Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szerkesztőúr

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Faludy György keresetlen szavai a jelenleg is érvényes magyar helyesírási szabályzatról (Természetes, hogy nem értek vele egyet, de az is természetes, hogy teljes egészében közlöm. - A szerk.)  Az 1930-as években az ország lakóinak igen jelentős hányada ismerte a…..
• Vágó István: – Álljunk meg egy szóra, kedves tanár úr, itt, a metróalagútban! Vizóczky Lászlóné kaposberki nézőnk egy plakát kapcsán kérdezi tőlünk, hogyan kell helyesen írni az „újév”-et, netalán az „új év”-et? Hogy is van ez, tanár úr? • Grétsy…..
A barátság és a szerelem közti átmenet az emberiséget régóta foglalkoztatja, ahogy a férfi-nő barátság létezését is régóta kutatják a tudósok, mind ez idáig eredménytelenül („Mely dicső ez, és ennek nincs neve!”) – íme egy megoldási kísérlet a 19. századból. Az…..
Hát akkor lássunk neki. (Háttal igenis kezdünk mondatot!) Az alábbi nevek helyesírását – legfőképp a viselőik iránti tiszteletből, de amúgy is – tanuljuk meg első óránkon: Schöpf-Merei (eredetileg Schoepf-Merei) Ágoston (1804-1858) gyermekorvos, sebész, a…..