Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Exploiter

0 bejegyzést írt és 3579 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindannyian látjuk őket. Akár üzleti találkozókon, filmek premierjein, akár társadalmi eseményeken vesznek részt, a lenyűgöző modell-nő csábítóan néz ki. Ez a legendás trófea feleség; a sikeres férfiak kiegészítője az ősidők óta. Ahol van ambíció, ott megtalálják a trófea feleséget. De miért kell…..
Semmi sem mutatja be precízebben az elmúlt 15 esztendőt, mint Elon Musk rajza, melyet a Twitteren posztolt még áprilisban. Egészen világos, hogy beteg folyamatokat látunk a világban, ám ahhoz, hogy ezt magabiztosan kijelenthessük, mindenekelőtt tisztázni érdemes, hogy mit nevezünk egészségesnek.…..
Kezd visszakúszni ez a nyomorult covid. Ha nem akarjuk, hogy tavaszra legyen újabb tizenötezer halott, talán tenni kellene ellene. Most maszk nélkül rohangálnak a népek a plázákban, tömegközlekedésen, hivatalokban. Terjed a feztőzés stikában rendesen. A drága jó magyarok és kormányuk valahogy…..
wagmg Szankciók... éhezés... 2022.09.17 08:55:46
Egy kiszivárgott orosz jelentés szerint jön a gazdasági összeomlás.  Folyamatosan hallani a magyar nyelvű weben, hogy a szankciókat abba kell hagyni, nem működnek, nevetségesek, csak magunknak ártunk velük. Mondják a politikusok, mondják a hírek, mondják a bloggerek, mondják a hozzászólók. Nem…..
Néhány hete még szinte hahotáztak a Fidesz politikusai és a hozzájuk igazodó kormánymédia arcai azon, hogy Európa nyugati felén takarékoskodásra szólították fel a lakosságot. Élezték a nyelvüket a magyar ellenzéken is, amely az energiaválság hatásaira figyelmeztetve szintén megszorításokat…..
Bizonyára többször elgondolkodott Orbán Viktor hosszúra nyúlt horvátországi nyaralása során azon a lehetőségen, milyen jó lenne ott maradni a tengerparton, ahol rövid nadrágban, színes ingben, borostásan majszolhatná a különféle pizzákat, és ihatná a kiváló helyi nedűket talán egészen októberig.…..
A „piaci árak” ugyanis sosem tükrözték a valódi költségeket. A kapitalizmus „hajnalán” született elméleteknek még nem nagyon kellett az externáliákkal foglalkozniuk, mert a rejtett költségek és környezetterhelő hatások nem voltak annyira jelentősek a vitorlás hajók korában, amelyek a 19.század…..
Exploiter 2022.09.04 16:57:07
@különvélemény:

Persze, h zéró összegű. Nem a pénzről van szó.
Ha tényleg mind a nyolcmilliárd ember elkezdene ilyen átlagban fogyasztani, akkor meddig tartana a termőföld, olaj, ritka földfémek, kávé, pöcsöm?
Elvileg ami most van ( kb egymilliárd ember modern életet él, még van három milliárd csóró, meg négymilliárd tengődő nyomorult), már az réges rég túlment minden fenntartható limiten, erről szól az egész hiszti.
Mindenki elfelejti, h az átlag magyar benne van a globális felső tíz százalékban.
A fenntarthatóság elviekben azt jelenti, amit írtam. Ha a bolygón mindenki olyan szinten él, mint az átlag magyar, tetszik, nem tetszik, meg kell szabadulni hatmilliárd másiktól.
Lehet itt klímaváltozásról meg zöld energiáról beszélni, de rámutatsz egy magyar boltban bármilyen átlag termékre, ha ki akarnál szolgálni belőle 8 milliárd embert, tuti, hogy problémákba ütköznél.
Ez van.
Exploiter 2022.09.04 19:15:19
@CCnick:
Hát igen, meg kérdés, hogy ki veszi el azoktól, akinek van.
Pl nekem a havi 1000 euro / fő brutál visszaesés lenne. Minek finanszíroznék másokat? Mire jó nekem, h ennyien vagyunk?
És akkor ott van az, akinek a havi 100000 euro is visszaesés lenne, annak lényegesen jobb kártyái vannak, hogy megőrizze az életszínvonalát.
Ki veszi el? Világkormány, proletár diktatúra?
Az utópiákat eddig akárki is akarta elérni, először elég sok embert kellett kinyírni érte.
Aztán utópia se lett.
Pár hete jókat mosolyogtunk a híren, mely szerint az ismert amerikai vonósnégyest, a DaPonte String Quartet tagjait az általuk létrehozott civil szervezet egyszerűen kirúgta. Az alapítvány egyetlen küldetése az volt, hogy a rajongói adományokat gyűjtse. Nagyon úgy néz ki, hogy a zenészek kecskére…..
Mi, magyarok szeretünk a hülyeségbe menekülni...
Exploiter 2022.08.19 12:30:21
@Igazamvanvagyigazamvan?:

Az a baj, hogy mindenki, aki morális, érzelmi oldalról közelít meg nagyhatalmi kérdéseket, az tényleg egyszerüen hülye.
Oroszországnak vannak érdekei. Az USAnak vannak érdekei. Kínának is vannak.Az EUnak is lennének, de én azokat már a fenti kategóriába sorolom.
Magyarországnak is vannak, azok tök másak, mint a fenti három szereplőnek. Vannak átfedések, vannak ellentétek.
De nincsenek jó meg rossz fiúk. Az EU azért szopja be nonstop, mert ők azt hiszik, hogy ők a jó fiúk. Pedig csak hülyék.
Itt áll, a múlt hét óta immár 8 milliárd főt számláló emberiség az általa benépesített, beépített, kizsigerelt és szeméttel borított Földön és közben ennek a világnak a „komoly” nemzetállami politikusai egymás közt és az országaikon belül – mintha nem lenne fontosabb dolog a világon - életveszélyes…..
Exploiter 2022.07.20 18:12:48
@Almandin:
Pedig azon érdemes lenne elgondolkozni, hogy ha az adott populáció nem tudja magát fenntartani, ráadásul a tagjai soha nem látott mértékben nihilisták, depressziósok, céltalanok ésatöbbi, akkor miért csak az az út lehet megkérdőjelezhetetlenül helyes, ami ide vezetett.
Szerinted az átlag, fejlett világbeli ember pszichésen egészséges jelen pillanatban? Vagy az elmúlt tíz évben bármikor volt az?
Ha a válaszod igen, akkor a probléma jelenlétével se vagy tisztában.
Hatványozd meg ezt a fiatalok esetében.
Abból a korszakból merít ihletet a kormányzáshoz Orbán Viktor, amelyben még iskolásként megtapasztalhatta, hogy az állam csak látszólag irányíthat bizonyos a gazdasági és politikai folyamatokat. A gulyáskommunizmus a ’60-as évek elejétől a ’80-as évek végéig tartott, és nagy szerepe volt abban, hogy…..
panelmedve Berki halála 2022.05.06 16:00:26
Kép forrása: szegedma.hu Az alig 41 éves egykori labdarúgó, FTC-vezér majd médiaceleb csütörtökről péntekre virradó éjjelen halt meg, egyelőre teljesen ismeretlen okból, IX. kerületi, társasházi lakásában. Botrányos életet élő, büntetőfékező (emiatt elítélt), politikával is kísérletező, gyanús…..
Miután az oroszok háborúja harcászati szakértőkké képezte át azt a sok millió virológust, aki pár éve még csak futball szakértő volt, a vasárnapi eredmények újabb gyors váltást hoztak: hirtelen a politikai elemzők országa lettünk! Nem baj ez egyáltalán, hiszen ha szavazni jogunk van, akkor az…..
Egyre kevésbé használható a Fidesz számára az a retorika, amit az orosz-ukrán háború óta használ. Ennek lényege, hogy a gyakorlatban lényegében együttműködik az EU és a NATO legfőbb döntéshozóival, verbálisan azonban teljes semlegességet hirdet. A Fidesz szavazóit azonban egyre inkább zavarja az a…..
Exploiter 2022.03.22 10:20:34
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Nem csak az oroszoknál van.
Amikor a nyugat a világról beszél, a nyugati világot érti alatta.
Tudod, mi tartozik oda? Észak Amerika, Európa, Japán, Dél Korea, Ausztrália. Kb ennyi.
A globális lakosság ötöde, hatoda?
A nyersanyag nem itt van. Az energia nem itt van.
Kurva könnyű figyelmen kívül hagyni az olyan jelentéktelen helyeket, mint India, ahol magában több ember van, mint a nyugati blokkban összesen.
Eddig pont az volt a lényeg, hogy mindenkinek dollárban kellett kereskedni, mindenkinek a nyugati intézményrendszert, pénzügyi, jogi infrastruktúrát kell elfogadni.
Ha kiépül egy keleti blokk, akkor mi van?
Az oroszok nem használhatják a swiftet? Kínában van alternatíva.
Tudtad, hogy at usa elment a szaudiakhoz, hogy most kéne több olajat termelni? Azok meg azt mondták, hogy bocs. Ezért elmentek Venezuelába, nézd meg, hogy erősödik éppen a bolivár.
Kurva sok minden történik egyszerre és az eu élére rohadt jó lenne, ha olyan embereket lehetne találni, akik képesek valódi problémákat megoldani. Eddig rohadt szarul állunk, elsőre esetleg tele kéne nyomni a kontinenst nukleáris erőművekkel. Nem csak az oroszok tudnak ilyet csinálni.
                        De kiderült, hogy ez sem igaz. (?) Sorra dőlnek meg hitek a nyugati világrend, egyértelműen felsőbbrendűnek tartott liberális demokráciájáról, jogállamiságáról, állandóan szajkózott (és talán ezért is kiüresedett szavakká váló) értékeiről. Egyre világosabb, hogy…..
Ha marad Viktor kivégeznek, egy kalap alatt az oroszokkal Van azért annak egy diszkrét bája, amikor Varga Mihály pénzügyminiszter délelőtt még a magyar válságkezelés sikerességéről beszél a facebook hullámain, majd ugyanaznap délután már a klasszikus Brüsszel hibáztatást húzza elő, mondván a…..
… ez volt a címe egy régi szovjet filmnek, valóban. Itt van most az újabb példa, hogy az oroszok mennyire nem hisznek a könnyeknek. Az oroszok a humorban sem ismerik a tréfát. Az a sajátos orosz humor! „Békefenntartók” vonulnak át az ukrán-orosz határon, a tankoszlopok előtt már füstoszlopok…..
Kiderült, hogy a Matrix mégis csak rétegfilm. Mert úgy tűnik, ez a negyedik rész nem mindenkinek szól. A vélemények és kommentek legalábbis erre utalnak, eléggé erőteljesen. Nincs mondanivaló, nincs mélység, nincs semmi - ilyeneket olvasok. Hozzászoktunk, hogy mindent direkt módon tolnak az…..
Szélsebesen terjed az új variáns a szigetországban, egy nap alatt 78 ezer új beteget jelentettek, nagy részük omikronos...
Exploiter 2021.12.17 22:08:19
@jotund:

Végre itt van az a rohadt variáns, ami az összes hozzád hasonló fasiszta korcsot megfosztja az agyhalott tömegek támogatásától.
Úgy fog végigmenni rajtad mint a gyorsvonat, mert leszarja a szaros oltásaidat, a hülye karanténodat, meg az összes értelmetlen baromságodat.
Csak két gond van vele, hogy egyrészt a mocskos fajtád már rég helyrehozhatatlan károkat okozott és egy évtizedre szétbaszta a világot mindenki másnak, másrészt pedig hogy egyik hullám se vitt el, ez meg sajnos már nem fog.
De remélem, majd valamelyik utcára került szerencsétlen megkésel, hogy lerángassa a cipődet, amíg a véredet nyeled.
Boldog karácsonyt!
Az elmúlt 2 évben többször is át kellett állni a kötelező, otthoni munkavégzésre. Ez nagyon megosztotta a munkavállalókat, véleményük és hatékonyságuk terén is. Sokaktól hallhattuk például, hogy milyen nagyszerű dolog távolról, önállóan és saját ütemterv szerint dolgozni, mások szerint, azonban…..
Exploiter 2021.11.19 12:10:41
@midnight coder:

Ezt a részt értem.
De abban igazad van, hogy én is túl komolyan vettem a munkám régen, csak mivel számomra igazából emberi kapcsolatok nélkül nincs motiváció, jövőre majd keresek egy olyan céget, ahol van még valami emberi közösség. Aztán persze lehet, h nem maradt ilyen. Akkor végre lehet, h ideje elkezdeni másképp látni az életet, letudni egy-két órában a napi munkát és játszani a gyerekkel.
Exploiter 2021.11.20 09:02:33
@Real_Time:

Hát igen, arra már elég rég rájöttem, hogy valszeg az egész országban én voltam az egyetlen ember, aki minden területen valóban élvezte az életét 2020 előtt.
Meddig lehet permanens félelemben élni? Ez a kérdés merül fel egyre többször bennem, ahogy nézem, kik hogyan reagálnak a Covid19 járvány újabb és újabb hullámaira. Meddig fogadjuk el a szükséges korlátozásokat? Mikor gondoljuk azt, hogy ez már sok? Kinek mi az, ami miatt egyszercsak elege lesz az…..
Exploiter 2021.11.19 10:17:49
@Andy73:

"idővel visszakaphatjuk az életünket, ha lecseng a járvány"

Elfelejtettem, bocsi, már csak két hét és ellaposítjuk a görbét.

"nem csak idősek, hanem fiatalok is"

www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0065.html

Nézegesd, tanulmányozd. A második és harmadik hullámban a 35-39 korosztályt tekintve, amibe én tartozok, a korcsoport lélekszámának átlagos 0.085%/0.095% -a helyett 0.097% és 0.106%-a halt meg.
Szám szerint 283 helyett 320 és 314 helyett 351.
A covid relatív kockázat növekménye 0.011%.

Végig csak annyit kértem, hogy mindenki takarodjon a francba és hagyjon végre békén, mert ez engem nem érdekel.
De így két év alatt végignézhettem, ahogy a társadalom gazdasági, szociológiai, politikai és minden szempontból gyakorlatilag megdöglött.

Most majd jön az, hogy hat havonta kell egy újabb oltás, amivel kapsz egy pecsétet, ami jogosít az életre, ami amúgy már rég nem is létezik.
Közben lehet fogadni, hogy vajon a gazdaság pusztulása mikor jut el olyan szintre, amikor elkezdenek az emberek éhen halni és megfagyni.

De ez már rég nem érdekel, továbbra is tökéletesen boldog lennék azzal, ha mindenki békén hagyna az értelmetlen hülyeségeivel.
Exploiter 2021.11.19 10:29:44
@Veszéjben a lyogállamiság !:

Igaz, hogy már két éve ettől rettegünk és nem, nem történt meg, de igen, egy meteor is eltalálhat minket.

Az persze tény, hogy minden oltott ember egy két lábon járó petricsésze, akik jelentős része tünetek nélkül fertőz mindenkit össze-vissza és tenyészti magában az immunrezisztens új mutációkat, tehát igen, az egy valós lehetőség, hogy sikerül egy olyan verziót összehozni, ami veszélyes a gyerekekre.
Exploiter 2021.11.19 10:42:22
@eßemfaßom meg áll:

A biztonsági öv jó példa.
Amikor bevezették, lényegében két pontos volt.
Az autók lassabbak voltak és a forgalom is kisebb volt.
Akkor egy valós opció volt, hogy amúgy túlélted volna a balesetet, de a biztonsági öv miatt nyomorodsz meg, vagy égsz bent a kocsiban.
Sokan tiltakoztak is ellene, hogy kötelező legyen.
Kellett hozzá pár évtizednyi technológiai fejlődés, mire valóban objektíven hasznossá és biztonságossá vált.
De amúgy meg mit érdekel, ha valaki inkább vállalja a baleset kockázatát? Az ő dolga, nem a tiéd.
Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés vádjával hallgatják ki Orbán idején ügyészségi nyomozók A nyilvánosság erejével „Az, hogy a listán Gyurcsány ne legyen benne az első ötben, ez nem követelés, inkább egy józan döntés kérdése lesz.” Ezt nyilatkozta a KlikkTV-nek Márki-Zay Péter,…..