Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mob.

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az autóm fényszóróját cserélő pasas a jól látható kínlódás közepette elmondta, hogy eddig nem nagyon látott még ilyen típusú autót, mert csak most kezdett itt, levert a víz... Basszus, még jó, hogy nem a féket javítja... Autószerelőből avanzsált banki pénzügyi tanácsadó. Cukrászból lett…..
Az illiberalizmus valójában elég pontosan leírja azt a többséget, amely Magyarország kormánya mögött kétharmados parlamenti fölényt biztosít. Ez az a szó, amely a legjobban kifejezi ma azt a trendet, amely a honfoglalás óta velünk van: Magyarország kulturális megosztottságát. Legelőször a…..
Ha valamire jó a naponta megjelenő Médianapló, akkor arra, hogy fölelevenítsük, vajon miként élte át egy médiatanár a nyilvánosság híressé vagy hírhedtté vált fordulópontjait. Ilyen volt az úgynevezett G-nap. Simicska Lajos szakított barátjával és feltételezett üzlettársával, a miniszterelnökkel.…..
Akart a tököm ünneprontó lenni, de mintha kiveszett volna a realitásérzék az agyakból az úgynevezett ellenzéki oldalon. Csupa lelkes tudósítást lehetett olvasni arról, hogy mennyire megalázó a rezsimnek, hogy a tüntetők hülyét csinálnak belőle, hogy a túltolt propaganda ellen milyen frappáns…..
Érdekes kérdés, hogy mitől diktatúra egy diktatúra? Montesquieu, azaz de Secondat báró megírta a felvilágosodás korában, egészen pontosan 1748 -ban a "Törvények szelleméről" című figyelemreméltó művében, hogy ahol a törvényhozói-, bírói-, és végrehajtó hatalom képes egymást ellenőrizni és nincs…..
Mob. 2017.04.08 16:02:16
@MikeBoy: "Az MNO és HírTV ballib? :D"

Igen. Ami nem fidesz, az ballib (=soros). Egy bitbe csak két opció fér.
Maffiaállam vagy fasisztoid mutáció? Sok érv szól amellett, hogy rég nem kellene már annyit foglalkozni a rezsim leírásával, mint a megdöntésével, illetve a megdöntése végül olyanokra fog hárulni, akik nem a leírás szőrszálhasogatásával töltik a napjaikat. Én mégis jeleznék a létező két legfontosabb…..
A KARD Az egyetlen bajuk Sorossal 2016.06.04 21:18:21
Hallunk itt mindent. Háttérhatalom. Kommunista és egyben monopolkapitalista. Még a miniszterelnököt is "le akarta kenyerezni" az ösztöndíjával, de ő nem hagyja magát. Sőt, vissza is fizetik neki az ösztöndíjakat. Vagy nem. Megy itt a sorosozás, sőt lassan párhuzamosozásba csap át. Csak a lényeg…..
Mob. 2016.06.06 09:52:07
@BircaHang Média szerkesztősége:

Írod: "A liberalizmus egy műszó. A jelenleg használt politikai értelmében legalábbis bizonyosan az.
A szó eredeti értelmében vett szabadság utáni vágy, minden ember sajátja, kivétel nélkül."
Ebből látszik, hogy tisztában vagy azzal, hogy mi is az a liberalizmus.
Aztán folytatod azzal, hogy hogyan akarják a "demokraták" lenyomni az emberek torkán a valamit, amit a "liberalizmus", meg a "szabadság" eszméjébe csomagolnak. Még ezzel is egyet tudok érteni, csak egy gondom van: Ez nem a liberalizmus. Te utálsz valamit, aminek semmi köze a liberalizmushoz, és ennek nyomán szidod a liberálisokat. Miért?

Ezt is te írtad: "Rossz a kérdésed.
Az igazi kérdés: akarjuk-e, hogy egy társadalomban kötelezőek legyenek a liberális értékek.
Nekem semmi gondom azzal, hogy vannak liberálisok. Gondom csak akkor van velük, ha az ő értékrendjük kötelező."
Szóval az van, hogy így gondolkodik egy vérbeli liberális. Egy igazi liberálistól semmi sem áll távolabb, minthogy bármilyen eszmerendszert ráerőszakoljon bárkire.

Kicsit zavarban vagyok, mert miközben tisztában vagy azzal, hogy mi a liberalizmus, sőt még a gondolataid is hasonlítanak egy liberáliséra, mégis fennhangon szidod őket, pedig nem is velük van bajod. Nekem ez kicsit zavaros...
Mob. 2016.06.06 10:07:00
@Mob.: @BircaHang Média szerkesztősége:

BOCS! Az előző hozzászólásomat tekintsd tárgytalannak. Kicsit összezavart, hogy mások is beleszóltak a beszélgetésünkbe.
Mob. 2016.06.06 10:10:35
@BircaHang Média szerkesztősége:
Viszont az utolsó bekezdés továbbra is állna:
"Rossz a kérdésed.
Az igazi kérdés: akarjuk-e, hogy egy társadalomban kötelezőek legyenek a liberális értékek.
Nekem semmi gondom azzal, hogy vannak liberálisok. Gondom csak akkor van velük, ha az ő értékrendjük kötelező."
Ilyen liberális gondolatvilággal, mégis mi a bajod a liberalizmussal?
Sylvester Stallone – Dolph Lundgren. Film: Rocky IV. (1985) A Rocky filmek sorában a negyedik rész hozta a leginkább heroikus küzdelmet. A hidegháború korszakának utolsó éveiben ugyanis a szovjet – amerikai ellentét és rivalizálás (mely a fegyverkezési versenytől egészen a sportokig terjedt) még…..
Nem várhat tovább a fasizmus elleni fellépés! Kezdeményezzük a Demokráciavédelmi Bizottság megalakulását egy civil és egy pártpolitikai kamarával. Részletek később. (PKP)..
Mob. 2016.01.19 15:19:21
@ahonfia: Valóban jó lenne az a tiszta víz, csak ez soha nem fog megtörténni, mivel azok, akik ezt a tiszta vizet beleöntenék abba a bizonyos pohárba, hibás feltételezésekből indulnak ki. Hibás kiindulópontra terveznek stratégiát, és ezért természetesen célt fognak téveszteni.

Miről beszélek: A PKP, a 4K, az X.Beszólunk, meg az összes többi változtatni kívánó politikai formáció abból a téves elgondolásból indul ki, hogy itt demokrácia van, és nekik semmi más dolguk nincs, mint több szavazatot szerezni. Tévednek. Soha nem fog sikerülni nekik több szavazatot összeszedni, csak akkor, ha hajlandók beállni a sorba (lmp).
Amennyiben valóban változtatni akarnak, akkor a kiindulópontnak a "mitől lesz itt demokrácia" kérdéskört kellene először kidolgozni.
Kellett venni valami háztartási gépet, éppen Budaörsön, ott a Media Markt, hát alig sikerült. Az ember és felesége bemennek, viszonylag hamar kiszemelnek egy ilyen holmit, mert túl akarnak lenni rajta,az ember keresi az…..
A magyarok gyorsuló ütemben hagyják el az országot nyugat felé, menekülnek az Orbán-vezette országból, és próbálnak új életet kezdeni máshol. Jelenleg nagyságrendileg nagyobb probléma a nyugat felé történő távozás a délről tapasztalt bevándorlásnál. Sőt, ahogy az…..
A 80 milliárd forintból gazdálkodó közmédia véletlenül elfelejtette tájékoztatni a lakosságot arról, mekkora pofont kapott Paks2 az Európai Bizottság és az Euratom rosszallása miatt, aminek a tényét ráadásul Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős…..
Mob. 2015.03.13 11:21:58
@ropile: ez hazugság! Az Endoron nem vukik éltek, hanem ewokok! :-)
Fideszfigyelő Viszlát Viktor! 2014.02.22 22:20:15
Megbukott az ukrán elnök, aki az Európától elfordulva, az orosz ajánlatot fogadta el. Viktor Janukovics példája tanulságos lehet Orbán számára is. Hiába tűntek fásultnak az ukránok, hiába volt megosztott az ellenzék, hiába a tűnt stabilnak a rezsim. Ennél a látványos…..
A magyar szabályozási környezet - elsősorban a tranzakciós illeték emelése és a kamatok változása nyomán – a bankok mellőzésére ösztönöz. Azt nem lehet tudni, hogy mennyire módosulnak majd a bankolási szokások a változó banki díjak következtében, de az biztos, hogy…..
Mob. 2013.09.07 00:34:43
@BigPi: Nem akartak ezek semmit eltörölni. Nem akartak ezek semmit meg reformálni. Tudod mit akartak? Magasabb életszínvonalat, lehetőleg úgy, hogy más dolgozzon meg érte.
Ezt akarták, és ezt akarják ma is.
Amint felteszi valaki a kérdést, hogy akarnak-e 300 forintot fizetni azért, hogy a saját háziorvosuk fejleszteni tudja a praxisát, mindjárt 84% a NEM. Ez egy végtelenül buta és korlátolt nemzet. Megérdemli amit kap. Ez a poszt a bankokról szól ugye? Ma is tüntettek a "devizahitelkárosultak". Valaki elmondaná, hogy mit is akarnak tulajdonképpen? Mi lenne nekik a megnyugtató megoldás a problémájukra? Mondják el végre ők! Ők maguk hogyan oldanák meg a saját problémájukat? Ugye azt mégsem gondolhatják, hogy majd nem kell visszafizetniük a felvett hiteleiket? Ha aláírnak egy szerződést, amiről tudták hogy kockázatos (kár azt hazudni, hogy nem tudták, hiszen minden devizahitelhez tartozik egy kockázatvállalási nyilatkozat, alján a balek szignójával), és ez a szerződés beváltja a kockázatát, akkor egyből nem ér a nevem?
Mob. 2013.09.07 00:37:50
@agyamputáltak: Azt nem mondta, hogy számla kell-e hozzá?
Mob. 2013.09.07 19:58:43
@Mr. Waszabi: :-D Köszi a válaszod!

1. Igazad lehet, valóban csak innen nézve kristályosodhatott ki ennek a nagyszerű életpályának az íve.

2. Sorry! Sose voltam Bécsbe. Se görénykéért, se másért.
Viszont, ha azt olvasom, hogy: "...magyar lakosság (..), amelynek jelentős része tevőleges részese és indikálója volt a kommunizmus megszűnésének a 80-as évek végén...", akkor nekem erről nem a bevásárló turizmus jut elsőre eszembe. Ezt a piacgazdaságos fejtegetést még esetleg bele lehet magyarázni, de már ez is erőltetett.

Szerintem ebben az országban soha nem volt komoly támogatottsága a demokratikus rendszerváltásnak. Ebben az országban csak marginális igény mutatkozik a legalapvetőbb jogállami normák betartására. Ebben az országban nagyítóval kell keresned azokat a holdkórosokat, akiknek egyáltalán fogalmuk van arról, hogy mit takarhat a kifejezés, hogy "demokrácia".
Ahogy az élet minden területe, a filmek is hemzsegnek a jobbnál jobb és a Világért egyre többet tevő informatikusoktól. Ebben a posztban megnézünk 10 meghatározó IT-st, akik attól függetlenül, hogy a jó, vagy a rossz oldalon állnak, nagyon jól értenek a számítógép…..
Vastagbőr Gazdálkodjunk okosan 2012.06.22 14:21:00
1. L. Simon László jelenleg 57 százalékos tulajdonosa és ügyvezetője a Simon és Simon Kft.-nek, részben e vállalkozásán keresztül, részben személyesen valamivel több mint 20 millió forintnyi állami és európai uniós támogatásban részesült 2011-ben. 2. Orbán Viktor…..
⠠⠁⠀⠞⠑⠛⠝⠁⠏⠊⠀⠝⠁⠏⠕⠝⠀⠠⠁⠙⠑⠗⠀⠠⠚⠁⠝⠕⠎⠀⠓⠁⠗⠕⠍⠀⠞⠕⠗⠧⠑⠝⠽⠞⠀⠧⠊⠎⠎⠵⠁⠙⠕⠃⠕⠞⠞⠀⠁⠍⠊⠃⠕⠇⠀…..
Mob. 2012.06.13 11:36:19
  Orbán Viktor jövőre maximális mértékben sakkban tarthatja nemcsak az ellenzék, hanem a saját polgármestereit is - a kedvencek már tudják, cinkelt a kártya, a kevésbé szívcsücskök és visszaeső renitensek pedig  csak remélhetik, azért nem fog annyira fájni és talán a…..
Naiv ügyfél arra gondolt, forinthitellel majd jól lefaragja a CHF-lakáshitel megszaladt költségeit. Nem sikerült: 2011. november 16 -án beadtam a hiteligénylésemet a K@H Bankhoz, hogy majd a kapott hitellel kiváltom a CHF hitelemet egy másik banknál. A hitelbírálatot nem…..
„Látják, hogy a gazdagokban és hatalmasokban nem bízhatnak meg, hiszen azok csak a britek szerepét vehetik át a szabadság nevében.”Richard Attenborough: Gandhi (részlet Gandhi egyik beszédéből) - 1982 Posztunk címe látszólag egybecseng a Fidesz hangoztatta…..
A morgás joga Majdnem Amerika 2012.04.04 09:30:00
  Orbán Viktor tegnap nagy nyilvánosság előtt elmerengett a prezidenciális elnöki rendszer lehetőségén. Kérdés: vajon miért épp most? Kinek szól valójában ez az üzenet? Gumicsont az ellenzéknek vagy reális lehetőség, esetleg a "sérthetetlenség" gondolatkör…..
Mob. 2012.04.04 22:25:51
@sörtelen: hogy mondod? "...akkor fog itt minden normális ember padlót fogni, ha kiderül, hogy a plágiumsztori mögött orbán áll!"

:-D

Emlékszünk még hogyan is lett elnök smittpál? 2010 nyarán lett volna egy találkozója Angela Merkellel, amit lemondott. Nyilvánvalóan kevés ok lett volna tárgyalni a németekkel, hiszen ők egyáltalán nem fontosak nekünk gazdaságilag. Sokkal fontosabb volt a bolgár tengerpartra utazni nyaralni. Itt állítólag valami iratokat kapott valakitől, melyek kézhezvétele után küldte az SMS-t (levelet / eMailt /képeslapot / lófaszt), amiben utasítást adott smittpál elnökké választására. Nos, azt nem tudjuk, hogy valóban kapott-e bármiféle iratokat. Azt sem tudhatjuk, hogy ezen iratoknak - amennyiben valóban léteznek - mi lehetett a tartalma. Azt viszont joggal feltételezhetjük, hogy Georgiev egyébként igen kevéssé ismert tanulmányából valószínűleg volt a "nyaralás színhelyéül használt" országban, lévén, hogy Georgiev bolgár.
Mob. 2012.04.04 22:27:09
Imádja Orbán Viktort, és közben azt gondolja, hogy jobb lenne, ha Európa visszavenne, hiszen itt arcoskodnak nekünk, miközben náluk verik a négereket? Ha azt hallja, "külföldi", rögtön az jut eszébe, hogy "holdudvar, szoknya, kettős mérce"? Önnek sosem…..
Mob. 2012.02.14 16:26:20
@Salemi boszorkány: "A fejükön milesz vajon?"
Vérdíj
Két internetes hírportál - az Index és az Origo - fotósait kitiltotta az Országgyűlés elnöke az Országházból arra hivatkozva, hogy az Országgyűlés szabályzatában foglaltakat megsértve készítettek fotót a miniszterelnök szeptember 12-ei beszédének vázlatáról. A…..
Mob. 2011.09.22 18:54:41
@naugye!: Persze, igazad van! Valóban nem illik. Csakhogy azt a beszédet nem neked tartotta, és valóban: valószínűleg Orbán sem akarta közkinccsé tenni a vázlatait. Csakhogy az öszödi beszéd alkalmával mintha te sem lettél volna ilyen finnyás, mostmeg háborogsz. Ez nem kettős mérce?
Mob. 2011.09.22 18:57:25
@Tita nick: lehet, hogy maguk tették közzé, és ebben az esetben igazad is van, csakhogy én nem találtam semmi hiteles infót arról, hogy tényleg az mszp-sek tették közzé. Neked van ilyen infód?
Mob. 2011.09.22 19:15:53
@naugye!: Sorry! Igazad van! @HalivudEstevez lett volna a címzett.