabban A pontból B pontba gyorsabban eljutni? Vagy feltalálunk egy gyógyszert a fejfájásra? Az ember a mai napig nem tud semmit! Nem tudták, hogy az akkori mozdonyvezetők miért hullanak, mint a legyek tüdőbajban, míg az egyik gyógyszer okoz még három másik problémát... Az csak hiszi a tudást. Fifti - fifti! Én hiszem, hogy a vallás fontosabb, Te hiszed, hogy a tudás az. Ezért volt Einstein is csak gnosztikus, mint Te! ;)
Lyle Scott 2018.03.10 17:43:49
@$pi$: Kérném ezt a bizonyítást.... :DDDD
Hogy az EU használni tudja eszköztárát Magyarország ellen, ahhoz szükség volna Orbán együttműködésére is. A Fidesz mégsem tágít Sorostól a kampányban. Ausztria nem szeretne a magyar kormány farvizén haladni...
Lyle Scott 2018.03.02 22:00:39
@morph on deer: Szerintem kib@szott jó, amit Orbán csinál! Kicsit olyan Tenkes kapitánya!
Aki robotporszívó vásárlásra vagy nézelődésre adta a fejét, azoknak feltűnhet, hogy a Xiaomi termékei kitűnnek a kínai márkák közül. Bizony drágábban mérik őket, mint amiket a konkurenseknél láthatunk. De vajon mit tudnak? Rengeteg eszközüket próbáltuk már, telefonokat, okos órát, külső…..
Lyle Scott 2018.03.02 15:09:53
@ébrenjáró: Szia! Nekem az első-generációs Xiaomi Roborock van. Lakótelepi lakás. 5 perc alatt úgy rendezek mindent, hogy simán elférjen mindenhol. Felveszem a rongyszőnyegeket, előtte kirázom. A székeket felrakom az asztalra. Igazából már minden kábelt úgy rendeztem, hogy ne legyen probléma velük. Profin kitakarítja a lakást, de nem elégszem meg vele. Átrendezem a fotelt, meg amit még kell és újraindítom, hogy másodszorra is takarítson fel.
Egy olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy az Amerikai fater (American Dad) legutóbbi részében nem másról beszélnek a szereplők, mint Soros Györgyről. Az epizódban valahol 4 perc 20 másodpercnél kell keresni azt a részt, amikor Stan próbálja nyugtatgatni Francine-t. Itt a következő párbeszéd zajlik…..
  Már a látszat sem számít, vagy mégsem a magyar dolgozó a gazdaság motorja? 2017.december 22.  A magyar gazdaságot lehet működtetni uniós források nélkül, a gazdaság motorja nem az uniós pénz, hanem a magyar dolgozó emberek. Mondta Orbán Viktor miniszterelnök.  2018. január 10. Amennyiben az…..
          Egy személyes élményemet szeretném elmesélni. Egy reggel arra ébredtem, hogy a csuklómon valamilyen duzzanat van. Ahogy nyomkodtam fájt is. Megijedtem és elmentem a háziorvoshoz és kaptam egy beutalót a váci kézsebészetre. Felhívtam őket. Azt mondták, hogy két hét múlva jöjjek, akkora…..
Lyle Scott 2018.01.22 22:05:56
Kedves Polgi! Abban teljesen igazat adok, hogy az egészségügyre kéne jobban odafigyelni, mint a focinkra! Mondom ezt úgy, hogy régen elég nagy Fradi drukker voltam. Utaztam mindenhova a csapat után. A vénaszkenneres bigyó után már nem érint a dolog. Azt még érteném a kormány oldaláról, hogy a mozgás a szabadidő és az amatőr sport fontos az egészség védelme érdekében. De az új stadionok miatt nem lesz több amatőr sportoló! Ami viszont a lényeget illeti, nem kéne összeegyeztetni a Szlovák és a hazai egészségügyet. A szlovák sokkal rosszabb állapotban van! Nem tudom, hogy tudja-e, de "odaát" félig-meddig biztosítós a finanszírozás. Én itt születtem Budapesten és itt is élek. De édesanyám Felvidéki és sok rokonom van északra. Úgy alakult, hogy valamiért sokkal jobban tartom velük a kapcsolatot. Már több, mint 40 éve. Napi rendszerességgel kommunikálunk és sokat vagyok náluk vagy a rokonok nálunk. Pár hónapja regisztráltak egy súlyos betegséget édesanyám húgánál. A biztosító a huszadik vérátömlesztés után már nem fizet. Kész, nuku, nincs több. Azt a betegséget egész Közép-Európában csak Nyíregyházán lehet gyógyítani. Nem tudtuk elintézni az át-hozatalt. A magyar fél még engedékeny is volt, mert a Felvidéki rokon magyar nemzetiségű. De Szlovákiában még nagyobb a bürokrácia. Másfél hete halt meg anyukám húga a Tőketerebesi kórházban. Ha nagyobb sebészi beavatkozást kell egy betegen végezni, akkor az Ukrán határtól csak Kassa lehet a célpont. Nézze már meg kedves uram, hogy az hány kilométer!
A Forbes listáján 20 helyet lépett előre a felcsúti polgármester-vállalkozó, Orbán Viktor bizalmasa...
Lyle Scott 2017.11.01 10:16:08
@Nevessen a végén: Szia!
Nagyon sokat dolgoztam az állami szektorban olyan emberek keze alatt, akik hol az egyik, hol a másik oldalt szolgálták ki. Ezt ne hívjuk jobb és bal oldalnak, mart az a Francia forradalom után pár évvel már baromságnak számított. Most is az. Szóval! Nem volt olyan év a "rendszerváltás" óta, ahol egy pályázaton az nyert volna, aki igazán megérdemelhette! De mást is lehetett látni. Bárki is nyerte a pályázatot, volt egy láthatatlan "szervezet", amely ezeket mind leellenőrizte, hogy ez nekik megfelelt vagy sem! Annyi történt az elmúlt 7 évben, hogy ezt a láthatatlan "szervezetet" elzavarták! Ez a láthatatlan "szervezet" mind a két oldalt szerette. Kicsit olyan közvetítő szerepet játszott. Még azt is lehetett látni, hogy ez a láthatatlan "szervezet" olyan hatalommal rendelkezik, amit Te, soha, de soha, de soha, de soha, de soha, de soha, de soha, de soha, de soha, de soha, de soha, de soha sem láttál!