Regisztráció Blogot indítok
Adatok
goex

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt elég régen egy bejegyzésem arról, milyen pofátlanul árazzák itt-ott a külföldi borokat, már akkortájt azt ígértem, elmesélem, mit gondolok a történet másik feléről, ami nyilván sokkal több embert érdekel ebben a szubkultúrában. A túlárazott-túlárazás kifejezés…..
goex 2011.03.10 16:10:43
@BZoltan: Szerintem ez az adat úgy jön ki, hogy van aki napi 3+ sört plusz feleseket is megiszik, de a nagy többség meg semmit. Ez nem annyira releváns itt szvsz, mert aki melő után sörözni indul abból nem lesz borissza. Illetve ott sem a jobb minőségű sörök, hanem a low-end kategória fogy a legjobban. Úgy érzem ők nem célcsoport.
A hazai borfogyasztás felhozására inkább néhány olyan marketingfogást kellene bevetni aminek a segítségével meg lehetne győzni sokakat, hogy a napi 2-4 dl bor étkezéshez, előtt, után nem jelenti azt, h vki alkoholista. A borfogyasztás ( szeszesital fogyasztás ) démonizálását kellene megállítani. El kell hitetni az emberekkel, hogy kisebb mennyiségben ez hasznos, jó, örömteli, és nem árt vele másoknak sem. Persze a 2000 + huf-ba kerülő borok nem jelentenek erre megoldást.
 Új kultúrharc van kibontakozóban Magyarországon. A konzervatív kurzus dacos elszántsággal törekszik a maga értékrendjének betonba öntésére. A miniszterelnök a pápához látogat, a köztársasági elnök sekélyes dolgozatot ír (irat) a kereszténység erényeiről, föl-…..
goex 2010.12.10 14:46:18
@akdiana:
A gyerekkorodból hiányzott sok mese és varázslat, ami örömmel töltötte volna el a szívedet. Illetve sok játék, ami úgyszint.
Nem mondom lehetett benne más/hasonló.
Egy gyakorló nyelvtanár levélírónk posztja az iskolai nyelvoktatás problémáit tárja elénk. A hibákat nem elsősorban a diákok motiválatlanságában, hanem sokkal inkább a nyelvtanárok felkészületlenségében, illetve az alacsony óraszámban látja.Kedves Ellenőrző Blog,Gyakorló…..
goex 2010.08.18 12:42:57
@kolbászoszsömle: Nem, ebben tévedsz. Én azzokkal foglalkozom akiket mások nem vállalnak el....Pl azért mert nem tudnak alkalmazkodni az időbeosztásukhoz. Lásd a felsorolást kikkel dolgozom. Mellesleg ez az állításod nagyfokú hozzá nem értésről tesz bizonyságot....

1. Pontos nyelvtani ismeretek, alapműveltséghez tartozó szókincs, megfelelő kultúrális esetleg kultúr-antropológiai ismeretek nélkül nem tudod kifejezni a gondolataidat. A szókincs kialakítása pedig egy magántanár számára mindig az ügyfél életének, életvitelének, életkörülményeinek, igényeinek, képzettségének, személyiségének megfelelően, személyreszabottnak KELL lennie.
2. A szakmai szókincs/ zsargon ezután jöhet.
/Mellesleg a két dolog nem is elválasztható egymástól akkor amikor már a megszerzett tudást alkalmazni kell./

Ehhez a két lépéshez a tanárnak állandó fejlődésre van szüksége, tanulnia kell folyamatosan a nyelvet, a kultúrát stb...
Tudod én - és sokan mások is a szakmából - úgy látom,látjuk, hogy az az óra, ahol a tanár nem tanult semmi újat, az nem ért semmit.
Tehát hagyjuk a személyeskedést, főleg így ismeretlenül, tekintve -biztosra veszem és remélem - hogy nem nyelvet tanítasz, így inkább ne tedd személyessé az amúgy eléggé tanulságos beszélgetést itt. Ettől függetlenül értem - legalábbis azt hiszem - mi az, amire utalni szeretnél, de ezt a szemléletet inkább a tömeges képzésre szakosodott intémények kényszerítik a tanárokra.
goex 2010.08.18 13:50:42
@plc3: Köszi!
goex 2010.08.18 15:32:18
@oraculum_dixit: Nem hiszem, hogy az én módszerem az egyetlen helyes. De te tényleg nem érted a lényeget, és mindenkit kiosztasz arról ami nem a kenyered. Igen, eléggé hatékony vagyok. Az anyanyelv megtanulásához kell minimum 14 év, de a folyamat az egész életünkön át tart. Az egyéb nyelvekhez hónapok, maximum 1 - 2 év áll a rendelkezésre, az esetek többségében ahhoz, hogy pl munkát vállalhass ( nem túl kvalifikáltat ). Ez nem ua. Van olyan módszer ami az anyanyelv elsajátításához hasonlóan közelíti meg a második, harmadik nyelv elsajátítását csak nagyon időigényes. 2-8 évig is tarthat.
Mellesleg mint írtam nem gyerekekkel foglalkozom, hanem felnőttekkel, csak nem figyeltél. De itt be is fejezem.
Kedves Blog!   Néhány hete kényszerűségből jelentkeztem egy multihoz, áruháztakarítói állásra. Mert kell a pénz és a boltokban nem adnak élelmet 3 európai nyelv társalgási szinten való ismeretéért és a közgáz diplomáért.   30-leszek nem sokára, életerős,…..
„Képzeljetek el egy gyönyörű lányt egy nála 10 évvel idősebb kopaszodó, pocakosodó, szemüveges kókánnyal” – Levélírónk igazságtalannak és érthetetlennek tartja, hogy egy jó csaj, egy nála idősebb és esztétikailag kihívásokkal küzdő pasival császkál,…..
Olvasónknak nem válaszoltak, így hát hozzánk is eljutott végül a levél.Tisztelt Címzett!Tegnap (2010. 06. 01.) Vonattal érkeztem Budapestről Szolnokra, 21:45-re ért be a szerelvény. Szolnok állomáshoz  közeledve egy középkorú szemüveges, átlagosnál vékonyabb…..
goex 2010.06.14 21:42:37
@Csehszlovák Kém: Üdv. Ez igaz sajnos...
Allez la France! 79. perc 2010.06.11 22:06:00
 Domenech értetlenkedve hallgatja ezt a borzalmas vuvuzelázást, és mivel magától nem tudja megfejteni, ezért megkérdezi a jobb szélen éppen elfut a Maloudától: Forró a vuvuzela?- Nem forró, uram - lihegi egy bicikliscsel közben a játékos.- Akkor miért fújják? - néz…..