Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sam Crow

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meghalt, vagy megölték?    Előszó   1994-ben fejeztem be a magyar elektronikai ipar rendszerváltás utáni sorsáról szóló tanulmányomat. Könyvben is megjelent (Fejezetek a magyar mikroelektronika történetéből), jóval később, 2001-ben. Ennek egyszerű oka volt, ugyanis a kötet életre hívójának és…..
Amióta a januári megváltozott szabályozásnak köszönhetően a várva várt csomag helyett  jellemzően egy postai értesítő árválkodik csak a levélszekrényben, számtalan email érkezett hozzánk a témában. A helyzet az, hogy hiába a sok káromkodás, morgolódás, hőbörgés, ez van, új szelek fújnak a kézbesítés…..
Remek feladvány élettapasztalat teszteléséhez: ha egy szolgáltatónál szerződéskötéskor megadhatunk - egy létesítési helyet- egy számlázási és- egy értesítési címetaz hányféle módon okozhat problámát nekünk a későbbiekben? Bónuszkédés: tippelje meg, mennyi idő alatt jut el fizetési meghagyásos…..
Sam Crow 2017.07.23 11:56:41
@Bendeguz..: Az ekézők még nem jöttek meg, illetve ahogy látom, lassan azért csak-csak befutnak.
Sam Crow 2017.07.23 16:19:34
Nem teljesen világos hogy Lilláék büdös kis állatok vagy titkos kis lehallgató eszközök miatt kényszerültek pótszállásra, de a baj nem is ezzel van. Hanem azzal, hogy a hostel nem tartja be az ígéretét, viszont betart a panaszkodónak a Boookingon. Ejnye, ez a viselkedés egyáltalán nem méltó egy…..
A Projekt 705 ismertetője a hajó műszaki megoldásain, rendszerein és belső felépítésén felül a fegyverzetét mutatja be ebben a részben. Az első rész, melynek utolsó két bekezdése frissült, ITT olvasható. Akik még a Kirov csatacirkálós sorozatból – nem teljesen alaptalanul – hiányolták a torpedók…..
Gyermekkorom emlékeinek legmélyebb bugyraiból dereng fel, mennyire lenéztünk mindenkit, aki autó helyett Trabanttal közlekedett. Nekem ugyan tetszett (szerintem másoknak is), de erről célzásokat elejteni az óvodában egyenlő volt a szakmai öngyilkossággal. Soha többé dömperhez,…..
Gerrard, Owen, Del Piero, Robert Carlos, Rivaldo, Ballack, Desailly, Deco, Pires, Okocha, Puyol, Mendieta - akinek ez a névsor nem mond semmit, az nyugodtan mehet másik posztra, nem hagy ki semmi olyat, amitől megpezsdülne a vére, a többiek viszont ne hagyják abba a vigyorgást, sőt, kezdjék csak el:…..
Sam Crow 2017.07.11 15:22:34
Senkit ne tévesszen meg a patrióta felirat, Sándor igazi multikulti terméket kapott az anyukájától. Isten, a hatóságok és az egyszerű, mezei magyar se könnyen jön rá, hogy akkor most honnan is származik ez a gigapohár. Aminek mellesleg nem csak a feneke érdekes, hanem a csudálatos képzavarral…..
Az idei nyárra a hűvös északi tengerek mélyének egyik koronázatlan királya, a leggyorsabb sorozatban gyártott vadásztengeralattjáró, a Projekt 705, azaz valószínűleg ismertebb nevén az Alfa osztályú SSN bemutatása kerül sorra. /Szigorúan véve helytelenül, de a tengeralattjáró szó helyett számos…..
Sam Crow 2017.07.07 19:19:46
@Maga Lenin: Ne kicsinyítsd az érdemeidet, ehhez szintén szükséges a skill. Keresni is tudni kell. :)
Betti beleesett egy az utcán kikötött, de majd egy éven keresztül nem mozdított bicajba. Először csak szemezett vele, később szerelmes levelet tűzött rá, hátha eladja a gazdája, végül aztán, amikor semmi reakció nem jött rá jó ideje, megpróbálta a hivatalos úton megszerezni.…..
A Fargo első két évadánál nem nagyon kell jobb példa arra, miért is éljük a tévésorozatok aranykorát ebben az évtizedben. Noah Hawley úgy nyúlt a Coen fivérek munkájához, hogy annak a stílusát és erényeit meghagyva egy teljes univerzumot épített ki a talán legjobb filmjükre alapozva. De még többet…..
"Ez miért olyan bonyolult vagy szabályellenes 1650 forintért?" - kérdi Tamás. Akinek nem lenne világos: azt kell nézni, hogy a kukorica és a sonka a pizza egyik felére koncetrálódik. Hogy mi vezetett olvasónk egyelőre egyszemélyes feltétfelszabadítási mozgalmának…..
Sam Crow 2017.07.05 16:32:25
A posztban talán még a sokat látott törzsközönség számára sem igazán ismert területről, az (atomrobbantásból származó) elektromágneses impulzusokról és tesztelésükről lesz szó. A modern élet, így a hadviselés alapját mindinkább a mögöttes elektronikai rendszerek jelentik. Azonban a hardver…..
Sam Crow 2017.06.25 21:00:18
@Maga Lenin: De ez vonatkozik egyébként az egész blogodra, rendkívül színvonalasak, nívósak az írásaid. Ugyan nincs cikktúltengés, ám ezzel a mennyiség sem megy a minőség rovására. "Keep up the good work"!
A helyzet az, hogy a tanulságokat maga Gergő is levonta, ha nem is fogalmazta meg a levelében: a garancia és a szervizelés kérdése nem egy mellékes körülmény, amikor vásárolunk. Ha nincs rá szükség, akkor tényleg megspóroltunk 30 ezret, ha viszont kéne, de nincs, akkor kidobtunk ugyanennyit. Még így…..
Sam Crow 2017.07.03 21:31:34
@káposzta: Én még emlékszem olyanra a 90-es évek elejéről, hogy Vác FC-Samsung. :)
Itt fenn igazából a Magyar Posta hollójának lenne a helye, de szegény szégyenében elbujdokolt, ugyanis egyre világosabb, hogy a cég sajnos képtelen megbírkózni azzal a kihívással, amit az elmúlt években a netes rendelések terén bekövetkezett ugrászerű változás okozott. Ügyfélként elég nehezen…..
Sam Crow 2017.07.02 19:30:49
Épp az ilyen sztorik miatt van az embernek az az érzése, hogy a bizosító társaságoknak csak addig fontos az ügyfél, amíg alá nem írja a szerződését. Onnantól aztán eltűnik a kellem és a báj, a határidők megnőnek, a válaszok ritkulnak, a gondoskodás szertefoszlik, és az ember egy szélmalomharcba…..
A fenti képen a Kazinczy utca látható a Dob utcai kereszteződése előtt.  Amit nézni kell rajta, az a mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyet jelző tábla a ház falán, ami ugyan nem a hagyományos, oszlopos megoldással került kihelyezésre, de azért elég egyértelműen látható. Legalább is látható…..
Sam Crow 2017.07.02 17:17:41
  Sziasztok! Harmadik nap is sikerült korán kelnünk és rögtön egy jó hírrel indult a nap. Bár a tervben kérdőjelesen szerepelt csak, végül lehetőségünk nyílt raftingolni Európa legszebbnek nyilvánított folyószakaszán, amit eszünk ágában sem volt kihagyni. Ismét megcáfoltunk az általános…..
                                                                   ,,Nehéz a mértékletesség a szabadság védelmében” -Titus Livius Lemiles cikkeimet általában magyar dolgokról szeretem írni, a most bemutatott téma azonban magyar szemmel annyira idegen és egzotikus, hogy éppen ezért lehet érdekes a…..
A szakértők szerint, akik az indonéz főváros szeméttelepeit régóta csak "időzített bombaként" és "rémálomként" emlegetik. Mégis, van, aki ezt szereti...
Sam Crow 2017.06.14 16:10:01
Sam Crow 2017.06.19 16:56:47
Belsőség Gyertyát ingyen 2009.07.22 02:59:00
  Nyitott motorházzal állt a Civic, mellette telefonált a fickó, és mintha intett volna, hogy álljak meg segíteni. Fék. Tolatás.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Sam Crow 2017.06.18 22:13:33
@scuynat: És akkor mi van? Én pl. most, 2017 közepén olvastam. A lehúzós "úriember" is ténykedik még, igaz most már piros Alfával, van róla friss cikk. Aktualitását tehát nem vesztette, a yard ugyanúgy hagyja az ilyeneket predátorkodni.
Ha az ember a kisujját nyújtja, könnyen megeshet, hogy lehúzzák egy kanna benzinre. Az alábbi módszert Imre rögzítette az örökkévalóságnak szerda délután, szal friss, meleg. Ráadásul sikerült önnön csokkerizálódását is megakadályoznia, amihez ezúton külön gratulálunk. A…..
Oké, a mosós kaland végére a kocsi tiszta, de rendszámmentes lett. Gondolom, ez előfordul néha. De vajon mit gondoltak a hely munkatársai, amikor azt javasolták, hogy este menjen vissza a sofőr? Hogy majd taxival megoldja az oda-visszautat? Vagy szó nélkül kifizeti a rendszám nélküli kocsikázás…..
Ipari katasztrófák A hídfüggő 2017.06.12 16:00:10
"Amikor az ember fent van, olyan mámorosan érzi magát. És nem az ital miatt" - jellemezte szenvedélyét Al Zampa, aki akkora hídfüggő volt, hogy még a dédunokái se gyógyultak ki belőle. Az első ember, aki leesett a Golden Gate hídról, és túlélte...
Sam Crow 2017.06.13 20:55:03
Mici először jó sok pénz ölt egy cipőrendelős projektbe, majd egy csomó energiát az eső utáni köpönyeg beszerzésébe, és aztán volt olyan jó fej, hogy a mérgét és a szégyenét félretéve megosztotta velünk az egész menet tanulságait. Szóval olvass, gondolkodj, tájékozódj, és ne járj úgy, mint…..