Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rúfian

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan másfél éve megy a vita Nagy Laci válogatottal kapcsolatos szerepvállalásáról, de semmi előrelépés. Semmi. Vallom ezt a világklasszis kézilabdázó nyílt levelének elolvasása után is. A szurkolók mindössze 5572 karakterrel, megannyi (megválaszolatlan) kérdéssel,…..
Rúfian 2010.11.03 16:00:00
@Brukk: @Androsz: @chrisT: szerintem viszont a szövetség még aránylag a legkevésbé rosszul járt el ebben a (nagyon elszart) helyzetben. ha nem hívják be a válogatottba töretlenül, akkor Nagy mondhatja azt sértődötten, hogy hát ha nem kell, akkor majd lesz válogatott Spanyolországban ahol meg számítanak rá. úgy gyakorlatilag mi lökjük a spanyolokhoz, és nála lesz az erkölcsi fölény. így viszont ő az akinek magyarázkodnia kell, ő van alul.
Annyi csúnya és vicces ingatlanhirdetés szerepelt mostanában az Urbanistán, hogy ideje valami igazán klasszat is bemutatni - igaz, ez sem szeplőtelen. Régi, nagy belvárosi műteremlakások, meg bátran egybenyitott tetőteri loftok ritkán bukkannak fel a pesti ingatlanpiacon, legalábbis…..
Volt ugye egy szülinapi képregényes nyereményjátékunk, képregény-forgatókönyveket kellett beküldenetek, ketten játékot is nyerhettek ezekkel. Elkezdjük közölni a jobbakat, aí következő hetekben lesz még több ilyen poszt is. Mivel a lustaság fél egészség, először azokat…..
Rúfian 2010.10.26 23:15:04
Van egy kis esély arra, hogy az Apple olyat tesz, hogy beleremeg a játékipar: amerikai tőzsdei pletykák szerint az sem lehetetlen, hogy a cég hamarosan megvesz valaki nagyot. Mondjuk az EA-t vagy a Sonyt.A közelmúlt jól sikerült akciói nyomán a cég kasszájában felgyűlt némi pénz,…..
Rúfian 2010.10.25 21:43:00
Rúfian 2010.10.25 22:33:21
@Lámadmirális: kösz! :D tudtam hogy valami nagyszabású alkotás lesz amit ciki nem felismerni, mert tele volt nagyon nagy szinkron hangokkal, de mégse ugrott be.
A jómúltkori kínzó kérdés kapcsán szó esett a római légiókról is. Mivel a téma amúgy is érdekes (engem legalábbis régóta és nagyon érdekel), azt gondoltam, egy posztot megér; már csak azért is, mert a Colosseum környékén folyamatosan grasszálnak műkedvelő…..
Rúfian 2010.10.24 11:33:33
@VRbagoly: nem azért mert pont rossz helyen állt be a sorba. mint ahogy írva vagyon, ez elég kivételes esetben alkalmazott büntetés volt, amikor az egész légió kollektíve córeszolt el valamit. nem tudom, hogy tényleg egymást verték-e agyon, de ha valóban így zajlott, akkor az logikus, mert így van meg az egésznek a pedagógiai célzata.

+1 dolog eszembe jutott. ha egy légió megfutamodik, vagy elveszíti a bannert vagy hasonló mélységű szégyen történik, az a túlélőkben óriási lelki trauma lehetett, legalábbis a többségnek biztos. kb. világgá mentek volna szégyenükben vagy saját magukat elásták volna élve. ebben a helyzetben ha a büntetést egy külső szerv hajtja végre, az nem segít a történtek feldolgozásában. ám ha saját maguk büntetik meg saját magukat, az segít levezetni a saját magukkal szemben érzett haragot és szégyent, és feloldozást is ad. olyan mint egy áldozat. asszem. :p

a poszt amúgy szórakoztató.
IDDQD Szerdai retro: Civilization 2010.08.25 09:00:00
Sid Meierről már volt szó a retrorovatban a Pirates! okán – és valószínűleg emlegetjük még majd néhányszor a mestert –, de mesterművéről, a Civilizationről nem esett még szó (pedig jó régen megszavaztátok). Persze kicsit önkényes mesterműnek kikiáltani egyetlen…..
"A föníciaiak találták fel a pénzt - de miért ilyen keveset?"Johann Nestroy Vajon azzal, hogy a válság és a túlzott devizahitelezés számos hitelfelvevő életét megkeserítette, sikerült-e megtanulnia a lakosságnak, hogy csak sokkal tájékozottabban szabad a…..
Rúfian 2010.08.16 14:21:55
abban egyetértünk, hogy sokan úgy írnak alá szerződést, hogy fogalmuk sincsen mit vállalnak. azonban kifejezetten a vételi joggal kapcsolatban néhány dolog.

"amikor beborul az ég, akkor csupán az ő jóindulatán múlik az életünk"
mondjuk úgy, hogy csak akkor, amikor már esik. amíg az adós nincsen szerződésszegésben a bankkal szemben (fizeti a részletet), addig a banknak nincs lehetősége érvényesíteni a biztosítékait.

"a pénzintézet ilyenkor gyorsan és egyszerűen tehet lépéseket és hamarabb juthat a pénzéhez"
azért ne értékeljük túl a vételi jog jelentőségét. ha a bank él az opcióval, akkor a hitelkövetelését egy ingatlan tulajdonjogára cseréli, de pénhez attól még nem jut. továbbra is ott van az ingatlan értékesítésének terhe. hogy ha "pénzéhez akar jutni", akkor tartania kell az ingatlant, kivárnia amíg az ingatlanpiac fellendül. a bankok nem ingatlanforgalmazással foglalkoznak, tehát az is egy megoldandó feladat, hogy keresni vagy alapítani kell egy eszközkezelő céget aki a bedőlt hitelek mögötti ingatlanokkal játszik. jellemző, hogy a vételi jog a zálogjogot nem helyettesíti, hanem kiegészíti (tehát alapítanak vételi jogot és zálogjogot IS). elég nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet amikor a banknak jobban megéri a vételi jogát érvényesíteni mint a zálogjogot. nem azt mondom, hogy nem fordult elő, de nagyon ritkán, és tipikusan nem a lakossági hitelekkel kapcsolatban merül ez fel.

"Könnyen elképzelhető, hogy ez az ár köszönőviszonyban sincs az ingatlan értékével."
az opciós vételárat nem lehet a mindenkori kintlévőséghez kötni, azt szerződéskötéskor előre meg kell határozni. az opció lehívását követően pedig az adóssal kötelezően el kell számolni. amennyiben ezek az opciós szerződésben nem jelennek meg, abban esetben a szerződés a jelenlegi bírósági gyakorlat szerint semmis.