Regisztráció Blogot indítok
Adatok
benyó

94 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
benyóblog Giza bá' gyémántjai 2012.10.21 20:35:00
Élt Somlyón egy csicsói pásztor, Giza bá'. Mindig gumicsizmában járt, emiatt feszt-de-feszt befülledtek a lábai a nagy melegek miatt. Egy estén, mikor a csorda a falu határához érkezett vissza a napi legelésből, én már a kegytemplomnál vártam a tehenekre, s Giza bá'ra. Úgy…..
Egészen megdöbbentő dolgokat talál az ember, ha benyúl a fiókjába: például verseket 2004-től 2008-ig. Beszarás, még a Live Earthről, a 2004. december 5-i népszavazásról, II. János Pál haláláról, párizsi tüntetésekről, lányokról is tudtam verset írni, sőt, elbeszélő…..
Egészen megdöbbentő dolgokat talál az ember, ha benyúl a fiókjába: például verseket 2004-től 2008-ig. Beszarás, még a Live Earthről, a 2004. december 5-i népszavazásról, II. János Pál haláláról, párizsi tüntetésekről, lányokról is tudtam verset írni, sőt, elbeszélő…..
Régi politikai kommunikációs trükk, hogy a politikusok úgy próbálják elnyerni választóik szimpátiáját, hogy - akarva vagy akaratlanul - olyan szituációkba keverednek, amelyekből úgy tűnhet a szemlélő számára: a politikus is ember. Rossz emlékeink vannak az…..
Orbán Viktor öregedését látva elgondolkodtam: vajon a külföldi politikusokon is ennyire látszanak az évek? Készítettem tehát egy képösszeállítást, amin szerepel 1990 környékén és 2012-ben az említett magyar miniszterelnökön kívül Angela Merkel német kancellár, Bill…..
Külpolitikai újságírás szemináriumon azt a feladatot kaptuk, hogy olvassuk el Michelle Obama szeptember elején, a Demokrata Konvención elmondott beszédét, majd úgy írjunk rövid beszámolót belőle, mintha a 4 nagyobb politikai napilap egyikének kellene leadnunk a cikket. A feladaton…..
Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkja kapcsán sokaknak eszébe jutott Mahátma Gandhi, néhányan hozzá hasonlították pozitív értelemben, néhányan pedig az indiai aktivista emlékének megszentségtelenítőjeként gondoltak rá. Nekem egy olyan indiai jutott eszembe, akit az "új Gandhinak"…..
Julia Gillard miniszterelnöknő édesapja, John Gillard 83 éves korában, váratlanul, rövid betegség után hunyt el.Julia Gillard tegnap az adelaide-i repülőtéren.news.com.auJulia Gillard szeptember 9-én hazatért az ausztráliai Adelaide-be, hogy édesapja halála után anyjával legyen,…..
A CampusOnline jóvoltából részt vehettem az Államérdekből című francia film sajtóvetítésén, amire parlamenti képviselőket is meghívtak. A filmből pedig kiderült: Franciaországban is mocskos a politika világa.A forgalmazó az év politikai thrillerjeként hirdeti mindenhol az…..
benyóblog "Ma már..." 2012.08.19 18:44:00
A nyárban pont az a jó, ami rossz is: több ideje van az embernek gondolkodni. Szépen meg tudja tervezni, hogy mondjuk szakmailag, tanulmányi szempontból hogyan tovább, de ilyenkor kerülnek felszínre azok a gondok is, amik lelki természetűek, és az évközi hajtás alatt lent maradtak a…..
Ausztráliában nagy vihart kavart két ügy az olimpián részvevő sportolók ruházatával kapcsolatosan. Mindkettőnek nagy szerepe van az ausztrál nemzeti identitás szempontjából, hiszen annak két fő komponensének megnyilvánulásaként is felfoghatóak. Nemzeti identitás…..
benyóblog A naaagy évértékelő 2012.07.30 00:50:00
Csak mert tetszik.Már a címben is hazudok, mert nem is annyira évértékelés lesz ez, illetve majd kiderül hogy sül el. Egy igen kedves ismerős ajánlotta, hogy lelki bajokra jó lehet, ha kiírjuk azokat magunkból, így próbát teszek én is, hátha.Azért mégis kezdjünk egy…..
czechfolks.comRobert Fulghum egy mára már 75 éves amerikai bácsika, aki elgondolkodtató rövid történeteivel az amerikai bestsellerlistál élén is állt már. Általában azt írja le, hogy egy adott kis mozzanata az életének mivel kapcsolatban gondolkodtatta el, s ezen kis események…..
benyóblog Kányádi 83 2012.05.10 19:23:00
1929. május 10-én született egyik kedvenc költőm, Kányádi Sándor, s 83. szülinapja kapcsán egy rövid történetet szeretnék elmesélni. Egy olyan találkozás történetét, amire úgy hiszem még öreg koromban is büszke lehetek. Annak a találkozásnak a történetét, amikor…..
Bugárék örömeorigo.huHa kicsit több időm lenne mostanság, akkor valószínűleg nem ide írnám le gondolataim a szlovákiai előrehozott választásokkal kapcsolatban, de mivel nincs, így csak néhány gondolatot osztanék meg nem túl népes olvasótáborommal. Előrebocsátom, hogy…..
A hideg idő megviseli a Magyar Államvasutakat is. Ma (illetve az már tegnap) utaztam haza a fővárosból. Amikor kiértem a pályaudvarra (majd' fél nyolc volt már), láttam, hogy a 18.28-ra kiírt gyorsított személyvonat még mindig az egyik vágányon rostokol, hát felpattantam, s…..
Kolozsvári sikátorEzt is megértük, elfogyott a négy hetem Kolozsvárott. A hét második felében még azért meglátogattam utoljára Lucian Blagát, találkoztam a nyári egyetemes ismerősökkel, és számoltam a perceket. Egyrészt örömömben, hogy végre láthatom a szeretteim,…..
Bizony, szegedi társaim jóóól hazamentek, én meg ismét egyedül maradtam a nagy Kolozsvárott. Nem baj, azért nem töltöm tétlenül napjaim, igyekszem belesűríteni ebbe a pár napba, ami kimaradt eddig.Pénteken este egy utolsó buliban jártunk, de előtte meglátogattuk Kolozsvár…..
Ilyen szmog van Kolozsvárt.Hat napja jelentkeztem utoljára, igen, meg lehet kövezni, de általában este szoktam blogolni, akkor viszont nem nagyon voltam itthon ezalatt az idő alatt. Viszont jártam színházban (kultúrálódjak mááán), a tordai sóbarlangban, házibuli(k)ban, a Szamos…..
Először is elnézést, hogy ennyi ideig nem jelentkeztem, az utóbbi napokban feltorlódtak az események, így nekem is kevesebb időm volt egyáltalán kommunikálni az otthoniakkal, nemhogy még blogoljak is.A bevándorlási hivatalirodája a plázábanA hétfői napom elég lóti-futisra…..
Előző bejegyzésem ott ért véget, hogy elindultam a belga nagykövet előadására. Nos, Philippe Beke előadásánál százszor jobbakat is hallottam már, de azért egy cikk majd lesz belőle a CampusOnline-on. A nap vége azért elég mozgalmasra sikeredett, ugyanis részt vettem az Occupy…..
Naplemente a koliszobábólahol az egyetemistának jó élete van. Az utóbbi két napban kóstolás szintjén megízlelhettük a kolozsvári éjszakai életet, és egy nem mindennapi élményben is részünk volt a Bulgakovban.Szerda délután – az internetproblémáim orvoslásaképp –…..
Forrás: clujtravel.comA második napom egész jól indult Kolozsváron, amint előző posztomban is említettem, aludtam egy nagyot (úgy 10 órát), és egy verőfényes reggelre ébredtem. A mai nap projektje a Lucian Blaga könyvtár rendszerének kipróbálása volt, mondanom sem kell, ez sem…..
Nos, csak megérkeztem újdonsült állomáshelyemre, Kolozsvárra. Az úton minden rendben ment (azt leszámítva, hogy az OrangeWays megint nem tudott működő dvd-lejátszót tenni a buszba :D), a szállás viszont pöppet problémás. A várost meg imádom.Kipakolás közben több nehézséggel…..
Kolozsvár címere (Forrás: Wikipedia)Ezt is megértük, pár óra múlva már Kolozsvár büszke városa felé közeledek. Ennek örömére egy-két képpel és videóval adok ízelítőt a városból.Ma este 11-kor az Albert Stadion elől útra kelek, hogy egy hónapon át Kincses Kolozsvár…..