Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csoffadtkutya

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
csoffadtkutya 2018.12.10 10:53:32
@maxval balcán bircaman: már rég visszamehettél volna, hiszen már épül/felépült a kánaán, és Gyurcsány már csak a visszapillantóban tűnik fel néha .. :)
Nehéz vitatkozni Szandrával, mármint abban, hogy Új-Zélandnál nem könnyű messzebb menni Magyarországról (tudom, tudom, biztosan van olyan szeglete a világnak, ami kilométerben messzebb van :) ). Ő sem nagyon álmodozott róla, aztán egy másik külföldi tapasztalat hozta úgy, hogy eldöntötte:…..
csoffadtkutya 2018.10.26 08:27:21
@Dikusz: arra esély sincsen hogy kétszer kapd meg (akár véletlenül is) a WH vizumot
Kb ugyanennyi az esély arra hogy úgy találj itt munkát hogy nem vagy az országban
csoffadtkutya 2018.10.26 08:27:24
@szakasz2: a kiwik egyáltalán nem elhízottak
A statisztikát inkább a maorik, de főképpen az itt élő "islander" ek ... javítják ..
Egy hete olvashattátok M. Úr új-zélandi beszámolóját, most ismét ő jelentkezik, ám ezúttal a praktikus dolgok helyett inkább a szabadidőről és az ő kedvenc helyeiről lesz szó, természetesen ezúttal is fotókkal. A Lake Wainamu..
Volt valamikor a blogon egy sorozat, mely egy akkori hírre reagálva azt kérdezte, ha 100 ezer forinttal többet fizetnének Magyarországon (például egy ápolónak), akkor a külföldön élők hazatérnének, illetve a Magyarországon élők nem mennének el. Lehet, hogy azóta ez a 100 ezer…..
A Fülöp-szigetekről Európába általában csak a rossz hírek jutnak el manapság, a finoman szólva is különös elnök, Rodrigo Duterte megnyilvánulásai elég messze állnak a szimpatikustól. De hát egy országot ne a vezetői alapján ítéljünk meg (ugye…), lássuk, milyenek a…..
csoffadtkutya 2017.09.06 13:11:53
@Royal Music: azt ne felejtsük el hogy az átlag filipino családban van 1-2-3 olyan aki külföldön dolgozik (rabszolgamunka, robot, kizsigereles határáig és azon is tul) a család meg otthonról pumpolja. ... :(
De ez a rendszer a víz felett tartja a gazdaságot, milliárdokat küldenek haza a külföldön (vagy hajókon) dolgozók
Határátkelő Magyarország 2.0 2016.06.02 06:40:00
Magyarország mostanában döbben rá, hogy valami hiba van a kréta körül, hiszen egyre több területen van szakemberhiány, a gazdaság területén is érkeztek már jobb hírek, a határátkelés pedig a leginkább visszafogott felmérések szerint is minimum beállt egy állandó szintre.…..
csoffadtkutya 2016.06.02 10:19:36
@Határátkelő: Jogos ... mi lesz utána??? ... ennek a két kérdéskörnek szerintem szorosan együtt kellene működnie.
A peldádra: pont ez a baj, hogy a mailes adóbevallás pontosan azt eredményezné hogy egy állami vízfej elvesztené a hatalmát és megélhetését (ki "bonyolítaná" az adóbevallások dolgát ha nem a hozzá(nem)értők?!?), és itt jönne elő amiről beszéltem, ezt egy csoport vastagon nem akarja mert nem érdeke.
Egyébként pont az általad említett példa az egyik legjobb. Az adóbevallások (és általában a NAV ügyintézés) ésszerűvé és egyszerűvé tétele nagyot lendítene pl a vállalkozók életén, és ezen keresztül az egész gazdaságon, végső soron mindenki életén. .. szerintem ...
csoffadtkutya 2016.06.03 08:53:05
@Muscari: ezt dobta a gép :)
Érdekes számítást küldött el a minap Pappito, aki annak próbált meg utánaszámolni, tulajdonképpen mennyibe is került neki az, hogy Új-Zélandra költözött. Az összeg elgondolkodtató, főleg, hogy ez csak az ügyintézés. Ha van kedvetek, számolgassatok ti is (akár külön…..
csoffadtkutya 2016.02.20 11:57:59
Ma nem egy személyes történet következik, ugyanis nemrégiben belefutottam egy olyan adatsorba, amely elég érdekesnek tűnt ahhoz, hogy önálló poszt legyen belőle. Az OECD nemrégiben az ír kivándorlás kapcsán (majd erről is lesz szó a poszt végén) kiadott elemzésében van egy…..
csoffadtkutya 2015.09.22 10:21:24
@adg: sok megy Ausztráliába szerintem, ez nekik elég kézenfekvő és egyszerű is
Alighanem a legtöbb fiatal valami olyasmiről álmodozik, amit a mai történet szerzői megvalósítottak: három jóbarát összeáll és nekivág a nagyvilágnak (esetünkben ez Új-Zélandot jelenti), hogy megtapasztalják egy kicsit az életet, nyelvet tanuljanak és persze némi pénzt is…..
Határátkelő Színek és fonákok 2015.06.25 06:50:00
Finnország, Ausztria és Új-Zéland adják a mai történet fő sarokpontjait, a szerző pedig Péter, aki érdekes nézőpontot és struktúrát választott, hiszen mindhárom (sőt, Magyarországgal együtt négy) ország esetében leírta a pozitívumokat és a negatívumokat is, még ha csak…..
csoffadtkutya 2015.06.25 20:41:01
@CuriousKiwiologist: akkor én most mit mondjak a mi kis -22 celsiusunkkal odakint?? :D ...
Június elején parlamenti választás lesz Törökországban, rengeteg érdekességgel, például azzal, hogy ott a legmagasabb a világon a bejutási küszöb. Szóval a heti blogajánlóban foglalkozunk ezzel, aztán szó lesz egy szupervárosról is, valamint annak polgármesteréről, akinek be…..
Kisebb csend után ismét jelentkezett egyik legrégibb szerzőnk, Hothead, egyenesen Ausztráliából. Azt gondolom, mai írása kifejezetten nyugtatólag hat majd, és méltó lesz egy nyugodt és kellemes hétvégi naphoz. Ráadásul az is kiderül belőle, le kell-e szállni a bringáról, ha…..
Subba Hofi, hiányzol! 2012.01.17 11:16:00
/thx zmn/..
csoffadtkutya 2012.01.18 01:33:55
@Fell Bandi: valszeg jobb a pokolban hofival, mint a narancsos mennyország :D ... olvassál Tamási Áront! (Rendes feltámadás) ... bár eszerint a metodika szerint ő is biztos zsidó vagy libbant :D
Gréczyblog Zászló. Égés 2012.01.15 07:53:00
Többféle tanulsága is van a tegnapi jobbikos zászlóégetésnek. Az egyik, hogy ezzel a mozzanattal súlyos robajjal vasfüggöny zúdult a Fidesz és a Jobbik közé. Nem mintha Orbán maga is nem lenne euroszkeptikus, csak éppen a pillanatnyi politikai érdeke homlokegyenest ellentés a…..
csoffadtkutya 2012.01.15 13:53:27
@Mária: sajnos az a helyzet hogy a mi nyugdíjrendszerünk nem így működik, mert nem a te befizetett pénzedből látnak el öregkorodban, hanem a mostani fiatalok befizetéséből van a nyugdíj ... és éppen ez a baj, rossz a struktúrája, a jelenlegi nyugdíjasnak nincsen pénze az államnál, csak joga a pénzhez ... és a kettő nem ugyanaz, ezért szar ügy nekünk a korfa, meg demográfia meg a hasonló csúnyaságok
csoffadtkutya 2012.01.15 13:56:54
@Hertelendi: én javaslatom az volna hogy a jelenlegi teljes politikai elitünknek szüksége lenne egy ilyen kis kirándulásra ... és meglátnák hogy a Kedves Vezető szindróma nem tesz jót a népnek ... kaparna mind hogy hazajöhessen és tényleg demokratásat játsszon ne csak imitálja ...
ablak - zsiráf Nagyváros 2012.01.12 19:15:51
 ..
csoffadtkutya 2012.01.13 00:19:30
Subba Facebook: Lejár 2011.12.30 15:35:14
 ..
csoffadtkutya 2011.12.31 18:34:47
@www.Bisex.hu: a hungarista olyan mint az autista ... csak az utóbbinak van rá mentsége ...
Október 23-án bejelentettük, a mai nappal elindítjuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel. Találjuk meg…..
csoffadtkutya 2011.12.30 22:13:56
@tillatu: ne már! sexet az országházba?, hát nem b@....gatak eddig is eleget minket?
Orbán Viktor 2006. december 14-én a Heti Válasznak adott interjújában arról beszélt, hogy ha sikeres lesz a Fidesz népszavazási kezdeményezése, akkor „a koalíciónak megoldást kell találnia a bizalmi válságra — szakértői kormány vagy előrehozott választás…..
Adott egy hajó, és adott egy jéghegy. Ha a kettő találkozik, akkor kész a katasztrófa, de az is lehet, hogy elsiklanak egymás mellett, ami még nem jelenti azt, hogy a hajó eléri célját, és kiköthet, mert újabb jéghegyek jelenhetnek meg, már ha a hajó nem a nyugodtabb déli vizek…..
csoffadtkutya 2011.12.28 20:36:58
@Lófasz Hadnagy: lassan ott tartunk hogy a szomáli kalózok csónakmotoros lélekvesztőinek sem lesz gond megcsáklyázni minket, nem fog kelleni ide anyahajó. - 1905 ben a csuzimai csatában az orosz tengerészek a saját hajóhadukat "önsüllyedőnek" nevezték. ... ... ...
csoffadtkutya 2011.12.28 20:39:17
@Vaszon Vaszonovna: esetünkben ez a párpeszéd úgy ér véget (remélem nem, de látok rá esélyt) hogy: Tűűűűűűűűűűűz!
A közoktatási és a felsőoktatási törvény története között sok a párhuzamosság, de ebben az esetben korán és látványosan léptek fel a kezdeti koncepciók ellenzői. A hallgatói önkormányzatok és rektorok ellenállása két alkalommal is (januárban és októberben), ahhoz…..
csoffadtkutya 2011.12.23 15:27:24
@Kotkodus: diplomás minimálbér??? ... barátom, menj el munkát keresni a Tiszától keletre ... rájössz hogy az amit Te emlegettél az olyan mint Pain szerint a szex .. Vajon míííííííííííí?
csoffadtkutya 2011.12.23 15:35:42
@tea fan: teljesen igaz ... és még annyit hozzá tennék a Rigó utcához, hogy itteni (angol!!) ismerősök szerint egy nagy marhaság úgy tanítani az angolt ahogyan azok ott megkövetelik. És még valami. Egy volt osztálytársammal történt meg, hogy a szüleivel kint élt Brazíliában (a szülők valami diplomáciai melót végeztek), ott nőtt fel, 3 éves korától 16 éves koráig. Ezzel a (anyanyelvi szintű és élő) tudásával bement a Rigó utcára hogy legyen már papírja is arról amit tud. Hát nem kiderült hogy nem tud Portugálul? Mert a Rigó utcában bizony más akcentussal beszélik a portugált mint Rióban, és hát nehogymá' az a csicska riói nyelvjárás elharapózzon kis hazánkban, ezért elküldték azzal hogy próbálja meg később ha jobban felkészült. Erre Ő leb...ta az okosokat és otthagyta a búba az egészet. A Rigó utcáról ennyit.
Michael Knight K. O. előtt 2011.12.21 22:01:00
Orbán Viktor megbukott. És megbukott Orbán Viktor egész rendszere is, ez a pökhendi és kivagyi és képmutató, a hazugságot is hazugsággal leplezni próbáló rendszer. Nem a jó állam épült itt az elmúlt bő másfél évben, és nem lett itt jobb semmi - pedig lett volna mit…..
Öl, butít, nyomorba dönt – és mindezt remekül be lehet mutatni a vásznon. A film és az alkohol története elválaszthatatlan egymástól. Piszkos12 rovatunkban a hírhedt politoxikomán, Hunter S. Thompson regényéből forgatott Rumnapló apropóján 12 (+2) olyan filmet mutatunk be,…..
csoffadtkutya 2011.12.17 10:11:13
@Interstellar Overdrive: bizony az Artur!!
Mint egy méretesebb pizzásdoboz, de ebben nincs semmi ehető Az ember tegyen meg mindent, hogy ne érjék kellemetlen meglepetések. Van, hogy a nagy kapkodásban pont a szükséges dolgokra nem ügyel az ember. Aztán pár hónap múlva ott állhat széttárt karokkal: most mi a francot…..
Az alábbi levél beküldőjét a névrokona el akarja tiltani a saját neve használatától, illetve megkülönböztető jelet szeretne belerakatni. Mikor kötelezhető erre valaki? Kedves Zugügyvéd! Tanácsot szeretnék kérni a blog nagy tudású olvasóitól.Először is kérem,…..