Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zxcvbnm

2 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legvonzóbb és az egyik legtöbbet kutatott mítoszról, Atlantiszról már Platón (kr.428-348) azt írta, hogy „Líbiánál és Ázsiánál nagyobb sziget volt, Poszeidón, a tengerek istene szentnek tartotta. Lakói toronyépítők voltak.” A sziget valószínűleg gazdag volt vízben,…..
zxcvbnm 2016.09.12 13:07:27
Egészen arcátlan dolog, hogy emberünk képes volt a szájára venni ezt a szót. Külön élmény, ahogy a prológus után finom mozdulattal felrakja szemüvegét, és a sorok között bevallja: egy ilyen komolyan összetett mondat fejből már nem menne...
debug Reality check #1 2016.03.31 23:08:25
Törökország végre biztonságos ...és erre pont azután jöttek rá, hogy történt pár terrorcselekmény és lelőttek pár tucat menekültet a határon...
Észak-Korea megint atombombát tesztelt. Na bumm. Azt garantálhatom neked, hogy előbb fogja a halálodat okozni a hamburgerhúsba darált veszett kutya, mint a koreai atom. Természetesen megint Barack Obama van a legmélységesebben felháborodva. Annak a nemzetnek a vezetője, amelynek az…..
Fellegi úrnak lassan összejön a törzsutas pontokból az éneklő fali hal, vagy a tréfás kukac mintás fingópárna alvópárna, annyit jár "informálódni" Washingtonba.Talán harmadszor jár kint, ahol ismételten a tudomására hozták: amint a magyar kormány telesíti a…..
Egy amerikai magazin összeállította azon sportolónők listáját, akik miatt érdemes lesz az olimpia évében sportközvetítéseket néznünk.25. Yanina Wickmayer, teniszező, belga                24. Jennifer…..
zxcvbnm 2012.01.04 15:55:00
@Spiritmonger:
Max. triumfeminatus.
 Ennek a helyes kis cocának kettő orrot adott az Úristen. Xiaobao - ez a becses neve, amely a Babe helyi megfelelője, utalva az állati híres filmes malackára. Kínai illetőségű egyébként őcocasága, szájból is kettő jutott egyébként neki.Ezen extrák az ő nagy szerencséi.…..
zxcvbnm 2011.09.10 23:29:31
@taxi33:

This made my day. :)
Az idén ünnepeljük a huszonötödik évfordulóját a repüléstörténet egyik "utolsó-első rekordjának": 1986 decemberében Dick Rutan és Jeana Yeager Voyager nevű gépükkel közbülső leszállás nélkül 9 nap alatt körberepülték a Földet, csaknem 25 ezer mérföldet…..
zxcvbnm 2011.08.22 09:52:21
@drmotto:

az b+, hogy megtettek vele 42000+ km-t leszallas es tankolas nelkul. Ez hangsebesseg folott is joval tobb, mint egy nap, a Voyager pedig csak egy kis robbanomotoros hajtomuvel tolta vegig, mert sugarhajtomuvel nem jutottak volna nehany ezer km-nel messzebb.

"Ha meg tudod álmodni, meg is tudod csinálni."

Egyebkent meg persze, ha az ember occse Burt Rutan, aki a Scaled Composites alapitoja es a SpaceShipOne-nal megnyeri az Ansari X Prize-t, megtervezi a bratyonak azt a gepet, amivel leszallas nelkul korbe tudja repulni a bolygot, akkor persze, hogy meg tudja csinalni.
A német kajakos hölgyek "tiszteletére" rossz dalverziót játszottak le a szervezők. Hatalmas a botrány. A német Anne Knorr és Deborah Niche valószínűleg egy életre megtanulta Szeged nevét, de talán…..
zxcvbnm 2011.08.20 12:59:56
www.sport.de/medien/sportmix/19521-cd7e4-54e0-96/kanu-verband-nehmen-entschuldigung-fuer-hymne-an.html

Szerintem ennyit errol. Azok a luzerek, akik a paranoiaba valo onkentes szamuzetesuket toltik, kapjanak gyomorfekelyt es stroke-ot minel hamarabb. :)

Tovabbi kellemes du.-t. mindenkinek.
Adok egy kis segítséget: a Parlament új díszkivilágítását 6281 db lámpatest alkotja. Minden homlokzat és tetőzeti elem meleg-sárga nátriumlámpás egyenrangú díszkivilágítást kap. ..
zxcvbnm 2011.08.19 12:17:13
@lalá:

Azert, mert a natrium-goz lampak a bemeneti teljesitmeny legnagyobb reszet a lathato spektrumban adjak le, tehat rendkivul gazdasagosak (a leggazdasagosabbak az osszes kozul ebbol a szempontbol).

Az mas kerdes, hogy egyebkent korabban is ki volt vilagitva (nem?), ill. hogy vissza is johetne az ara a fentebb levezetett modon. :)
zxcvbnm 2011.08.19 14:52:29
@kéne egy nick:

Hm. En a magyar politikai elitrol gondolom ugyanezt, szerintem nekik tenyleg megfelelo lenne a vagyonelkobzas es nehany ev a sitten. Viktor lehetne a kapo. :)

Az uj mediatorveny wc-papir formatumban valo nyomtatasa mar folyamatban van, tartsatok ki.
Berlinből hazafelé, kevéssel Prága után kezdett el csálézni az autó hátulja. Először ugye nem hittem el, olyan valószínűtlennek tűnt, hogy defektet kapjak az autópályán. De két kormánymozdulat után világos volt, lapos a bal hátsó. Kigurultunk a leállósávba, a meglehetősen…..
A svájci frank árfolyamának megugrása miatt a svájci állampolgárok vagy azok, akik fizetésüket svájci frankban kapják egyre előnyösebb helyzetbe kerülnek. „Tegnap megkaptam a melegétkezési utalványomat és vásároltam belőle egy Michelin-csillagos éttermet…..
zxcvbnm 2011.08.17 22:08:24
@Soleil01:

Es decimalni a felkialtojeleket...
Új MÁV blog Macskás kaland 2011.08.13 12:40:00
Dezső küldött egy levelet, melyben felháborodott azon, hogy a nejét rendőrökkel szállíttatták le az IC-ről.  A kedves feleség ugyanis macskával utazott, erre a kalauz 8000 6000 Ft-ra akarta megbüntetni, s mivel ez nem jött össze, így jött a karhatalom. Azon lehet vitatkozni,…..
zxcvbnm 2011.08.14 11:26:33
@topi6:

"Kis ostobám, ezt egy az egyben másoltam egy fenti szövegből,mert lusta voltam még egyszer leírni. Bammm... "

Ezek szerint csak ket helyesirasi hibad van, a nyito es zaro idezojelek lehagyasa. Hogy engem megszopass, azert joval korabban kellett volna, hogy felkelj, "Kis ostobám...". :)

Az idezojelek hianya egyebkent mas problemakat is felvet, ha mar itt tartunk: nagyjabol ket dolgot jelenthet azon kivul, hogy a lustasagodat nem is titkolod: vagy sajatodenak vallod a szoveget (a benne talalhato hibakkal egyutt), vagy szeretned takargatni, hogy mastol kolcsonoztel w/o giving any credit. Csak szar opcioid vannak, "Kis ostobám". Bam!

Na ennyit a szajkaraterol; majd ha erdemben hozza tudsz szolni a dologhoz, akkor hajra.
zxcvbnm 2011.08.14 11:46:58
@topi6:

Jonnek azert meg a helyesirasi hibak, nehezze valik az alany es az allitmany szambeli egyeztetese; csak igy tovabb! Egyesek szamara nehez a hallgatas, amikor olyan intellektualis kihivasok allnak elottuk, amelyekre nincsenek kellokeppen felkeszulve. ;)

Majd ha nemi rutint (ugye?) szerzel a velemenyed elviselheto, sot, szinvonalas formaban valo kozlesevel, akkor nem fog mindenki mas ostobanak tartani. Szerencsere sokaknak sikerult, pl. oregtolgy sorai kimondottan olvasmanyosak voltak.

En mindig orulok, ha ostobakkal vitatkozom, mert legtobbszor mulatsagosak es jot tudunk nevetni rajtuk. Barcsak a MAV vezerkaran is rohoghetnek egy joizut, amikor ramutatok az ablakkeretre, hogy "Igazgato ur, ott meg maradt egy flekk...", de egyelore te is megteszed.
zxcvbnm 2011.08.14 11:53:54
@lyken:

Nehez lenne ~10000 km-rol, legalabbis nem egy ora az ut, hanem inkabb 20, tovabba egyebkent is felesleges talalkoznunk - sokkal egyszerubb, ha nekifut egy lampaoszlopnak.

Na meg en kerek elnezest, hogy virtualisan 'teleszemeteltem' a topic-ot. Legalabb eloben nem csinalom.
Mióta az Apple 2005-ben bejelentette, hogy Intelre váltja az addigi PowerPC alapú technológiát, a két cég együttműködése töretlen. Az Intel egy korábban sosem látott processzort tervezett az első MacBook Airekbe, egy pillanatra úgy tűnt, mintha a gyártó direkt az Apple kedvéért…..
zxcvbnm 2011.08.12 15:56:55
@newtehen:

errol mutass mar valami adatot plz. Ez nekem uj.
zxcvbnm 2011.08.12 16:52:29
@Bartoki:

"Semeddig sem tartana nekik processzort váltani"

Ho?! Szerintem ezt kevesen gondoljak igy.

"Az OS X a NextStep operációs rendszerből lett kinövesztve, az alapból eléggé multiplatform, mert az egyszerre kellett működjön Motorola 68k és Intel platformon. Maguk a bináris, futtatható fájlok olyanok, hogy mind a két procin futtathatók (benne lehet a kód mindkét procira, a fejlesztőkörnyezet tud ilyenre fordítani)."

Azota vegulis alig telt el 2[234] ev... :)

"Most is így néz ki egy csomó Mac-es program: PowerPC & Intel support. Na, ezt kell majd Intel & ARM supportra cserélni. :)"

Szerintem a s/w vendorok azert nem fognak ujjongani, hogy RISC-re valtanak...

"Szóval gyakorlatilag semmilyen technikai akadálya nincs annak, hogy minden rendes program, akár a Photoshop is ki legyen adva ARM procira is lefordítva."

Szerintem ezt gondold vegig ujra. Az Adobe-nal garantaltan rendszeresiteni fognak nehany mufaszt, ha megtudjak, hogy a teljes CS-t portolni kell ARM-ra, ezt garantalom neked.

"Ami meg nincs kiadva mindkét platformra, arra ott az emuláció. Ez is már ismert terület: a 68k->PowerPC és a PowerPC->Intel átállásnál is ezt használták (ez utóbbi támogatása épp nemrég szűnt meg, lehet hogy már az Intel->ARM emulációnak készítik elő a terepet). A Java JIT-hez hasonló technológiával a native sebesség kb. 1/3-át el lehet érni. Lenyomni nem fogja az eredetit, de emulációnak bőven jó."

A Java-s alkalmazasok tovabbi terjedesetol mentsen meg minket a jo ***** isten.

"A procigyártás sem olyan nagy tudomány mint sokan gondolják: az ARM procik terveit meg lehet venni bagóért az ARM-tól"

Ennyibe kerul a license - az nem a terv, csak a hasznalat joga, es ez felvezetogyartasnal, hat, finoman szolva nem ugyanaz.

"(darabonként kevesebb mint 1 dollár),"

Kozulunk senki sem tudja, hogy mennyi egy frissebb ARM core license-dija. Az atlag 10 cent korul volt meg masfel eve, de gyanitom, hogy az ujabb design-okat nem bagoert vesztegetik, meg a partnereknek sem.

"a tervek alapján meg bárkivel lehet bér-gyártatni a chipeket (Samsung, IBM, mások)."

A Samsung nem tart ott, hogy ilyen technologiaju processzort tudna gyartani. A TSMC, UMC, GlobalFoundries stb. igen, de nem olcso sajat procit gyartatni, ebbe meg az AMD-nek is beletorott a foga 30 ev utan.

Es again, a tervekig kell eljutni. Marmint olyanokig, amik mukodnek is.

"Az összes okostelefon összes procija így készül, csak van amit saját néven marketingelnek (Samsung, Qualcomm)."

Igen... a Samsung-nak, Qualcomm-nak, TI-nek, Broadcom-nak, Marvell-nek evtizedes tapasztalata van a processzortervezes teren. Az Apple mikor is tervezett utoljara procit? Az A4/A5 nem er, mert azokat egy Cortex A8 CPU-bol (+ ARM NEON az A5-ben) + PowerVR GPU-bol legoztak ossze, amire szamtalan gyarto kepes mostanaban (...es talan meg en is a reference design utan...).
Egy uj desktop/portable termekvonal mas kaliberu feladat es sok sikert hozza az Apple-nek. Akkor mar tenyleg egyszerubb benyelni az AMD vesztesegeit.

"Az Intel procikat azért olyan nehéz fejleszteni, mert nem túl jó a kiinduló koncepció - sok ballasztot cipel magával hogy a meglévő, 20 évvel ezelőtti 386-osra írt 32-bites kódokat gyorsan tudja futtatni (a 64-bites mód egy kicsit előrelépés, de az alapvető x86 irányokkal az sem szakít: kevés regiszter, bonyolult utasítások, sok mellékhatással). Az azóta kitalált csillió kiterjesztésről nem is beszélve."

Az Intel egyreszt csillagaszati bereket fizet, masreszt a pozicioja reven eleg nagy mozgastere van az arazas teren, es jol beagyazodott a "dolgozzunk keveset sok penzert" rendszerbe. Ezert olyan nehez a fejlesztes, es ezert kellett az izraeli kozpontjukbol importalniuk a mostani architekturajuk alapjaul szolgalo (a cca. 15 eves P6-bol athekkelt) Pentium M technologiat, miutan csunyan befurodtek a NetBurst-tel.

"Az ARM sokkal egyszerűbb processzor"

Konyhanyelven ja. Egy villamosmernoknek mas lenne a velemenye.

"("jobban van elkezdve"), ezért tud olyan kis fogyasztással elmenni és ezért sokkal olcsóbb a továbbfejlesztése is."

Hat te sem tanultal sokat errol a temarol. :)

"Persze ez is csak addig igazán egyszerű, amíg nem akarok 1 processzormagon 1 órajel alatt 2-3 utasítást végrehajtani."

Erre valok a kulonbozo gyorsitok, crypto engine, GPU etc. Ezeknek a fejlesztese is pofonegyszeru es szinte ingyen van.

"De egy netbookba egy jó OS-sel simán megfelelne egy 1.2 GHz-es 4-magos CPU, ami nem tétel - fogyasztana talán 1 Wattot. :)"

Majd szolj, ha latsz ilyet, en biztos vevo vagyok egy par 1000 teteles batch-re.

"Biztos hogy most is van ilyen "Just in Case" csapat az Apple-nél az ARM átállásra. Sőt, igazából már évek óta árulják is az ARM-on futó oprendszerüket aminek a magja igencsak közös az OSX-szel (iPhone, iPad). Ami meg nem tartozik a magba, az nem olyan nagyon platformfüggő (max. a byte-sorrend lehet gond, de a PowerPC miatt még biztos nem felejtettek el erre figyelni)."

Fuck! "max. a byte-sorrend lehet gond"... beszarok. ARM = bi-endian, tehat mindket byte-sorrendet tamogatja. A PPC is...

"De gondolom csak akkor kezdik el árulni amikor már végképp tarthatatlan lesz az Intellel a helyzet. És mivel az OS tud párhuzamosan 2 architektúrát támogatni, nem is kell hogy teljesen kirúgják az Intelt."

Ki gondolta volna...

"Lásd-e, a SUN sok éve árul párhuzamosan SPARC és x86 szervereket ugyanazzal az oprendszerrel (ráadásul ott még nincs is ilyen nagy tudomány a multi-arch támogatásra: se multi-arch bináris formátum, se emuláció)."

A System V R4 ota az ELF az a binaris formatum, amit a leggyakrabban hasznalunk Solaris-on, pontosabban a 2.7 ota, ami nem sokkal kevesebb, mint 20 eve jelent meg. Meg hat nem egeszen ugyanaz a price segment, maradjunk ennyiben.

"És akkor még a 10-féle processzoron működő Debian Linux disztribúcióról nem is beszéltem... :)"

A GCC nem 10, hanem kb. egy fuckload-nyi architekturara tud forditani...
Két héte tartották meg az LA Screeningset, azaz azt a szakmai bemutatót, amin a gyártó stúdiók az USA-n kívüli vevők elé tárták portékájukat, hogy azok a pilotok láttán válogathassanak közülük. Ezek az eseményen természetesen a Tv2 és az RTL is képviseltette magát, ez azon…..
Walt Mossberg nem szakad le az iOS-es Flash témáról, noha Shantanu Narayen, az Adobe vezére is megmondta, az üggyel már csak a média foglalkozik, ők nem. Befejezték a tárgyalásokat az Apple-lel. Narayen kijelentette, hogy az Apple viselkedése, a mobil böngészőjükből való kizárás…..
zxcvbnm 2011.06.04 02:06:26
@ShagBeckur:

"Ami a user gépének erőforrásait zabálja, az a user gépének erőforrásait fogja zabálni."

Ez az orbitalis igazsag a flash-re is vonatkozik, ugyanis - meglepetes - az is a kliensoldalon fut, csak szarabbul. Viszont a bongeszok JS tamogatasa joval biztonsagosabb (a Flash track record-je ebbol a szempontbol szanalmas, az Adobe mar nagyon sokat egett miatta), nem kell telepiteni hozza semmit, lenyegesen kevesbe memoriaigenyes stb.

"Megjelennek a szar JS-ek,"

Eddig is jelentek mar meg szar JS-ek; loser programozo => szar kod. A JavaScript egy evvel idosebb, mint a Flash, es valami furcsa es erdekes okbol szinte az osszes bongeszoben (a text-mode browser-ek kozul is nehanyban...) van JS interpreter minden platformon, amit - again - nem kell telepiteni, sot, alapbol altalaban engedelyezve van. Ez eleg jol jelzi a ket technologia elfogadottsaga kozotti kulonbseget, meg akkor is, ha egy kicsit alma-korte osszehasonlitasrol van szo.

"végtelen ciklusok, stb. stb."

Szerinted AS-ben nem lehet hasonlo hibakat veteni? Az a kulonbseg, hogy a script error-ok nagy reszet a user max. abbol veszi eszre, hogy egy apro ikon megjelenik valahol a bongeszoablak sarkaban. Flash-nel ilyen esetben a bongeszok egy resze crash-el (mondjuk szerencsere mar a legelterjedtebb browser a 3.6.n ota wrapper-ben futtatja a plugin-okat, konkretan a flash player miatt, talan nem veletlenul, mert igy csak ki kell irni a szomoru lego-kocka ala, hogy "The Adobe Flash plugin has crashed.").

"Aztán nézhet mindenki nagyokat, hogy jé, a JS is eszi a gép erőforrásait."

Minden eszi a gep eroforrasait. Csak a JS kevesbe.
zxcvbnm 2011.06.04 02:47:10
@ElPadre:

"...ha a böngészők végre tényleg szabványosan mennének, és lenne egy olyan szintű animációs authoring tool, mint a flash."

Nekem mindig okolbe szorul az arcom, amikor nyomok egy Ctrl-F-et Flash-ben, es utana belekattintok a szerkesztoablakba. Es nem ez az egyetlen csunya elkuras az UI-val kapcsolatban, a tobbi ubergagyi megoldasrol nem is beszelve, ami a Flash IDE-t jellemzi. Mondjuk en single frame flash-eket szoktam (kell...) kesziteni, es programozokent hasznalnam; lehet, hogy 6 vagy 8 evesen meg jobban tetszett volna a mostani allapotaban, csak azota megemelkedett az igenyszintem.

"ha tényleg annyira haldokolna a flash, a bannereket is html5/js kombóban csinálnák már, nem?"

Csinaljak - tegyel fel flashblock-ot es rogton egyertelmu lesz, hogy melyik hirdetes JS image rotator-alapu. Pl. porn sharing site-okon a hasonlo hirdetesek penetracioja (pun intended :) ) kozel 100%-os. Es ehhez meg HTML5 sem kell.

"de nem teszik,"

De most mondom, hogy teszik. :) Alexa top 100-as oldalak kozul (hasra) 10-es nagysagrendben.

"mert A) a böngészők másként csinálnak sok mindent;"

Szerencsere azert a web flash-mentes kilencven-sok szazaleka azert meg mindig eldocog igy-ugy, es az IE6 (...) folyamatosan veszit a nepszerusegebol, az osszes trident-alapu browser is - again, szerencsere - a tobbi pedig erdekes modon hajlando konformalni a szabvanyok tobbsegehez.

"B) a flash movie-k kompakt kis csomagok, és nem kell törődni azzal, hogy hogy integrálódnak a host oldallal."

Te valoszinuleg meg soha a budos eletben nem embed-deltel egy darab flash-t sem. Ha megis, akkor az 'embed' szo valoszinuleg rings a bell.

"viszont html5, javascript, xhtr ide vagy oda, P2P netkapcsolat (ami most jön a flashben),"

Az egesz web nem P2P alapokon mukodik egyelore, a tartalmak nagy resze CDN-ekrol jon. Raadasul az egesz koncepcio ertelmezhetetlennek tunik egy olyan kornyezetben, ahol az informacioknak frissnek kell lenniuk. A kepeket/videokat/etc. meg eddig is elbirtak a CDN-ek, anelkul, hogy az en upstream savszelemet huzna a sok budos taplo (...es a szomszed => tisztelet a kivetelnek).

"vagy valós idejű audio/video streaming FELFELÉ, na, az nincs a html5-ben,"

Tavaly en mar olvastam egy draft-ot, ami azt a cimet viselte, hogy HTML Media Capture. Valoszinuleg ennek megfelelo alpha-beta allapotu implementaciok is talan vannak mar (nem tudom; pont leszarom egyebkent).

"és gyanús, hogy jó darabig nem is lesz. "

Tiltakozom, Your Honor, ez spekulacio.

"enélkül meg minden webes realtime video/audiochat halott."

En abszolut boldog lennek, ha a flash alkalmazasa a 'webes realtime video/audiochat-ek' korere szukulne. De akar ra is kereshetsz arra, hogy 'html5 video chat', es kiderul, hogy annyira azert nem kell temetni meg ezt a funkcionalitast.

"a javat meg inkább ne is említsük ebben a témában."

Ne bizony. Vannak a flash-nel is idegesitobb technologiak, ez teny. Plusz pont, hogy a silverlight-ot szoba sem hoztad. Nekem minusz, hogy igen.

"mi marad? a flash."

Mondom, en mocskosul orulnek, ha csak erre hasznalnanak flash-t.
zxcvbnm 2011.06.04 03:07:27
@ShagBeckur:

At tudod kuldeni a "Hogyan reagaljunk tenyszeru felvetesekre ugy, hogy minimalis legyen a tenyszeru valaszok szama?" cimu doksit? Mar regota szerettem volna elolvasni, de sehol se talalom. Viszont ugy latom, hogy egy csomoan ismerik.

En nem veszek mar merget semmire. De abban biztos vagyok, hogy a JS memoria- es CPU-footprintje a toredeke (max. 10%-a) az ekvivalens flash-alapu megoldasnak az esetek tulnyomo tobbsegeben (ha JS-tel egyaltalan megoldhato a feladat; ebbol a szempontbol nagy kiralysag a HTML5).

Viszont ha mar itt tartunk, Flash-ben pl. videokat nezni kb. egy nagysagrenddel jelent tobb processzoridot (csak a plugin reszerol), mint HTML5-ben vagy pl. mplayer-ben (ezt most csekkoltam le). Es az utobbiak korrektul jatsszak le az osszes formatumot, nincsenek artifact-ek, nem rossz a rendereles es mindig hasznalhato a kezelofelulet. Ja, es a plugin-container nem eszik 300+ MB memoriat, se a bongeszo maga.
Subba Föld Napja Szandikával 2011.04.22 14:38:00
Adja!  szólj hozzá: A Föld napja Szandikával..
zxcvbnm 2011.04.22 23:07:53
@int10ha:

"Továbbá kérem zárják vissza ezt a valamit oda, ahol eddig tárolták! Köszönöm."

Agreed - this makes my day :)
A Lemilblogon már olvashattatok az Amerikai Haditengerészet azon repülőiről, amelyek igen rövid pályafutás után lettek leselejtezve. Aki nem olvasta, ide kattintva pótolhatja. A most következő poszt olyan repülőgépekről fog szólni, amik a Navy extrém kívánságait próbálták…..
A Wikileaks által kiszivárogtatott diplomáciai iratokból néhány, a volt Jugoszlávia államaira vonatkozó rész: Horvátország Horvátország európai uniós csatlakozása nem fog olyan egyszerűen menni, mint ahogy azt a médiában széltében-hosszában készpénzként kezelik. Legalábbis…..
zxcvbnm 2010.12.01 17:09:37
Egy lányos anya tette fel az alábbi kézenfekvő kérdéseket: milyen jogokkal élhet egy kiskorú, ha rendőrségi fogdába kerül, és miként tudja érvényesíteni őket? Hogy érvényesülnek ezek a jogok a valóságban? Kedves Zugügyvéd!Aggódó lányos anyaként fordulok hozzád a…..
zxcvbnm 2010.10.08 18:06:11
@szita szita péntek: mediacio buntetougyben Mo.-on? Egy linket post-oljal mar kerlek. Akar a visszatarto erejukrol is jo lesz egy statisztika (ha mar "sokszorosa" a hatekonysaga a "hagyomanyos" bunteteshez kepest).
zxcvbnm 2010.10.08 19:10:50
@szita szita péntek:

Koszonom az informaciot, nem is szamitottam ra, hogy meg hasznos lesz valamiben szamomra ez a tema.