Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banfitoto

8 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és…..
banfitoto 2010.09.08 15:20:55
@seri1984: Teljesen igazad van, milyen alpári szöveg már, hogy időben kell jönni! Nem az MLSZ tart el minket, hanem épp fordítva... ez miért nem egyértelmű?

Másrészről nem értem a laikusok hozzáállását a magyar focihoz. Attól hogy még hülye a gyerekem szerethetem teljes szívből. Ez nem racionális döntés, hanem érzelmi kapocs! Kár a fáradtság, az igazi szurkolót nem lehet lebeszélni arról, hogy a válogatottnak szurkoljon.

Hajrá Magyarok!
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
Akkor már most tényleg mindenki kinn van? Akit esetleg még érdekel a téma annak jó hír, hogy a Kisalföld is írt egy cikket arról, hogy mi várható tavasztól. Egy kicsit vitatkoznék az irással, ugyanis a magasabb végzettségűek számára jelentős lesz a változás. Személyes…..
Gosztonyi András csatlakozott U20-as vb-bronzérmes csapattársához a Serie A-ban óriási szezont futó Barinál. Az MTK volt jobbszélsője újra együtt játszhat Koman Vladimirrel, akinek rengeteg energiájába került, hogy bekerüljön a Bari kezdőjébe, pedig Komannak nem a csapat…..
banfitoto 2010.07.25 13:02:37
Komolyan mondom egy vicc ez a Magyarország... Csak összehasonlítás szintjén, én kereskedelemben dolgoztam 2 évig értékesítési vezetőként, és akkor sem kerestem annyit, mint most Ausztriában, utolsó szartúró segédmunkásként. Egy vicc Magyarország Igen kérem, az a nagy helyzet,…..
banfitoto 2010.07.25 11:29:14
@Gunther: meg lehet sértődni de annak a feliratnak volt alapja sajnos.
banfitoto 2010.07.25 11:54:27
@mothe: azt azért szögezzük le, hogy Ausztriában nincs minimálbér. 1000 Euró alatt azonban nem nagyon szoktak elvállalni 40 órás munkát, annak 1200 a bruttója.

Vagy egy olyan kategória, hogy "geringfügig" az heti 10 órát engedélyez max 350 euróért és az adómentes.

Ha jól tudom, de ennek utána kell néznem, hogy a vállalkozások éves 11000 euróig adómentesek.
banfitoto 2010.07.25 10:50:09
@Gempacsöki Boborján: Sokszor lehet hallani kihasznált magyarokról, akik viszonylag kevés pénzért sokat dolgoztak, de még így is jobban jártak mint otthon. Aki nem feketén dolgozik az nagyjából biztonságban érezheti magát: a 13. 14. havi bért viszonylag nehéz kikerülni, és egyébként is jobban tartják magukat az osztrákok a szabályokhoz mint Magyarországon.

Előre lépni nagyon nehéz, itt is mint mindenütt küzdeni kell.
Miért változik akkor valami? Lesz meló meg minden? Gyakorlati oldal Erre lesz majd szükség jövő májusban, hogy munkát tudj vállalni. 1. Német nyelvtudás! Sajnos valamilyen szinten minden munkához érteni és beszélni kell legalább a hivatalos nyelvet. Enélkül nagyon csekély az…..
burgenland verstehst oida? 2010.07.14 15:13:00
Miért is fontos osztrákul illetve burgeszul tudni? Egyébként meg mi ez? Ennek a jelentősését nagyon sokan alábecsülik, azzal a kijelentéssel, hogy úgyis megértik, ha németűl beszélek hozzájuk. Ez persze csak részben igaz, mert Svájccal ellentétben Ausztriában nem tanulják a…..
burgenland DO SCHAU HER! 2010.07.11 16:23:00
Egy nagyon kicsit szeretnék elkanyarodni Burgenlandtól! Miközben gondolkoztam rajta, hogy milyen nyelvi különlegességet rakjak fel a világhálóra, egyszer csak meghallottam a mestert beszélni! A főnök a steiermarki stájerországi kiejtés egyik amerikai verzióját  mutatja be…..
Vagyunk legalább olyan jók mint a brazilok, hiszen őket is 2:1-el ejtette ki Hollandia a világbajnokság egyenes kiesési szakaszában. Hajrá Hollandia, és legalább elmondhatjuk a végén, hogy az új világbajnoktól kaptunk ki a legjobb nyolc közé jutásért.     Weiss: nem…..
banfitoto 2010.07.09 14:40:18
@Maisie MacKenzie: jégkorongban működik a román-magyar közös bajnokság. Ha ott fel tudtak az emberek nőni a feladathoz, remélem a fociban is fel tudnának. Ez több biztonsági kiadást jelentene, de több bevételből ez fedezhető.
Kikapott az FC Nitra csapata az UEFA Európa Kupa első selejtezőjének második mérkőzésén az FC Győr csapatától 3:1 (1:1) arányban és ezzel a Zobor hegyaljai csapat búcsúzott a nemzetközi futballpályákról. Galád Iván, a Nyitra edzője a győri körülményeket dícsérte, a…..
Tegnap az MLSZ közgyűlése egyhangúlag választotta meg a bankvezért. Sokan megváltóként várják, és ha néhány változtatást sikerül véghez vinnie, óriási segítsége lehet a magyar focinak. Ígéreteit összehasonlítottuk Kisteleki tetteivel. Nehéz örökség. Nagyjából így…..
burgenland da Bundeshaa 2010.07.07 14:39:00
Aki már járt Burgenlandban, biztos látott már utcán felfegyverkezve bandukoló kiskatonákat és tette fel magának a kérdést, hogy ez miért jó nekik. A kérdés jogos, de a válasz nem egyszerű. Kiskatonák alapvetően azért láthatóak, mert minden férfinak kötelező a sorszolgálat.…..
Egy emberként siratjuk szlovén barátaink bukását, ugyanakkor büszkék vagyunk eddigi menetelésükre, egyúttal megígérjük nekik, hogy Donovan koponyájából hörpinthetik majd fel a bosszú rakijáját. Ma este nem számolgatunk, ezt meghagyjuk a zsebtudósoknak. Egyetlen dolgunk van:…..
Szlovénia–Anglia 0-1 (online közvetítés) 15:21 Az előző, USA elleni meccset azzal tettük vonzóbbá, hogy szlovéndrukker meztelen nőt mutattunk a drága olvasóknak. Jogos tiltakozást küldött azonban a Feminista Futballszurkolók Szövetsége, hogy a nő olvasókat ez mélységesen…..
Brazíliában ha azt akarja valaki mondani, hogy egy ember rendszeresen nem zuhanyozik, nem foglalkozik személyes higéniájával akkor a banho tcheco kifejezést használja. Szó szerint: csehül fürdik. Ezekben a forró nyári napokban prágai tömegközlekedéssel utazni igazi büntetés. Az ok…..
burgenland G'schicht: Kik vogymuk? 2010.06.30 21:33:00
Itt ebben a rövid posztban a népesség összetételéről írok egy kicsit. A népesség több mint 90%-a "német" anyanyelvű. A legtöbbet beszélt dialektust az osztrákok heanzisch (hoanzisch)-nak nevezik a magyarok egyszerűen csak burgesznak. Persze a tájszólás…..
burgenland G'schicht: Mik vogymuk? 2010.06.26 16:30:00
Mi is ez a Burgenland nevű hely? Hogy jött létre? Mi volt itt előtte? Rossz berögződés szerint minden első információt a wikipedián szoktam beszerezni, ha valaki mégrészletesebb tudást szeretne felhalmozni a burgesz burgenlandi történelemről az itt tegye meg. Néhány fontosabb…..
Nemrég úgy döntöttem, hogy felhagyok a budapesti életemmel és Sopronba költözök, egy ausztriai munkalehetőség miatt. Arra gondoltam, hogy a beilleszkedésemet megpróbálom kellemessé tenni, mert a legtöbbeknek ez azért inkább kín. Nem szeretnék azoknak hibájába esni, akik a…..
Azt mondja a debreceni önkormányzat által működtetett dehir.hu nevű hírportálon az egyik csinovnyik, egy bizonyos Széles Tamás nevű csávó, aki civilben (már amikor nem a hírportálon nyilvánul meg) a Debrecen TV ügyvezető igazgatója, hogy a németeknek szőkéknek és magasaknak…..
banfitoto 2010.06.25 14:57:20
@GGG77: Köszönöm, egyetértek veled.

Apropó mi vagyunk a magyarok. Nem nekünk véletlen a nemzeti sajátosságunk a vendégszeretet, amire oly büszkék vagyunk? Miért fáj nekünk ha németek embereket fogadnak be, majd munka- és sportolási lehetőséget adnak nekik? Az talán a baj, hogy a tehetségesebbeket utána állampolgársággal jutalmazzák? Segítsetek légyszives megérteni miért kellene, hogy ez engem zavarjon.
Már az Indexben is hőzöngés volt amiatt, hogy a foci vb párhuzamos meccseinek közvetítői bemondják a másik meccs eredményeit, ezért felteszem, hogy másokat is érdekel, miért is teszi ezt az MTV. Alant a köztévé sajtóközleménye, szó szerint. "Amióta a bundázások…..
update: a téma népszerűségére való tekintettel a ma esti granturizmó!-ban is tárgyaljuk a témát, hallgatható BP+60km-es körzetben a radiocafé 98.6-on 21-22h-ig, mindenhol máshol online! A Mercer csoport minden évben kiadja a toplistáját a világ legélhetőbb városairól. Az…..
banfitoto 2010.06.22 19:55:57
@váév építők: :D Pula nagyon adja! Ahhoz képest, hogy kicsi, kulturálisan és buli szempontjából is nagy hely. Télen a +6 fok minimum megfizethetetlen! Kár, hogy nyáron sok a dugó :(
Átadtak Ausztráliában, a West MacDonnell Nemzeti Parkban egy 17 kilométer hosszú bicikliutat, aminek része egy olyan híd, amit újrahasznosított műanyagból, kifogyott nyomtatóba való tintapatronokból építettek, írja az Inhabitat. A beruházással tartották magukat a fenntartható…..
banfitoto 2010.06.19 12:03:10
@paperboy: Van esetleg még környezetbarátabb javaslatod amelyik esetleg még jobban is néz ki?
Itt az ideje, hogy mindenféle szemforgatás, képmutatás nélkül kerek perec ki merjük mondani: A vidék, a vidéki emberek 500 évvel le vannak maradva a múltban, egy feudális világban, feudális értékrend szerint élnek, az egyetlen dolog amit egy korhű középkori film forgatásához…..
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..