Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilunet

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Microsoft még egy évvel ezelőtt bejelentette a Student Advantage (tanulói előny) programját, melynek keretében bizonyos iskolák ingyen adhatták a tanulóiknak Office 365 előfizetést (már ha az iskola számára megvásárolták a megfelelő előfizetést). Ennek a legnagyobb hátránya…..
A Microsoft Corp. bejelentette a Nokia Lumia 830, a Lumia 735 és a két SIM kártyás Lumia 730 okostelefonokat, amelyek a legújabb Windows Phone 8.1 operációs rendszert futtatják és iparágvezető képkészítési technológiát biztosítanak megfizethető áron. A Microsoft bemutatott…..
Szilunet 2014.09.08 18:33:47
@Gyurma73: Átlagban hány app-ot használsz egy telefonon? 100? 200? 1000 vagy több? Hagyjátok már ezt a baromságot!
Szilunet 2014.09.09 13:24:23
@fejetlen bárd: Az érvem egyáltalán nem hülyeség, hanem az eredeti kijelentésre adott logikus válasz. Amiről Te beszélsz azt szerintem így kellene megfogalmazni: "Sajnos van néhány olyan egyedi applikáció ami számomra fontos lenne de nincs jelenleg a WP platformra". Így elfogadom, de általánosságban nem kellene beszélni. Ami az okoseszközök 80 - 90 %-án fontos, az jelenleg a WP-nél is elérhető vagy van hozzá egy megfelelő alternatíva.
A Lumia 930 tényleg jó telefon.
WinMagazin Lumia Denim frissítés 2014.09.05 10:00:00
Épphogy befejeződtek a Cyan frissítések, máris bejelentésre került a Microsoft IFA konferenciáján az új Nokia frissítés, mely keresztségben a Lumia Denim nevet kapta. Természetesen most is sok újdonság kerül az alap 8.1 Update 1 mellé. Lássuk melyek is ezek! Pár, fontosabb…..
A mai nap újabb frissítés érkezett a gyári zenelejátszó alkalmazáshoz, az Xbox Music-hoz. A legfőbb frissítését csak az Update 1-el rendelkezők láthatják, tehát a sima 8.1-el ne is keressük. Lássuk mik is a főbb frissített elemek. A Zene app kilencedik frissítésével…..
Szilunet 2014.08.29 23:15:35
@csokabi: Ezt meglepve hallom, mert az én telefonjaimon megy. (1520 és 925)
Szilunet 2014.08.31 19:55:03
@csokabi: Igen ha lecsupaszítanád akkor működne. Szívesen, máskor is. :)
Richard Yu, a Huawei konzumer üzletágának feje tette a címben olvasható kijelentést, egy nem rég megjelent interjúban. A Wall Street Journalnak tett nyilatkozatában az alábbi részlet feltárja azt is, hogy mi vezetett a WP-s mobilok fejlesztésének…..
Sajnos az előző hétre várt frissítés nem érkezett meg a Windows Phone 8.1 Zene alkalmazáshoz, de a napokban végre befutott egy majdnem tökéletes darab. A 2.6.186.0 verziószám elkészítésében megint szem előtt tartották a UserVoice-os véleméyneket és javaslatokat, de maradt még…..
Bár sokszor volt szó arról, mi a különbség az operációs rendszer és a belső vezérlőprogram között, miről szól a Preview for Developers program, és miért olyan a frissítések menete amilyen, de most a Microsoft olyat húzott, ami eddig nem volt jellemző rá. A frissítési…..
WinMagazin Veszteséges a Surface 2014.08.07 13:00:00
A legújabb jelentések szerint rengeteg pénzt bukott a szoftveróriás saját tablet családján. Természetesen megy a magyarázkodás, de lássuk be, egy enyhén túlárazott termékről van szó. Eközben szerintük a jelenlegi modell népszerűbb, és bőven felülmúlja a korábbi modellek…..
Szilunet 2014.08.07 21:36:54
@csokabi: Nem lehet összehasonlítani egy androidos tablettel. Pontosabban nem érdemes. A Mercedest vagy a BMW-t nem a Suzukihoz hasonlítják. Mondjuk egy Mercedes árából pedig simán lehet venni egy mikrobuszt is. Csak épp másra való. :)
Tegnapi cikkünkben még csak arról volt szó, hogy aki Bitlocker titkosítást használ annak problémás a Cyan update-re való frissítés. Erre egyszer csak a Microsoft közleményt adott ki, amely szerint azoknak a Lumia tulajdonosonak, akiknek a fent van a Preview for Developers érdemes…..
Szilunet 2014.07.17 14:12:04
A felhasználó adatainak biztonsága

A Microsoft elkötelezett a felhasználói adatok védelme mellett. A felhasználói adatokat az illetéktelen kezekbe kerülés, a jogosulatlan használat és a nyilvánosságra hozatal ellen többféle biztonsági technológia és eljárás védi. A Microsoft például az általa összegyűjtött adatokat védett létesítményekben üzemelő, korlátozott hozzáférésű számítógéprendszereken tárolja.

Javasoljuk, hogy a telefon adatainak védelméhez használja a zárolási képernyőn beírandó feloldási jelszót. E funkció révén a telefonon lévő alkalmazások és információk legtöbbjéhez csak a megfelelő jelszó beírása után lehet hozzáférni. Ha be szeretné kapcsolni ezt a funkciót, válassza a Beállítások > Rendszer > Zárolási képernyő lehetőséget, és állítsa a Jelszó kapcsolót Bekapcsolva állapotúra. Ezenkívül beállíthatja, hogy a képernyő tétlenség esetén mennyi idő után zárolja magát automatikusan. A Pénztárcához is beállíthatja a PIN kódos védelmet. További információt a Pénztárca című szakaszban talál.

Ha céges levelezéshez vagy alkalmazásokhoz való hozzáférést biztosító vállalati fiókot állít be, előfordulhat, hogy a vállalat olyan házirendeket alkalmaz a telefonra, amelyek a zárolási képernyőn beírandó feloldási jelszó beállításainak módosítását teszik szükségessé. Erről bővebben a Vállalati fiókok és az E-mail+fiókok című szakaszban olvashat. A rendszergazda BitLocker® típusú telefontitkosítást is beállíthat. Ha elveszik a telefon, netán ellopnák, és korábban zárolta egy jelszóval, a BitLocker titkosításnak köszönhetően nehezebben törhető fel, így a telefonon lévő bizalmas adatok nagyobb biztonságban vannak. Fontos tudni azonban, hogy a telefonban lévő SD-kártyán (cserélhető memóriakártyán) tárolt adatok a BitLocker használata esetén sem titkosítottak.
Június 30. 15:30. Helyszín: Münchenbuchsee. Két (közepesen fogyasztható) kép készül a helyi golfklub gyakorlópályájáról. Az elsőbe bezavar a pályához tartozó védőháló (ez már a készítéskor megjósolható volt), míg a másik egy ügyes trükk segítségével kikerüli azt.…..
Szilunet 2014.07.12 08:12:24
@filmgru: Azt nem értem miért jössz ide okoskodni. Az emberek maguk is el tudják dönteni mi a jó és mi a rossz nekik. Mi akik évek óta megelégedve használjuk a WP-s rendszert nem járunk más oldalakra pocskondiázni másik rendszerrel működő telefonokat. Ha Neked nem vált be a WP akkor használj mást és bizz benne, hogy azzal jobban fogsz majd járni. A cégemnél közel 200 telefont használunk, minden félét. WP, Android és iOS okostelefonok is vannak. Eleinte androidok voltak többségben, aztán szépen átszokott mindenki WP-re. Hidd el nem volt véletlen. De ez sem számít. Találd meg ami Neked megfelelő. DE!!! Ne gyere ide másokat sértegetni és légyszíves ne beszélj itt minősíthetetlen stílusban. Tudod a stílus maga az ember.
Szilunet 2014.07.12 20:18:17
@pushalias: Igen én is tudom, csak kikívánkozott belőlem.
A cikkírók kedvenc rémálma következik ismét. Egyrészt öt perc alatt összedobható a cikk, ami király, mert az átlagos munka töredékével ott a nevünk a címlapon. Másrészt viszont elég nehéz csillogatni fékezhetetlen agyvelőnket. Például mi a fenét lehet ugyanis arról…..
A One Drive-val egyetlen helyen tárolhatjuk minden digitális anyagunkat: fotóinkat, videóinkat, dokumentumainkat és egyéb fájljokat. Mivel a saját tartalmunk folyamatosan nő, ezért fontos megbizonyosodnunk róla, hogy a rendelkezésre álló tárhely elégséges-e számunkra. A felhő…..
Szilunet 2014.06.30 15:47:52
Szilunet 2014.07.01 15:13:01
@baker6600: Ugyan miért vennék el?
Sok Windows Phone és Windows 8 tulajdonos lélegezhet fel most megkönnyebbülten, mert Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a San Francisco-i Re/code konferencián nyíltan kijelentette, hogy nem szerepel tervei között az Xbox és a Bing részleg eladása, korábbi, már kinevezésekor…..
Szilunet 2014.05.29 14:01:37
És ezennel elérkeztünk a 30 alkalmazást bemutató sorozatunk végére. Mindenféle további bevezető nélkül csapjunk is bele a lecsóba és lássuk az harmadik tíz programot. NIKTérkép Leírás: Az Óbudai Egyetem összes létesítményén kívül a környező üzleteket és…..
Az elmúlt héten swGuru kollega billentyűzetéből napvilágot látott egy cikk, melyben leírta, hogy miért ő, személy szerint miért nem fejleszt alkalmazásokat Windows Phone 8-ra. Ezen sorok írója pedig részt vett a cikkben említett apptesztelő akcióban, melyben 30 db alkalmazást…..
WinMagazin Windows Reading List 2014.05.07 08:00:00
Mindenkivel előfordult már, hogy volt egy website, egy link, egy doksi, amit meg akart nézni, de időhiány vagy egyéb okok miatt elfeledkezett róla. És ilyenkor jön a hosszabb rövidebb töprengés, hogy mi is volt az az URL? Hol is láttam? Persze lehet túrni ilyenkor az előzményeket,…..
Szilunet 2014.05.11 12:24:30
@KunEmber: Pedig ott van az. :)
Szilunet 2014.05.15 14:53:52
@KunEmber: Igen, ezt kellett volna először megbeszélnünk, hogy milyen rendszer van a telefonodon. :) A tegnapi frissítéssel még nem tudom konkrétan mi változott, de azt veszem észre, hogy kevésbé merül és picit mintha még simábban futnának a dolgok. Bár lehet, hogy ez utóbbi csak bebeszélés magamnak. :)
Redmond, USA — 2014. április 25. — A Microsoft Corp. hivatalosan bejelentette, hogy megvásárolta a Nokia Devices & Services üzletágat. Az akvizíciót a Nokia részvényesei és az érintett országok versenyhivatalai is jóváhagyták. Az üzletág megvásárlása az első jelentős…..
Szilunet 2014.04.26 23:00:03
WinMagazin Idén is Veletech 2014.04.17 10:00:00
A Veletech a Mobilarena és a Prohardver közös rendezvénye, mely idén április 19-én nyitja meg kapuit az érdeklődők számára. Az egész napos (10:00-18:00) kiállításnak a Millenáris B épülete (Nagycsarnok) ad helyet, a programok pedig nem csak az okostelefonok és a hardverek…..
Szilunet 2014.04.19 17:33:43
WinMagazin Accentize for WP 8.1 2014.04.18 11:00:00
Amióta a Wp 8.1-gyel megérkezett a háttérkép beállításának a lehetősége, többektől kaptam olyan reakciókat, hogy „jobban tették volna, ha inkább a csempeszínek számát növelték volna”. Nem csak én, hanem mások is azt válaszolták erre: csinálj magadnak egyszínű…..
A címben emlegetett Office Online, vagy fiatalkori nevén Office Web Apps válogatott ingyenes online alkalmazások gyűjteménye. A programcsomag elsődleges vetélytársa a Google Docs, ehhez képest a Word Online, a PowerPoint Online és a OneNote Online pár napja elérhető a Chrome Web…..
Két héttel ezelőtt írtunk egy cikket a kiszivárogtatott Windows 8.1 Update 1 képernyőfotókról, amiket WZor tett közzé a blogján. Nemrég pedig kiszivárgott egy picivel régebbi verzió képfájlja, amit rögtön fel is telepítettünk, hogy kipróbáljuk. És videóra is vettük…..
Szilunet 2014.04.13 11:06:42
@JoeX: Tabletnél nem változott a kezelési mód.
Drága feleségem 3 éve használ Windows Phone telefont, sokáig egy Lumia 800-zal telefonált, fényképezett, internetezett, és még sorolhatnám sokáig, mit tudott kezdeni a kis készülékkel. Mikor a lányunk elköltözött, szüksége volt egy jó telefonra, így megkapta a 800-ast, párom…..
A tegnapi nap egyik nagy eseménye, hogy a Nokia bejelentette a Mappák nevű alkalmazását, amely pontosan azt tudja, mint a neve alapján gondolni lehet róla, vagyis mappákba lehet vele szervezni az alkalmazásainkat és ezeket a mappákat ki lehet tűzni a telefon Kezdőképernyőjére. Hogy…..
Az új év első izgalmas híre, hogy a Windows 8 ha lassan is, de kezd megkapaszkodni. A net applications adatai szerint a Windows 8 és 8.1 együttesen 10,15 százalékot hasítanak ki a piacból, vagyis egy hangyányival többet, mint a Linux és a MacOS együtt. A Windows XP szép lassan kezd…..