Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenlehet

356 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy felépülő segítőnek - bármilyen régóta szermentes - nem mindig egyszerű szenvedélyével kapcsolatos élményeit megosztani nem függő szakmabeliekkel, adott esetben kollégáival sem. Különösen nehéz átadni személyes tapasztalatokat úgy, hogy azok megértésre és befogadásra is kerüljenek az adott…..
mindenlehet Tékozló fiú 2018.05.20 20:56:36
Láttam, amikor tébolyultan rohantál az úton át, a hold alatt, a föld felé, vérfelhőben úszva a csillagdinamó éjszakában és vodkát szenteltté lélekké, hogy áldozatot mutass be a félelem oltáránál démonjaidnak, miközben őrjöngve csillaganyát okoltad a világmindenség tágulásért, végül benzodrint és…..
Biztos vannak olyan alkoholisták, akinek sikerült szociális ivóvá válni és megtanultak normálisan inni. Talán egy jól sikerült terápia hatására, vagy csak az idő elmúltával személyiségük átalakult és képesek kontroll alatt tartani italozási vágyukat. Persze, ha valakinek folyamatosan kontrollálni…..
mindenlehet óvodába járni jó 2017.11.16 17:16:51
Ma szülőfalum régi óvodája környékén jártam. Ott, ahol ovis voltam valamikor.Már régóta nem gyerekek használják, raktár lett belőle. Minden csupa rom és olyan elhagyatott.Eszembe jutott, milyen jó lenne bújócskázni, amit csak azért nem tettem, mert tiszta ruha volt rajtam.A hintázáshoz óvónénitől…..
Amikor normális voltam, úgy viselkedtem, mint aki nem normális. Nekem a nem normális volt normális, miközben azt sem tudtam mi az. Ezek a szavak számomra semmit nem jelentettek, csak tettem, amit tettem. Azonban valami probléma mégis lehetett, mert azt mondták változzam meg, mert ez így nem…..
mindenlehet Ady Endre pálinkája 2017.10.25 21:31:02
Nem is tudom mikor, de már jó pár éve, akkoriban egy irodalmi körbe jártunk, ott ismertem meg és egyik alkalommal pálinkát hozott Erdélyből, azt mondta Ady Endre pálinkája, a szülőhelyéről hozta, igyak belőle egy kicsit, csak egy stampedlivel. Aztán estére valahogy mindet megittam, pedig istenuccse…..
mindenlehet tengeren lépdelő 2017.10.20 11:52:32
fent ég lent vízsós hab könny ízvágy lép csak bentfény út ring csend (szöveg és kép: Papp Ákos)..
mindenlehet mindenhol 2017.10.11 10:15:55
Minden tengerbensodródva, minden földönpartravetetten. (Szöveg és kép: Papp Ákos)..
mindenlehet Pont akkor 2017.10.09 19:17:10
Reggel pont akkor fogyott el a torokfájás csökkentő tablettám, amikor leginkább kellett volna.A patikában az előttem levő pont egy bonyolult receptet készül kiváltani. Már csak 5 percem volt, így pont nem tudtam sorra kerülni.Ahova siettem, pont az elejéről késtem el.Ahová onnan siettem, pont előbb…..
Szüleim postásnak szántak, mint ők maguk, de szerencsére nem lettem az. Volt egy kényszerű próbálkozás, amikor nyolcadik után egy nyári hónapban kézbesítőt helyettesítettem, mert kellett a pénz, de itt végképp kiderült alkalmatlanságom. Reggel kerékpárral rajzottam ki a többi postással és leveleket,…..
mindenlehet Öbölnek partjára 2017.09.27 18:38:10
Bejártam száz utathogy egyre találjak,ezerszer lerogytam,hogy megint felálljak. Erdőnek mélyébenmagamat kerestem,pataknak tükrébenarcomat nem leltem. Vándorlét sorábantenger állt utamba,tarajos hátárólzuhantam habokba. Vizének mélyérőlörvények kidobtak,öbölnek partjárahullámok sodortak. (Papp…..
mindenlehet Tenger haiku 2017.09.26 13:50:04
Szétloccsant az ég.Szemgödrében hajókatsodor a tenger. (Papp Ákos: Tenger haiku. Fotó Itáliában, 2017-ben készült)..
mindenlehet Csak őszintén hazudni 2017.09.16 20:09:47
Azt hazudtam neki, hogy nem hazudtam,ő meg azt hazudta, hogy elhiszi, így sikeresnek tűnt a dolog,hiszen ő is hazudott, hogy én hazudhassak,ezért másnap úgy éreztem nem hazudok, amikor hazudtam,mivel kioltottuk egymás hazugságát.Így fel sem merült bennem, hogy hazudjak, amikor hazudtam,és úgy…..
Emlékszem, amikor tébolyultan kóboroltál és nem tudtad, hogy az égbolt alatti létezésben hol kellene létezned, hogy csillapodjon elméd lópata dübörgése, engedd, hogy most megsimítsalak. Tudom, hogy szétszakadt agyvelővel és kifúrt szemekkel bolyongtál a körúton kocsmát keresve, most hagyd, hogy…..
Még egy vízzel telecsordult pohárban is ott rejtőzik az óvatlanság,a szabadesés lehetősége,egy magányos út a szakadékbanasztal és föld között.Egy megfoghatatlan zuhanása téridő görbületbena súlytalan koppanásig.Hiába a lelassult mozdulatok varázsa,az utolsó óvó tekintet,a megmaradás reményeés a…..
mindenlehet Csak az tudhatja 2017.08.23 14:57:34
Csak az tudhatja, aki lábtörlőn aludt összehugyozva, miközben ölelésről álmodott vodkásüveggel kezében, hogy eggyé váljanak, és várta mikor téríti le valaki erről az eltorzult téridő görbületről, hogy jöjjön a megvilágosodás, de ő csak kifolyt szemmel és átszakadt dobhártyával bolyongott tovább a…..
mindenlehet Köszönöm 2017.08.13 20:17:48
Köszönöm az utolsó bezárt ajtónak,végső hurokszorításnak,annak a kiszorult levegőnek,eltépett kapcsolatnak, az űrbeejtőnek,fröcsögő vérnek,  végső dózisnak,amikor ikertornyaim összeomlottak.Hálás vagyok a nincs-re ébredésnek,húsomba vágó gúzskötésnek,kivégzőosztag előtti feladásnak:az utolsó…..
mindenlehet Villon négysorosok 2011.10.16 11:05:00
Francia voltam – megbántam nagyonPárizs szült, ott, hol Pontoise vagyonEgy jó öles kötéllel nyakamon,Immáron seggem súlyát latolom. (Mészöly Dezső fordítása) *-* Francia vagyok Párizs városábólmely lábam alatt a piszkos mélybe vész,s most méterhosszan lógok egy nyárfaágról,és nyakamon érzem, hogy…..
mindenlehet 2011.10.17 10:44:45
@undorgrund: Nekem Illyés Gyula fordítása tetszik legjobban.
Azonban nem teljes a lista, mert úgy tudom Babits és Radnóti is lefordította, de lehetnek még mások is.
mindenlehet 2011.10.18 08:58:32
@Egy kiskávé: köszi ez tényleg ütős DD
mindenlehet 2017.07.22 12:09:24
@Fehér elefánt: Örömmel beleteszem, természetesen névvel együtt, ha elküldi emailen ide:
mindenlehet@gmail.com
mindenlehet Sóhaj 2017.06.12 19:33:12
Sóhaj haiku Felsóhajt a fa:elment ez a madár is!Toll hull levélre...
mindenlehet Körforgás 2017.04.29 11:13:46
Körforgás               Gábor emlékére   Virágnak jöttél,kipattant rügykénttavaszt kerestél. Bújtál faághoz,lepkeszárnyához,égető nyárhoz, elmúló nőhöz,kopár erdőhöz,őszi időhöz. Esők gyalultak,bibéid hulltak, jéggé fakultak. Szirmaid gyászba',fagyott virág mazuhansz halálba. Véred hullt…..
mindenlehet Lehetne életrevalóbb 2017.04.26 17:23:58
Reggeli kávézás közben halt meg, szívroham végzett vele. Mivel kissé figyelmetlen volt, így észre sem vette, hogy nem él, csak evett tovább. Feleségének sem tűnt fel, ezért megkávéztak és mindenki ment a dolgára. Minden pont olyan volt mint az életben. Dolgozni indult, ahol a főnöke ugyan…..
mindenlehet Bogáncsvirág 2017.04.24 20:53:41
Lepke röppen el mögöttem,hálót sző a rét,fák felett egy madár rebben,rám terül az ég.Tücskök ciripelnek éjjel,versük oly örök.Szúrós bogáncsnak születtem,virágok között. Szél teríti rám subáját,átkarol a nap.Virág lesz belőlem egyszer,ha kikel a mag.Tarka virágszirmaimbaszeret majd a hold.Én…..
mindenlehet Ki van a helyén? 2017.04.03 19:52:50
Lukács fürdő szauna, kettesben egy ismeretlennel. Fekszem, lazulok. Nyílik az ajtó és belép egy harmadik. Arra kér keljek fel, mert oda akar ülni, ahol most vagyok. Átfut rajtam, hogy ezen a nagyjából húsz négyzetméteres üres helységben, miért ezt a pontot nézte ki, de nem kérdezek, arrébb tolom…..
Sok átlőtt agyvelővel találkoztam féregjárat utamon, akik vérző szellemmel ittak spirituszt, hogy átírják tudatukat és csillagporos betört koponyák lángoltak körülöttem extatikus rockzenére, amikor a mindegy már lényegtelen és kiszámíthatatlan módja Isten létezésének. Végtelen feketelukba zuhanásom…..
mindenlehet fényjáték 2017.03.20 12:56:15
híd ház fény árny kő part lent sár ring víz kék hab fény kép ég nap (pá)..