Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flash.gordon

0 bejegyzést írt és 1346 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1914. július 28-án Ferenc József osztrák császár és magyar király hadat üzent Szerbiának, a magyar férfiak pedig már aznaptól fogva vonultak a laktanyákba, hogy csukaszürkébe öltözve minél gyorsabban a frontra menjenek. Az emberek örömujjongva, dalolva indultak a frontra, mindenki harci lázban…..
flash.gordon 2021.02.11 14:22:31
@/\ngel: De ezt ki állapította meg, h a pacifizmus nem férfias? Svájc kimaradt két világégésből, végig kiszolgálta a nácikat a vh alatt és köszönik szépen jól vannak. Soha senki nem mondta rájuk, h ne lennének férfiasak.

Egyébként tényleg az a férfias, h kiprovokálunk egy merényletre hivatkozva egy fegyveres konfliktust, majd miután vesztünk és nem mi kebelezzük be Szerbiát, hanem Szerbia szakít egy nagyot Magyarországból akkor meg megy a sírás, h hogy kibasztak velünk.
flash.gordon 2021.02.11 20:13:40
@erol: Dehogy. Szájalnak a Facebookon a régi korok becsületéről a harc izgalmáról. Persze annyira egyiknek sem izgalmas, h elmenjen hivatásos katonának.
1849 október 6-án, korán reggel (fél 6-kor) Arad városa melletti síkon 12 magyar honvéd-tábornokot és egy ezredest végeztek ki az osztrák uralkodó, Ferenc József parancsára, amiért az 1848/49 -es forradalom és szabadságharc katonai eseményeiben aktívan közreműködtek és szembeszálltak a császár…..
flash.gordon 2020.12.26 12:23:37
@masszazsinfo.hu: Jó, de Kossuth valódi arcáról, hol lehet olvasni?
Noha sokan hajlamosak úgy vélni, a gyerekeknek könnyen (vagy legalábbis a felnőtteknél könnyebben) megy a beilleszkedés külföldön, ez nem feltétlenül van így. Egy rossz iskolaválasztás ott is döntő jelentőségű lehet. Elisa gyermekéé mindenesetre egy sikertörténet, amit jó olvasni...
Sok minden elhangzott itt a múltkori cikkem után a hozzászólások között.Ezek közül felbukkant egy érdekes téma, a devizahitelezés. Makacs állítás, hogy a bankok valójában forinthitelt adtak, csak jól átverték az embereket, így az árfolyamemelkedésen jó nagyot kaszáltak. Vizsgáljuk meg közelebbről a…..
A kétnyelvű sulik világszerte egyre népszerűbbek. Eltérő lehet, hogy ki miért járatja a gyermekét ilyen iskolába - lehet, hogy azért, mert szeretné, ha a gyerek magas szinten megtanulna egy nyelvet, de lehet azért is, mert külföldön élve nem beszéli az adott ország nyelvét...
flash.gordon 2020.09.23 16:29:49
@Din Serpahis: c1 az felsőfok. Az azért nem rossz.
Vajon ma ugyanolyan kihívás magyarnak lenni (és maradni) Amerikában mint száz évvel ezelőtt? Vajon a több mint egy évszázada óta feltalált és időközben hétköznapivá vált találmányok (köztük az internet is) segítették vagy éppen ellenkezőleg, inkább megnehezítették az idegenbe szakadt magyarság…..
flash.gordon 2020.09.23 16:28:40
@: és mi értelme ezt megkérdezni?
Mivel egész életemben az irodalom világával foglalkoztam, újra és újra elém került a nagy kérdés: vajon a kötelező olvasmányok jelenlegi listája hasznos vagy káros a diákokra nézve? Rengeteg véleményt hallottam ez ügyben, tanárokét, szülőkét, diákokét, írókét és átlagemberekét is, és az érveik,…..
flash.gordon 2020.09.23 15:56:27
@Válasszunk: Én úgy tudom, h a kötelezők listáját már kibővítették tehát most is van választási lehetősége a tanárnak.

Meg a másik fele, h ahogy vmivel dolgozni kell mindjárt nem lesz annyira vonzó sokaknak.
flash.gordon 2020.09.23 16:02:46
@Válasszunk: Kérdés mennyire elvárható a diáktól, h értéket válasszon ki? Egyáltalán tudna-e választani, ha otthon sincs a szobában semmi számitógépen meg tableten kívül?

Próbát mindenesetre megér.
Nyilvánvalóan mindenkinek mást, ebben persze nem különbözik ez az év sem a többitől. Az azonban érdekes, ki hogyan látja és éli meg a magyarságát, Magyarországhoz való viszonyát – éljen bár külföldön vagy a szülőhazájában. Számodra mit jelent magyarnak lenni? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
Noha a környező országokkal összehasonlítva Magyarországról a lakosság arányában kevesen vándoroltak ki az elmúlt évtizedben, számítások szerint 2030-ban már minden ötödik magyar külföldön születhet. Közben akár 100 ezer ukrán vendégmunkás is érkezhet. Számodra mit jelent magyarnak lenni? Írd meg…..
Közel ötszáz tonna elpusztult hal volt szükséges ahhoz, hogy a pénzéhséget felváltsa a józan ész és véget érjen a balatoni angolnatelepítés...
flash.gordon 2020.08.02 08:57:54
Az osztrák főváros sokat változott az elmúlt években és ugyan még mindig nagyszerű hely, azért megvannak a maga hátulütői. A tíz éve Bécsben élő Dundee foglalta össze tapasztalatait. Neked mi az az öt-öt pozitív és negatív dolog, ami eszedbe jut a városról, ahol élsz? Írd meg…..
flash.gordon 2020.07.27 10:22:16
@Csodabogár: Jaj hagyjuk már ezt a kimentek az oroszok témát. Innen is kimentek 30 éve és nem történt szar sem.
Hasonlóan élnek, mint a legtöbb korukbeli fiatal: egyetemre készülnek, elköltöznek otthonról, és buliznak, de közben négy nyelven beszélnek, számukra a gödöllői kastély és a bécsi Hofburg voltaképpen családi múzeum, és már most azon gondolkodnak, hogy talán egyszer majd édesapjuk, valamint…..
flash.gordon 2020.07.26 10:31:36
flash.gordon 2020.07.26 16:10:45
@sdani: Az beszél a magyarok nevében, aki akar.
Természetesen egyetlen városról sem lehet objektív listát felállítani, ez a mostani sem próbálkozik meg ezzel. Inkább tekinthető egy érdekes játéknak (amibe egészen nyugodtan kapcsolódjatok be), annál is inkább, mert alapjául a görög Vagia írása szolgál – ami érdekes csavar. Neked mi az az öt-öt…..
flash.gordon 2020.07.18 11:12:37
@arncht: Érdekes én kifejezetten koszos utcát nem láttam. A kurd-török kérdés egy aktuális probléma azért nem ez a jellemző.

Családosokat meg rengeteg program várja. :)
flash.gordon 2020.07.18 13:24:38
@Golf2: Mitől lenne jogos egy tüntetés megtámadása?
flash.gordon 2020.07.18 15:18:32
@Attilajukkaja: Nincsenek annyian. Bár a török is tud úgy dolgozni mint a magyar v román. Gyereket meg tuti többet vállal.
A címben nem véletlenül szerepel a bajor a német helyett, hiszen (mint a mai poszt szerzője, Évaaa írja) Németországban tartományonként változnak a követelmények, a színvonal, sokszor maga a rendszer is. Szóval gyerünk, lessünk be egy bajor iskolába!..
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
flash.gordon 2019.08.27 18:45:38
@lenörd hofstadter: Igazad van. Ki hiszi el, hogy létezik olyan magyar, aki jól érzi magát a hazájában? Hülyék ezek?
Talán nem véletlen, hogy éppen augusztus 20-án töprengett el az elmúlt hetekben oly sokszor feltett kérdésről (mit jelent magyarnak lenni, mit jelent a honvágy és mi történne, ha hazatérne félmillió magyar) Wien74. Posztja szerintem rengeteg érdekességet tartalmaz, például arról, hogy miért nem…..
flash.gordon 2019.08.24 11:52:59
@KissGecihuszár: rendszerváltás után 30 évvel nem kínos még mindig Kádárra mutogatni? 50 év múlva mire fogunk mutogatni? Se Soros se Kádár nem lesz.
flash.gordon 2019.08.24 20:01:30
@gabors: No, tehát akkor egyetértünk. A fidesz 2/3-dal nyert(e a mandátumokat). Ideírom ezt is, hogy teljesen pontosak legyünk. Hogy más választási rendszerben mennyivel nyert volna többet azt megírták helyettem mások.

Viszont visszatérve az alapkérdésre: A posztoló azt állítja, hogy nincs összefogás Magyarországon. Akkor a 2 millió Fidesz szavazó az nem összefogás? (És nem kell mindent összehablatyolni csak a kérdésre felelni igennel v nemmel, nem esetén azt is megmondani, hogy akkor mi lenne az összefogás a nem-mel válaszoló szerint.)
Múlt héten jelent meg Zozie írása, melyben felsorolta, melyek azok a dolgok, amik miatt jó Grazban élni. (Természetesen a Tíz dolog-sorozat keretében.) Most jöjjön az „ellenposzt”, melyben az idegesítő dolgokat írta meg ugyanő, hiszen így lesz kerek a történet. Két dologra…..
flash.gordon 2019.07.27 12:52:27
A posztoló az az embertípus, akit messzire kerülök. De álljon itt egy részletesebb elemzés.

#1 Az emberek
Nekem az az érzésem, hogy a posztoló vendéglátásban v építkezésen dolgozik és azt gondolja, hogy az az ‚osztrákság‘. Örökké visszatérő elem az okoskodó magyaroknál, hogy ők okosak, intelligensek és szépek de az a nyugati állam, ahová ők mentek ott mindenki hülye, tökelütött.
Egyébként ez akár igaz is lehet csak azt felejti el a posztoló, hogy egy társadalom nem attól lesz hatékonyabb, hogy az egyén többet és serényebben dolgozik; hanem attól, h a legújabb technológiai újításokkal, infrastrukturális invesztíció hatékonyabbá, gyorsabbá és biztonságosabbá teszik a munkavégzést. Egyébként ezek az emberek sosem válaszolnak arra, hogy ha ennyivel jobb a magyarok munkamorálja miért nem a nyugati államok polgárai jönnek hozzánk, hanem fordítva?

#2 Az itteni ügyintézés
Bürgerkarteja és Digital signaturja van a kedves posztolónak? Élek a gyanúpörrel, hogy nincs.
A nyitvatartásról nekem más tapasztalataim vannak általában van egy heti egy hosszú nap is.

#3 A mentalitás
A szakmunkásokról én sem hallottam sok jót ezzel egyetértek.

#4 Nem tudnak vezetni
Ezt főleg egy magyar szájából jó hallani. Akinek hazájában bevett szokás a büntetőfékezés meg a gyalogosok elgázolása zebrán.

#5 A konyhájuk
Az osztrák konyha valóban fantáziaszegényebb mint a magyar. De kényszerít vki, hogy Ausztriában osztrák kaját egyél? Én kimegyek a Naschmarktra és curryt vehetek a szivárvány minden színében ami a tengerekben és az óceánban van és mozog azt mind megkapható Ausztriában. Egy sarki Billában is olyan kajaválaszték van mint otthon a prémium kategória. Aki itt nem tud jót enni annak gratulálok.

#6 Kibaszott nehéz beilleszkedni, főleg ha nem ismered a nyelvet

Tényleg? Melyik országban lehet beilleszkedni nyelv nélkül? A posztoló pökhendi önteltségére legjobb példa az általa összeállított ranglista, ahol a németül jól tudó magyarokat (gondolom saját magát ide sorolja). De mivel értékesebb egy németül jól beszélő magyar mint egy itt született és felnőtt afgán, szerb, török, kínai etc gyökerű ember?

#7 A nyelv
Igen, dialektusok vannak ez tény. Okozhat problémát is.

#8 A posta
Érdekes nekem az amazon csomagok az esetek 99%-ban ideértek. Ha nem voltam itthon leadták a szomszédnak.

#9 Semmi nem megy kapcsolatok nélkül
Ez az egész világon így van. A kapcsolati tőke előrébb visz. A normális munkához meg németül kell tudni. Ez nagyon meglepő.
flash.gordon 2019.07.27 16:14:18
@Bredpitt Monika: Most voltam pár hete. Majd ha időm engedi megyek. :)
  MZP emlékezetes interjúban árulta el a gyerekek fenyítésének fortélyait. Kifejtette, hogy „fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem”. Ezek után sajnálkozott egy sort, hogy a magyar törvények túl szigorúak, és úgyse tartja be…..
flash.gordon 2019.06.26 10:33:50
@Full metal burka: Nem csinálhat. A verést törvény tiltja.
Meglehetős vihart kavart a magyar énekes, amikor legutóbb a brit fővárosban járva a koncertje előtt készített egy kisfilmet, amiben (hogyan is fogalmazzak finoman) eljátszott a Bécsbe látogató Lázár János tovább butított verzióját. Miként vélekedik minderről egy 8 éve…..
flash.gordon 2019.05.27 13:02:23
@Bredpitt Monika: jé te még itt? :)
Nem Balázs az első, aki több külföldön töltött év után rácsodálkozik a magyar ügyintézés egyes sajátosságaira. Neki speciel egy erkölcsi bizonyítványhoz kellett hiteles angol fordítás – és ekkor kezdődtek a meglepetéssel teli kalandok…..
flash.gordon 2019.05.24 23:43:19
@Balazs in the world: Egyébként nem egyszerűbb ott fordítattni, ahol laksz pl Angliában? Ott tuti nincs monopolhelyzet. :)
Öt éve jártam először Mayerlingben: akkor csak lekanyarodtam az autópályáról, hogy kívülről megnézzem az épületet. Az alkonyi környezetben ekkor még elég kopáran, mondhatni: természetesen nézett ki a környék, semmi jele nem volt annak, hogy ide tömegeket várnak. Illetve az építési anyagokból ma…..
flash.gordon 2019.05.02 12:14:59
Ma délután (04.26) a diákok tüntetést tartottak a Kossuth-téren, amelynek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy a diákoknak milyen követelményekkel lesz lehetősége jövő évtől felsőoktatási tanulmányokat folytatni. A követelmények nem egy bonyolult rendszert rajzolnak…..
flash.gordon 2019.04.29 10:24:35
@teéjesenmindegy: Mindegy. Én a személyeskedésbe nem kívánok belemenni.
flash.gordon 2019.04.29 18:31:22
@ételizésítő: Kenyér meg víz volt meg főzelék is. Igaz néha feltét nélkül a nyelv miatt.
flash.gordon 2019.04.30 10:30:22
@ételizésítő: Lehet 130 volt. Mindenesetre nekem anyum példája az, hogy kár az államra várni (akkoriban is kár volt) érdemes magánúton befektetni a jövőbe.

Igen, ettől még az államnak kellene tennie vmit ha azt szeretne, hogy a jövőben ugrásszerűen növekedjen a nyelvtudók száma és ezáltal termelékenyebb legyen a gazdaság; de én biztos tudatosítanám az egyénbe, hogy neki is van tennivalója ezen a téren.

[Amióta pörög ez a poszt rájöttem, hogy azért lehet ez nehéz mert valószínűleg olyan nincs, hogy csak a nyelvoktatást reformálom meg hiszen az összes többi tárgy is reformért kiált. Valószínű nem lehet azt megcsinálni, hogy csak a nyelvoktatást modernizálom, emelem a fizukat etc. a többi meg marad, ahogy volt.]
  Reggeli rádióműsorukban Bárdosi Sanyiék pár napja vérre menő csatát vívtak annak kapcsán, hogy kié a felelősség, ha mosásnál papírzsebkendő, húszezres, vagy bármi egyéb a ruhazsebben marad. Megmosolyogtató volt az a sziklaszilárdnak vélt erkölcsi alap, amelyről a felek érveltek, tökéletesen…..
flash.gordon 2019.04.26 08:31:16
@Almandin: Szeretem, amikor az emberek a vágyaikat kivetítik nyugatra mert ott minden jobb. Főleg ezek a "magyar társadalom" kezdetű tirádák a legfigyelemreméltóbbak. Amikor kimentem nyugatra élni elkezdtem keresni ezeket a dolgokat, hogy vajon mennyivel másabb mint otthon? Aztán (pl a mosogatás) kiderült, hogy, amit te leírsz legfeljebb addig van úgy, amíg meg nem szül az asszony: utána fokozatosan kivonulnak a nyugati férfiak is a munkavégzés alól.

Arról nem is beszélve, hogy az óvodai és bölcsődei ellátás gyakran annyiba kerül, hogy jobban megéri ha az asszony háztartásbeli lesz mintha elmegy dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy vannak országok, ahol a napközi sincs v szintén fizetős.

Szóval érdekes a "magyar társadalom ilyen meg olyan" című litániákból ez vhogy mindig kimarad. Az is, hogy nem alacsonyabb a válások száma sem nyugat európában.
flash.gordon 2019.04.26 09:31:12
@gyongyi70: Mármint mi az általánosítás? Hogy nyugaton drága az óvoda?

Az nem általánosítás, hogy azt állítod 'egyenlőségen' (jelentsen az bármit is) alapuló kapcsolatok szilárdabbak?

Vagy az, hogy a magyar társadalom ilyen meg emilyen?
flash.gordon 2019.04.26 10:53:09
@gyongyi70: A felsoroltakban igen, csak a téma nem ez hanem a mosogatás. Azt hittem az egyenlőségen alapulást erre érted, hogy ezt végezz el el a férfi, meg még mindazt, amit a nő mond az 'egyenlőség' jegyében.
A digitális szemét környezeti hatása   Mi is az a digitális szemét? Hogyan keletkezik? Hogyan tudjuk redukálni a méretét? A mai rohanó világban már lassan gyorsabban keletkezik digitális szemét, mint fizikai. Hogy hogyan és miért? Illetve ennek mik a hátulütői? Máris kifejtem bővebben. A…..
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..