Regisztráció Blogot indítok
Adatok
levend

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Komfortzóna a nullán, fogmosásra tengervíz, a kaja van, de szinte minek – körülbelül ezekre számíthat az, aki elolvassa Gábor balti-tengeri kalandjainak következő részét. Mert az első, leginkább az előkészületekkel foglalkozó rész (amit itt olvashatsz el, ha kihagytad volna)…..
levend 2018.10.04 23:43:33
Csak a miheztartás végett: lehet hajókázni a Balti tengeren mindenféle faszom engedély nélkül:

www.yachtico.com/sailing-area-baltic-sea-sailing-northern-europe

Néha azért érdemes kinyitni egy földrajz atlaszt, és megnézni, hogy hol is van a kérdéses terület. Mégis ki gondolja komolyan, hogy Finnország, Észtország, Svédország, Lengyelország meg a többiek majd nem engedik a hajózást. Emberek, ezek Schengeni tagállamok, még egy szaros útlevél se kell.
Persze az oroszok más tészta, de még oda is simán mehet magánszemély főleg Szentpétervár környékére:

The main attraction on the Baltic coast is the historic city of St Petersburg, built on the banks of the River Neva and considered the most beautiful Russian city. The sea area between St Petersburg and Kronstadt, inside a man-made seawall, is a popular cruising area for Russian sailors. A highly enjoyable detour can now be made into the Finnish Saimaa Canal which gives access to Saimaa Lake, but whose entrance was barred in the past to foreign vessels. These restrictions have now been lifted by the Russian authorities. The Baltic enclave of Kaliningrad has been open to tourists since 1991, a small region of Russia squeezed between Lithuania and Poland and separated from the rest of Russia.
Innen: www.noonsite.com/Countries/Russia