Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vizipook

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kémkedéssel gyanúsítják az egyebek mellett a kémelhárításért is felelős Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját. A katonai bíróság végül nem helyezte előzetes letartóztatásba a nyugállományú titkosszolga tábornokot, de elrendelte a háziőrizetét. Egyelőre nincs…..
Volt ez a legutóbbi írásom Andrásról, a hajléktalanról, amiben egy kicsit kiborultam: összesen körülbelül 65 ezren olvastátok a róla szóló öt írást, több ezer Facebook like-ot gyűjtöttek be ezek a posztok azért, hogy minél szélesebb kört érjen el a történet, de semmi.…..
Pénteken volt épp egy hete, hogy lemondott Hosni Mubarak elnök, sokak szerint ekkor győzött az egyiptomi forradalom. Ezt ünnepelte a sokszázezres, talán néhánymilliós tömeg aznap este Kairó utcáin, leginkább a Tahrir téren. Nem kérdés, hogy történelmi pillanatok ezek, nagyon…..
A mondat egy hajléktalan ember könyörgése a Ligetben. Mióta 2009-ben bezárt a Verseny utcai piac, és ezzel sok ember megélhetése szűnt meg, nincs Budapesten egy igazi bolha. Működik még az Ecseri, de sajnos rossz és messze van. Itt kereskedők árulják a még megmaradt, antiknak vélt…..
Akkor még egyszer, lassan, érthetően... Khm. Szóval. Alább dr. Rianne Teule, a Nemzetközi Greenpeace klíma- és energiapolitikáért felelős kampányosának az atomenergia hátrányairól szóló írását találja a tisztelt olvasó magyarra fordítva. A leggyakoribb kérdés, amelyet egy…..
vizipook 2011.01.21 17:50:05
Ez a poszt megérdemelne egy bővebb kifejtést.

"Ez ellen a tudománynak jelenleg nincs megfelelő eszköz a kezében": biztos, hogy a tudománynak nincs a kezében megfelelő módszer, vagy csak az aktuális gazdasági és társadalmi rendszer nem teszi lehetővé a biztonságos bányászatot a harmadik világbali országokban?

Azt állítod, hogy "nem, az atomenergia egyáltalán nem járul hozzá a klímaváltozással járó problémák megoldásához", majd egy másik mondat magában foglalja azt az állítást, hogy ha drágán is, de megfelelő mennyiségű atomreaktorral megfékezhető lenne a klímaváltozás: "a klímaváltozás jelentős megfékezése érdekében szükséges számú reaktorok felépítéséhez elképzelhetetlen mennyiségű pénzre lenne szükség". Ez allantmondásos.

Ha az atomenergiával szemben számos környezetvédelmi aggály merül fel, akkor is, a klímaváltozás szempontjából kedvező a használata. Mivel ez utóbbit a légkörbe kerülő üvegházgázok idézik elő, és az atomenergia nem jár ilyen gázok emissziójával, szemben a fosszilis tüzelőanyagokkal.

Jó lenne valamilyen logikus és minden részletre kiterjedő indoklást, illetve adatokat látni annak az alátámasztására, hogy az atomenergia drágább, mint a fosszilis vagy megújuló forrásokból származó energia. A legtöbb fellelhető diagram éppen azt mutatja, hogy az atomenergiával termelt áram, pl. ez itt:
www.world-nuclear.org/uploadedImages/org/info/US_Electricity_Production_Costs.png

Jó érv lenne az atomenergia ellen, hogy az uránium készletek is rövid úton ki fognak merülni, tehát hosszabb távon tényleg érdemes a felhasználás csökkentése és a megújuló források használata irányába fejlődni.

Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a kisebb hibák, üzemzavarok, amikor "túlságosan magas sugárzást" tapasztaltak, nem jelentenek komoly környezeti és egészségügyi veszélyt, csupán a szigorú (de szükséges) előírások miatt értékelik ezeket határértéken felüli sugárzásként, illetve üzemzavarként.
  „Érdekli Önt a valóság? Tudni akarja, kik a barátai és kik az ellenségei? Olvassa a Magyar Demokratát! Itt minden kiderül!” – ezzel a hibátlan szlogennel hirdeti a szerdai Magyar Hírlap Bencsik András hetilapját. Nehéz szóhoz jutni egy ennyire…..
Mandiner blog A káromkodás joga 2011.01.03 07:01:00
„S dúlt hiteknek kicsoda állít káromkodásból katedrálist?” Nagy László: Ki viszi át a szerelmet?   A morgás joga után a káromkodás jogával is meg kell ismerkednünk, úgy tűnik. A csúnya beszéd a szólás- és művészi szabadság sajátos eseteként vetődik…..
A VH-1 Rock of Love Bus című kiváló trashreality-műsorának egyik szereplője, Brittanya O'Campo, aki majdnem Bret Michaels (kamu)csaja lett a műsorban, hat hónapig rács mögött lesz, mert fejbevágott valami másik nőt egy középkori kelyhet formázó, súlyos üvegpohárral. Az áldozat…..
vizipook 2011.01.01 15:45:08
Hasonló eset, mint itt: thesocietypages.org/socimages/2010/10/14/tila-tequilas-patriarchal-bargain/

De hogy miért publikálja ezt a cc blog, bulvárcikk stílusban, anélkül, hogy bármilyen értelmes következtetést levonna...? Mert hát ez így nem tartozik a blog profiljába. De lehetne belőle olyan posztot írni, ami 1000x érdekesebb és relevánsabb.
Serbia Insajd Hogyan kukázzunk? 2010.12.30 12:41:00
A Fenntartható Fejlődés Központ (CORE) felvilágosító jellegű műhelymunkát szervezett az újvidéki Banglades városnegyed lakói számára. A résztvevők megtudhatták, hogyan lehet csökkenteni a kukázás kockázatait.Az ebben a városnegyedben élő romák leginkább…..
vizipook 2010.12.31 00:59:08
@korxi: plazmatévés mélyszegénység? hol élsz te? mindent beveszel amit az interneten pletykálnak? nézd meg saját szemeddel, és akkor tudni fogod, miről van szó!
  Már a karácsonyt követő első nyitvatartási napon, hétfőn is tele voltak az üzletek parkolói, mintha az emberek rosszul lennének attól, hogy két és fél napig nem vásárolhattak. Miután már a távoli rokonok ajándékait is begyűjtötte mindenki, és a kereskedők is…..
Mikor már a karácsonyi reklámok is azzal kezdődnek, hogy ugye Ön is idegbeteg a karácsonyi stressztől, kezdhetünk gyanakodni. Nem úgy volt, hogy ez az ünnep valami olyasmiről szól, hogy a téli sötét közepén együtt bulizunk és elképzeljük a reményt? Közös…..
Talán az ország legszemtelenebb, legbeszólósabb üzletvezetőjét jelentett föl Edit a Sparnál. Emberünk olyat mondott, ami még a Homár levelesládájában sem mindennapos. Kellemes teázgatás alant: Szeretnék önökkel megosztani egy kis szösszenetet arról, hogy a balatonlellei…..
1993. december 12-én, 17 éve hunyt el Antall József, a rendszerváltás utáni első kormány miniszterelnöke. Sírja felett egyre több egykori politikai ellenfél vagy épp ellenség fedezi fel magában a barátot, a megértő szövetségest és a kései politikai leszármazottat, miközben a…..
Assange a kiszivárogtatásokkal egy jobb, transzparensebb és igazságosabb világot szeretne: egy világot titkok nélkül. A baj csak az, hogy ez egy rendkívül ostoba utópia. A világsajtó még mindig az amerikai diplomáciától származó dokumentumokon csámcsog, melyeket Julian…..
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
vizipook 2010.11.19 16:27:58
Nincs időm végigolvasni a sok acsarkodó kommentet, de két megjegyzést hozzáfűznék, azok kedvéért, akik még ilyen körülmények között is az érveket preferálják.

1.) Sokan állítják, de senki nem támaszotta alá hivatkozással, hogy az úttesten veszélyesebb kerékpározni. Én most alátámasztom az ellenkezőjét, tessék ebben a kis könyvben a 83. oldalon látható ábrát megnézni:
mek.oszk.hu/01200/01210/01210.pdf
Ha valaki tud ezzel ellenkező, tudományos igényű hivatkozást, küldje be, kíváncsi vagyok rá! (Erre a kommentre válaszolva, mert nem fogom a következő 500 kommentet átböngészni.)

2.) Szeretnék rávilágítani a jelenlegi szabályozás ellentmondásaira. Próbáljuk elképzelni, hogy Bp. tetszőleges, kerékpárúttal ellátott főútján biciklizünk, életünkben először. Bizony mondom, ha nem tudja valaki fejből, hogy ott kerékpárút van, észre sem veszi. Ahhoz, hogy észrevegye, kellene a KRESZ 17. paragrafusának g.) pontjában a 117. ábrán szereplő tábla. Amíg ilyen tábala nincs, szerintem nem igazságos számonkérni a kerékpárút használatát.
A kerékpárosok jó része elunta a lassú és konfliktusos kecmergést a járdán, ahol a gyalogosokkal egy szűk folyosón kell osztozni, inkább az autósokkal közösködnek. Tavaszig biztos nem lesz jobb a helyzet. Az autóforgalom megindulhatott a Margit hídon, a járdán azonban minden…..
  Miként a Városban blog is megírta, új látványtervek kerültek fel a Budapest Szíve programról (a korábbiakat itt tekinthetitek meg). Ott a Kiskörút látványterveiből szemezgettek, itt most a szintén frissen kikerült Március 15-e teret nézegethetjük.     Ami…..
Múlt héten írtam arról, hogy a Kiskörút széttúrásának konkrét oka van: nemcsak azért bontották fel az aszfaltot, mert volt néhány felesleges munkagép-kapacitás, vagy mert feladatot kellett adni a válság idején tétlenségre ítélt építőipari dolgozóknak, nem: egy…..
Orbán Viktor az október 23-i beszédében párhuzamot vont az 56-os forradalom és a 2010-es országgyűlési választások között. Nem először teszi ezt a miniszterelnök, mániákusan szuggerálja a FASZ (Forradalom a Szavazófülkékben) történelmi jelentőségét. El kell, hogy…..
 Egészen pontosan 1 év 1 hónapos, csak kicsit megcsúsztam a megemlékezéssel. Tavaly szeptember elején vettem, azóta a lángoló szerelemből őszinte szeretet lett, és a megnyugtató érzés, hogy bármikor számíthatok rá és sosem fog elhagyni :)Mivel ez az első notebookom, ilyen…..
Hiába Közép-Európa és nem Mongólia külső, hiába van Google Maps és rengeteg más online térképszolgáltató, Ausztráliából Magyarország és környéke általában csak egy kis színes riport a hírblokk végén. Jó, hát ott van valahol Prága, ahová a merengő tinédzserek…..
Interjú Kürti Gáborral Kürti Gábort, Küküt eddig leginkább onnan ismerhettük, hogy ő az atyja a magyarországi Critical Mass mozgalomnak. Most határozott állásfoglalással kiáll a dunakeszi tőzegláp megmentése mellett. Mint köztudott, az Auchan szeptember végén heveny…..