Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flash.gordon

0 bejegyzést írt és 1369 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel ötszáz tonna elpusztult hal volt szükséges ahhoz, hogy a pénzéhséget felváltsa a józan ész és véget érjen a balatoni angolnatelepítés...
flash.gordon 2020.08.02 08:57:54
Az osztrák főváros sokat változott az elmúlt években és ugyan még mindig nagyszerű hely, azért megvannak a maga hátulütői. A tíz éve Bécsben élő Dundee foglalta össze tapasztalatait. Neked mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
flash.gordon 2020.07.27 10:22:16
@Csodabogár: Jaj hagyjuk már ezt a kimentek az oroszok témát. Innen is kimentek 30 éve és nem történt szar sem.
Hasonlóan élnek, mint a legtöbb korukbeli fiatal: egyetemre készülnek, elköltöznek otthonról, és buliznak, de közben négy nyelven beszélnek, számukra a gödöllői kastély és a bécsi Hofburg voltaképpen családi múzeum, és már most azon gondolkodnak, hogy talán egyszer majd édesapjuk, valamint…..
flash.gordon 2020.07.26 10:31:36
flash.gordon 2020.07.26 16:10:45
@sdani: Az beszél a magyarok nevében, aki akar.
Természetesen egyetlen városról sem lehet objektív listát felállítani, ez a mostani sem próbálkozik meg ezzel. Inkább tekinthető egy érdekes játéknak (amibe egészen nyugodtan kapcsolódjatok be), annál is inkább, mert alapjául a görög Vagia írása szolgál – ami érdekes csavar. Neked mi az az öt-öt…..
flash.gordon 2020.07.18 11:12:37
@arncht: Érdekes én kifejezetten koszos utcát nem láttam. A kurd-török kérdés egy aktuális probléma azért nem ez a jellemző.

Családosokat meg rengeteg program várja. :)
flash.gordon 2020.07.18 13:24:38
@Golf2: Mitől lenne jogos egy tüntetés megtámadása?
flash.gordon 2020.07.18 15:18:32
@Attilajukkaja: Nincsenek annyian. Bár a török is tud úgy dolgozni mint a magyar v román. Gyereket meg tuti többet vállal.
A címben nem véletlenül szerepel a bajor a német helyett, hiszen (mint a mai poszt szerzője, Évaaa írja) Németországban tartományonként változnak a követelmények, a színvonal, sokszor maga a rendszer is. Szóval gyerünk, lessünk be egy bajor iskolába!..
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
flash.gordon 2019.08.27 18:45:38
@lenörd hofstadter: Igazad van. Ki hiszi el, hogy létezik olyan magyar, aki jól érzi magát a hazájában? Hülyék ezek?
Talán nem véletlen, hogy éppen augusztus 20-án töprengett el az elmúlt hetekben oly sokszor feltett kérdésről (mit jelent magyarnak lenni, mit jelent a honvágy és mi történne, ha hazatérne félmillió magyar) Wien74. Posztja szerintem rengeteg érdekességet tartalmaz, például arról, hogy miért nem…..
flash.gordon 2019.08.24 11:52:59
@KissGecihuszár: rendszerváltás után 30 évvel nem kínos még mindig Kádárra mutogatni? 50 év múlva mire fogunk mutogatni? Se Soros se Kádár nem lesz.
flash.gordon 2019.08.24 20:01:30
@gabors: No, tehát akkor egyetértünk. A fidesz 2/3-dal nyert(e a mandátumokat). Ideírom ezt is, hogy teljesen pontosak legyünk. Hogy más választási rendszerben mennyivel nyert volna többet azt megírták helyettem mások.

Viszont visszatérve az alapkérdésre: A posztoló azt állítja, hogy nincs összefogás Magyarországon. Akkor a 2 millió Fidesz szavazó az nem összefogás? (És nem kell mindent összehablatyolni csak a kérdésre felelni igennel v nemmel, nem esetén azt is megmondani, hogy akkor mi lenne az összefogás a nem-mel válaszoló szerint.)
Múlt héten jelent meg Zozie írása, melyben felsorolta, melyek azok a dolgok, amik miatt jó Grazban élni. (Természetesen a Tíz dolog-sorozat keretében.) Most jöjjön az „ellenposzt”, melyben az idegesítő dolgokat írta meg ugyanő, hiszen így lesz kerek a történet. Két dologra…..
flash.gordon 2019.07.27 12:52:27
A posztoló az az embertípus, akit messzire kerülök. De álljon itt egy részletesebb elemzés.

#1 Az emberek
Nekem az az érzésem, hogy a posztoló vendéglátásban v építkezésen dolgozik és azt gondolja, hogy az az ‚osztrákság‘. Örökké visszatérő elem az okoskodó magyaroknál, hogy ők okosak, intelligensek és szépek de az a nyugati állam, ahová ők mentek ott mindenki hülye, tökelütött.
Egyébként ez akár igaz is lehet csak azt felejti el a posztoló, hogy egy társadalom nem attól lesz hatékonyabb, hogy az egyén többet és serényebben dolgozik; hanem attól, h a legújabb technológiai újításokkal, infrastrukturális invesztíció hatékonyabbá, gyorsabbá és biztonságosabbá teszik a munkavégzést. Egyébként ezek az emberek sosem válaszolnak arra, hogy ha ennyivel jobb a magyarok munkamorálja miért nem a nyugati államok polgárai jönnek hozzánk, hanem fordítva?

#2 Az itteni ügyintézés
Bürgerkarteja és Digital signaturja van a kedves posztolónak? Élek a gyanúpörrel, hogy nincs.
A nyitvatartásról nekem más tapasztalataim vannak általában van egy heti egy hosszú nap is.

#3 A mentalitás
A szakmunkásokról én sem hallottam sok jót ezzel egyetértek.

#4 Nem tudnak vezetni
Ezt főleg egy magyar szájából jó hallani. Akinek hazájában bevett szokás a büntetőfékezés meg a gyalogosok elgázolása zebrán.

#5 A konyhájuk
Az osztrák konyha valóban fantáziaszegényebb mint a magyar. De kényszerít vki, hogy Ausztriában osztrák kaját egyél? Én kimegyek a Naschmarktra és curryt vehetek a szivárvány minden színében ami a tengerekben és az óceánban van és mozog azt mind megkapható Ausztriában. Egy sarki Billában is olyan kajaválaszték van mint otthon a prémium kategória. Aki itt nem tud jót enni annak gratulálok.

#6 Kibaszott nehéz beilleszkedni, főleg ha nem ismered a nyelvet

Tényleg? Melyik országban lehet beilleszkedni nyelv nélkül? A posztoló pökhendi önteltségére legjobb példa az általa összeállított ranglista, ahol a németül jól tudó magyarokat (gondolom saját magát ide sorolja). De mivel értékesebb egy németül jól beszélő magyar mint egy itt született és felnőtt afgán, szerb, török, kínai etc gyökerű ember?

#7 A nyelv
Igen, dialektusok vannak ez tény. Okozhat problémát is.

#8 A posta
Érdekes nekem az amazon csomagok az esetek 99%-ban ideértek. Ha nem voltam itthon leadták a szomszédnak.

#9 Semmi nem megy kapcsolatok nélkül
Ez az egész világon így van. A kapcsolati tőke előrébb visz. A normális munkához meg németül kell tudni. Ez nagyon meglepő.
flash.gordon 2019.07.27 16:14:18
@Bredpitt Monika: Most voltam pár hete. Majd ha időm engedi megyek. :)
  MZP emlékezetes interjúban árulta el a gyerekek fenyítésének fortélyait. Kifejtette, hogy „fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Ezek után sajnálkozott egy sort, hogy a magyar törvények túl szigorúak, és úgyse tartja be…..
flash.gordon 2019.06.26 10:33:50
@Full metal burka: Nem csinálhat. A verést törvény tiltja.
Meglehetős vihart kavart a magyar énekes, amikor legutóbb a brit fővárosban járva a koncertje előtt készített egy kisfilmet, amiben (hogyan is fogalmazzak finoman) eljátszott a Bécsbe látogató Lázár János tovább butított verzióját. Miként vélekedik minderről egy 8 éve…..
flash.gordon 2019.05.27 13:02:23
@Bredpitt Monika: jé te még itt? :)
Nem Balázs az első, aki több külföldön töltött év után rácsodálkozik a magyar ügyintézés egyes sajátosságaira. Neki speciel egy erkölcsi bizonyítványhoz kellett hiteles angol fordítás – és ekkor kezdődtek a meglepetéssel teli kalandok…..
flash.gordon 2019.05.24 23:43:19
@Balazs in the world: Egyébként nem egyszerűbb ott fordítattni, ahol laksz pl Angliában? Ott tuti nincs monopolhelyzet. :)
Öt éve jártam először Mayerlingben: akkor csak lekanyarodtam az autópályáról, hogy kívülről megnézzem az épületet. Az alkonyi környezetben ekkor még elég kopáran, mondhatni: természetesen nézett ki a környék, semmi jele nem volt annak, hogy ide tömegeket várnak. Illetve az építési anyagokból ma…..
flash.gordon 2019.05.02 12:14:59
Ma délután (04.26) a diákok tüntetést tartottak a Kossuth-téren, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy a diákoknak milyen követelményekkel lesz lehetősége jövő évtől felsőoktatási tanulmányokat folytatni. A követelmények nem egy bonyolult rendszert rajzolnak…..
flash.gordon 2019.04.29 10:24:35
@teéjesenmindegy: Mindegy. Én a személyeskedésbe nem kívánok belemenni.
flash.gordon 2019.04.29 18:31:22
@ételizésítő: Kenyér meg víz volt meg főzelék is. Igaz néha feltét nélkül a nyelv miatt.
flash.gordon 2019.04.30 10:30:22
@ételizésítő: Lehet 130 volt. Mindenesetre nekem anyum példája az, hogy kár az államra várni (akkoriban is kár volt) érdemes magánúton befektetni a jövőbe.

Igen, ettől még az államnak kellene tennie vmit ha azt szeretne, hogy a jövőben ugrásszerűen növekedjen a nyelvtudók száma és ezáltal termelékenyebb legyen a gazdaság; de én biztos tudatosítanám az egyénbe, hogy neki is van tennivalója ezen a téren.

[Amióta pörög ez a poszt rájöttem, hogy azért lehet ez nehéz mert valószínűleg olyan nincs, hogy csak a nyelvoktatást reformálom meg hiszen az összes többi tárgy is reformért kiált. Valószínű nem lehet azt megcsinálni, hogy csak a nyelvoktatást modernizálom, emelem a fizukat etc. a többi meg marad, ahogy volt.]
  Reggeli rádióműsorukban Bárdosi Sanyiék pár napja vérre menő csatát vívtak annak kapcsán, hogy kié a felelősség, ha mosásnál papírzsebkendő, húszezres, vagy bármi egyéb a ruhazsebben marad. Megmosolyogtató volt az a sziklaszilárdnak vélt erkölcsi alap, amelyről a felek érveltek, tökéletesen…..
flash.gordon 2019.04.26 08:31:16
@Almandin: Szeretem, amikor az emberek a vágyaikat kivetítik nyugatra mert ott minden jobb. Főleg ezek a "magyar társadalom" kezdetű tirádák a legfigyelemreméltóbbak. Amikor kimentem nyugatra élni elkezdtem keresni ezeket a dolgokat, hogy vajon mennyivel másabb mint otthon? Aztán (pl a mosogatás) kiderült, hogy, amit te leírsz legfeljebb addig van úgy, amíg meg nem szül az asszony: utána fokozatosan kivonulnak a nyugati férfiak is a munkavégzés alól.

Arról nem is beszélve, hogy az óvodai és bölcsődei ellátás gyakran annyiba kerül, hogy jobban megéri ha az asszony háztartásbeli lesz mintha elmegy dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy vannak országok, ahol a napközi sincs v szintén fizetős.

Szóval érdekes a "magyar társadalom ilyen meg olyan" című litániákból ez vhogy mindig kimarad. Az is, hogy nem alacsonyabb a válások száma sem nyugat európában.
flash.gordon 2019.04.26 09:31:12
@gyongyi70: Mármint mi az általánosítás? Hogy nyugaton drága az óvoda?

Az nem általánosítás, hogy azt állítod 'egyenlőségen' (jelentsen az bármit is) alapuló kapcsolatok szilárdabbak?

Vagy az, hogy a magyar társadalom ilyen meg emilyen?
flash.gordon 2019.04.26 10:53:09
@gyongyi70: A felsoroltakban igen, csak a téma nem ez hanem a mosogatás. Azt hittem az egyenlőségen alapulást erre érted, hogy ezt végezz el el a férfi, meg még mindazt, amit a nő mond az 'egyenlőség' jegyében.
A digitális szemét környezeti hatása   Mi is az a digitális szemét? Hogyan keletkezik? Hogyan tudjuk redukálni a méretét? A mai rohanó világban már lassan gyorsabban keletkezik digitális szemét, mint fizikai. Hogy hogyan és miért? Illetve ennek mik a hátulütői? Máris kifejtem bővebben. A…..
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
A Balaton kevesebb, mint 20 év alatt kapta meg azokat a fejlesztéseket, melyek ma is meghatározzák a tó arculatát. Vajon mennyi pénzbe került mindez mai árfolyamon?..
flash.gordon 2019.04.06 18:27:21
@gintonic.azigazi: Szerintem a válasz az ott lakókban (is) keresendő. Ugyanis az emberek inkább azt szeretik, ami avittos és kopott mert már megszokták. Figyeld meg bármilyen újításról vagy nagy volumenű tervről hallasz ellenérvként a következő szavakat fogod hallani: "retró, vadregényes, családias, ami lehetne az avittos, megműveletlen és belterjes szinonimája is.
Az átverések, csalások, hoaxok aranykorát éljük, de ez nem az elmúlt évtizedekben kezdődött. Száz évvel ezelőtt is voltak olyanok, akik hamisítványokkal próbálták bizonyítani a természetfeletti létezését. A cottingley-i tündérek ártatlan gyerekcsínyként indultak, de rengeteg hívőt meggyőztek. Sir…..
flash.gordon 2019.04.03 17:54:34
Lázasan dolgozó szerkesztőségek, egy meglincselt vigadozó és kisírt szemű kabarégörlök ilyen volt a város hangulata, miután a magyarok megtudták Erzsébet királyné halálát...
Aki kötött már életében biztosítást, annak tutira van biztosítós sztorija is azzal a konklúzióval, hogy "csak addig vagy fontos, amíg megkötöd, aztán fizetsz évekig, és ha beüt a menkű, csak a kibúvókat keresik." Mindez a másik oldalról úgy néz ki, hogy "a biztosító nem jótékonysági szervezet, hanem…..
flash.gordon 2019.02.28 08:55:17
@The Good Boy: A magyar létben az a legszebb, hogy mindenki megmagyarázza miért a károsult a hülye és miért nem a biztosító a svihák v a fogyasztóvédelem, aki ezt hagyja. Kommented kitűnően megmutatja a magyar társadalom mentális állapotát. :)
flash.gordon 2019.02.28 09:06:26
@Kolompár Magneto: A tisztességtelen biztosítás akkor is tisztességtelen marad ha nem bánkódik rajta.
Na, szóval. Képzeljünk el egy nyitott úszómedencét az 1940-es években, mondjuk, vidáman fürdőző urakkal:  S most gondoljuk el azt, hogy ez Auschwitzban volt.    Megy?  Ha nem, ne tördeljük ujjainkat képzeletünk bántó szűkössége miatt, mert a Halál és Szenvedés Táborát összetársítani ezzel az…..
flash.gordon 2019.01.25 12:37:20
@kiwilekvar:
Dachauról elterjedt ez a tévhit talán az is segített ebben, hogy a gázkamrára vmiért a zuhanyzó felirat került. De ez kb már a hatvanas években lett tisztázva. A szappankérdésben meg nehéz tisztán látni mert voltak erre irányuló kísérletek még ha tömegtermelés nem is lett belőle az RIF meg Wiesenthal hazugsága volt.

Én a táblacserében sem látok különösebb szenzációt mert az évek múlásával pontosodnak az adatok és a holokauszt áldozatainak számát nem (csak) az elgázosítás adja ki.
flash.gordon 2019.01.25 12:59:49
@kiwilekvar: nem tudom kik ezek az eltünő meg előkerülő zsidók most hallok róluk először.Meg arról s hogy 5m-mel lett csökkentve a halottak száma. Miről csökkentették? Te nem búlvárt olvasol?

@$pi$: A történelemkönyv valóban nem az de, akik megírták bizonyíték alapján írták azt, amit tehát az ő kutatásaikat kellene górcső alá venni és lehetne cáfolni. De gondolom ez te sem teszed meg ha történelemmel foglalkozol minden alkalommal.

Ami a szappant illeti a wikipedia szócikket el lehet olvasni és a felsorolt forrásoka is górcső alá venni.
flash.gordon 2019.01.25 18:38:33
@$pi$: Bocs de ez demagógia. Miért kéne tudni németül ahhoz,hogy írjon vki a náci No.-ról?
Ezen a héten a szokásos vasárnap helyett szombaton olvashatjátok a blogajánlót (holnap némi meglepetés következik), de remélem, sikerült elég érdekes témákat válogatni. Például megnézzük, milyen hibákat ne kövessünk el egy álláspályázat során, aztán számolunk kicsit, kiderítve, vajon Stockholmban…..
flash.gordon 2018.10.14 09:26:33
@Határátkelő: Ezt nem értem. Akkor most HR-es, pályázó vagy a HR-s segédje?
Idén a tanév kezdetével sok tanárnak mint derült égből jött villámcsapás, egy számukra teljesen ismeretlen, idegen és hibás e-napló rendszert kellett kitanulniuk minimális továbbképzési lehetőséggel, mely csak a munkát lassító és felesleges adminisztrációs terheket ró a pedagógusokra. Ez lenne a…..
flash.gordon 2018.10.06 20:17:11
@Byk001: Igazad lehet. Tkp., ahogy olvastam a kréta funkcióit élek a gyanúpörrel, hogy egy sima excel táblában össze lehetne hozni. :)
Egykoron a Balatonra érkező NDK-s lányok „hajlandóságáról” beszélt az ország férfitársadalma, az ügyeskedők pedig a „Zimmer Frei” mozgalomban utaztak. De miért is lett a Balaton a kelet-németek kedvelt nyaralóhelye és mit köszönhet nekik a Balaton?  ..