Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Turbék Béla

7 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
wordpaint Óceánok 2010.10.21 08:24:00
Mint az óceán: felül viharok tombolnak, szél tépi a felszínét, habot vet és örvénylik, de belül hűs, csendes áramlatok folynak. A felszín folyton küzd a levegővel, egymást marják, tépik; csatát csatára nyerve és veszítve, véget nem érően. Ami a vízen úszik: mint hangyák…..
wordpaint Az, amelyiket táplálod. 2010.10.09 14:41:00
Felfal minket. Nyersen és szárazon. ...és még vizet sem kér hozzá. Saját vérünkket facsarja ki belőlünk, hogy azzal oltsa mellé a szomját. ...hogy könnyebben és jobban csússzunk, hogy többet vehessen belőlünk. Mi tápláljuk testünkkel és lelkünkkel nap mint nap. ...és mikor…..
Elvek, szempontok, szimbólumok: olyan szépen szolgálnak minket. Ahogy döntünk és ítélünk, véleményünket ugyanazokra a szavakra és képekre fűzzük fel. Mindegyik egy-egy kirakós darab, mely saját és mások gondolataihoz, tetteihez és élethelyzeteihez már-már túl könnyen és…..
wordpaint Miért? 2010.10.01 15:17:00
Önmagunk definíciója oly biztosnak tűnik, de ki lenne az, aki odatennék a fejét a tökre, hogy csapja le a bárd, ha téved magával kapcsolatban. Ha nemcsak, hogy nincs lelkének vagy személyiségének olyan bugyra, mely szeme elől rejtve maradt, de alapvető kérdésekben is egészen más…..
Alternatív Stand Up Borok 2010.09.19 21:03:00
Nincs túl gyakori családnevem, úgyhogy nagyon jó poénforrás, hogy van egy ugyanilyen nevű borospince. Először akkor lőttem el, amikor a lakásavatómat tartottam: előkaptam egy üveggel, hogy hát, a lakás árából maradt egy kicsi, úgyhogy vettem mellé egy borospincét is. Azért az…..
Alternatív Stand Up Nyelvek 2010.09.17 17:32:00
Az egyik dololg, amit tudni érdemes rólam, az az, hogy már sok éve capoeirázom. Most nem arra kell gondolni, hogy félmeztelen izmos barna felsőtesttel repkedek a levegőben szaltókat dobálva. Ismerjük azt, amikor a csúnya arcú nőre azt mondják, hogy érdekes. Na rám ugyanígy szokták…..
Alternatív Stand Up Miért? 2010.09.16 22:55:00
Azért, mert néha, miután megnéztem egy-egy jobb stand-upot, nekem is elkezd menni a fejemben a hülyeség, és kíváncsi vagyok, hogy ha rendesen nekiülök, vajon mennyi hülyeséget tudok összehordani. Rendes élő lehetőséget keresni se időm, se energiám, amire Dr. Csernus biztos csak…..
A celebpolitikus – ellentétben számos celebbel – nem hülye. Hideg számítással jutott arra a következtetésre, hogy a választókat a szívükön keresztül kell megfogni. (Fotó: Playboy) Rogán Antal tegnap bejelentette, hogy „bár lenne ambíciója” a…..
Turbék Béla 2010.08.13 11:30:49
@fvipera: OK, nem szép a 10%, de igazából nem az a kérdés, hogy van-e 10%, hanem hogy közben azért épül-e valami. 10% mindenhol van, Angliában is, Németországban is, meg mindenhol. A baj az, ha nem 10, hanem 30, és nem épül mellette semmi értelmes. A számok valósággal történő hasonlósága nem a véletlen műve.
Ha a jövőben is ezektől a pénzügyi szereplőktől vesszük fel az újabb hiteleket, akkor nem igaz, hogy a “spekulatív kapitalizmus” kora véget ért. Vagyis: lehet, hogy másoktól fogjuk felvenni? (Fotó: hetivalasz.hu) Orbán Viktor az új Széchenyi-terv koncepciójának…..
Turbék Béla 2010.07.30 15:12:00
vala@Goompah:
@szerénységem:
@Dubito:
@ehja:
Ha Kína azonos áron ad hitelt (szintén nem ingyen), de kevésbé szól bele, hogy azt mire használjuk, az egyfajta függetlenség. Az megint más kérdés, hogy ezt lehet jól és rosszul használni.
Csak egy kérdés az IMF szakértéséről: tud valaki akár egyetlen országot is mondani, ahol az általuk erőltetett program a társadalom jelentős részére kiható fejlődést tudott eredményezni? ...mert ellenpéldát lehet találni bőven.