Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ultravox

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Szomszéd! Maga is trágyázza az epret?! Nem, én cukrozom, de lehet hogy hülye vagyok." Szóval vannak rossz és jó szomszédos viccek, de azért ez a debreceni Telekomos nem sikerült túl jól. Mert mi van akkor, ha a szomszédnak tartozása van, erre feketelistára kerül egy egész…..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Nem az első Booking.com-os panasz ez oldalunkon, sőt, legutóbb az is kiderült, hogy a online szálláskeresőt "egy holland gazdasági társaság üzemelteti és az oldal igénybevétele során felmerült panaszokkal kapcsolatban is a holland jog az irányadó. A vállalkozás a szálláshelyek közvetítését látja el,…..
ultravox 2018.07.05 15:14:22
@gergo: Én bármilyen negatív dolgot kiírhattam a szállásokról a Booking-on. Egyszer kellett éjjel új szállást keresnem, mert a lefoglaltat dupla áron akarta adni a család. Udvariasan kértem wifi-t és az ő netükkel foglaltam egy másikat a bookingon negyedáron. Csak néztek és hitetlenkedtek. (új szállás volt a bookingon és ennek megfelelően bénák voltak)
Utánna a booking hivogatott állandóan hogy milyen és mennyi károm volt, mert szeretnék kifizetni. Nem kértem semmit, csak azt hogy tegyék helyre a szállásadókat, beszélgessenek velük. Ez meg is volt!
Péter úgy érezte, tutira megy, amikor a lakhelye vagy a munkahelye helyett a Magyar Posta egyik átvételi helyét, a Vágány utcai MOL kutat jelölte meg átvételi helyként. "Nem posta, ismert a cím, a postás nem téved el, nem dob értesítőt, nem kell sorban állni, idegeskedni a csekket…..
Sokszor beszélünk a videojáték-ipar üzleti oldaláról, de fennállásunk három éve alatt egyetlen dedikált adást sem szenteltünk ennek. Na majd most, ugyanis egyik előző évados vendégünk, Vigh Attila bejelentkezett, hogy szívesen beszélne erről, mi pedig örömmel az arcába toltuk a mikrofont...
Hopp, a héten még nem volt Vakondok 4-werkfilm, itt az ideje, hogy legyen (tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát dolgozza fel, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Egy ilyen dokuból ugye kihagyhatatlan a Newcomer, ami az egyik legjobb (ha nem a…..
Mik voltak a legelső magyar fejlesztésű videojátékok? Hogyan lopták el a magyaroktól a Last Ninját? Ellopták-e egyáltalán? És miért lehetett a legsikeresebb magyar játék egy delfines marhaság? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ podcastünk legújabb…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
IDDQD Elment Gyu 2015.01.02 13:14:15
Borzasztóan indul az év: máris egy halálhírről kell beszámolnom, ráadásul olyan emberéről, akit ismertem. Ma hajnalban betegségben váratlanul meghalt Dragon György, akit csak Gyu néven ismert a magyar gémertársadalom. 48 éves volt. Gyuri régi motoros volt a játékszakmában,…..
Hét elején már volt egy játékos Heti retro, most egy kevésbé hagyományos jön, egy külföldi képriport. Az Ericsson és Index anyám jóvoltából jó szerencsém Tokióba vetett, ahol természetesen meglátogattam a híres geeknegyedet, Akihabarát. A negyedben halomra állnak a műszaki…..
(Mint feltűnhetett, megint zéró szabadidőm, így jött ki a munka, sorry, jövő héten megint aktívabb leszek. Szerencsére ilyen nehéz időszakokban mindig előbukkan egy-egy hű kobzos, aki beáll taposni a posztmalomba. Most egy régi ismerősünk, a jelek szerint csáprajongó Euthimia…..
azaz ILC Sztory final chapter... EE 20 D0 90 FB nem tudsz valami jó kezdést? Valahogy a vége mindig könnyebb. Nehezebb elkezdeni a dolgokat, mint befejezni, pedig most egy befejezést kell elkezdeni. Na jó, nem ragozom tovább. :) A 80-as évek úttörőit a 90-es évek közepére már a…..
IDDQD Heti retro: Commodore 64 2012.09.07 08:42:09
Tudom, a Jetpac következne a rovatban, de hadd előzzön be egy hardvertéma, aminek nemrég volt aktualitása. Augusztusi pihenőnk alatt ugyanis szép csendben harmincéves lett a Commodore 64 (1982 augusztusában jelent meg), és bármilyen hihetetlen, erről a gépről nem volt még nagyobb…..
IDDQD Magyar C64-játék készül 2012.05.30 08:03:00
Igen, C64-játék 2012-ben, lelkes őrültek 30 évvel a megjelenése után is életben tartják a platformot. És Magyarországon is vannak ilyen lelkes őrültek: a Singular Crew democsapat készíti a 4 emelet című kaland/szerepjátékot, amiben ígéreteik szerint rengeteg szereplő,…..
ultravox 2012.05.30 17:21:57
@dabadab: Dehogynem marad semmi a régi szép időkből, van Backup-om :-DDD
Azért vigyorgok ennyire mert ez kb.18 éves Backup és azt hittem már nincs, de elég lehetetlen formában volt 5.25-ös amiga lemezeken. Úgyhogy megvannak a régi amiga ASM forrásaim.

Témához:
Te írod BASIC-ben, van honnan az info?
ultravox 2012.05.31 09:59:15
@wombat wombatovics wombatow: Sejtettem, hogy emlékeznek még néhányan az M12-re ott voltam coder Avantage-al. Egy kisebb részét csináltam az M12 cuccoknak :) Most találtam meg a forrásaimat és próbálom lefordítva életre kelteni, mert az tök jó. :)
Aki hülyének néz minket az nem gondol bele, hogy ez egy hobbiszerűség, miért ne. Szuper érzés előszedni a régi cuccokat és foglalkozni újra vele. Akár C64-re játékot írni. Volt nekem is C64re Amigára is játékom amit írtam nem lett kiadva, nem terjedt el. Na azt most ki lehetne tenni terjeszteni, hogy tessék :)

Rack Junusztyon nyomta tényleg, de szines képeket csinált. Emlékszem volt valami olyan, hogy meeting volt, hozta a grafikáját és mondta, hogy most fogja először szinesben látni... és állat volt miket rajzolt :) Most nemtom mi van vele.
ultravox 2012.05.31 10:10:17
@Öregvas: Igen jó lenne ilyesmi. Én olyasmin gondolkodom, hogy tartani kellene a kapcsolatot olyanokkal akik néha-néha szakítanak időt erre a hobbijukra. Pl. van egy haverom (Sose találkoztunk még:-D Zentán, ő is "ilyen" :)
Rengeteg komment és észrevétel érkezett a Jack Tramiel-nekrológhoz, köszönjük mindenkinek (még sosem volt ezerlájkos posztunk). Sokan leírták, hogy a Commodore gépek révén lett belőlük programozó, Biga fedőnevű kommentelőnket ezek a hozzászólások egy cikk megírására…..
ultravox 2012.04.13 15:26:25
@esmivanhabrucespringsteenkeszitettefel: Hát te meg ki vagy?:) M12
IDDQD Köszönjük, Jack! 2012.04.10 16:38:00
Köszönjük neked, sokan, az első számítógépünket. A 16-ot, a 64-et, a 128-at, az 512-t. A 320*200-at, a 16 színt, a három hangcsatornát, és mindent, amit ezekből ki lehetett hozni. Köszönjük első, BASIC-ben írt saját programjainkat. A ?SYNTAX ERROR-t, a ?LOAD ERROR-t, a POKE-ot, a…..
ultravox 2012.04.10 20:59:21
@pedigrépa: ez szó szerint így igaz.
ugyanezek az élmények, na meg amit esetleg nagyon különlegesnek gondoltam (lehet az is volt):
zene és kép közben töltött be magnóról és ezt mind meg is irtam én is mentéssel töltéssel, na akkor nagyon örültem :)
sorolhatjuk még...
"Kalandjátékok: a stílus, ami mára csak az emlékekben, az álmokban és Németországban létezik" - Tim Schafer márpedig tudja, miről beszél, hiszen tettestársaival ő követte el a kilencvenes évek elején minden idők legjobb kalandjátékait. Nevéhez fűződik a LucasArts…..
Biztos mindenki fel tudna sorolni idegesítő lámpákat, amik rövid ideig adnak zöldet és sosem sikerül azonnal átjutni rajtuk. Vannak köztük olyanok, amiknél egész egyszerűen nem látni a program értelmét, feleslegesen ad hosszan pirosat, miközben semmilyen keresztező forgalom…..
Amikor tegnap olvastam, hogy megszűnik a 4 napos matrica, már meg sem lepődtem igazán, újabb lehúzás a burzsuj autósokról, róluk még mindig van mit. Nem is értem, mit tökölnek ezen ennyit az okosok a kupolás házban, miért nem csak éveset lehet kapni? És legyen kötelező is…..
IDDQD Heti retro: Aztec Challenge 2011.09.16 13:45:00
Kevés olyan aljas játék született C64-re, mint a legutóbbi szavazás nyertese, az Aztec Challenge. Ez a program nem is játék, hanem válogatott kínzások sorozata. Ha a játékos bírja a gyűrődést a dárdák között, egyszer csak zuhanó kövek közé kerül. Ha azt is túléli,…..
A tudomány és a technika vívmányainak köszönhetően napjainkban már nem telefonkönyvből hívogatják "kihagyhatatlan reklámlehetőséggel" szerencsétlen kisvállalkozókat, hanem megspammolják őket egy előre kitöltött szerződéssel, amit csak alá kell írni, hogy…..
A címben szereplő kérdés merült fel Nikolaj fejében, amikor egy agresszív mercis mindenáron összetűzésbe akart vele keveredni. A levél írója viszont azt tette, ami szerintem is a leghelyesebb ilyen esetben: nem vette fel a kesztyűt, nem akart revansot venni, inkább a biztonságra…..
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
Én a nindzsa szót különösen szeretem, mert a Práter utcai általánosban a cigány csajok így hívták a pinát. (Azóta megtudtam, hogy mindzsa az igazából, de az osztálytársnőim úgy gondolkodtak, hogy jobb, ha a szónak van értelme is, ezért konzekvensen nindzsáztak.) Talán…..
ultravox 2009.03.30 16:39:26
autózz! Nyerj autóskártyát! 2008.09.17 14:00:00
Volt nekünk július elején egy blogtalálkozónk, ahová vittünk magunkkal mindenféle nyereményt és azt hittük, hogy szét is osztogattuk mindet. Aztán hazaérve konstatáltuk, hogy bizony a Hammer által önként és nagylelkűen felajánlott három csomag autóskártya ott maradt a táska…..
ultravox 2008.09.17 16:08:42