Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aegopolis2

0 bejegyzést írt és 303 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
Aegopolis2 2021.04.24 18:12:00
@rdos: Ezt qrva nehéz lesz utólag elmagyarázni a közvéleménynek, ha már akkor se értette az átlagpolgár. Némi laikus hozzáértés és polgári öntudat kellene hozzá.
Aegopolis2 2021.04.24 18:44:27
@combo: Osztom a véleményedet. Naiv módon abban bízom, hogy az elválasztás után egy jelölt, egy lista, egy kampány, egy szlogen, egy akarat... és hajrá. Szívesen látnék majd ősztől egy árnyékkormányt is. Mindazt, amit joggal vársz, csak akkor várhatod, ha látszik valami komolysága a dolognak.
Aegopolis2 2021.04.24 18:46:51
@rdos: Melléktermékként alakulhatott volna akár jól is... de nálunk még épkézláb szakszervezet sincs, pedig komoly erő lehetne az is.
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
Aegopolis2 2021.04.19 20:48:31
@cleantone: Egyáltalán ki fog itt tanítani? Hülye vagyok én ehhez, de kíváncsi is, kiröhogni nem ér.
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
Aegopolis2 2021.04.05 13:10:38
@látjátok feleim szümtükkel: Mindeközben Magyarországon... Sótonyi rektor hűségéről biztosítja a Vezért, a PBK soha nem fog kihátrálni a kormány mögül. Megható ez a ragaszkodás, a
mai a tudomány "Becsület napja". Kérek engedélyt hányni.
Aegopolis2 2021.04.05 17:12:06
@büdösbuzi vincent: Ünnephez méltó, meghitt szavaidat ezúton köszönjük.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
Aegopolis2 2021.04.02 09:42:58
@látjátok feleim szümtükkel: Ez tényleg vicces, de a helyzetből következett. Mivel az egyetlen értelmes "miben maradtatok a végén, srácok?" -típusú kérdésre kénytelenek lettek volna azt válaszolni, hogy "csöndben", jobb volt az mindenkinek, hogy nem kellett a kudarcról nyilatkozni.
  .............................................  Tisztelt testvér! Hálás köszönet a lelkes üdvözlésért!Megtiszteléstek becsét sokszorozza az a körülmény, hogy én nemvagyok szövetségtek tagja, mely szövetségnek törvényeit, czéljait ismerem, helyeslem, méltányolom. Több év előtt felszólított…..
Aegopolis2 2021.02.28 06:43:22
youtu.be/1ruYPQbShEw

És pukkadjon meg minden nyilas lehetőleg máma még. :D
Aegopolis2 2021.02.28 13:31:33
@Érvsebész: Hát ez telitalálat.
(Jókai vajon kezdett mondatot "hát"-tal?)
         A liberális demokrácia ellenségei támadtak a Capitoliumra?  A QSámán trumpista diktatúrát akar?  Az összeesküvéselméletekbe beleőrülő szerencsétlen nő, akit közvetlen közelről lőttek mellbe, miután be akart mászni egy olyan területre, amit fegyverrel védtek a biztonságiak, fasiszta…..
Aegopolis2 2021.01.10 10:39:21
@incze: Nem becsülném alá a FB és a Twitter aggodalmát a felelősségük miatt. Amikor Pat Cipollone azt tanácsolta, hogy tartsa mindenki távol magát az elnöktől, mielőtt államellenes összeesküvést varrnak a nyakába, elég sokan le is léptek. Másnap Sidney Powell ellen egy 1,3 mrd dolláros per indult, mert hülyeségeket beszélt a választási szoftverről. Fogják ott még a felelősség kérdését feszegetni ebben-abban.
Aegopolis2 2021.01.10 11:45:30
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Trump előtt volt már bárki, akit nulla politikai előélettel választottak elnökké? A hozott műveletlenségén túl rajta nagyon látszott, hogy semmilyen diplomáciai rutinja/érzéke sincs.
Aegopolis2 2021.01.10 14:04:20
@jotunder: Köszi. Ilyen háttérrel elnökjelöltségig se kellett volna jutnia... de ezzel majd elszámolnak a republikánusok.
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
Aegopolis2 2020.12.30 22:37:33
@látjátok feleim szümtükkel:
"Bonyolult világunkban már nincs szükég polihisztorokra, mert bőven elég, ha valaki a saját területén kimagaslóan ért ahhoz, amit csinál."
Ugyan kérlek, a szakértelem csak bolsevista trükk, fő az önbizalom. Nézd meg, egy hobbiból miniszterkedő onkológusból is vénségére milyen kiváló filmproducer tud válni, csak akarni kell. Vagy ott van kedvenc Lőrincünk, aki csak egy fokkal óvatosabb ennél, és belátva, hogy kivételesen sikeres falusi gázszerelői karrierje során nem tudta magáévá tenni az energetikai ágazat ismeretanyagának teljes spektrumát, kért az E.ON-tól egy 6 hónapos gyorstalpalót, hogy miután megvette a tőlük a TITÁSZ-t, legyen bőven idő kitanulni a szakmát (ha már a Mátrai Erőműnél nem sikerült a tankönyv végére érni, csupa kapkodás az élete). Bár olyan eccerű lenne ez, mint a kempingüzemeltetés, az megy neki séróból.
Aegopolis2 2021.01.01 11:33:26
@Muad\\\'Dib: Eszem ágában sincs egyetlen VALÓBAN rasszista megnyilvánulást sem védeni, de ezúttal érdekes lett volna, ha Cavani beleáll a dologba, és ő sértődik meg a rasszizmus igaztalan vádja miatt. Vajon milyen visszhangja lett volna, ha azt mondja, hogy
1. Az FA ne nyelvészkedjen, mert nem dolga, és nem is ért hozzá
2. Az FA ne akarjon polgárjogi szervezetet játszani, mert nem dolga, és nem is ért hozzá
3. És legfőképpen az FA kéretlenül ne sértődjön már meg mások helyett egy olyan ügyben, amikor egy uruguayi egy honfitársának spanyolul magánjellegű baráti üzenetet ír, és aki nem rángatja ki a szót a szövegkörnyezetből, az nem is érti félre.
Az ilyen ügyek csak felhígítják a problémát, és nehezítik a valós esetek kezelését.
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
Aegopolis2 2020.12.25 08:30:04
@dvhr: A cikk megírása során valószínűleg a tagok között 'hozzájáruló'-ként feltüntetett Sör Sándor vitte a prímet :)
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
Aegopolis2 2020.12.20 17:48:11
@netukki: Ő azért körmönfontabban fogalmazott :)))
Aegopolis2 2020.12.23 18:14:49
@látjátok feleim szümtükkel: Qrvára ne akarjunk mi senkit ütni, de azért objektív tény, hogy Finnországtól Krétáig a Berlin-Róma-Moszkva háromszögben csak három nagyobb (ebből egy "tesó"), két ugyanekkora, meg vagy húsz kisebb ország van.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Aegopolis2 2020.10.24 08:18:14
@libernyák: A négy évvel ezelőtti tipp sikere biztosan hozzájárul, hogy vakon hisznek a tévedhetetlenség mítoszában (na ja, száz másik eset meg épp cáfolja). Félelmetes felelőtlenség ennyire egy - pláne az esélytelenebbnek tűnő - lóra tenni, de hát ők sosem a túlfejlett diplomáciai érzékükről voltak híresek.
Aegopolis2 2020.12.21 09:12:53
@kemény keleti kommentelő: No de mi lesz a kommunikációja annak, ha a fideszes vezetésű város nem kapcsolja le, az ellenzéki meg igen? Lám, a balfasz ellenzék még egy várost se tud normálisan vezetni, nemhogy egy országot. Kocsis Máté már meg is üzente Karácsonynak, hogy ne hisztizzen, hanem oldja meg. Csapda ez a javából.
          Tamás Gáspár Miklós a 444.hu-ban közölt cikket Kurta szó a szólásszabadságról címmel. Tézise szerint a rendőrség helytelenül járt el, amikor előállította dr Gődény Györgyöt, akit általában és joggal koronaszkeptikusnak szoktak nevezni.        Nem vagyok jogász, ezért csak nagy vonalakban…..
Aegopolis2 2020.12.15 20:43:58
@Barkalot: Gondolom kell néhány elrettentő példa, amivel kordában lehet tartani a többit.
      Az orbáni vezérdemokrácia esete a Leeds United: Aston Villa meccsel.     A héten kerül a boltokba Körösényi András, Illés Gábor és Gyulai Attila "Az Orbán-rendszer" című könyve. Tavaly áprilisban viszont a Leeds United játszott az Aston Villa-val a Championship League-ben és a hetvenkettedik…..
Aegopolis2 2020.12.10 19:05:50
@ámbátor: Pedig JT megtalálta azt az embert, aki miatt imádni lehet a focit.
tldr.444.hu/2020/07/18/a-legsulyosabb-futballorult-ismet-felert-a-csucsra
      Steven Levitt és Stephen J.Dubner a Freakonomicsban vizsgálták azt, hogy a drogelosztóhálózatokban miért vállalnak irreálisnak tűnő kockázatot a foot-soldierek meglepően csekély javadalmazásért. Közgazdaságtani szempontból ez a McDonalds alkalmazotti struktúrájára emlékeztet. Rendkívül…..
Aegopolis2 2020.12.07 22:17:22
@combo: Szoci ősbűn? Én aztán nem fogom a Fidesz (gazdaság)politikáját védeni, de recesszió idején olcsó/ingyen pénzt önteni a gazdaságba egyáltalán nem ördögtől való. A politikai motivációktól tekintsünk el, mert nem csak az tud baj lenni, ha a nyugdíjas szavazók éhen halnak a csökkenő reálértékű nyugdíjukból, hanem ha azok is, akik belőlük élnek. Ha 2,5 millió ember fogyasztása elkezd csökkenni, azt bizony már megérzi a másik 7 is. Ha meg az építőipari kapacitásokat "lakástámogatási lófaszokkal" lehet megtartani (nem lehet), akkor ebben is lehet(ne) ráció. Szóval a dolog szövevényesebb, mint elsőre látszik. Persze, magától értetődően a szavazat a cél.
Aegopolis2 2020.12.07 22:43:22
@combo: Valóban, nagyon nem hatékony, ami zajlik, erre rengeteg példát lehetne mondani. Viszont a nyugdíjasokat bizony megviseli a válság, mert az ő fogyasztói kosaruk inflációja bőven magasabb, mint ami a nyugdíjemelés alapja.
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
Aegopolis2 2020.12.05 13:42:22
@aritus: Az interjú pozitív olvasata az, hogy belső körös ember tán még sosem mondta ki ilyen őszintén, hogy végleg kifutott mögülük a szellemi hátország, egyszerűen nincs ütőképes utánpótlás. De nézhetjük Demeter (és Szájer) ügyét úgy is, hogy Orbán már képtelen a régi fegyelmet fenntartani a csapaton belül, és egyre több hülyeséget mondanak, írnak, csinálnak. Így viszont már nem lesz neki könnyű tematizálni a közbeszédet, a fáradt sorosmigránsozás erre már kevés lesz. Nincs ő ahhoz hozzászokva, hogy defenzív szerepben van, és nem is jó benne.
Aegopolis2 2020.12.05 20:21:06
@Dendrobates: Igaz, választási győzelemhez valóban nincs szükség okoskodó filoszokra, és ma már nincs szükség Egerszegi Krisztinára, meg Nagy Feróra sem a színpadon. Tudom, hogy a kampány mindig a választás másnapján kezdődik, na de ezt az országot működtetni is kellene, ahhoz meg mégiscsak kell egy értelmes stáb, és maguk között azért csak vannak annyira őszinték, hogy belássák, már nincs szakmailag ÉS ideológiailag alkalmas utánpótlás.
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
Aegopolis2 2020.11.26 15:31:48
@Kettes: Nekem már az is megfordult a fejemben, hogy ez az egész - és ezt Volner szerepvállalása is alátámaszthatja - a Mi Hazánk ellen irányul. A Fidesz esetleg már meg is barátkozott a közös ellenzéki lista gondolatával, azt majd kezelik a gyurcsányozós-sorosozós módszerrel, no de az a 2%, amit Dórikáék elvisznek, arra még fájhat a foguk, mert más tartalékot nem nagyon látnak.
Aegopolis2 2020.11.26 17:16:27
@Podvinecz Marsall: Bizony, lehet ez is, az is... A kdnp-sítés árát viszont egy-két mandátum formájában kellene megfizetni. Kinyírni olcsóbb.
Aegopolis2 2020.11.27 15:27:38
@Kettes: Érdekes, hogy Orbán nem először drótozza magát a lengyel állásponthoz: lásd belorusz választások. Akkor emiatt zavar is támadt az Erőben, igaz, az messze nem is volt ilyen jelentőségű ügy. Arra azért kíváncsi leszek, hogy ha a lengyelek eldobják a puskát, folytatja-e egyedül a háborút. A V4 fele eleve nem jött velünk, a lengyelek meg másik ligában játszanak, és kétlem, hogy kitartanak a hülyeség mellett Orbán kedvéért, ha nekik már nem lesz érdekük feszíteni a húrt.
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
Aegopolis2 2020.11.19 07:38:43
@Bogomil: Kecskeméten üzemel egy helyi ellenzéki híroldal, és a cikk ott is megjelent, ugyanazzal a lábjegyzettel (tehát nem a VOL cikkét szemlézi). Nem tudom, hol jelenhetett még meg, de nekem egyfajta célzott támogatásnak tűnik az amerikaiak részéről a szűkös forrásokból tengődő ellenzéki sajtó felé. A módszer nem is újdonság, ugyanitt hetek óta fut a fejlécben az amerikai követség által támogatott "Nyugati pályán" facebook oldal reklámja, amiben az orosz gázfüggőséget ostorozzák.
kecsup.hu/2020/11/a-kinai-rablohitelrol/
Aegopolis2 2020.11.21 23:19:37
@libernyák: Azért ne felejtsük el, hogy a numerus clausussal jellemzett, korai 20-as évek- és úgy általában a Horthy-korszak antiszemitizmusa messze nem csak érzelmi-ideológiai alapú volt, hanem nagyon komoly szociálpolitikai háttere is volt. 1918-20 között százezres nagyságrendű belső migráció keretében elsősorban az utódállamokra felesküdni nem szándékozó értelmiségiek menekültek a csonka országba minden egzisztenciát hátrahagyva, és az ő sorsukat a rendszer rendezni kívánta, praktikusan a zsidók kiszorításával. A parasztság népi írók által feltárt problémái erre ráerősítettek, ezt így együtt pedig csak a "társadalmi vagyon újraelosztásával" lehetett rendezni. Mivel az arisztokrácia és az egyházak képezték a rendszer talapzatát, a földosztás szóba se jöhetett, maradt a zsidóság és a svábság, mint anyagi forrás és "kiüríthető élettér". A svábok épp úgy fokozódó nyomás alatt álltak, mint a zsidók, és a kitelepítésük már a háború előtt is napirenden volt államközi tárgyalásokon. Szóval hiba lenne az antiszemitizmusra úgy nézni, hogy ez akkoriban másról se szólt, mint a Der ewige Jude. Valójában a maga módján nagyon is gyakorlatias választ próbált adni nagyon is valós társadalmi feszültségekre. Ez a mi közös huszadik századi tragédiánk.
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
Aegopolis2 2020.11.15 20:04:45
@látjátok feleim szümtükkel: A letelepedési kötvények jó része már le is járt. "Az államkötvény adott sorozatának a futamideje a forgalomba hozatal megkezdése évének december 20. napjától
számított ötödik év december 20. napjáig terjed."

A nemzetgazdasági miniszter 4/2013. (II. 19.) NGM rendelete
a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben
meghatározott államkötvény kibocsátásának részletes szabályairól 2.par. (4)
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..
Aegopolis2 2020.11.03 17:27:30
@josef_1: Ezmiez? Rátenyereltél a billentyűzetre?
Aegopolis2 2020.11.03 18:05:32
@josef_1: Amikor abbahagyod, érted is kezdjünk aggódni?
        Tíz nappal ezelőtt a brit Parlamentben Boris Johnson miniszterelnök igen emelt hangon " az abszurditás csúcsának nevezte" a második lockdown bevezetését. Három órával ezelőtt Boris Johnson miniszterelnök bejelentette a második lockdown-t.        Már tegnap kiszivárogtatták, hogy lezárják…..
Aegopolis2 2020.11.01 21:18:33
@Strawdog: Épp a propaganda tűnik gyengének, mert a Gazda most baromi hülye helyzetbe lavírozta magát. Tavasszal volt annyi esze, hogy 'figyeljük Ausztriát, az a mi laborunk'. Most viszont azt mondja (a tévedhetetlenség mítosza, ahh), hogy az egyéni védekezésen és felelősségtudaton múlik minden, így ha majd mégis redőnyhúzásra kényszerül, azzal egy füst alatt muszáj lesz lehülyézni az egész országot: kedves Nép, elcseszted mert felelőtlen vagy, te tehetsz mindenről, pedig még meg is lett nemzetikonzultálva a dolog. Persze még mindig ott a lehetőség, hogy 'mimagyarok' biza jól csináltuk, minden baj a cigányok*/zsidók/pestiek/perzsa egyetemisták trehánysága miatt történt. És Soros, nyilván.

*lsd.: BAZ és SzSzB megyei adatok
        Szilvay Gergely vezércikkben tudatta a pártállam támogatóival Pennsylvaniában 2.9 százalékkal vezet Donald Trump.      A valóság az, hogy az Insider Advantage nevű B- os cégnek volt tegnap egy mérése, 400 valószínűsíthető szavazóval. Következtetéseket vontak le ebből a fekete szavazók…..
Aegopolis2 2020.10.27 21:43:32
@Bogomil: A Mandiner nem a posztban szereplő "közvéleménykutatással" gurította a legnagyobbat a napokban, hanem ezzel: mandiner.hu/cikk/20201026_kozvelemeny_kutatas_a_magyarok_szerint_trump_nyeri_az_elnokvalasztast

Eszerint a magyar válaszadók 70%-a nem tudja megnevezni mindkét jelöltet, de vannak, akik egyiket se ismerik. Ennek ellenére 40% szerint Trump nyer, a cikk címe ebből következően "a magyarok szerint Trump nyeri az elnökválasztást".
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
Aegopolis2 2020.10.10 09:32:44
@Kettes: Nagyon egyetértek azzal, hogy a rendszerváltást nem ideológiai, hanem praktikus program mentén kellene bonyolítani, de amíg a választókat soselátott négerekkel, egy Óperencián túli 90 éves öregemberrel és Gyurcsány 15 évvel ezelőtti hülyeségeivel sikeresen lehet ijesztgetni, addig ehhez baromi nehéz lesz támogatottságot szerezni.
Aegopolis2 2020.10.11 20:52:16
@jotunder: Mi lett volna, ha nem egy ilyen izé az ellenjelölt.... Inkább biztató ez az eredmény, mint elkeserítő.
         Tudomásom szerint a European Research Council pályázatain összesen 38-szor nyertek magyar egyetemek. Ebből 17-szer nyert a CEU, kétszer a csúcskategóriás Synergy Grantben voltak nyertes pályázók (egyszer a St.Andrews egyetemmel, egyszer a Károly Egyetemmel és az MTA-tól elrabolt Rényi…..
Aegopolis2 2020.10.07 21:27:45
@velőtanya: Annyira vicces lenne őket egy közvetlen választás kampányában megnézni.
      Ma a legfontosabb nemzeti érdekünk  az, hogy azt a szörnyű válságot, amelyet a koronavírus idézett elő, Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át.  Magyarok ezreinek élete, magyarok százezreinek munkája, egzisztenciája a tét.      Fél évig is eltarthat, amíg vége lesz ennek a…..
Aegopolis2 2020.09.27 11:05:46
@kisa: Azt mondod, "valahogy külföldről sikerült átvenni a szar mintákat". Nem "valahogy", hanem hatalmas energiabefektetéssel. Menczer és Kovács Zoltán élen jár abban, hogy laikusok számára meggyőző példát találjon Európából MINDEN faszságra. Ezek ugyan nem támasztják alá az adott disznóságot, de a szektatagok számára megnyugtató lehet, hogy megfontolt, indokolt, és példával alátámasztott mindaz, ami itt történik. Ezért hangzik el, hogy Finnországban nincs alkotmánybíróság, Göteborgban migráns zsebtolvajok bűnöznek, és Németországban verik a zsidókat.
Aegopolis2 2020.09.27 14:07:00
@kisa: Még 2002-ben történt ez az eset: www.origo.hu/gazdasag/20020220anokia.html
A hibát a fizetési mérleg adatszolgáltatás jogszabályi rendezetlenségére vezették vissza (persze hullott pár fej az MNB-nél), mi meg a vonatkozó osztrák és holland jogszabály fordítását kaptuk nemes feladatként. Szóval ez valóban gyakorlat volt, de akkoriban azért nem a kocsmai politizálást akarták ezzel tematizálni, hanem szakmai kérdésekről szólt. Gyanítom, hogy az uniós jogharmonizáció nem is tudott volna másként zajlani.
        Essünk túl rajta. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor, legalábbis részben, legitim magyar nemzeti érdeket szolgál. Nemcsak a klánja érdekeit szolgálja, hanem milliók érdekében IS cselekszik. Nem tudom elmondani, hogy mennyire undorodom ettől az embertől, mennyire szégyellem, hogy egy ilyen…..
Aegopolis2 2020.09.19 00:53:05
@jotunder: És az, hogy érti ezt a nyelvet, elég is ahhoz, hogy tíz éve hatalmon legyen. Ugyanakkor a "nemzeti érdek" hangsúlyos képviselete még arra sem volt elég, hogy a saját régiónk fejlődési ütemével lépést tartsunk, ilyen értelemben Orbán nem nevezhető sikeres politikusnak, hiszen a saját deklarált céljának elérésében sem sikeres. Arra
Aegopolis2 2020.09.19 00:54:31
@Aegopolis2: Arra azért kíváncsi leszek, a direkt36 cikke eléri-e német sajtó ingerküszöbét.
Aegopolis2 2020.09.19 06:35:38
@kemény keleti kommentelő: Azért legyünk tényszerűek. Lehet, hogy Orbán már nem akart, nem pedig nem tudott több német befektetőt hozni (bár a qrva sokba kerülő BMW és főleg a Lynx elég nagy dobás).
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
Aegopolis2 2020.09.07 22:13:56
@jotunder: Kísérlet azért akad arra, hogy az állam lerója azt a tartozást, csak tisztességesen kellene csinálni.
"A Hírös-Vitálban tulajdonostárs a piarista rendhez köthető PBG FMC Kockázati Tőkealap"
24.hu/fn/gazdasag/2020/08/13/nav-razzia-bajaki-ede-hiros-vital-gladiolus-allami-tamogatas-orizetbe-vetel/