Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spyderman

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már a nemzetközi szaksajtó is azon mulat, hogy a nagyságára és olcsóságára oly büszke Ryanair elkezdett szinte minden Wizz-járatnyitásra ugyanazzal az útvonallal reagálni. Kommunikációs szinten továbbra sem vesznek tudomást a kistesóról, de elég nehéz már tagadniuk, hogy erősen szemmel tartják. Mi,…..
spyderman 2019.09.13 12:54:16
A nyarat mi jellemzően itthon töltjük, jövünk-megyünk, de nem csinálunk többhetes nyaralásokat. A klíma megfelelő, a Balatont sosem fogjuk megunni, ráadásul nem is vagyunk az a strandon heverő típusok. Azért néhány kihagyhatatlan kirándulás be-becsúszik ezekben a hónapokban is. De hogy vagytok ezzel…..
spyderman 2019.06.04 07:11:44
  Sokan tisztelik és nagy nosztalgiával emlegetik, míg mások gyűlölik a XX. század magyar történelmének két meghatározó politikusát: szoboravatás itt és ott, szoborrongálás, sírgyalázás, emléktáblák, baráti körök. Mindketten a káoszt kihasználva ragadták magukhoz a…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Egy hónap kellett hozzá, hogy az NGM naiv, háromlépcsős dohánydrágító javaslata hamvába haljon.Kedvenc alkotmánybíró-jelöltünk, Balsai édes óvatlansággal (vagy magabiztos nemtörődömséggel?) kikotyogta, hogy egészséges, és bizony rendszeres edzésben lévő gyanakvásunk most…..
spyderman 2011.07.07 16:30:55
Álszent politikusok. Legalább 1000 ft-ra vinném fel az árát. Aki ezután is megveszi a világ legnagyobb barma. Aki ennyire függő, hogy már szinte remeg érte a keze az dögöljön meg. Nem értem ezek az emberek belegondolnak hogy mit szívnak be nap mint nap?? Több mint 4000 vegyület, legalább 40 bizonyítottan rákkeltő. Egy kis ízelítő:

Acetaldehid: ezt a rákkeltő vegyületet gyanta és ragasztó előállításához használjuk. Kutatók szerint az acetaldehid elősegíti más veszélyes vegyületek felszívódását a tüdőben.

Aceton: az aceton egy oldószer, melyet sokan használnak körömlakk lemosására. Az aceton irritálja a szemet, az orrot és a torkot. Tartós érintkezés sorén károsíthatja a májat és a veséket.

Akrolein: elterjedt gyomirtó, a könnygáz egyik alkotóeleme. Nagyon mérgező és irritálja a szemet és a légzőrendszert.

1-amino-naftalin: gyomirtók alkotóeleme, karcinogén.

2-amino-naftalin: ez a vegyület húgyhólyagrákot okozhat.

Ammónia: asztmát okozhat és emeli a vérnyomást. Tisztítószerként használjuk leginkább.

Benzol: a benzin alkotóeleme, többféle rákot is okozhat, többek között leukémiát.
1,3 – butadién: latex, gumi és neoprén anyagok előállításához használjuk. Kutatók szerint rákkeltő.

Butiraldehid: ez a vegyület a tüdő és az orrjárat felső rétegén hat, irritálja azokat.

Kadmium: jól ismert rákkeltő anyag, károsítja az agyat, a veséket és a májat.

Katekol: emeli a vérnyomást és irritálja a felső légutakat, Kiütést is okozhat a bőrön.

Króm: tüdőrákot okozhat.

Krezol: belélegzése irritálhatja a torkot, orrot és a felső légutakat.

Krotonaldehid: üzemanyagokban található, kutatók szerint károsíthatja az emberi immunrendszert és változásokat eszközölhet a kromoszómákban.

Formaldehid: orrüregi rákot okozhat, károsíthatja a bőrt, a tüdőt és az emésztőrendszert.

Hidrogén-cianid: hányingert, fáradtságot, fejfájást és légzési problémákat okozhat.

Hidrokinon: károsíthatja a központi idegrendszert, a szemet és bőrirritációt is okozhat.

Izoprén: hasonló az 1,3 – butadiénhez, bőr, szem és nyálkahártya irritációt okozhat.

Higany: károsíthatja az agyat és a veséket. Emellett a higany gyomorproblémákat és anémiát, azaz vérszegénységet is okozhat.

Metil-etil-keton: károsíthatja az idegrendszert, emellett irritálhatja a bőrt, szemet és orrot.

Nikkel: jól ismert rákkeltő anyag, mely ezen felül asztmát is okozhat.

Nitrogén-monoxid: a szmog és a savas eső legfőbb összetevője, kutatók szerint megnöveli olyan betegségek kialakulásának esélyét, mint az Alzheimer-kór, Parkinson-kór és Huntington-kór.

NNN, NNK és NAT: az NNN és az NNK rákkeltő vegyületek, míg a NAT-ról csak feltételezik, hogy az lehet. Az NNK a tüdőrákkal van kapcsolatban.

Fenol: nagyon mérgező vegyület, főként a központi idegrendszert, szív-, és érrendszert, a tüdőt, a veséket és a májat támadja meg.

Peroxinitrit: kifejezetten rákkeltő, az egyik legagresszívebb szabad gyök.

Propionaldehid: a tüdőt, bőrt és szemet irritálja, fertőtlenítőszerként használjuk.

Piridin: a szemet és a felső légutakat irritálja, idegességet, fejfájást és hányingert okozhat. Ezen felől májkárosító hatása is van. Oldószerként használjuk.

Kvinolin: oldószerként, valamint a korrózió megelőzésére használjuk. Irritálja a szemet, károsíthatja a májat és genetikai mutációkat okozhat. Kutatók szerint rákkeltő.

Rezorcin: irritálja a szemet és a bőrt.

Sztirol: irritálja a szemet, rontja a reflexeket és fejfájást okozhat. Megnöveli a leukémiák kialakulási esélyét.

Toluol: memóriazavart, hányingert, gyengeséget, anorexiát és agykárosodást okozhat.

Nikotin: a nikotin nem rákkeltő, azonban hozzászokást eredményezhet. A dohányzást a nikotin hiánya miatt nagyon nehéz abbahagyni. A nikotin nagyon gyorsan hat, belélegzést követőn 15 másodpercen belül az agyba jut. Ha nem lenne nikotin a cigarettában, nem okozna hozzászokást, így sokkal kevesebb dohányos lenne világszerte. A nikotin hányingert, hányást, depressziót okozhat, s emellett a magzatra is veszélyes. Erős méreg, a halálos adagja felnőttre számítva kevesebb, mint 60mg.

Szénmonoxid: a szénmonoxid egy mérgező gáz és azért rendkívül veszélyes, mert nincs íze és szaga. 200-400-szor erősebben kötődik a vér hemoglobinjához, mint az oxigén. A carbohemoglobin már az oxigén szállításában nem vesz részt, így könnyen okozhat oxigén hiányos állapotot. A szénmonoxid tartós belélegzése kómához és halálhoz vezethet. Csökkenti az izom-, és szívműködést, fáradtságot, gyengeséget, szédülést okoz. Különösen mérgező a magzat számára, valamint a tüdő és szívbetegeknek.

Kátrány: számos rákkeltő vegyületet tartalmaz. Amikor valaki belélegzi a cigarettafüstöt, a kátrány 70%-a tüdőben marad. Ez könnyen leellenőrizhető egy közönséges zsebkendővel. Ha valaki beszívja a cigarettafüstöt, de nem „tüdőzi le”, majd a füstöt egy zsebkendőt a szája elé téve kifújja, barna folt jelenik meg a zsebkendőn. Ha azonban a füstöt előtte „letüdőzi” és úgy fújja át a zsebkendőn, a folt sokkal kisebb és halványabb lesz.
Nem ritka látvány a ValóVilág összefoglalóiban, hogy a villa lakói a teraszon egyik cigiről gyújtanak a másikra. Ezek a jelenetek már a műsor indulása óta aggasztják a Füstirtók Egyesület elszánt aktivistáit, akik mindent megtesznek, hogy ne kerüljön képernyőre Éváék…..
Február 28-án nyújtotta néhány fideszes képviselő a dohányzás szigorításáról szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében A: zárt légtérben nem jelölhető ki dohányzóhely - közforgalmú intézményekben (lehet kocsma és hivatal is) - vonaton - munkahelyen (lehet kocsma…..
 „Az érdeknek az erény éppoly alkalmas eszköze, mint a bűn.”  (La Rochefoucauld)   Hosszabb emlékezetű olvasók talán még emlékeznek az ún. harci kutya törvényre, melyben a derék honanyák és honatyák meg kívánták oldani az állattani taxonómia…..
spyderman 2011.03.04 15:33:34
@equalizer: 100%-ban egyet értek veled, minden gondolatoddal. Ugyenezeket írom énis mindig nekik(bagósoknak). Kiegészítve azzal h olajcégek, dohánycégek halálra keresik magukat azzal, h emberek milliói függnek vmitől. És persze lobbiznak, tömik a zsebeket h jajj ugyan már nem is olyan káros az, minek törvény rá. Megtehetik mer van pénzük. És azért is lobbiznak, h kevesebb pénzt adjanak felvilágosításra, meg környezetbarát közlekedés fejlesztésre (hidrogéncella, napelem, miegyéb). Ezt kéne felismerni és akkor ezeken is lehetne változtatni. Csak sajnos a pénz az úr, a nép meg hülye, függ és fizet.
A játékosok vagy a munkanélküliek aránya dönti-e majd el a vasárnapi Super Bowl döntőt? A kérdés első hallásra ostobaságnak tűnik, sőt értelmetlennek, mert mi köze lenne az Egyesült Államokat lázban tartó Super Bowl döntőseinek a munkanélküliséghez! Pedig…..
spyderman 2011.02.04 09:18:53
@dombovarivanda: LOL
Én se értettem minek van ott a címben, azt hittem vmi összefüggés van a kosárcsapatokkal is...Tényleg nagy láma amúgy, dehát zsindex.