Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Scapozs

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az elmúlt hetekben már többször is írtam, 2030-ra az eredeti menetrend szerint a mostani 95 grammhoz képest még 37,5%-kal kellett volna csökkenteni a széndioxid-kibocsátást, ami a gyakorlatban 2,8-3,5 liter közötti fogyasztásokat feltételezne. A mostani felvetés szerint ezt a rendkívül…..
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
olajszag Dízelek ideje 2018.09.06 22:04:42
Nagyon beijedt az újautópiac. A sorozatos dízelbotrányok, a dízelek egyes városrészekből való kitiltásának felemlegetése, az ehhez szükséges jogszabályi háttér megalapozásának híre mind a dízelvásárlások ellen szólnak. Még ott is, ahol nem terveztek konkrét intézkedést. Ez rögtön kihatott az…..
Scapozs 2018.09.08 10:49:27
@geegee: ez egy lízingelt autó! végig követi a lízingcég, a használónak nem érdeke tekerni, mert nem az övé! Egy autót lízingelő cégnél meg előfordul, hogy valaki dízelt kap, mert ez a céges "car-policy". Mi is adtunk vissza 4 éves 27,000-et futott Volvót... Szerintem a használtautó vásárlás talán legbiztosabb módja közvetlenül venni egy (normális) lízingcégtől! (ha egy kereskedő átveszi akkor már bármi lehet; az én leadott, fél oldalán teljesen újrafestett Volvómat sérülésmentesként árulta egy kereskedő, pedig tudnia kellett, hogy 2 ajtócsere és full festés volt :( )
 Ha nem nézek utána a gyógyszereknek,és csak bemegyek a patikába kiváltani,csak akkor szembesültem volna a felesleges pénzkidobással ha már itthon vagyok,és a kezembe van a gyógyszeres doboz.Teljesen távol áll tőlem,hogy bárkit is rágalmazzak,de kezdem elhinni ezt a pontgyűjtő…..
Scapozs 2015.07.13 11:21:40
@Nancsibacsi:
ha Ön jobban tudja, hogy mi kell a gyógyuláshoz, akkor miért veszi el az orvos drága idejét! Nem kell elmenni vizsgálatra! Otthon az internet és a szomszéd néni javaslata alapján is meg lehet gyógyítani mindent, a buta, pénzéhes orvosok nélkül is... Sok sikert! (esetleg lehet egy jó orvost is választani, akiben megbízik)
Scapozs 2015.07.13 11:08:34
Azt gondolom egy kicsit szét kellene választani a dolgokat!

1, egy jó orvos akkor ír fel valamit, ha azt gondolja, hogy szükséges
2, ha egy orvos ugyanazt a hatóanyagot (ugyanolyan kiszerelésben) felírja, akkor jó esetben tévedett, rosszabb esetben azt sem tudja mit ír fel! A gyógyszerésznek ezt jeleznie kellene a betegnek, hogy ugyanazt kapja csak különböző néven!!
3, az "ugyanazt tartalmazza, csak olcsóbban" lehet igaz is, de a valóságban sajnos ritkán igaz; az OGYI szerint egy készítmény helyettesíthető egy másikkal, ha a másik +/- 20%-os vérszintet tud produkálni az eredetihez képest, 15-20 egészséges fiatal férfiban; bizonyos készítmények gyártástechnológiája egyedi és így teljesen más felszívódással, biohasznosulással rendelkeznek, tehát lehet, hogy egy másolatban ugyanaz van, de hogy ugyanúgy hat-e, az már egy másik kérdés...
4, a receptköteles gyógyszerek ára illetve a térítési díja részben azért emelkedik, mert a kormány folyamatosan csökkenti ill. megszünteti a támogatást egyes terápiás csoportok esetén! A támogatott készítmények árát NEM lehet emelni! A nem támogatott készítményeknél mindenki annyi hasznot tesz rá amennyit akar; a patikusok, hogy megéljenek a sok olcsó gyógyszer okozta árréscsökkenésbe, a szabadáras termékeken kell, hogy "behozzák" a veszteségeket, így 20-25-35%-ot tesznek rá!

+1 "nincs idő a fájdalomra" ... ezt meg mindenki döntse el maga, hogy meddig akar szenvedni pl. egy fejfájástól; nem gondolom, hogy ez a csúnya gyógyszerlobbi rábeszélésén múlik :)
Elég sok szó esik az étrend-kiegészítőkről, nem csak hatásaik, összetételük, de olykor egyes hatósági intézkedések kapcsán is. Itt az idő, hogy röviden áttekintsük a hatályos magyar szabályozást. Elég bonyolult az ügy (kicsit száraz és hosszú), de megpróbálom érthetően bemutatni a szabályozás…..
 Középkori ítélet Geréb Ágnes nemzeti bába ellen A Centrifuga tiltakozik az ítélet ellen és felszólítja dr Schmitt Pál után Áder János köztársasági elnököt is dr Geréb Ágnes bába, szülész-nőgyógyász szakorvos, pszichológus tavaly elutasított kegyelmi…..
Scapozs 2012.02.12 21:15:30
kedves @Irsai Olivér:
orvosként végeztem, láttam sok szülést, voltam speciális gyakorlaton perinatalis intenziv centrumban és NEM vagyok nőgyógyász; hidd el statisztikailag jobban jár egy újszülött ha kórházban születik, mintha otthon; Te bekapcsolod a gyereked biztonsági övét?? minek, ha lehet hogy soha életében nem lesz balesete? talán azért, mert ha mégis akkor nagyon durva (élet-vagy halál) lehet a különbség?
szerintem teljesen felesleges az egész vita! Ha nincs komplikáció akkor mindegy hol szül az anya, de ha van akkor....
az általad említett "komplikációmentesnek ígérkező szülés" szép kifejezés, de ez alapján egy "balesetmentesnek ígérkező úton" ültesd előre a gyereked és ne kapcsold be a biztonsági övét! Ha esetleg mégis gond lesz (nem tervezett baleset) majd levakarhatod a maradványait a szélvédőről....
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
Scapozs 2011.11.23 23:11:46
kedves @aszekelyek:
oly eccerű vagy mint a faék :)
élvezet olvasni a kommentjeidet;
az a megingathatatlan hit Orbánban és kormányában irigylésre méltó!!
Mennyivel egyszerűbb lehet gondolkodás nélkül élni! Tényleg irigyellek érte!
Bár már napok óta ígérik az enyhülést, csak nem akar csillapodni a hőség nálunk sem, sorra dőlnek meg a melegrekordok, és olyan erővel süt a nap, hogy az árnyékból kilépve azonnal szétég az ember arca, keze vagy lába, mintha egy lézersugárba nyúlna bele valaki. Ha valaki…..
Amit sejtettünk, hogy így lesz, az be is következett. Mivel nagyon kevés új autó fogy, és ezeket sem magánemberek vásárolják. Ők - a szűkösebb anyagi lehetőségek és a rossz hitelfeltételek miatt - inkább vennének valami használtat (jelenleg a használtautó piac kb. a…..
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
Miután a Neo FM megszüntette az Ezeröcsit, küldött egy pr-dumákkal teli sajtóközleményt a megújulásról, ám sok konkrétumot nem tartalmaz azon túl, hogy "megkezdődött a zenei kínálat finomhangolása”, meg „a piackutatási eredmények alapján felállított új…..
ForexSuli EURUSD elemzés 2010.08.16 13:06:00
 EURUSD-re készítettem egy elemzést. Remélem jobban kereskedhető lesz mint az előzőek, és a szkeptikusokt is meggyőzöm. Én személyszerint tudok kereskedni rajta, persze tudom a neuronhálóm hibáját is, néha ugye torzít. Most jelengleg shortolom az EURUSD-t, de amint úgylátom…..
„Nem azért gyújtunk gyertyát, hogy véka alá rejtsük” – ezt az érdekes képet Orbán Viktor használta ma, amikor 56 napja hivatalban lévő kormányának működését értékelte a parlamentben. Akkor hát – a korábban már megfogalmazott fenntartások mellett…..
Scapozs 2010.07.22 19:56:34
@Hóember: sajnos ezeket az intézkedéseket az átlagemberek érdekének a rovására törölték el!
Ha a rezidens szabadon elmehet és nem teszik mellé a bérkorrekciót, akkor el is fog menni (és viszi a magyar emberek által megfinanszírozott tudását). A kórházi minimumfeltételek eltörlésének hatását mindazok fogják érezni akik egy nem kellőképpen felszerelt intézménybe kerülnek kezelésre. A gyógyszergazdaságossági törvényben mit is módosítottak? tényleg nem tudom. (Patikaliberalizáció leállítása talán?)
A lényeg, hogy az egészségügyben "visszaállítottak" gyorsan mindent, de hol itt jövőkép?? Szócska-Réthelyi pedzegetik bizonyos tevékenységek (laborvizsgálatok) kiszervezését magáncégeknek! Csak nem az a szörnyű privatizáció/magántőke/üzleti-szellem jelenik meg itt is, ami ellen évekig tiltakoztak???
Az egészségügyi dolgozók béréről ellenben valahogy nem esik szó...
Offshore lovas Offshore lovagok 1 2010.06.10 22:35:00
Offshore lovagok   Hát, kedves Olvasóink, izgalmas időszakokat élünk a világban, Kína munkásai lázadoznak az éhbérek és megalázó munkakörülmények ellen, pénzügyi szektorunkat büntetni akarják, de legalább lehet odahaza pálinkát főzni.   Az Index címlapján is…..