Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bigwhite

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HA-200 Saeta - A második világháború utáni első gázturbinás repülőgép, amelyet spanyolországban tervezett Messerschmitt A III. Birodalom veresége után a szövetséges nyugati nagyhatalmak sok német repülőgép, rakéta és fegyvertervezőnek felajánlották együttműködésüket, hogy náluk dolgozzanak…..
bigwhite 2020.01.04 08:27:34
Nagyon értékes bejegyzés volt, köszönjük !

Egy két válasz a kommentekre:

Az Aggregat németül igenis hajtóművet is jelent. Főleg a repülésben.
de.wikipedia.org/wiki/Aggregat_(Technik)

A sróf pedig a német "Luftschraube" - légcsavar rövidített, németből átvett magyar megfelelője repülési szlengben.

Egy dolgot hiányoltam, az Me262 nagy sebességű változatának említését, az Me 262 HG III (HochGeschwindigkeit - nagy sebesség) amely a háború befejezése miatt soha nem készülhetett el.
Az 1955-ben az Ausztrál kormány déli sarkon létrehozott egy kutató állomást, aminek többféle funkciója is volt. Az állomás neve a semmitmondó THOM-9 nevet kapta. A rajta dolgozó kutatók pedig a 327-es kutatócsapat számot viselték. Elsődlegesen tudományos és katonai céllal rendelkezett, amely…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Mostantól újra utazunk, ahogyan régen. Minden héten ellátogatunk valahová a világban, ahogy tettük ezt egészen tavalyig. A sorozat tehát visszatér, ma elsőként a nyolcvanas évek elejére, a gettósodó Liverpoolba megyünk. Ritkán csettintek elégedetten szociofotók láttán, de ez a…..
Az álláskeresés egyik legkritikusabb része rögtön az első lépés, egy igazán jó és figyelemfelkeltő önéletrajz megírása. Kezdésként tekintsünk vissza az eddigi állásainkra és tapasztalatainkra, majd találjuk ki, hogy ezt hogyan sűrítsük bele egy oldalba. Ezután ügyeljünk arra, hogy minden egyes…..
Hat hétig nem jelentkeztünk podcasttel, pedig nagyon akartunk az E3-ról készíteni egy régiségeket bemutató adást, de sajnos az eddig megszokott retrosarok idén nem települt ki az expóra. Így a nyári szünet kicsit hosszúra nyúlt, de most vége: vendéges adással térünk vissza, méghozzá olyan vendéggel,…..
Úgy döntesz, hogy hátrahagyod a stresszt és kipróbálod milyen az élet falun? Lefoglalsz egy hosszú hétvégét.    A foglalás eufóriáját követően, ahogy telnek a napok, kételkedni kezdesz döntésedben. Vajon jól választottál? Képes leszel eltölteni három napot, vagy extrém esetben egy teljes hetet…..
Ha az északi félteke fagyos segglukát keresed, a Ferenc József-földön megtalálod. A 80. és 82. szélességi kör között található szigetcsoport havas, kopár, de mindenek előtt rideg és távolságtartó, csak úgy, mint az ott felejtett rozsdahalom, több száz tonnányi katonai…..
bigwhite 2015.02.14 19:14:03
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád:
Meg azért is lett kisebb, nem 100 megatonnás, mert az már akkor lett volna, hogy a TU95-ös sem tudta volna felemelni. Ehhez is ki kellett szedni a bombatérajtót, aztán egy nagyobb nyílást hebregálni a helyére, majd a nyilásba félig-meddig felhúzva, úgy hogy a fele alul kilógott, juttatta célba, érdemes megnézni a vonatkozó fotókat, viccesek.
Szép csendben közeledünk az év végéhez, így majdnem átsiklottunk azon a tényen, hogy idén 30 éves a Commodore 264-es család. Persze így, ezen a néven kevesen ismerjük, de ha azt írom, hogy Commodore 16, Plus/4, 116, egészen más megvilágításba kerül a téma. A Commodore Világ…..
bigwhite 2014.11.27 22:00:37
@rognork:

1988-ban 2000 Schillingért vettük a C64et a Maria Hilfer Strasse-n a faterral, erre konkrétan emlékszem.

1988-ban a magyar átlagfizetés 6435 forint volt.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_qli001.html

1988-ban a Schilling árfolyama 4,09 forint volt.

Tehát a C64 ára 1,27 szeresese volt a magyar átlagfizetésnek.

Most a magyar átlagkereset 230664 forint.

Tehát 293ezer forint kb. mai értéken a commodore 64 akkori ára.

Körülbelül ennyiért veszel meg most is egy jól felszerelt gémer PC-t, tehát sok minden nem változott.
  A második világháború vége fele, már csupán a túlélésért, az élelemért, a puszta létért is kemény küzdelmek folytak a civil lakosság körében is. Az országba beözönlő vörös hadsereget már szinte mindenhol megelőzte a híre: Erőszak, fosztogatás, rablás,…..
Emlékeznek arra, amikor gyerekként berregéstől zsibbadt a szájuk és tolták keresztbe a matchboxot a parkettán, hogy aztán egy könyvről eldobbantva átugorja a plüssmacit? RJ Anderson emlékszik, és mivel sikeres Short Course Truck, valamint ATV-versenyző, na meg a háta mögött áll…..
Nagy érdeklődéssel vártam az első Lenovo készüléket, ami az valaha is a kezeim közé kerülhetett – megint csak tesztpartnerünk, az eMAG jóvoltából. Az elsősorban laptopjairól ismert cég már csak azért sem volt korábban gyakori vendég a házam táján, mivel hivatalosan csak…..
Bármi kérdésed van a Totalcar-Hungaroring 5. pályanapjával kapcsolatban, azt tedd fel itt bátran!..
bigwhite 2014.05.25 08:27:03
@Kiflitzsömlével: Hát csak nézd meg a képeket az előzőről. Ferrarik, Lotusok, Imreza STI-k. Sajnos ez az esemény ilyen, nem mindenkinek van.
27 + 2 tank benzin pályamatricával, ha teszem fel nem a környéken laksz, aztán ledarálsz egy garnitúra fékbetét. tárcsa készletet. Kilóba beugrik az a 4x25 perc.
"Das muß mann leisten können" - mint ahogy az egyszeri nürburgring pályanapozó mondja :(
A Chevrolet Spark/Daewoo Matiz vezetőüléséből fejét fogva előkerülő nő hálát rebeghet a mérnököknek, akik a modern kamionok őrületesen hatékony fékrendszereit fejlesztik. A videó tökéletesen bemutatja, hogy egy modern nyergesvontató fék- és menetstabilizáló rendszerei és…..
Belsőség Így jó nosztalgiázni 2014.05.01 17:12:58
Április utolsó hétvégéje gyakorlatilag tökéletesre sikerült. Szombaton Oldtimer Premier reggeltől késő délutánig, egész hétvégén Retropartyzánok, vasárnap pedig budaörsi reptéren a Goldtimer-napon lehetett öreg autókat, motorokat, katonai járműveket és repülőket nézni.…..
Nem lopott, de még csak nem is egy ráérős turista autója a marrákesi magyar Polo. A Macan tesztútján szúrta ki Csikós a poros aszfalton, sárga lámpafényben álló szürke VW-t. A teszt után megírta ezt a posztot, hátha megoldódik a rejtély. Fél nap se kellett, és meglett a tulaj,…..
TComment Autót 200 ezresért? 2014.02.26 06:15:00
Keresik őket, adják-veszik őket, mennek, amíg van vizsga, aztán bontó. A Halál Völgye tele van romokkal, de vajon akadnak túlélők? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...