Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrHeroicBloodshed

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Chewie, hazatértünk." Mi is, srácok, mi is. (Izgalmunkban sikerült kétszer is kiraknunk, de hogy Géza kommentje se vesszen el: Ugye nem várja senki, hogy ide most bármilyen épkézláb mondatot le tudok írni? "We're home." A rohadt mindenit!) ..
Akció helyett sejtetés, hivalkodás helyett árnyékok, sikongatás helyett borzongás: megérkezett a 24. Bond-film első előzetese. Szívjátok magatokba. ..
Tizenhárom év telt el azóta, hogy véget ért a kilenc évadot megért "egész világ kedvence" X-akták, de a sorozat rajongói ismét örülhetnek: a folytatási láz Mulder (David Duchovny) és Scully (Gillian Anderson) kalandjait is elérte. A páros hamarosan, egy hat részes sorozat…..
Az első rész eseményei után, ami olyan volt, mint egy jobb Döglött akták epizód, folytatódnak a Q ügyosztály kalandjai, de olybá tűnik, a rendező nem tanult a saját hibáiból, hanem inkább azok számát gyarapította. Jöjjenek azok a bizonyos Fácángyilkosok! Carl (Nikolaj Lie…..
Erik Van Looy rendezőnek voltak már korábban próbálkozásai, de akár elsőfilmes direktorként is lehetne rá hivatkozni, ugyanis a 2014-es Kéjlak az ő első komolyabb durranása. Én hiszek abban, hogy az ismeretlenebb, tapasztalatlanabb filmalkotók képesek borsot törni nagyobb nevű…..
aeon flux trailer: child 44 (2015) 2015.01.27 21:21:00
Tom Rob Smith regénysorozatának (magyarul: 44. gyermek) első részében Sztálin Szovjetuniójában járunk. A diktátor tényleg élet és halál ura az országban, a végrehajtó hatalmat a titkosrendőrség testesíti meg. Ennek a könyörtelen testületnek a tagja Gyemidov (Tom Hardy), akit…..
Ugyan Hollywoodban 10-20 évenként késztetést éreznek arra, hogy újrameséljék az Exodust, de el nem tudom képzelni, ki fog majd bele újra - akár 50 év múlva is - Ridley Scott karrierjének legnagyobb szabású filmje után, melynek megérkezett az utolsó, epikus, nem... !EPIKUS!…..
aeon flux visszatér a twin peaks 2014.10.06 18:15:00
Igen, igen, igen. David Lynch sokat emlegette már, hogy mozifilmre aligha kap pénzt, így a tévé felé kacsintgat. Sőt, arról is pletykáltak már, hogy valamilyen úton-módon visszatérhet minden idők egyik legkultikusabb, mindössze két évadot megért sorozata. Nos, a jelek szerint…..
Ha valami okból elkerülte volna a figyelmedet a tavalyi év és a brit Channel 4 lélegzetelállítóan friss, hideglelős sorozata, itt a remek alkalom, hogy pótold (csak hat rész!), míg a csatorna napra pontosan bejelenti a premierdátumot. A sztori szelleméhez híven egyelőre annyit…..
Nos, tegnap megvolt A rajtaütés folytatásának világpremierje a Sundance Filmfesztiválon, és az első tweetek épp most rohanják meg az Internetet. Például itt van ez: "Ha A rajtaütés volt A 13. rendőrőrs ostroma, akkor ez A keresztapa: szerteágazó gengsztereposz brutális harcokkal."…..
MrHeroicBloodshed 2014.01.22 15:40:45
@doggfather: ezt tudom, úgy értettem, hogy ne akkor kapjon mozis bemutatót, amikor már mindenki kipörgette ezerszer. :)
A Simpson család éves halloweeni Treehouse of Horrorának főcímét Guillermo Del Toro rendezte. (Valójában persze jófej mexikói haverunk ezt a Helovín Horror Cselendzs motiváló videójának készítette, de pszt!) Az eredmény egy háromperces, őrülten vicces, komikusan véres,…..
MrHeroicBloodshed 2013.10.04 10:34:35
Geekblog Csak Isten bocsáthat meg 2013.07.23 06:00:00
A szélsőségesen megosztó, a cannes-i vetítésen álló ovációt és fütyülőkórust szimultán bezsákolt Csak Isten bocsáthat meg kapcsán mindenfelé Nicolas Winding Refn előző munkáit, a Valhalla Risingot és a Drive-ot, meg David Lynch-et emlegetik. Nem is értem, hogy járhatnak…..
„Mindig úgy éreztem, hogy a vígjáték nem igazán Bill erőssége.” – mondta Bud Yorkin, a Razzia Minsky bárjában producere William „Hurrikán Billy” Friedkinről (A francia kapcsolat, Az ördögűző), és e kijelentés tulajdonképpen kétségbevonhatatlanul igaz. Friedkin…..
- SPOILERMENTES, de csak azoknak, akik a teasert leszámítva egyetlen trailert sem láttak - Ellopnak egy vinyót, melynek tartalma kompromittálja az MI6 valamennyi titkosügynökét, ráadásul az adathordozó visszaszerzésére irányuló akcióban Bond (Daniel Craig) otthagyja a fogát,…..
Geekblog Skyfall 2012.10.25 13:55:39
A Skyfall nem csak a valaha készült egyik legjobb Bond, de ráadásul az Oroszországból szeretettel óta, azaz csaknem fél évszázada az első, amire inkább illik a „kémthriller”, mint a szokásos „megalomán akció” kifejezés. Sam Mendes piszkosul elegáns, stílusos, szikár…..
Az akciófilmek műfajában időről időre felbukkannak olyan váratlanul élre törő, szilaj fekete lovak, melyek üde frissességet és lendületet pumpálnak a gyorsan elhasználódó formulákba. A Távol-Kelet mindig is kiemelten fontos szerepet játszott a zsáner felpörgetésében: Japán,…..
MrHeroicBloodshed 2012.08.16 10:08:56
MrHeroicBloodshed 2012.08.16 20:32:23
Geekblog Red Dawn trailer 2012.08.10 20:45:39
Patrick Swayze helyett Chris Hemsworth, ruszkik helyett észak-koreaiak, és... izé. Több robbanás lesz benne. (Lehet, hogy nem véletlenül jegelik a filmet már két éve?) ..
Geekblog The Raid: Redemption 2012.06.03 19:20:00
A The Raid a vihar előtti csend pillanatainak ábrázolásáért igazán jó. Mint egy szamurájfilmben, ahogy a harcosok kivont karddal, némán, mozdulatlanul állnak egymással szemben egy szélfútta réten. Vagy mint egy westernben, ahogy a párbajhősök izzadva néznek farkasszemet egy poros…..
MrHeroicBloodshed 2012.06.05 13:22:28
@Rusznyák Csaba: az tuti (félig-meddig vitaindítónak is szántam); de megszámlálhatatlan harcművészeti film megtekintése után is azt kell mondjam, hogy a Raid ott van a dobogón - legalábbis nálam.
Az utóbbi időben aludtak a Batman marketingesei, de következő három hónapban biztos rákapcsolnak. Itt van pl. az új trailer, ami végre tényleg földhöz vág. ..
Geekblog Transformers 3. 2011.06.28 14:15:00
Annak idején, amikor el kellett végeznem a Bevezetés a Kommunikációelméletbe című kurzust az egyetemen, akkor tanultunk a Használat és kielégülés-modellről. Anélkül, hogy untatni akarnám a Kedves Olvasókat, csak annyit jegyeznék meg, hogy az elmélet atyjai, Jay Blumer és Elihu…..
MrHeroicBloodshed 2011.06.29 02:56:57
naa túl a premieren, szóval:

1. ez a legjobb rész a Trilógiából (trilógia?? atyaég!! régen a Star Wars-ot illettük így, vagy az Indiana Jones-t - vagy esetemben a Die Hard-ot; tudom, most már egyik se "szentháromság").
2. az első pont továbbra se jelenti azt, hogy ez egy kiemelkedő film. viszont ...
3. ezúttal írtak (néhány oldalnyi) forgatókönyvet, aminek köszönhetően került némi izgalom a filmbe, sőt néhány egészen váratlan csavarra is futotta ... ez mindenképp üdítő fejlemény.
4. akárcsak az, hogy John Turturro-t ezúttal megkímélik a komolyabb megaláztatásoktól; akárcsak a másik Coenéktől szalasztott kedvencünket, Frances McDormand-et. Ellenben John Malkovich mondjon le!!
5. bár nem az általam (el)várt mértékben, de csökkentettek a pattanásos, szexről fantáziáló kamaszoknak szánt viccek mennyiségén.
6. Hollywoodba üzenném: Ken Jeong NEM vicces! Se a Másnaposokban, se itt! És nem is lesz vicces soha!!
7. a látvány, az a látvány!! Rosie Huntington-Whiteley is, de most nem konkrétan őrá gondoltam.
Egyáltalán nem kedvelem a 3D-t és én lennék a legboldogabb, ha végre elmúlna ez a nagy őrület, ami a legtöbb film esetében, köszönhetően az utólagosan térhatásúra konvertált filmeknek köszönhetően tényleg csak parasztvakítás (ezúton küldeném el a Titánok Harca készítőit a halál f@szára!!), de, de ... van az a helyzet, amikor csak hátra kell dőlni és annyit mondani: vááó. Na ez egy ilyen helyzet: amit itt látványban kapunk, arra szavak nincsenek (az Avatar? az mi?!). Én legalábbis leraktam a hajamat; az utolsó egy órában pedig már percenként. Nincs mese, ezt látni kell. Hiába a sok logikátlanság, az a zavaró tény, hogy a ha megpróbáljuk összeilleszteni a cselekményt a korábbi részekkel, akkor kapunk néhány feloldhatatlan ellentmondást (és itt most nem arra gondoltam, hogy a szereplők rosszul öregszenek, hanem ... de most spoiler-veszély nem akarok mélyebben belemenni a dologba), ezt akkor is LÁTNI KELL!! Ne sajnáljátok a mozijegy árát, tényleg, Megéri. Szerintem.
Geekblog Fekete eső 2011.04.23 08:37:00
„Megérkezni Tokióba, s onnantól már mint film vagy valami különösen kegyetlen videojáték.” – Vágvölgyi így indul várost nézni a „Tokyo Underground”-ban, és valószínűleg Ridley Scott is ezt látta, amikor a Fekete eső stábja megérkezett Oszakába.…..