Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Decadurabolin

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt blog!   Gyermeket várok. Amikor a vezetőség tudomást szerzett róla (10 hetes volt a babám), megírták helyettem a felmondásom, amit nekem alá kellett írnom. 4 órában voltam bejelentve, persze nem annyit dolgoztam, és nem is annyiért, így nem volt választásom.…..
Decadurabolin 2011.05.01 16:28:47
@Mikropénisz: teljes mértékben egyetértek veled. csak...

egy mikro vállalkozás, ahol mondjuk van 1-3 ( vagy akár több ) munkavállaló, hogy ebből az egyik elmenjen szülni hat évre és utána előtte és utána a különböző pénzecskéket a munkaadó kifizesse.

jelenlegi szabályosnál a munkaadóra irreális teher hárul.
Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte…..
Az USA-nak és Európa vezető országainak még kevesebb erkölcsi alapjuk marad, hogy a demokrácia és a szabadság globális védelmezőjének pózában tetszeleghessenek. (Kép: a Time címlapja, 1957.01.07.) Bár győzelemnek indult, a líbiai példa óriási vereség a Nyugatnak. Éppen…..
Az egészben az a szomorú, hogy az EU-Parlamentben ott van egy Morvai Krisztina, aki állandó jelleggel lejáratja magát. Ő az egyik politikus, aki képviseli az országunkat, és így képviseli. Iszonyatosan alacsony szinten képviseli, és joggal röhögik körbe az ottani képviselők. A…..
 „Az érdeknek az erény éppoly alkalmas eszköze, mint a bűn.”  (La Rochefoucauld)   Hosszabb emlékezetű olvasók talán még emlékeznek az ún. harci kutya törvényre, melyben a derék honanyák és honatyák meg kívánták oldani az állattani taxonómia…..
  A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását kezdeményezik indítványukban fideszes országgyűlési képviselők. A módosítás értelmében júliustól tilos lehet a dohányzás minden közforgalmú intézmény (így a vendéglátóhelyek) és munkahely zárt…..
Balsai Kormánybiztos István, miután alaposan kivizsgálta a 2006-ban történt rendőri túlkapásokat, igazi jogállami törvényjavaslattal állt elő. Az ötlet lényege nagyon egyszerű, egyetlen mondat foglalja össze. „A 2006. szeptember 18. és október 24. között, a Magyar…..
Decadurabolin 2011.02.03 21:42:45
@egyittlakó: mi is a problémád?
Mindannyiunk Viktátora január 19.-én nem csupán ismertette az EU Elnöki programját a parlamenttel - amiben különösebb vita nem volt -, nem csupán bezsebelt néhány nagyon erős kritikát (érdemes megnézni, hogy grimaszol, gy.k. ez nem érv), hanem persze a maga "orbánus"…..
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
Amikor a középiskolások a casus belli fogalmával ismerkednek, tanáruk az esetek 99%-ában az első világháború kitörésének klasszikus példájával szokta illusztrálni az új fogalmat. Aehrenthal kolléga bemutatkozó posztját olvashatjátok a szarajevói merényletről (amelynek komoly konteó-irodalma is van,…..
Decadurabolin 2011.01.14 22:38:14
@Minorkavidor: szerintem a feljegyzésekből világosan kiderül, hogy Tisza ezt a háborút ellenezte. A háborút valóban elkerülhetetlennek tartotta, úgy gondolta, hogy az erőviszonyok a későbbiek során javulnak ( teljesen fals elképzelés volt ). Vagyis teljesen igaz az, hogy ezt a háborút ellenezte, egyedüliként. Nyilvánvalóan a garanciák kérése védekezés volt, mert az álláspontja egyedüliként tarthatatlan volt. Sajnos a garanciák megjöttek.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogyha sikerül húzni az időt akkor a későbbi ( nagy valószínűség szerinti) vesztes háborút jobban "megússzuk", mivel az etnikai arányok az évek alatt a javunkra változtak ( kivándorlás a kisebbségeket jobban érintette, és természetesen magyarosodás is volt ).
Decadurabolin 2011.01.15 13:16:39
@teddybear01: olaszország 1915-ben üzent hadat. ha jól rémlik májusba.

szerbek elleni sikeres fellépés, részben saját szerencsétlenkedés, részben az oroszoknak köszönhetően.
Decadurabolin 2011.01.15 20:53:41
@teddybear01: nézd alapvetően nem teljesen értem mire akarsz kilyukadni, de azért ezeket vedd számításba:

A Monarchia ellenségei többszörös erőfölénybe voltak. Ipari termelés, élőerő stb. stb. a flotta gyakorlatilag semmi sem volt.

A Monarchia lakosságának jelentős része szláv nemzetiségű volt. Ennek köszönhetően a hadsereg egy része teljesen megbízhatatlan volt. A háború alatt előfordult, hogy az orosz fronton komplett hadosztályok álltak át.

A Monarchiában generációk nőttek fel úgy, hogy az ország nem viselt háborút, akkori szinten a birodalom lakossága jólétben élt.

Szerbek és az oroszok lényegesen alacsonyabb életszínvonalon éltek, nyilvánvalóan egy háborúban ez előny.

A Monarchia belső problémái miatt háborúra alkalmatlan volt és felkészületlen, ezt Tisza nagyon jól látta, gyakorlatilag Tisza 20. századi ténykedése arról szólt, hogy az országot felkészítse az Ö általa elkerülhetetlennek vélt háborúra.

Akkoriban az információ áramlás teljesen más volt mint ma, se tévé, se internet, se mobil stb. stb. lényegesen kevesebbet tudtak a világról.

és végül, szerintem teljes mértékben le kell számolni avval az illúzióval, hogy az ország vezetőrétege, a lakosság felsőközép szintjénél szellemileg erősebb, de ez nem csak hazánkra igaz, hanem gyakorlatilag bármelyik országra.
Mit tesz száz év egy országgal? Közel egy évszázada az Oszmán Birodalom romjain Törökországot találóan nevezték a kontinens beteg emberének, ám ma ez már igen elgondolkodtató az ország gazdasági és politikai erejét elnézve. Mialatt az eurozóna és az Európai Unió…..
A Fitch Ratings csütörtöki lépése után a magyar államadós-osztályzatokat mindhárom nagy hitelminősítő - Standard & Poor's, Moody's Investors Service, Fitch Ratings - a befektetésre ajánlott "BBB/Baa" osztályzati sáv alsó szélén tartja nyilván, egyaránt negatív…..
Dani már április vége óta próbál rávenni arra, hogy menjek el vele valamikor a hatodik kerületben található Kínai-Koreai-Ételbárba. Kissé rideg, nem túl szép kockás-terítős hely, ahol azonban fantasztikusan főznek, valami ilyesmit mondott. Valószínűleg inkább azt mondta, hogy…..
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
ProgBlog Orbán a Don-kanyarban 2011.01.05 18:03:00
„A háborút mint nemzeti öncélt állítottam be.”Kállay Miklós m. kir. miniszterelnök – 1942. március 19. 68 évvel ezelőtt Magyarországot súlyos csapás érte: százezer emberünk pusztult el egy elhibázott és a legalapvetőbb szakmaiságot nélkülöző…..
   A Totalcar tíz év működés után jutott el oda, hogy népi kezdeményezést indítson. A népi kezdeményezés annyiban más, mint a népszavazás, hogy kevesebb aláírás kell hozzá (ötvenezer), és semmire sem kötelezi a Parlamentet, csak mintegy jelzi a nép igényét…..
Kettős Mérce Tilos! 2010.12.29 23:23:00
  Aki nem most csöppent a magyar valóságba az tudja, hogy a jobboldali sajtó szemében a kultúra elsőszámú ellensége a Tilos rádió. Ezért se váratlan, hogy a Tilos kapja a Médiahatóság első érdekes bírságát. Vannak olyan körök Magyarországon, akik nem tudnak (nem…..
Mandiner blog A KDNP vajon mi? 2010.12.27 11:11:00
A Csehszlovák Kommunista Párt helyzetéről szólva Leonyid Brezsnyev úgy fogalmazott: a nagypolitika mélyszerkezete, a béketábor karakterrajza, politikai természete csak e két lehetőséget kínálja számukra: szövetség vagy felmorzsolódás. „Önök is tudják, hogy a…..
   Most, hogy a dolog aktuálpolitikai tartalma lecsengett, érdemes szakmai szempontból elemezni, mi történt a Parlamentben Schiffer András december 12-i beszéde alatt. Azoknak, akik pártszimpátiájuk alapján hajlamosak megítélni a dolgokat, javaslom, vegyék le a hangot. A…..
Még néhány nap, és Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A külföldi sajtó mégsem ezzel van tele, hanem a kedden hajnalban elfogadott szájkosár médiatörvénnyel. Kommentárok és egyéb írások tömkelege kritizálja az új szabályozást, szinte nincs olyan európai lap,…..
Vastagbőr Egy percig hallgatott 2010.12.21 12:01:00
Hajnal 3 órakor elfogadták az új médiatörvényt, mely hír természetesen főszerepet kapott reggel a Kossuth Rádió hírműsorában. Azonban  a hatályos Médiatörvény és a Magyar Rádió belső szabályzata szerint Mong Attila műsorvezető nem fűzhetett kommentárt a hajnalban…..
 Tegnap arrról írtunk, hogy Rogán Matolcsyékat leiskolázó kommunikációját csak Orbán Viktoré lesz képes túlszárnyalni. És tényleg. Ma bemutatták a miniszterelnök nyugdíjasoknak írott levelét.  Orbán elképesztő pofátlansággal kifinomult profizmussal próbálja…..
"Nincs szükség a devizánk gyengítésére, és kamatemelésre sincs szükség... mert friss pénzt kell a gazdaságba pumpálni" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap. Ha ezt az ifjabb George Bush mondta volna, nyilván bekerült volna az aranyköpések gyűjteményébe, amivel…..
Decadurabolin 2010.12.11 22:43:27
@emzéperiksz: én nem akarlak elkeseriteni, de bécsben gyakorlatilag semmit se adnak a bankbetétre, szóval azt elhiszem, hogy a pénzecskét viszik ki, de semmiképpen se azért, hogy ott bankbetétben fialtasság, ugyanis az utobbi jelenleg ( több mint egy éve nem müködik )
Szép lassan szembesülünk az Orbán kormány keleti irányvonalával. Bár valami azt súgja, nem pont így akarták ezt ők sem. Csak azok a fránya pénzügyi minősítők ne lennének, akik nem osztják Matolcsy Szent Jobb lelkesedést az államosítás iránt. Leminősített a Moody's,…..