Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZNy

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Társasozni jó! Üdvözlet 2009.01.21 11:30:00
Üdvözlünk benneteket a blogon!Az oldalt három társasbarát hozta létre, hogy új, izgalmas és érdekes társasjátékokkal ismertessünk meg mindenkit. A jövőben neander retro játékokról fog írni, jancsoo kevésbé ismert, új társasokról osztja meg velünk véleményét, jómagam…..
Nem, nem világvége-film, csupán nyári hétvége a 2X3 (bár itt 4+3) sávos úton. A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse vagy…..
 A kamu Amazon.com, vagyis az Amazero online ösztönzi arra az embereket, hogy vásárolják meg az elsőszámú fenntartható terméket, a Semmit.   A nem létező termékleírásból: Ha Ön túl sokat vásárol és annyira, annyira, annyira mélyen érzi, hogy vásárolnia,…..
Az "önelsüllyesztő" hajó, a FLIP (Floating Instrument Platform) építését 1962-ben kezdték meg. Valójában egy kutatási célból épített vontatmány, önmagában képtelen a helyváltoztatásra. Azonban, miután egy vontató a kijelölt helyszínre cibálta, különös dologra…..
  Klassz dolog lenne, azt mondani, hogy a Tihanyi-félsziget levendulását még az apátság szerzetesei telepítették ezer éve - csak hát nem lenne igaz. Az viszont igaz, hogy az 1924-ben alapított száz hektáros ültetvény a világ egyik legjelentősebbje volt, az itt termelt levendula jobb minőségű volt a…..
ZNy 2010.08.16 09:21:35
@mig8: Gondolom lenne egy-két tihanyihoz hasonló látványültetvény - a turizmus miatti kompromisszumokkal, s lennének a gyógynövénytermesztés szigorú feltételeinek megfelelő ültetvények.
A tájképnek biztos jót tennének ezek a táblák (Dél-Franciaország fotóin gyönyörűen mutatnak a lila levendulamezők), s ennyi levendulát észlelvén annyi moly és levéltetű sem repdesne és járkálna erre. :-)
 Fogta magát egy tízgyermekes mozdonyvezető és egész családjával kiköltözött tanyára biogazdálkodni, mert a városban már a rezsire sem futotta. Mások üdülőket alakítanak ki az alföldi városok határában, esetleg turizmusba fognak. Ezzel együtt rohamosan fogy a tanyák…..
ZNy 2010.08.16 10:03:01
@Gallion:
annak aki romantikus érzelemből költözik tanyára, de továbbra is városi marad a gondolkodásmódja, annak ez az életforma rövid idő elteltével tényleg unalmas, vagy ahogy fogalmazol: borzalmas lesz. Annak is az, aki a tanyán ragadt, s a mindennapi léttel küszködik, és nem jut előre.
De ha valaki természeti szemlélettel lakik a tanyán, és el is boldogul ott, az a városinál sokkal harmonikusabb életet élhet ott. A kultúrát a természetben találhatja meg, mint Matula bácsi, de autóval időnként egy-egy más típusú kultúráért valamelyik közeli városba is hamar be lehet jutni. És az információtechnológiai eszközök is rendelkezésre állnak, bár a természetközeli életmódban élő ember ezek használatát közel sem érzi annyira fontosnak, mint mi a városban.

Átalakul a tanyavilág, és sajnos a visszaszorulása is folytatódni fog, de eltűnni azért szerencsére nem fog.

Egyébként ehhez hasonló a dunántúli dombvidékek falvainak átalakulása. A külterületeken, az ún. hegyben már ott is egyre kevesebben élnek.

A jövőre nézve Beaujolais példája jut eszembe: a sok dombok közt megbújó birtokon viszonylag sokan élnek, de sajnos a legtöbben már csak az EU-s támogatások megragadásával és a turizmussal tudnak ott megélni.
Ötletbútor Régiből újat 2010.07.28 21:27:00
Érdekes de ugyanakkor nagyon eredeti ötlettel találkoztam a minap. Egy német cég régi fiókokhoz készít új bútorokat. Megmarad az ütött kopott használt fiók külső amit egy modern testbe ültetnek át. Az ötlet maga nagyon tetszik, annak ellenére, hogy tudom itthon sokaknak…..
ZNy 2010.08.10 18:02:26
Ötletbútor Hajlított hinta 2010.07.05 18:05:00
                  Íves hajlított alkatrészekből összeépített kerti hinta. Mindazontúl, hogy egymással ellentétes irányban lehet ülni benne, még az osztott rácsos felépítés teszi érdekessé…..
Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútor kultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a…..
Indexes bakik latin ügyben II.   Az index visszaemlékezős blogján pillantottam meg tegnap este egy címer-izét, amely kellően bomlott ahhoz, hogy visszaadja az index-érzés leglényegét. A Kossuth-címer szerű címerpajzsban hármas halmon (...), illetve annak középső halmán áll…..
Megvédte címét a budapesti női tenisz Grand Prix-n Szávay Ágnes, aki így karrierje során másodszor nyerte meg hazai versenyét a WTA Touron. A hetedik kiemelt Szávay igazán komoly névvel a negyeddöntőben került össze, amikor a fiatal francia Alizé Cornet-t győzte le, majd…..
ZNy 2010.07.15 16:59:50
Belsőség Pontosan ma… 2010.07.14 05:23:00
…vagyunk tízévesek. Nézzék, ez volt első cikkünk, ekkor indult el az, amiből mára az önök Totalcarja lett. Tíz év nagy idő ebben a szakmában, ez alatt tucatnyi lap született és szűnt meg végleg, de a mi hangyamunkánk nem volt hiábavaló. Tán ezért is sikerült minden…..
Igen, holnap a csapatok kivonulnak a Stadio Olimpicóba, délután 2-re – ez már gyanús egy kicsit –, és eldöntik, ki utazik Dél-Afrikába a vébére. A csapatok viszont csak kétfősek, és kis asztalok is lesznek a Lazio és a Roma otthonában – ábécé sorrend ez –, és az ezen…..
Londonban naponta 65, évente 23.748 kerékpár gazdája keresi hiába ott a járgányt, ahol előtte leparkolt vele. Az elrettentő statisztikai adat annak kapcsán látott napvilágot, hogy a Daily Mail online kiadásának címlapján mutatta be a De Montfort Egyetem 21 éves végzős hallgatója, Kevin Scott meglepő…..
Új-Zéland két nagyobb és számos kisebb szigetből álló állam a Csendes-óceán délnyugati részén, területe Magyarországénál mintegy háromszor nagyobb. Lakosságának száma kb. 4,5 millió fô (2005-ös adat) A Föld legelszigeteltebb állama: még Ausztráliától is kb. 2000…..
Várom továbbra is azon képes beszámolókat, ahol egy korábban már kidobásra ítélt (de szívedhez nőtt) bútort sikerült felújítani... átfesteni... áthuzatni... vagy esetleg ahogy korábbi posztban is volt: átalakítani valami teljesen mássá. Emlékeztetőül: mail:…..
ZNy 2010.07.10 18:14:35
A Bentley a húszas-harmincas években legyőzhetetlennek tűnt a versenypályákon. A húszas évek elejétől kezdődően taroltak az szárnyas B emblémás járgányok: a négyhengeres 3 Litre, a nagyobb, 4.5 literes kompresszoros "Blower" modell, amely eredményekben nem villantott…..
A vonzalom különös dolog; az ember legtöbbször nem tudja megfogalmazni, miért is vonzódik egy személyhez, vagy tárgyhoz. Nem lehet meghatározni, miért lesz fontos valaki, vagy valami; talán igaza van azoknak a pszichomókusoknak, akik szerint a nekünk tetsző dolgok jó tulajdonságait…..
Véleményem szerint azokban az épületekben is megláthatjuk az értékeket és a szépségeket, amelyek eredeti rendeltetése nem a szem gyönyörködtetése.'97-ben két jóbarátommal kitaláltuk, hogy beköltözünk egy használaton kívüli víztoronyba. Én voltam az, aki kicsit utánajárt…..
2008 májusában írtam az első bejegyzést ebben a blogban. Az első 10.000 oldalletöltésre nem egész egy évet kellett várni, a következő negyvenezerre pedig már már alig több, mint egyetlen évet, hiszen közületek valaki a mai napon átpördíti a számlálót a félszázezren!…..
 Április végén a Comói-tónál, a Concorso d'Eleganza Villa d'Este rendezett egy autó-szépségversenyt, veteránautók számára. Olaszországról lévén szó, nem meglepő, hogy az esemény és a Coppa d'Oro, azaz Arany Kupa kiosztása nem hagyományteremtő szándékkal zajlott, ahogy…..
Nem igazán meglepő, hogy a 10 leggazdagabb olasz listáján heten is a ruhaiparban tevékenykednek, ezt el is várjuk egy olyan országtól, ahol ennyire fontos a stílus, a divat. Íme néhány olyan termék, ami a listán szereplők vagyonához vezetett: Nézzük a listát hátulról: 10.…..
ZNy 2010.07.07 20:50:01
A Fiat 500, közismertebb nevén a Fityó közkedvelt jármű Olaszországban. Most az autó nyári felhasználására, dekorelemként való létezésére adunk egy tippet. Dolce vita ez, nem más!!! :)..
update: a téma népszerűségére való tekintettel a ma esti granturizmó!-ban is tárgyaljuk a témát, hallgatható BP+60km-es körzetben a radiocafé 98.6-on 21-22h-ig, mindenhol máshol online! A Mercer csoport minden évben kiadja a toplistáját a világ legélhetőbb városairól. Az…..
ZNy 2010.07.07 19:56:28
Több ilyen lista is van, nem tudom elhangzott-e már: en.wikipedia.org/wiki/World%27s_most_livable_cities

Bécsben és a két svájciban már jártam, azokban én is ellennék. Svájban Luzern is nagyon jó hely még, de kisebb mérete, és az ebből következő szűkösebb (pl. kulturális) kínálata miatt hátrányban van.

Egyébként a legjobb és legélhetőbb városok nem fedik le 100 százalékosan egymást.
ZNy 2010.07.07 20:08:54
@granturizmó!: igen azt láttam, és éppen azért írtam, hogy a Wikipédia szócikkben több ilyen lista (még a Monocle és az Economist listája is) megtalálható.
ZNy 2010.07.07 20:35:05
@granturizmó!: már értem, hogy mire gondoltál. Igazad van, az elkerülte a figyelmem (bár az adatokat másképp értékelik ki). De a Monocle listájánál már tényleg nem látom a Mercert. :-) Bár lehet, hogy az ő listájuk azért kevésbé elfogadott.
Ha valakit az eddigi izlandi útibeszámolóim nem győztek volna meg arról, hogy ez a sziget fantasztikusan izgalmas, akkor legkésőbb most a brutális kánikula és ez a szuper videó már biztos megadja a végső lökést!Ha még ez sem lenne elég, akkor hamarosan jönnek a vulkán feletti…..