Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shy (just shy!)

89 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
″A művészet és a technológia párosítását célzó kiállítás létrehozása igazi kihívás volt számunkra, amelyhez mindenekelőtt informatikai szaktudásra volt szükség. Olyan koncepció jött létre, amely a technológiát művészetté alakítja. Meggyőződésünk, hogy a…..
A Diginote kutatási projekt a jegyzetelés megújításának céljával indult, eredményként egy speciális táblagépet fejlesztettünk ki, amely kiváltja a hagyományos, tollal papírra írott jegyzetelést. Eredeti célunk olyan kézi célszámítógép kifejlesztése volt, amely…..
Egyértelművé vált, hogy nagyjából azokon a segítőkész embereken múlik egy krízishelyzet megoldása, akik gyors és hatékony döntésekkel képesek másoknak önzetlenül segíteni. A két napos hóválság is megmutatta, hogy csak rajtunk múlik, hogy sikerül-e a bajba kerülteken…..
A március 22-én induló új egyetemi startup versenysorozat lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők találkozzanak veterán startupperekkel, mentorokkal, együtt dolgozzanak ötleteiken, belekóstoljanak a startup világ mindennapjaiba. A Corvinus Egyetemmel partnerségben indul az az…..
Ma úgy éreztem, hogy mégis van értelme csinálni valamit. Az a helyzet, hogy a március 15-e okozta bennem azt az érzést, hogy mégis csak van értelme Ember a Vízben-nek lenni. Megértettem, hogy ki segíthet a bajban, sokat tanultam azoktól, akik időben ráeszméltek, hogy van értelme…..
A Leonar3Do és a Mobil Weekend közös rendezvényén 1 millió összdíjazás mellett mérhetik össze tudásukat a 3D fejlesztés legjobbjai. A három napos rendezvény a csapatok új oktató programokat fejleszthetnek a Vimensio segítségével. Egy egész hétvégét tölthetnek együtt a 3D…..
Válság idején egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módszerekkel csökkentik költségeiket a vállalatok, intézmények és szervezetek. A szervezetfejlesztők szerint még számos kihasználatlan lehetőséget kínál a közösségek hatékonyabb működésében a munkahelyi kultúra…..
Válság idején egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módszerekkel csökkentik költségeiket a vállalatok, intézmények és szervezetek. A szervezetfejlesztők szerint még számos kihasználatlan lehetőséget kínál a közösségek hatékonyabb működésében a munkahelyi kultúra…..
Találtam egy nagyszerű kezdeményezést, az a neve, hogy te rajzolsz én varrok. Már a mottójuk is kiváló."az ember hajlamos legyinteni , mondván, ááá, csak egy gyerek rajz.Igen ám, de ezekben a rajzokban benne van minden ami volt-van-lesz a Világmindenségben, ez maga a Teremtés... s…..
Sokat gondolkodtam, hogy a nagy magyar kesergős bejegyzésemet írjam-e meg a az olimpiai bajnokok kontra magyar média balfogásai címmel, de miután kidühöngtem magam az ironizáló, pesszimista és semmitől meg nem hatódó kollégákon inkább a valóban fontos dolgokra hívta fel a…..
Shy (just shy!) 2012.08.19 08:46:44
@Vakmacska: Egy kicsit ad-hoc az Igazgyöngy akcióterve. Lehetne ezt szervezettebben.
Bornai Tibor Hazamegy a barátom 2012.08.10 14:28:34
Egyike volt azoknak a nyugaton született fiataloknak, akik a kilencvenes évek elején idejöttek, és itt ragadtak. Két év sem telt bele, és már gyönyörűen tudott magyarul. Még azt is tudta, hogy "köménymagos kelkáposzta főzelék". Jó barátok lettünk, sok szép kalandot éltünk…..
Shy (just shy!) 2012.08.12 12:12:44
Sandra Bullock helyett a hadviselés legújabb frontjáról, a kibertérben zajló küzdelemről beszélgettünk és szokásunktól eltérően, hazai témákat is érintettünk. Tovább... Beszélgetőpartnerek:CN, Marton Péter, Keleti Arthur, Huszár Viktor, Szöllősi Gábor, Benicsák…..
Shy (just shy!) 2012.08.02 20:47:09
Vendégposztunkat egy nagyszerű siker ihlette, a Zöld Kakas Líceum diákjai sikert arattak több területen is. Következzék első kézből a beszámoló... Soponyai Dóra tollából  Mozaikok Reggel. Megérkezem, kávét teszek fel, befutó kollégámmal egyeztetek.  Elmeséljük, miért…..
IDDQD Húszéves a PC Guru 2012.06.07 11:15:00
1992 júniusában elindult, és azóta kisebb kilengésekkel ugyan, de tartja magát a nyomtatott gamersajtó egyik oszlopa, a PC Guru. Tavaly nagyjából ilyenkor épp arról volt szó, hogy bedől az újság, még mi is vertünk néhány szeget a lap koporsójába, de soha ne tévedjünk kisebbet…..
Ember a vízben Angyali dolgok 2012.06.04 11:41:00
Nem szeretek tartozni és vannak dolgok, amivel tartozunk magunknak. Tavaly óta többször éreztem, hogy nem teljesen igazságos velem a sors. Megvillantja a reményt, aztán mintha délibáb lett volna semmivé foszlik az egész.Mostanra azonban összeállt a kép. Kész a design. Az Indulj.be…..
Az 1996-os nyár ébresztette rá az Internetto-szerkesztőséget, hogy lehet itt még komoly keresnivaló, és az internetes újságkészítés nagyobb előrelépés a CD-ROM-hoz képest, mint a CD volt annak idején a hagyományos sajtóhoz képest. Anyagi erőforrások hiányában persze nagyon…..
Shy (just shy!) 2012.05.15 08:51:42
Valami megváltozott Amerikában. Az emberek elhitték, hogy vége a válságnak és innovációra költik a zsebpénzüket. Tavaly nagy hír volt, hogy majdnem 1 millió dollárt sikerült összegyűjteni a TikTok+LunaTik Multi-Touch Watch Kits projektjének. Hihetetlennek tűnt, hogy egy…..
A Mobil Weekend három napos miskolci rendezvényén 8 csapat bizonyította be ismét, hogy nagyszerű mobil alkalmazások születhetnek már egy hosszú hétvége alatt is. A győzelmet egy intelligens turisztikai szolgáltatást kínáló, virtuális képeslapküldő alkalmazás a FotoFind…..
Somogyi Réka meets technology! Cool! Tegnap ott voltunk a Bizsók Manufaktúra bemutatkozó eseményén a Nyitott Műhelyben. Az a helyzet, hogy megint megszületett valami, ami világújdonság és remélhetőleg hamarosan nagyon trendi lesz.Otthonunk kialakításánál a tárgyak…..
 Igen aktuális infografikát találtam a Pinteresten. Ideje lenne megtanulni a hazai startup világnak, hogy ki mit is csinál pontosan, mert egyre inkább úgy látom, hogy ez a fajta mentorálás mindenkinek kimaradt. A cápák nem elég éhesek, a kishalak nem elég csábítók, s így…..
A Startup Underground (SUU12) konferencián a Pázmány Péter Egyetemen kifejlesztett, a robotikát megújító, speciális nyomásérzékelő mellett a Karma Platform és a Smart Socket alkotóit díjazta a zsűri. A közönség díjat a Magyar Czidert megálmodói szerezték meg. Az immár…..
A Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és fejlesztőket célozza áprilisi versenyével. A tavaszi Mobil Weekend három napos mobil fejlesztői versenyét az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem támogatja. 2012. április 20-22-én Miskolc ad helyet a…..
2012. március 8-án, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Startup Underground konferencia Budapesten. Az idei konferencia a hazai startup-os világ legnagyobb kihívását, a nemzetközi siker lehetőségeit kutatja: „Startup világsikerek” címmel. A hazai startup világ…..
Tata barátom ajánlotta a címet, de tulajdonképpen teljesen jó gondolat egy olyan blogot írni, amelyben pozitív gondolatokkal foglalkozom. Valószínűleg azért ez mostanában nem annyira könnyű dolog, de mégis azt kell mondanom, hogy gazdag vagyok és szerencsés. A szerencsés…..