Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenlehet

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tanárok és tüntető társaik számos jogos követelésével nekilódult tüntetési hullám épp most fullad saját bohózatába, amikor is a kreatív energiák és politizáló cselekvések kezdenek kimerülni a kockás inges, ironikus szelfik készítésében. A kormány kezdhet megnyugodni: ellenfelei valósnak induló…..
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
 Fölkel Róbert a független civil szerepelt január 17-én a napkelte műsorában és szembesült azzal, hogy voltaképp nem is igazán tudja, hogy miért tüntet.Vicces, ahogy pontról-pontra megdőlnek a szokásos érvekMiután szembesült vele, hogy a legnagyobb érve miszerint a…..
A Kossuth-díjas író, költő és műfordító életének 66-dik évében, tragikus körülmények között hunyt el. Halálának oka egy banális félreértés. Közelebbről, hogy alkatilag, hanghordozásában és gesztusaiban hasonlított Julian Assangera, a diplomáciai titkok…..
Sokan vagyunk akik nem szeretünk vagy nincs időnk rendet rakni, takarítani. Ilyenkor gyakran csak elrakjuk a szekrény mélyére a rendetlenséget okozó tárgyakat, a koszt pedig besöpörjük oda, ahol nem látszik. Aztán szép lassan a szekrényt már nem lehet becsukni, a szőnyeg alatt púposodó porban pedig…..
mindenlehet 2011.01.10 15:26:15
@Sparhelt: Ebben egyetértünk, számomra is a kukázás után szétdobált szemetek okoznak gondot, amit hát nekünk kell összeszedni. Ráadásul Józsefvárosban egy hajléktalanszálló közelében lakom, elég sok probléma adódik ebből. A kukázást büntetni, pláne olyanok esetében, akik biztosan nem tudják kifizetni nyilván nem jó válasz, ráadásul érzéketlen lépés a rászorulóval szemben. Viszont az eddigi állapot sem megfelelő.
8ker AB előtt a kuka-rendelet 2011.01.07 13:42:00
 Ezért szeretem a TASZ-t  - és támogatom is, ahogy tudom a munkájukat -, hiszen joghoz értő emberek adják szaktudásukat a társadalom egészét érintő dolgokban, és azonnal fellépnek a jogsértések ellen. Most is így történt,  hiszen szinte még meg sem…..
mindenlehet 2011.01.09 09:54:26
@Mariannka51: Akkor még egy szempont. Nekem nem az ismerősöm, hanem én lakom a nyolcadik kerületben, a Magdolna negyedben. Nem messze tőlünk a Fűtött utca. Ha majd a jogharcosok fogják minden egyes alkalommal összeszedni a szétdobált szemetet a házunk előtt és igen gyakran belül is, azt amit a kukázók sokszor a szemünk láttára szétdobálnak (sokat arcra is ismerek, vagy kliensem volt valamikor). Akkor valószínű lojálisabb lennék.
A rendszerváltás előtti években Kis János fogalmazta meg a Beszélőben ennek éppen az ellenkezőjét. Pedig akkor, az úgynevezett szocializmusban, mi voltunk a legvidámabb barakk, vagyis a legviccesebb diktatúra. A nyolcvanas évektől kezdődően mindenképpen. Ez volt az ötvendolláros…..
mindenlehet 2010.12.31 14:00:10
@az igazi Sipi: én is kihagynám a miniszterelnök gyerekeit, mert nem hiszem. hogy ők szervezik az Orbán család életét. Oda születtek.
Újra és újra fellángol a vita arról, kell-e új, korszerűbb, lelkesítőbb, és legfőképpen vidámabb himnusz Magyarországnak. Sokan túl borongósnak, negatívnak, depresszívnek tartják Kölcsey Hymnusát. Hogy a környező országok és néhány "nagy nemzet" himnuszához…..
A mai napon bukkantunk arra a jegyzőkönyvre, melyet egy hajléktalanszálló csoportos foglalkozásán rögzítettek.„Drága hajléktalan barátaim, hadd meséljek el egy rövid történetet. Egyik alkalommal békésen üldögéltem az aluljáró lépcsőjének tövében, amikor – bár…..
(2008, Budapest, VIII. kerület, Lujza utca)..
mindenlehet 2010.10.11 20:31:28